PDA

Grafik Görünüm : 24.08.2005

Manga
24-08-2005, 10:38
ÖSYM'den rekor tazminat ! link
Posted by: Anonymous Date Posted: 08/23/2005
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2002 yılında gerçekleştirilen Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS), Gökseli Göde isimli öğrencinin sınav giriş kağıdının kaybedilmesinden dolayı faizleriyle birlikte maddi ve manevi 61 milyar lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

Takdir edilen cezanın ÖSYM üzerinde caydırıcı etki yaratacak bir rakam olmadığını öne süren Göde'nin avukatı Ali Topçu, kararı temyiz edeceklerini açıkladı.

Avukat Ali Topçu imzasıyla Topçu Hukuk Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, açılan tazminat davası Ankara 8. İdare Mahkemesi tarafından karara bağlandı. Halen Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği (İngilizce) Bölümü'nde okuyan müvekkili Günseli Göde'nin sınav giriş kağıdının kaybolması üzerine 2003/1215 esas sayılı dosyayla ÖSYM aleyhine 86 milyar lira manevi ve 14 milyar lira da maddi tazminat talebiyle dava açtıklarını belirten avukat Topçu, mahkemenin 20 milyar lira manevi, 3 milyar 400 milyon lira da maddi olmak üzere Göde'ye toplam 23 milyar 400 milyon lira tazminat ödenmesine karar verdiğini, bunun da yasal faiz ve yargılama giderleriyle birlikte 61 milyar liraya tekabül ettiğini kaydetti.
http://www.haber3.com/detay.haber3?id=54816

Üniversiteye yerleşemeyen öğrencilere müjde link
Üniversite sınavına giren öğrencilerin büyük bir bölümü açıkta kalırken, tercih sistemindeki karışıklık yüzünden birçok öğrenci yeterli puan almasına rağmen bir okula yerleştirilemiyor. Milyonlarca genç şimdi bir yıl daha yeniden sınavlara hazırlanacak ve şansını tekrar deneyecek.

Community College’lar Amerika’da 2 senelik üniversite eğitiminin ardından 4 senelik seçkin Amerikan Üniversitelerine, sene kaybetmeksizin 3’üncü sınıftan başlayarak, herhangi bir sınava gerek duymadan geçişinizi garantileyen yüksek öğrenim kurumlarıdır. Amerika’daki yüksek öğrenim kurumlarının %40’ını Community College’lar oluşturmaktadır!

Neden Community College?

• Kolay kabul şartlarına sahip oluşları :Bazı öğrenciler lisedeki not ortalamaları düşük olduğundan, TOEFL sınavlarından da en az 500 - 550 puan alamadıklarından dolayı istedikleri 4 yıllık üniversitelere giremeyebiliyorlar. Community College’ler liseden alınan düşük not ortalamasına rağmen ve TOEFL sınavında 450 puana kadar inerek öğrencilerin kabulünü kolaylaştırmakta, TOEFL alamayan öğrenciler için de İngilizce hazırlık sınıfa okuma imkanı tanımaktadır.

• 4 yıllık Amerikan üniversiteleri ile aynı seviyede yüksek kalitede üniversite eğitimi vermeleri. Amerika'da 4 yıllık üniversitelere giden öğrencilerin % 55'i, yüksekokul öğrenimlerine iki yıllık Community College'lerden başlamışlar ve sonra transfer olmuşlardır. Community College'lerde öğrencilerin ileride seçecekleri mesleklerle ilgili kurslar da vardır. Bu kurslarda görülen dersler, aynı zamanda 4 yıllık üniversitelerin bir kısmına da sayılabilmektedir.

• Okul Ücreti yıllık sadece 4,000 - 7,000 US$ arasında değişmektedir. Mali sorunlar ve daha az masrafla eğitim görme isteği, öğrencileri 2 yıl eğitim veren okullarda okumaya yönlendiriyor. Çünkü, bu okulların yıllık ücretleri (tuition) 4 yıllık okullara göre yaklaşık yarı yarıya düşük. Üstelik ülkemizdeki vakıf üniversitelerine ödediğiniz kadar ödüyorsunuz. Hatta birçok okulun fiyatı vakıf üniversitelerin ücretlerinden daha düşük.

• Tüm okulların YÖK tarafından Akredite oluşu

• 4 senelik seçkin Amerikan Üniversitelerine Transfer Garantisi
Community College'lerin en önemli avantajları, sundukları eğitimin ekonomik olması ve bu okullara girişin 4 yıllık üniversitelere göre kolaylığıdır. Amerika içinde okuldan okula transfer olmada sağladığı kolaylıklar ve bu okulların 4 yıllık üniversitelere girişte basamak olarak kullanılmasındaki avantajlar, Community College'leri siz öğrenciler için cazip bir hale getirmektedir.
• Max. 25 kişilik sınıflar
• Akademik personelin öğrenci ile birebir ilgilenmesi
• Çok kültürlü uluslararası bir ortam sunuşu
• İşletmeden mühendisliğe, sosyal bilimlerden tıp eğitimine kadar her konuda eğitim alma imkanı
• Lisedeki okul türünüzden ve alan seçiminizden bağımsız istediğiniz bölümde okuma imkanı
Community College’lar ile ilgili bilgi almak için www.advis.com.tr adresini ziyaret edebilir ve 0216-467 2312 no’lu telefondan Çiğdem Işıl’dan bilgi alabilirsiniz. Ayıca cigdem@advis.com.tr ’ye mail gönderebilirsiniz.

Örnek Community College Fiyatları:

Okul Adı : Los Angeles City College
Merkez Los Angeles, California
Yıllık Okul Ücret : 4234 US$

Okul Adı : Santa Monica College
Merkez Santa Monica, California
Yıllık Okul Ücret : 4320 US$

Okul Adı : Fulton Montgomery Community College
Merkez New York, New York
Yıllık Okul Ücret : 5800 US$

Okul Adı : Highline Community College
Merkez Seattle, Washington
Yıllık Okul Ücret : 7350 US$
http://www.haber3.com/detay.haber3?id=54921

Avşar kızı Çilingiroğlu'nu savundu link
Eşi Kaya Çilingiroğlu’nun geçtiğimiz gün Feraye adlı bir kadınla Bebek’te önce yemek yerken, ardından da sahilde yürüyüş yaparken görüntülenmesi sonrası Hülya Avşar, ‘Kaya için üzülüyorum, çünkü bunlar benim yüzümden oluyor. Olay abartılılıyor. Kaya’ya haksızlık edildiğini düşünüyorum’ dedi.

Kaya Çilingiroğlu, geçtiğimiz gün Feraye adlı bir kadınla Bebek’te yemek yerken kameralara yansımıştı. Pazar Keyfi kameralarının görüntülediği Çilingiroğlu, ardından onunla sahilde yürüyüş yapmış, gecenin sonunda ise kendisini otomobiline bırakmıştı.

Çilingiroğlu’nun bu görüntüleri sonrası, Ayvalık’taki yazlığında olan Hülya Avşar şöyle konuştu: ‘Benim bu olayda üstüme alınacağım bir şey yok.

Zaten yemek öncesi Kaya ile konuşmuştum ve bana ortak arkadaşlarımızla yemek yiyeceğini söylemişti. Ne var bunda, arkadaşları ile yemek yiyemez mi? O kişi MED Yapım’da programcı biri. Daha önce Kaya’nın yaptığı televizyon programında görevliydi.

Ben orada yokum, Kaya oturup dostları ile yemek yiyor, hepsi bu... Nefes alsa yanlış düşünüyorlar artık... Doğrusu Kaya için üzülüyorum, çünkü bunlar benim yüzümden oluyor. Olay abartılıp, büyütülüyor. Kaya’ya haksızlık edildiğini düşünüyorum.

Ayrıca bu kadar aptal bir adam mı ki kalkıp Bebek’in ortasında bir hanımla yemek yiyecek! Bugün (dün) Kaya, kayınvalidem ve ailemle birlikte Antalya’ya geçiyoruz. İnsanlar bu tür iddialara inanıyor ve yanlış düşünüyorlar.’

Kaya Çilingiroğlu’nun ise yakın çevresine, ‘Artık özel hayatımın kalmadığını gördüm. Bu konuda ciddi kararlar almam gerek. Bunu Hülya Hanım’la konuşacağım. Bir arkadaşımla yemek yedim, bunun adı aldatmaksa bu hayat çekilmez. Bir çekidüzen vermeliyim. Çünkü özel hayatımla çok gündeme geliyorum’ dediği öğrenildi.
http://www.internethaber.com/

Türk mühendisin başarısı link
Türk mühendis Aydın Akdeniz, Boeing uçaklarında 72 saatte tespit edilebilen gövde arızalarını 5 dakikada tespit eden bir sistem geliştirdi.

Boeing firması, Akdeniz'in “Yapısal Direnç Sistemi”ni 2008'de piyasaya çıkaracağı komposit gövdeli 787 modelinde uygulamaya hazırlanıyor.

Türk mühendisin geliştirdiği sistem sayesinde ortalama 72 saatte tespit edilebilen gövde arızaları 5 dakika içinde bulunabilirken, kabin nem oranı odadaki gibi olacak, kulak ağrısı, gözlerin kızarması gibi etkiler artık görülmeyecek.
http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~...d~621168,00.asp (http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~1@w~5@nvid~621168,00.asp)

Formula 1, 90 milyon dolar bıraktı ! link
Formula 1 yarışları, turizmcilerin yüzünü güldürdü. Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oktay Varlıer, takımlar da dahil olmak üzere İstanbul'a gelen 40 bin dolayındaki yabancının 80-90 milyon dolar döviz bıraktığını söyledi.

Beş yıldızlı otellerin birçoğunun dolduğunu belirten Varlıer, "Bazı oteller Formula 1 dönemi için müşterilerine yüksek fiyat çekti. Bu yanlıştı. Kapı fiyatı denilen fiyatın üzerine çıkıldı. Önümüzdeki yarışlarda bu hususa dikkat edileceğini umuyorum." dedi. Varlıer, yarışların turizm sektörünün geleceğine yaptığı katkıyı ise şöyle değerlendirdi: “Milyonlarca insan yarışlar sayesinde Türkiye hakkında bilgi sahibi oldu. Bu insanlar ülkesine gittiği zaman İstanbul'u konuşacak.” Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkanı Timur Bayındır da, Türkiye Grand Prix'sinin başarısına dikkat çekerek, İstanbul ve Türkiye için büyük bir tanıtım olduğunu ifade etti
http://www.spor3.com/detay.asp?ID=108651

Nokia’nın “minik” devi link
3000 adete kadar şarkı saklama ve smartphone özelliklerini bir arada bulunduran Nokia N91, müziğini her anh yanında taşımak isteyen kullanıcılara için önemli bir alternatif oluşturuyor. Amsterdam, Cancun, Hong Kong ve Kuala Lumpur'da tanıtımı yapılan Nokia N91, Nokia'nın mobil müzik çözümleri içeren yeni ürünü.

Entegre 4 GB'lık sabit disk üzerinde 3 bin adet şarkıya kadar saklama kapasitesi ile Nokia N91, üst düzeyde müzik deneyimi sunuyor. Buna ek olarak 3,5 mm'lik endüstri standartlarında stereo kulaklık girişi ve PC'den kolay müzik dosyası transferi Nokia N91'i cazip bir mobil müzik kutusu haline getiriyor.

Ses sistemleriyle uyumlu
Paslanmaz çelikle kaplı Nokia N91'in, telefon klavyesini ortaya çıkaran kayan kapağında müzik tuşları bulunuyor. Cihaz, entegre hoparlöre ek olarak 12,5 saate kadar yüksek kaliteli ses deneyimi sunuyor. MP3, N4A, AAC ve WMA'yı destekleyen geniş bir dijital müzik format desteğine sahip N91 ile geniş bir müzik koleksiyonu taşınabiliyor.

Bose, Harman Kardon, JBL ve Sennheiser gibi sektör lideri markaların çok sayıda aksesuarı ile uyumlu olan telefon, 3.5 mm'lik girişi sayesinde pek çok ses aksesuarı ve ürünüyle birlikte kullanılabiliyor.

Nokia N91 aynı zamanda baskı kalitesi yüksek 2 megapiksel kamera, e-posta yönetim desteği, İnternet tarama ve video paylaşma gibi yeni çokluortam teknolojileri ve akıllı telefon özelliklerini birarada sunuyor. Nokia N91'in 2005 yılının sonunda tüm dünyada satışa sunulması bekleniyor.
http://www.haber3.com/detay.haber3?id=54812

Japonlar geleceğin TV'sini yaptı link
Televizyonda seyrettiğiniz futbol maçının 3 boyutlu olduğunu ve hatta stadyumdakilere dokunabildiğinizi, stadyumun kokusunu teneffüs edebildiğinizi düşünün...

Japonlar, bu hayali 2020 yılına kadar hayata geçirmeyi planlıyor. Hükümeti, akademi ve teknoloji şirketlerini bir araya getirecek bu büyük projenin gerçekleşmesi halinde, ekrandaki 3 boyutlu objelere
dokunma hissi duyulabilecek ve hatta programdaki ortamın ''kokusu teneffüs edilebilecek''...
Japonya İletişim Bakanlığı araştırma ve geliştirme müdürü Yoşiaki Takeuçi, dünyanın çeşitli yerlerinde araştırma enstitüleriyle şirketlerin 3 boyutlu televizyon konusunda bazı gelişmeler sağlamalarına karşın, dokunma ve koku hissini yaratan teknolojiyi
geliştirmenin bilim adamlarını daha zorlayıcı bir mesele olduğunu söyledi.

Araştırmacıların, dokunma hissi teknolojisini geliştirmek için ultrason, elektriksel uyarma ve rüzgar basıncı üzerinde durdukları belirtiliyor. Bu tür televizyon, hayata geçmesi halinde birçok amaçla
kullanılabilecek. Örneğin alışveriş programlarında sipariş vermeden önce satın alınılacak mala ''dokunularak'' kalitesi hakkında fikir
sahibi olunabilecek. Geleceğin televizyonunun, Japonya'nın, bilginin dil ve bölge sınırlaması olmaksızın kolayca paylaşılabildiği ''evrensel iletişimi'' geliştirme hedefinin bir parçası olduğu belirtildi.
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=107690

Buzullarda yüzdü link
İngiliz uzun mesafe yüzücüsü Lewis Gordon Pugh, Kuzey Kutbu’nda buzlar arasında dondurucu denizde yüzmeyi başaran ilk kişi oldu. Pugh, buzullar arasında yüzebilmek için denize girmeden önce balina yağıyla yağlandı.

Daha önce kimsenin cesaret edemediği bir denemeye kalkışan Pugh, buzlar arasında kulaç atmaya başladı. İki tekne arasında yüzen, büyük bir dayanıklılık ve motivasyon isteyen bu denemede Pugh, akşama doğru 80. paralelde bulunan Verlegenhuken Adası’nda karaya çıktı.

Balina yağı sürdü

Pugh, buzullar arasında yüzebilmek için dondurucu denize girmeden önce balina yağıyla yağlandı. Balinaların, derisinin altındaki kalın yağ tabakası sayesinde, son derece soğuk sularda günlerce kalabildiği biliniyor. Oysa, buzlarla kaplı Kuzey Kutbu’nda denize giren bir insan, birkaç dakika içinde donarak ölür.

Havuzda çalıştı

Soğuk sularda yüzebilmek için Güney Afrika’nın başkenti Cape Town’da aylarca antrenman yaparak bu zor denemeye hazırlanan Pugh, buz kalıplarıyla ısısı eksi 5 dereceye düşürülmüş havuzda çalıştı. Karaya çıkınca, sevinçle zafer işareti yapan Pugh, ‘Başardığım için çok mutluyum’ dedi.

Buzların içinde akşama kadar yüzdü

Norveç’in kuzeyindeki Spitsbergen Adası yakınlarında sabah denize atlayan Lewis Gordon Pugh, buzlar arasında kulaç atmaya başladı. Büyük bir dayanıklılık ve motivasyon isteyen bu denemede Pugh, akşama doğru 80. paralelde bulunan Verlegenhuken Adası’nda karaya çıktı.
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=108170

Mesaj yazmak parmaklar için tehlikeli link
Posted by: gökhan Date Posted: 08/23/2005
Her geçen gün daha çok kişinin kullanmaya başladığı cep telefonunun yazılı mesaj sistemi, kullananlarda kronik rahatsızlıklara yol açıyor.

Sıradan bir günde ortalama 72 milyon mesajın gönderildiği İngiltere'de, fizyoterapistler sürekli mesaj yazan çocukların, tekrarlayan kas gerilmesi ve incinmesi sorunu ile karşı karşıya olduklarını açıkladı.

Uzmanlar, sık sık cep telefonundan mesaj yazan ve yazarken baş parmaklarını kullananların parmak tendonlarında ve bileklerinde, şişme ve ağrılar oluşacağı, bunun sonrasında da kalıcı rahatsızlıkların başlayacağı riskine karşı uyardı. Gelişen teknoloji ile her geçen gün daha da küçülen cep telefonlarında, tuşlar gittikçe küçüldüğü için, mesaj yazarken parmakların daha küçük hareketler yaptığı bunun da sorunlara yol açtığı belirtildi.

Chartered Society of Physiotherapists tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu rahatsızlığa yakalanmada ne kadar sıklıkla ve ne kadar uzun süre mesaj yazıldığı en önemli faktör. 10 - 15 dakika ara vermeden mesaj çeken birinin, mutlaka uzun süreler ara vermesi gerektiği, eğer yine de yazması gerekiyorsa iki elini de daha dikkatli kullanarak mesaj yazması uzmanlar tarafından öneriliyor. İngiltere'de, ortaokul sonu sınav sonuçlarının açıklandığı gün atılan mesajların normale göre 7 milyon artış gösterdiği bunda da özellikle 15 yaş altı çocukların daha sık mesaj yazmalarının etkili olduğu tahmin ediliyor.
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=108189