PDA

Grafik Görünüm : İyi ve Kötü Huyların Oyunu

aspirin
24-08-2005, 16:40
İyi ve Kötü Huyların Oyunu

Uzun zaman önce,insanlar daha dünyada yokken,iyi huylar ve kötü huylar ne yapacaklarını bilemez halde dolaşıyorlarmış.Bir gün canları sıkkın vaziyette otururlarken Saflık ortaya bir fikir atmış:
"Neden saklambaç oynamıyoruz,diye?
Ve hepsi fikri çok beğenmişler.Çılgınlık bağırarak,ben ebe olmak istiyorum,demiş.Ve saymaya başlamış.1,2,3...VE bütün huylar saklanmaya başlamışlar.Şefkat,Ay'ın boynuzuna asılmış.Sevgi bulutların arasına kıvrılmış,Yalan bir taşın altına saklanacağını söylemiş ama yalan söylemiş çünkü gölün dibine saklşanmış,Tutku dünyanın merkezine saklanmış,Para hırsı bir çuvalın içine girerken çuvalı yırtmış.Ve Çılgınlık saymaya devam etmiş,78,79,80...Aşk'ın dışında,tüm huylar o ana kadar zaten saklanmışlar,Aşk kararsız olduğu gibi;nereye saklanacağını bilmiyormuş.Çünkü hepimiz Aşk'ı saklamanın ne kadar zor olduğunu biliriz...Ve Çılgınlık 95,96,97'ye gelmiş ve 100'e geldiği anda,Aşk sıçrayıp güllerin rasına girmiş ve saklanmış...Ve Çılgınlık bağırmış:Sağım,solum sobe,saklanmayan ebe!geliyorum...
Arkasını döndüğünde ilk önce tembelliği görmüş,çünkü saklanacak enerjisi yokmuş.Şefkat'i Ay'ın boynuzunda,ihaneti çöpte,sevgi'yi bulutların arasında,yalan'ı gölün dibinde,Tutku'yu dünyanın merkezinde bulmuş.Sadece birini bulamamış.Derken Haset, Aşk bulunamadığı için haset duyarak,Çılgınlık'ın kulağına;"Aşk'ı bulamıyorsun ama o güllerin arasında"demiş.
Çılgınlık, çatal şeklinde bir tahta sopayla güllerin arasında dallara vura vura dolaşmaya başlamış.Ta ki o haykırma duyulana kadar.Aşk elleriyle yüzünü kapayarak ortaya çıkmış.Parmaklarının arasından sicim gibi kan akıyormuş.Çılgınlık,Aşk'ı bulmak için heyecandan Aşk'ın gözlerini çatal sopa ile kör etmiş.
Çılgınlık bağıra çağıra."Ne yaptım ben?Seni kör ettim.Nasıl onarabilirim?"demiş.
Aşk cevap vermiş.
Gözlerimi veremezsin,ama benim kılavuzum olabilirsin;demiş.
O günden itibaren,AŞK'IN GÖZÜ KÖRDÜR VE ÇILGINLIK DA HERZAMAN ONUN YANINDADIR.

Manga
25-08-2005, 08:20
;) Şu aşkın gözünü kör eden çılgınlığı bir elime geçirirsem!! :gun:

post mortem
26-08-2005, 10:01
wööööw ne güsel hikayeymiş bu :bravo2: :heart::bow_arrow: