PDA

Grafik Görünüm : doğrular

neo38
14-05-2009, 11:05
Bugünlerde yine kürkçü dükkanına geri döndüm ne yazıkki.
Zihnimde dolanan bir söz var.Birine ait olduğunu sanmıyorum."Doğrularını yeterince savunamazsan başklarının doğruları kendi doğrun olmaya başlar".

Ya ben doğruları artık savunmak falan istemiyorum.Yalnız olduğuma kendimi inandırmak istiyorum artık.Pes ettim...meydan yanlışı doğru yapanlarındır...onlardan biri olmaktansa yalnızlığı tercih ediyorum...

Redflame
15-05-2009, 07:35
Bugünlerde yine kürkçü dükkanına geri döndüm ne yazıkki.
Zihnimde dolanan bir söz var.Birine ait olduğunu sanmıyorum."Doğrularını yeterince savunamazsan başklarının doğruları kendi doğrun olmaya başlar".

Ya ben doğruları artık savunmak falan istemiyorum.Yalnız olduğuma kendimi inandırmak istiyorum artık.Pes ettim...meydan yanlışı doğru yapanlarındır...onlardan biri olmaktansa yalnızlığı tercih ediyorum...
herkezin bi dogrusu vardır.bi savaş ortamı degilki dünya sevgi ve saygı ölçüsünde yaşamdır:flowers:

neo38
15-05-2009, 12:35
evet bende saygı duyorum herkese oldukları yerde...ve kendimide seviyorum...ve geri çekiliyoum..

Self-Master
16-05-2009, 04:26
Merhaba Sevgili Neo,

Çok orijinal olmayabilir ancak doğruluğunu kabul ettiğim bir söz var bugüne dek gördüğüm akıl-gözü ile insanı hayrete düşüren ve çevredeki insanların "baba" diye hitap ettiği Amca mın sıkça söylediği söz
"insanlar bulundukları ortamın doğrularını benimserler".

Orijinal değil deme sebebim,
Üzümün üzüme baka baka karardıgını zaten biliyoruz;
Amacımız salt Tanrı ya bakmak,
Tanrı ya uyumlanmak,
Tanrıya yürümek...

ve bence doğru yoldasınız (est ben dediğim şeyi abarttıgımı sanmanızı istemem)
çünkü aynı farkındalıga/ilhama pratik olarak ben de ancak erişebildim.
Bizde "Sır" derler "Sırlar"
Başka kesimde "okkült"

Sufilerimizin halini bi düşünelim canım ablam,
Avam dedikleri bir halk var ve kaç kişiyle neyi paylaşabilirler?
(sanat var,şiir var,aşıklarımız var=)

Bunu hatırlatma sebebime gelince,
Birçoklarımız yakınıyoruz "efendim reiki dedim de dalga geçtiler"
İşte burada yanlışımız.
Söz değil öz

Kuran da inkar eden bir kimsenin kalbine ya da aklına dokunamayacagımız -bilgiyi- anlatamayacagımız apaçık belirtilmiştir (çünkü öğretmenin tarif yeteneğinden ziyade esas anlamaktır-bunun tercihini ise mahattap/öğrenci kimse yapar)

Bence tek yol büyü'dür.(bu uzun yazı nın sebebi az önce sanatçı bir dostumla da sohbetin aynının geçmiş olmasıdır=)
Karizma boyutunda algılayabilirsiniz büyü dediğim şeyi.
Yakından bir misal gerekirse (umarım rahatsızlık vermem bu örnekle - iyi niyetimden şüpheniz olmasın can'ım hocam)
Turgay Köyağasıoğlu nun reiki hakkında çok fazla söz etmesine gerek yoktur-işte reiki videosunu izledim-burada arzu eden hocamızın gözlerinden gerekeni algılar.

Tam bir paraleli
magnus @ tapping.com un videolarında (EFT üzerine) görülebilir.
Bu kişinin EFT üzerine söz söylemesine gerek var mıdır?
Kişi köle olsa da sözü kral olsa,ne yazar?

Herşey ortada....

Böyle düşünüyorum çünkü bizim işimiz siyaset değil (bunu eril & çirkin buluyorum)
hani şikayet ettiğiniz "yanlışı doğru yapma" sanatı değil

Tanrıya yürüme,Işığa yürüme,Işık saçma

Ars gratia artis - Sanat sanat içindir :)

Sizi çok özlemiştim,
En içten Sevgilerimle:flowers:

neo38
21-05-2009, 21:02
Son yazdığım yazıdan sonra 1 haftalığına bulunduğum ortamdan ayrılma ihtiyacı duydum.
YAZINI ŞİMDİ OKUYABİLDİM (BU ARADA CAPS LOCK TUŞU ARIZA YAPTI) TEŞEKKÜR EDERİM SELF MASTER.

GEÇEN HAFTA Kİ SENDROMUM ASLINDA NEYDİ ONU AÇIKLAMAM GEREK SANIRIM.
BEN SADECE YAPTIĞI İŞİ BİLEN VE ÇALIŞMAYI BİLEN BİR AİLEDE BÜYÜDÜM.BİZLER ÇALIŞIR VE İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILARIZ.KİMSENİN NE SAHİP OLUP OLMADIĞI,NASIL OLDUĞU,NEDEN OLDUĞUNUN TARTIŞMASINI YAPMAYIZ.YARGILAMAYIZ,HOR GÖRMEZ VE KISKANMAYIZ.BUNLARIN DÜŞÜNCESİ BİLE BİZE AĞIR GELİR.SAHİP OLDUKLARIMIZA O AN İSTEDİĞİMİZ VE SAHİP OLABİLDĞİMİZ İÇİN SAHİP OLURUZ.BAŞKASINDA VAR OLDUĞU İÇİN DEĞİL.SAHİP OLMADIĞIMIZ ŞEY İÇİN ASLA NEDEN SORUSUNU SORMAYIZ.BİZİM İÇİM BU ALLAH'I ÜZMEK ANLAMINA GELİR.ONU ÜZMEKSE CANIMIZI ACITIR.
AMA 1,5 YILDIR BAŞIMI DİNLEMEK İÇİN GİRDİĞİM ORTAM BENİ BUNUN TERSİ OLAN İNSANLARLA BİR ARAYA GETİRDİ.VE ARTIK DAYANMA GÜCÜMÜN SON RADDESİNE GELDİ ONLARIN HAYATTAN SERZENİŞLERİ.ONLAR SERZENİŞTE BULUNDUKÇA ALLAH'I ÜZDÜKLERİ DÜŞÜNCESİ BENİ ÇOK FAZLA YIPRATTI.O BİZE BU KADAR GÜZELLİKLERİ VERİRKEN NEDEN GEREKSİZ ŞİKAYETTE BULUNDUKLARI DÜŞÜNCESİ.BUGÜN YOLDA ARABA KULLANIRKEN UFKA ODAKLANDIM.GÖKYÜZÜNÜN RENGİ KARABULUTLARIN ARASINDA O BEYAZ BULUTLAR,MAVİ GÖKYÜZÜ VE ARADAN SIZAN GÜNEŞ IŞINLARIYLA O KADAR MUHTEŞEMDİKİ.DOĞA'NIN O YEMYEŞİL RENGİ O KADAR GÜZELDİ Kİ...
ASLA İSYAN DEĞİLDİ GEÇEN HAFTAKİ RUH HALİM...RABBİMİN İSTEDİĞİ BİR KÜÇÜK ŞÜKÜR BİZDEN...BUNUN BİLE ONDAN ESİRGENMESİ YALNIZCA...YALNIZCA ONUN O DERİNDEKİ SESİNİ DUYMALARI İÇİN ÇABAM BELKİ...HATA VEYA DEĞİL YAPTIĞIM...AMA SEVGİM AŞK BOYUTUNDA BELKİDE ÇOK DAHA ÖTE...VE ONU KORUMA İÇ GÜDÜSÜ...

Self-Master
22-05-2009, 10:48
Bunu kabul edicez "olduğu gibi" - Tanrı dan gelen herşeyi affedip kabul ettiğimiz gibi.
İnsan olmanın zor yanı bu olsa gerek-ne kadar yükselsek-
Avam dan o kadar ayrılırız ve gördüklerimiz daha da üzer.

Hani Hz. Muhammed s.a.v. başına gelen bir olay vardır,
Namaz kılarken secde ettiği sırada bir kafir devenin iç organından bir parçayı-bir zarı başına geçirir.
Sıkıntıyı bir düşünsenize!
Alemlere Allah tan bir elçi ve insanların (teslim değil sapkınların) hali...

Vicdanınızı rahatlatmanız için yineliycem,
"...Onlar için üzülme Ey Muhammed..." diyor çünkü
Sapmış kimseler için aktif olarak yapabileceğimiz hiçbir şey yoktur.

Uyandırabilir miyiz,soruyorum.
Bende canlanan tek ilham yine "büyü".
Böylece akıl-gözü görmeyen ve kalbi mühürlü bir kimse bile (tamı tamına eski halim=)
sadece bu konuda kendine dürüst yaklaşır da yüzünü Allah a dönerse kurtulabilir diye düşünüyorum.(valla kurtulur=P

"...İşte siz öyle kimselersiniz ki, onlar sizi sevmedikleri halde siz onları seversiniz...” (al-i imran suresinden)

Sevgili Neo,sıkıntınızı anladıgımı düşünüyorum ve yüreğinize ferahlık diliyorum.
Herşeyin bedeli,her yolun çilesi var.

Son zamanlarda dilimizdeki deyimler çekiyor beni.
Gözlemlediğimde enerjetik olarak ne kadar doğru olduklarını görüyor şaşırıyorum.
"...ben onun ciğerini bilirim..." derler ve
bir öğretide "karaciğer dikkatin merkezidir" tanımını gördüğümde büyüklerimin boşa söylememiş oldugunu idrak ediyorum.

Biz,Tanrı dan gelene
örneğin bir tanrı misafirine "Başımın üstünde yerin var" deriz.(evet bir zamanlar böyle diyomuşuz=)
Gözlemlediğim,deneyimlediğim bir öğretide taç çakrayı açarken
"...şimdi tüm dikkatimizi başımızın üstüne veriyoruz.." yönergesini duydugumda artık şaşırmıyorum,
sadece basit bi analizle

Tanrı dan akan "her an" için,
iyi-kötü,
güzel-çirkin,
ying-yang arasında kalan olası tüm sonsuzlugu

Affediyor-oldugu gibi kabul ediyor-
küfür değil şükür üzere
"Başımın üstünde yerin var" diyorum.

Sizi seviyorum,
Klavyeniz için de geçmiş olsun:)
(böylece serzenişiniz kendiliğinden haykırışa dönüşmüş :lol: