Yeniden Doğuş Kişisel Gelişim Merkezi - Turgay Köyağasıoğlu - Forum  

Geri Dön   Yeniden Doğuş Kişisel Gelişim Merkezi - Turgay Köyağasıoğlu - Forum > KUNDALİNİ REİKİ > Kundalini Reiki Nedir
Ana Site Butik Mağaza Tarot Hastalıkların Zihinsel Nedenleri Arda Aykanat Korusu Fotoğraf Galerisi Sohbet Odası

Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-01-2010, 09:14   #1
burcum19
Junior Member

burcum19 avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2009
Üye No: 2698
YingYang Kundalini uyanışı sonrası

Merhaba herkese,
Bende kundalini uyanışı gerçekleşti, yaklaşık 3 ay olmuştur herhalde Merak ettiğim uyanıştan sonra bu yoğun enerjiyle nasıl çalışabilirim? Meditasyonlarla tepe çakraya yükseltip ordan aurayı dolduruyorum ve bazen de kök çakradan dünyaya gönderiyorum. Ayrıca bu enerjiyi ruhsal büyümemde kullanmaya niyet ettim. Bunun dışında yapabileceğim çalışmalar varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.
Kundalini reiki master ve reiki 2. aşamayım.
Teşekkürler şimdidenn
burcum19 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-01-2010, 10:24   #2
Equinoxx
Senior Member

Equinoxx avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2008
Üye No: 2226

sevgili arkadaşım kundalini en iyi koşullarda bile sarsıcı bir deneyimdir, vücudunda ve enerji bedeninde hissettiğin semptomlar nedir? Bunu öğrenmek istememin nedeni kısıtlı bir enerji sıçraması veya kundalini enerjisi yerine prana'nın harekete geçmesinin bu durumun sanrılanmasına yol açmasıdır.
Eski 24-01-2010, 17:14   #3
burcum19
Junior Member

burcum19 avatar

Merhaba Equinoxx,
Semptomları merak etmişsin ve bu uyanışın sanrısal olabileceğini söylemişsin.

Ben de zaten sarsıcı bir deneyim olduğu için burada sizlerden yardım istemiştim. Çünkü enerjiyi sol ve sağ tarafımda dengeleyerek eşit yönde hareket etmesini istiyorum ama hakim olamıyorum bazen ve sonrasında derin duygusal çöküş yaşatıyor. Yokmuş gibi de davranılmıyor, çok güçlü. Neyse işte semptomlarım:

Çakralarımın hareketini ve enerji bedenimi hissetmek
Bazen kas seğirmeleri,
Sıklıkla tüylerin ürpermesi özellikle kundalini ateşini yaktıktan sonra.
Kök çakrada, sırtta yoğun serinlik
Psikokinetik deneyimim oldu ve çok güçlüydü.
Enerjinin hükmedilemez şekilde bedeni hareket ettirmesi
Uçtaki duygu durumlar, bir an depresif bir an mutlu
Hiperaktif olma
Kafatasında basınç hissetmek. Taç çakrada serinlik duyumları.
Hızla atan kalp, sırt ağrıları
Ani duygusal patlamalar
Öfke (sebebi neredeyse olmayan bir öfke)
Yaratıcılıkta yoğun artış.
Gelecekle ilgili vizyonlarda artış.
Başkalarının duygusal atmosferini algılama ve bunun altta yatan psikolojik nedenlerini algılama.
Psişik deneyimlerin bazıları (astral ve lüsid rüya, geçmiş yaşam anılarından bazılarının ortaya çıkışı, içsel sesler duyma)
Müzikle ilgilenmeye başlamak ve kendimi bu şekilde ifade etmek.

Uyanışın ilk olduğu an ne olduğunu anlamadığım için oldukça endişe vericiydi. Kök çakrada enerji yoğunluğunun aşırı fazlalaşmış olduğunu farkedememiş ve tepe çakraya yönlendirmemiştim... Ve 2 gün boyunca o bölgede yoğun ağrı çektim. Beklenmedik bir durumdu, neyse ki şimdi iyiyim

Sevgiler
Eski 12-07-2010, 08:38   #4
speedykoala
Junior Member

Giriş Tarihi: 09-05-2009
Üye No: 2792

kundalini uyanışının klasik ve kesin belirteleri.
artık bambaşka bir insansın.
ilk söyliyeceğim: enerjiyi yönlendirmeye çalışmayı bırakman ve serinliğe teslim olman.
kuyruk sokumu kemiğimizde uyuyan kundalini bir enerji değil bir kablodur. bizi tanrının sonsuz gücüne bağlayan bir kablo.
kundalini reiki, shaktipat inisiyasyonu, dikşa, anuragh, shakti sanchara, gibi farklı isimlerle anılan el verme fenomeni bizi tanrının gücüne, kozmik enerjiye, shaktiye bağlar.
binlerce yıllık shaktipat inisiyasyonunun çağımızda karşımıza ''kundalini reiki'' veya ''dikşa'' olarak çıkıp kademeler halinde, taksitle, yüzlerce, binlerce dolara satılması onun gücünü azaltmamıştır. shakti bu durumlarda da akmaya devam etmektedir ve tanrının gücüne ve iradesine hiçbir insanın aklı eremez. kesinlikle kundalini reikiyi eleştirmek gibi bir ukalalık yapamam. onu tanrı kabul etmiştir ki çalışmaktadır.
shakti(durga) kalp çakramızın deity sidir. elementi havadır ve biz onu kundalinimiz uyandığında rüzgar olarak hissederiz.
sahasrara çakra tüm çakraların birleşiminden oluşan bir çakradır ve orta noktasında kalp çakramız bulunur. yani kundalinimizin uyanıp kalp çakramızı açması aslında sahasraramızın açılmasıdır.
kafanın tepesinde hissedilen serinlik tanrının gücü, tanrının nefesidir. mevlevilerin bahsettiği nefes budur.(nefs egodur, nefes güçtür)
kundalini uyandığında kişi artık tanrının gücünün kanalı olur. kundalini isimli kutsal kablo üzerinden shakti akmaya başlar. yavaş yavaş daha fazla kablocuk bağlanır. ancak 2 üzeri 108 kablocuk bağlandığında olay nihayetine ermiş olur ve kişi tamamen saf bir kanal, tanrının yeryüzündeki tecellisi konumuna gelir. shatipat inisiyasyonu ilk alındığında 1,2,5 10, veya 100 kablocuk kişinin ruhsal durumuna göre bağlanır. kişi yıllarca kimseye şifa vermemek sorundadır. şifa vermeye kalktığında tüm negativiteleri kendi üzerine alır ve temizlemesi zordur. önce biraz bencillik edip kendini temizlemek zorundadır.
herhangi bir kundalini tantra kitabını okuyan kişi görecektir ki çakralarımızda deityler ikamet etmektedir. sevgili Equinoxx arkadaşımızın derin bilgisi içtiği g.s. arundale nin kitabında da satır arasında deitylerden evrim lordları olarak bahsedilmektedir. gene çeşitli kaynaklardan okuyup öğrenilebileceği gibi açık çakralar ile uyarılmış(kundalini tarafından delinmiş) çakralar arasında ki fark burada ortaya çıkmaktadır. evrim lordları!!
reiki ile veya kendi ki-chi niz ile çakralarınızı açabilirsiniz. ama çakraları uyarmak bambaşka bir durumdur.
kundalini çakraları deldiğinde, çakralardaki deityler uyanır. 2. çakra yani svadisthana nın deitysi brahma dır. 3. çakra yani nabi-manipura nın deitysi vishnu dur. bu deityler sadece insanın ruhani evriminin sembolü değildir. işlevseldirler. 2. çakranın elementi su iken brahma ateş elementinin efendisidir. 3. çakranın elementi ateş iken vishnu su elementinin efendisidir. kundalini deityleri uyandırdığında artık 2. çakra nın elementi ateş, 3. çakranın elementi su olur. işte bu içsel değişimin-simyanın sırrıdır. ateş ile su yer değiştirmiştir.
shakti serin bir ateştir. shakti havadır ama negatif bir şeyle karşılaştığında onu yakar ve sıcaklık olarak hissedilir.
tanrının sonsuz gücünün önünde saygıyla eğilmeyip onu yönlendirmek gibi bir kibire kapılanlar yanar, kundalini shakti onları yerden yere çarpar, duygusal hezeyanlar, nöbetler, fiziksel rahatsızlıklar yaşarlar.
kundalinisi uyanık bir insan her sabah güneş doğarken uyanıp tanrının sonsuz gücü shaktinin önünde saygıyla eğilip serin titreşimlerin vücunudu doldurmasına izin vermelidir. yoksa gün içinde çevresindeki, televizyondaki, radyodaki, dikkatini çeken herşeydeki tüm negativiteler uyarılmış çakralarını doldurur.
güneş doğarken, neden? çünkü güneş insanlığın gelmiş geçmiş en büyük tanrısıdır. insanlık tarihindeki tüm tanrılar, tanrıçalar 21 mart ta gün dönümünde doğmuştur. bunda büyük bir sır gizlidir.
kundalini shakti ida nadiden akan bir enerjidir. ida nadi kök çakradan mooladhara dan başlar. mooladhara kapıdır. mooladhara nın deitysi tüm kapıların bekçisi olan masumiyetin, evrenin temeli shri ganesha dır.
mooladhara kapısı kollektif bilinçaltına açılır. kollektif bilinç altı gelmiş geçmiş tüm insanların inançlarını barındıran yerdir. insanların inançları bir enerji alanı oluşturur. bir şeye pozitif duygular beslenmişse(güneş gibi) o şeyden mooladhara kapısından geçerek shaktipat akar.
tüm deityler, tanrılar, tanrıçalar, peygamberler, ermişler, kollektif bilinçaltında yeralırlar. kundalini uyandığında ve kök çakra uyarıldığında(açıldığında değil) tüm bu varlıkların gücü çağırılabilir. (kollektif biliçüstünün varlıkları farklıdır,ejderler vs karıştırılmasın)
gene Equinoxx arkadaşımızın derin bilgisini içtiği gs arundale nin kitabında satır arasında bahsedilen ve tüm hindularca çok yakından bilinen büyük ökült ateş ayinleri yani yajna,yagna, havan, homa ritüeli bu güçleri çağırmanın en yaygın yöntemidir. bu ayini uygulamadan kundalini uyanısı ya çok yavaş yada çok sancılı olmaktadır. antik tarikatlarda ve onların günümüzdeki takipçilerinde hergün uygulanan çok etkili bir temizlik yöntemidir. hakim olmadan uygulanmamalıdır. alçakgönüllükle ilgilenenlere bilgi verebilirim.
burcum19 sana söyleyebileceğim shaktiyi yönlendirmeye çalışmaman. serinliğe teslim olman. sürekli sağa sola savruluyomuşsun, shakti ida nadide çalıştığında duygusal, pingala nadide çalıştıgında pisişik tecrübeler yaşarız, ama arzumuz orta kanalda yani şimdiki zmanda olmaktır. her sabah güneş doğarken kalkıp serinliğin tadını çıkarırsan hızlı bir şekilde dengeye kavuşursun. kundalini reiki ile ''malesef'' kundalini çok süretli bir şekilde uyandırılıyor. şanslı olanlar sorun yaşamazken. birçok insan shakti tarafından duvardan duvara çarpılarak dengeye getiriliyor.
şunlar hep akılda olursa bu yolculuk ıstıraplı olmaktan çıkar diye düşünüyorum, kundalini shakti özgürlük demektir, neşe demektir, sevgi, sefkat ,huzur, alçakgönüllük demektir, ilerlemenin her aşamasında bunlar hissedilmelidir, bir an kaybolduğunda durup geri birkaç adım atmak gerekir. özellikle alçakgöünüllülük çok önemlidir çünkü sırat köprüsü olan agya çakranın anahtarı alçak gönüllülüktür.
speedykoala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-07-2010, 16:43   #5
Darshan2
Junior Member

Giriş Tarihi: 16-07-2010
Üye No: 3159

Sevgili speedykoala derin bilgilerinden dolayı tebrik,emeginden dolayı teşekkür ediyorum.Siteyle tanışmam çok geç olmuş anlaşılan.Yalnız birşeyi tam algılayamadım.Deeksha ve kundalini reikinin aynı enerji olduğunu mu söylüyorsun yoksa aynı amaca hizmet ettiğini mi?Ben hem Deeksha uygulayıcısıyım hemde Kundalini reiki.Enerjiler çok farklı,bu konuya tekrar dönersen bilgilerinden faydalanmak isterim.
Darshan2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-07-2010, 10:19   #6
speedykoala
Junior Member

Giriş Tarihi: 09-05-2009
Üye No: 2792

hem deeksha inisiyasyonu hem kundalini reiki inisiyasyonu hem de shaktipat inisiyasyonu insanın kundalinisi nazikçe uyandıran ve tanrının gücü şaktiye bağlayan inisiyasyonlardır. insan bu inisiyasyonlardan herhangi birini aldığında shakti(tanrının gücü;tanrının dikkati,tanrının dişi yönü) ile dünya arasında bir kablo olur. akan enerji aynıdır yani shaktidir. rüzgar veya serinlik olarak hissedilir. çünkü shakti nin ve onun ikamet ettiği kalp çakramızın elementi havadır.
senin bahsettiğin enerjilerin farklılığı durumu, bırakalım farklı isimle anılan sistemleri, aynı gurunun iki öğrencisi aynı isim ile ve aynı yöntemleri kullanan farklı kollektiviteler kurduğunda bile oluşmaktadır. hatta bu öğrenciler diğer gurunun öğrencilerinin enerjilerindeki farklılıktan dolayı bir terslik olduğunu düşünüp kaçabilirler bile.
bunun nedeni kollektivite kundalinisi denen olgudur.
her bireyin bir aurası olduğu gibi, o bireyin üyesi olduğu ailenin farklı bir kollektif aurası vardır. hatta çalıştığı işyerindeki insanların oluşturduğu farklı, eski okul arkadaşlarıyla birlikte oluşturduğu farklı, hatta aynı apartmanda oturduğu insanlarla birlikte oluşturduğu farklı auralar vardır ve bu auralar sürekli birbirinin içine karışarak kişiyi olumlu veya olumsuz etkiler.
fakat konu kundalinisi uyanık insanlardan oluşan bir kollektif yapıya geldiğinde, bu kollektivitenin kendine has bir aurası olduğu gibi kendine has ve herkesin kundalinisini barındıran bir kundalinisi oluşur. shakti hem kendi kundalininden akarken hemde mensubu bulunduğun kollektivitenin kundalinisi üzerinden akar. eğer hergün birlikte meditasyon yaptığın insanlar var ise neredeyse tamamen kollektif kundaliniden beslenirken, ayda yılda bir görüştüğün bir kollektiviteye mensupsan daha çok kendi kundalininden beslenirsin ama bağ ve etkisi hiç bir zaman kopmaz.
şimdi bir çelişki var gibi gözükmekte. madem ki akan enerji aynı tüm kollektivitelerde aynı hissedilmesi gerekmez mi?
bunun cevabı: hiç bir kollektivitede insanların tesadüfen bir araya gelmemiş olması ve kundalini shaktinin kendine özgü ve bizim hayal bile edemiyeceğimiz muhteşem zekasında yatar.
net anlaşılması için çok kaba ve abartılı bir şekilde daha detaylı açıklarsak, örneğin;kişi çok yüksek para isteyen bir tarikatın öğrencisiyse, pat diye bu kadar parayı soyut şeylerle uğraşan bir yere verebiliyorsa, çok parası var demektir. aynı zamanda bir arayış içinde olduğundan, birşeyler ruhunu rahatsız ediyor denebilir. kişinin çok parası var ve ruhu rahatsız ise büyük ihtimalle bu parayı kazanmak için yaşadığı stres, kaygı 2. ve 3. çakralarını olumsuz etkilemiş veya (para ailesinden geliyorsa) babasının bu çakraları hastalanmış ve aile aurasından bu kişiye hastalıklı enerji akmış diyebiliriz. bu durumda shakti, kişiyi çoğunluğunu kendisi gibi maddi rahatlık karşılığı 2. ve 3. çakralarında problemler doğmuş kişilerden oluşan bu kollektiviteye çekecektir. bu kollektivitenin kundalinisinden de 2 ve 3. çakraları iyileştirmek üzere shaktinin sarasvati ve lakshmi prensipleri daha fazla akacak demektir.
eğer büyük bir adanma ve sosyal ilişkilerden vazgeçme isteyen bir tarikatsa bambaşka sorunlara sahip insanlardan oluşacaktır.
kundalini her çakradan geçerken farklı titreşimlere dönüşür, görebilen farklı renklerin, duyabilen farklı notaların, hissedebilen kuru ve sert bir rüzgardan nemli ve yumuşak bir ruzgara kadar farklı hislerin farkına varacaktır.
kısacası tesedüfen bir araya gelmemiş insanlardan oluşan kollektivitenin kundalinisi, o kollektivitenin ortak sorunlarını temizlemek için daha çok çalışacağından farklı hissedilebilir.
deeksha yı birlik üniversitesinden almışsan oranın kundalinisinden akan shaktiyi ve kundalini reiki uygulayan insanların ortak kundalinisinden akan shaktiyi farklı hissedebilirsin. çünkü farklı çakralarına daha yoğun akarlar. birlik üniversitesinin kollektif kundalinisi çok güçlüdür çünkü güçlü gurulara ve etkin temizlik yöntemlerine sahiptirler ve tabi ki kendilerine has zayıf yönleride vardır. ama kundalini reiki nin kollektif kundalinisi zayıftır, çünkü daha çok bireysel uygulayıcılardan olusur.
ben farklı enerji hislerinin bu şekilde olduğunu düşünüyorum.
yazdığım herşey tamamen kişisel inançlarımdır.

Düzenleyen speedykoala : 18-07-2010 at 10:24.
speedykoala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-07-2010, 01:07   #7
Darshan2
Junior Member

Giriş Tarihi: 16-07-2010
Üye No: 3159

Hiç aklıma gelmeyen bir yerden konuyu açıklamışsın.Kişisel inancın olmasına rağmen üzerinde araştırma yapmaya değer buldum.Zaten Kundalini Reikiyi de farklı tarif edenlere rastlıyordum ama üzerinde kafa yormamıştım.İyiki çıktın karşıma .
Darshan2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-08-2010, 15:57   #8
burcum19
Junior Member

burcum19 avatar

Değerli arkadaşlar, bu bilgilerin bana çok faydalı olacağını düşünüyorum.Tatilde olmam nedeniyle uzun süre siteye girmemiştim, yazdıklarınızı yeni gördüm. Speedykoala önerin için çok teşekkürler. Ocak ayında semptomlardan çok çekmiştim. Şimdi daha bir dengedeyim. Enerjiyi yönlendirmeye çalışmaktan vazgeçtim.. Kendi haline bıraktım.
İşimi değiştirdim ve müzisyen olarak ilerlemeye karar verdim. Eskiden cesaret bile edemeyeceğim şeyleri yapabiliyorum. Kendime güvenimde ve cesaretimde büyük bir artış oldu
Uyanışla ilgili olarak endişelerim vardı ama gördüm ki herşeyi serbest olarak akışa bırakınca sorun olmuyor..Teşekkürler hepinize..
Sevgiler

Şu Anda Bu Konuyu İnceleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları