Grafik Görünüm : Yazık "Biz"e
Aldığım seminerler, terapiler, uyumlamalar, uygulamalar, kitaplarla, hocalarımın tavsiyeleri ile bugün fiziksel-zihinsel-duygusal-ruhsal olarak daha sağlıklı hale geldim, yüksekbenliğimle iletişim kurabilir hale geldim ve saymakla bitmeyecek belki hala biçoğunun farkında olmadığım birçok fayda aldım.
Terapi ve seminer hizmeti verenlerden "ille de benden, ille de bu şekilde" gibi bir laf hiçbir zaman duymadım. Aksine kendi kendine boyundan büyük işlere kalkışıp, "ben şimdi n'apcam Hocam" diye koşanları çok gördüm.
Bana zaman ayırdılar, yaşadıkları deneyimleri ve bilgileri paylaştılar, emek harcadılar. Bugün artık biçok şeye ihtiyacım kalmamasını bu emeklere borçluyum. Aslında çok şükür borçlu değilim çünkü para gibi sembolik bir araçla helalleştik. Bu saatten sonra bunlara gerek yokmuş demem kendimi inkar ve emeklerine saygısızlık olurdu herhalde.
Paralar geri ödenebilir, zaman başka türlü telafi edilir veya helal edilir ama böyle bir imkan verilse aldığımız gücü ve bilgiyi vermeye niyetimiz olur muydu acaba?
Eskisine göre daha güçlü, bilgili bir aşamaya geldim ama hala öğrenecek çok şey var, güçlenecek çok konu varken neden oldum sanıp, bilginin sonuna geldim sanıp gelişimimi durdurayımki!
Şimdi öğrendiklerimi paylaşarak başka insanları da güçlendirmek varken neden kendi elimde tutayım ki!
Beni üzen amaçların, araçların anlaşılamaması, saygıyı öğrenememiz, körlüğümüz, küstahlığımız, köprüyü geçince arkaya dönüp tükürmemiz, daha da üzen köprüyü geçtim sanıp arkaya tükürmemiz, korku-yargı-şüphe gibi bisürü negatif duygu ile bezeliylen kendimizi "sevgiyle iletişim" kurabilir sanmamız.
Yazık biz'e
Öğretileri, terapileri, öğretenleri, terapistleri, öğreti ve terapi alanları, emek karşılığı para isteyen ve emek karşılığı para ödeyenleri yargılayan bir yazı yerine burda kendi kendimize sevgiyle iletişim kurabilir hale nasıl gelinebileceğinin paylaşılmasını dilerdim. Hala diliyor ve bekliyorum.
Bu vesile ile çeşitli yollarla çamur atma kolaycılığını tercih eden, talep ve şikayette bulunup, istekleri sunulduğunda veya zaten olduğu gösterildiğinde ortadan kaybolan herkese sesleniyorum.
Bulduğunuz yöntemleri, deneyimlerinizi, suya ışık katacak fikirlerinizi bizimle paylaşın. Biçok üyemiz, Biz öyle yapıyoruz.
Bu mesaj moderatör kimliğinden bağımsız, sadece nymphe=şebnem olarak kişisel serzenişlerimdir.
Dr.KARAV
09-01-2009, 07:29
Sevgili Şebnem Hocam
Bu konu ancak bu kadar " zarif " ifade edilebilirdi.
Özellikle
" Beni üzen amaçların, araçların anlaşılamaması, saygıyı öğrenememiz, körlüğümüz, küstahlığımız, köprüyü geçince arkaya dönüp tükürmemiz, daha da üzen köprüyü geçtim sanıp arkaya tükürmemiz, korku-yargı-şüphe gibi bisürü negatif duygu ile bezeliylen kendimizi "sevgiyle iletişim" kurabilir sanmamız.
Yazık biz'e "
satırlarınıza aynen katılıyorum.
Ama öğretmenlerin, öğretmenliğin doğasında değil midir, öğrencilerin - talebelerin ( talep edenlerin ) bu iç burkan davranışlarına maruz kalmak.
Tüm öğretmenlerin yüreklerinde bu nedenle oluşan " çizikler " vardır elbet ve bu işin madalya kısmıdır bence.
Tek üzüntü de budur zannımca.
Önünüzde saygıyla eğiliyorum bir kez daha.:angel2:
Yine bize birşey öğrettiniz.
Turgay hocamla birlikte sizleri birileri fena halde kırmış. Bundan çok çok üzüntü duydum. Bu platform aylardır kişisel gelişim çabalarımda bana o kadar güzel ışık tuttu ki, şimdi bu sözleri okuduğumda kalbim her kelimeyle cız etti.
İnsanın her çeşidi mevcut, birbirimizin hayatının renkleriyiz bizler. Nankörlerden de, vefalılardan da, terbiyelilerden de seviyesizlerden de öğreneceğimiz çok şey var.
Varlığınız ve hayatıma kattığınız müthiş parlak renkler için burada ki herkese teşekkür ediyorum.
sevgilerimle
:flowers2::flowers2::flowers2:
Self-Master
17-01-2009, 10:50
:hi:
2008deki hatalı tavırlarım ve nymphe hocamın yukarıda söylediklerinden kendi payıma düşen kısım için tüm TR ailesinden,
özellikle kırdığım yürek'lerden ve kendimden özür diliyorum:uuu:
Esasen,kişileri değil kavramları baz aldığımı bilmenizi isterim:swordfight:
tuğberkçapraz
17-01-2009, 21:25
Hocam,
lütfen bizleri affedin.
Öğrenmeye aç öğrencileriniz olarak bazen özümseyemeceğimiz kadar hızlı bir şekilde bilgiye ulaşmaya çalışıyoruz.Sırf deneye-yanıla öğreneceğiz diye sizleri kırmaya hakkımız yok.Hazmedemediğimiz bilgilerin buraya olan yansımaları için tüm hocalarımızdan teker teker özür diliyorum kendi adıma.
sevgiyle:angel2:
Bu vesile ile çeşitli yollarla çamur atma kolaycılığını tercih eden, talep ve şikayette bulunup, istekleri sunulduğunda veya zaten olduğu gösterildiğinde ortadan kaybolan herkese sesleniyorum.
Bulduğunuz yöntemleri, deneyimlerinizi, suya ışık katacak fikirlerinizi bizimle paylaşın. Biçok üyemiz, Biz öyle yapıyoruz.
Bu mesaj moderatör kimliğinden bağımsız, sadece nymphe=şebnem olarak kişisel serzenişlerimdir.
Sevgili hocam; Tüm yazınıza burkularak ve özellikle bu kısma katılıyorum.
Talep etmekten ziyade katılmak oluşun içinde olmak çok önemli.
Forum üyelerinden biri olarak bunu yapmaya çabalıyorum.
ama çabalamanın OSHO ustanın dediği gibi olmadığı herşeyin çabanın bile doğallığında gerçekleştiği güzel bir bütünlük olabilmesi için yine sizin gibi değerli hocalarımızın bu yol gösterici ,kırmadan açıklayıcı, ve ayırtedici, düzeltici ve öğretici, gereken yerdeki tam müdahaleleri olmasaydı yanlışlar girdabına kapılmıştık.
Her zaman hata yapma olasılığı çok fazla olan kelimelerin kifayetsizliği ama yinede onlarla iletiştiğimiz için var oluşunuz ve yönlendirmeleriniz için gönülden teşekkür etmekten başka ne gelir elimizden.
Uyarıları dikkate alarak acaba böyle bir hata bende yaptımmı demeden geçemem/geçilmemeli. saygı ve sevgi bunu gerektiriyor ki bu yazıyı okuyunca burkulmamak elde değil...
Kendi adıma diğer canlarında deneyimlerini paylaşmalarına bütünün her noktasının ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.
Bu olmalı ki yaşamak - varolmak zaten bu.
Forumdan bir süre uzak kalsamda bana ektiğiniz sevgi tohumu tüm güzelliği ile yeşermeye devam ediyor...
sevgi ve saygılarımla:kalp:
Karav Hoca'm teşekkür ederim. Sözleriniz, hatırlattıklarınız ve duruşunuz için. Sizinle iletişimde olduğum heran 'saygı'm besleniyor.
Sevgili Jowanda, Self-Master, tuğberkçapraz, mySoul ve yazmadan niyetlerini gönderen herkese teşekkür ederim.
:flowers:
Yazık biz'e başlığı altına "teşekkür" mesajı yazmaya o an için gönlüm el vermediğinden muhabbet konusuna açtım. Yetkili moderatör arkadaşlarım uygun görürse konuları birleştirebilirler.
Benden Af konusu: "Estağfurullah!". Kendiniz için şifa/hayırlı olsun.
Bu bölümden iç dökmeye devam etmeyi planlıyorum. Paylaşımlarınız, fikirleriniz, samimi düşünceleriniz önemli ve değerli ancak bunları özür,teşekkür vb duymak için yapmadığımı özellikle belirtmek istiyorum. :angel2:
tüm kalbimle :flowers:
Sevgili Nymphe , merkezinde kendi algı sisitemimizin olduğu,
içten dışa doğru çıktığı,
mükemmel bir algı sistemine sahip bir İlahi düzende yaşamaktayız.
Ne hizmet edersek edelim, kendi algılarımıza göre anlamlandırırız.
Bizim arzu, istek ve düşüncelerimize göre o güzel evrenimiz bize ayna tutar.Mürşidi kamil olanlar saf duru (hakkın izniyle) ayna olurlar, kendini arayanı ve hizmet edeni kendisine yansıtırdı.
İşte kalp seviyesinde koşulsuz hizmet edenler, "iyilik yap at denize , haluk bilmezse malik bilir" diyerek çok güzel ifade etmişlerdir. :kalp:Sizinde güzel yüreğinizi ve hizmet aşkınızı biliyorum.:flowers2:Saf sevgi zamanında o güzel yüreklerimize sevemediklerimizide alarak, daha çok büyüyelim.
Sizleri yüreğimde seviyor ve yer veriyorum.
:kalp:Kendi gerçeğiyle birlikte olanların önünde saygıyla eğiliyorum.:kalp:
Teşekkürler ve Amin, Sevgili Karen :flowers:
Neye takılıp düştüğümü bile unuttum nerdeyse, ne girdapmış. :see_stars: Galiba “Merkür!”e bakıyodum o sıra. :P
Umutsuzluklarıma, hayalkırıklıklarıma, isyanlarıma, kızgınlıklarıma, her ne duygularla yazdıysam onlara veda olsun. Bu da eski günlüğümün son sayfası diyelim. Şimdi Kalkıp Yürüyorum! ;)
‘Bir An’da bulduğumu sandığım içimdeki ışığı, bir an’da kaybettim. Umudumu, hayallerimi gecelerce besledim, uyuyunca kaybolmaz sandım. Cennet burada dediler, ben hep 'orada' anladım. Armağan yaşamda sunulmuş, sonda aradım. Yıllarca beslenen zehiri, bi derin nefesle atabilmeyi bekledim. Kestirme yol aramak marifet sandım, Kestirmeler var sandım, enerjileri-kadim bilgileri uçuş bileti sandım.
Halbuki harita değilmiydi onlar; bozuk ve düzgün yolları gösteren; yağmurda sarnıç, rahat yürüyüş için spor ayakkabı, güzellikleri gösteren gözlük, ihtiyaç anında kumanya… bi yudum su…
Yolu unuttum, yolun ‘esas’ olduğunu unuttum, ne kadar keyifli olduğunu unuttum, tekamülü unuttum. Bilmecenin her parçası takıldığım çukurlardaymış, portakalın tadında, fırtınadan korunduğum mağarada, bir kuşun şarkısında, çamurlanan ayaklarımda…; Dragonum, o yaslandığım çınar ağacının arkasında; Meleğim yanımda, yüzümü yıkamak için eğildiğim göldeki yansımamda; Şifam yol boyunca bezenmiş çeşmelerde; Bilgeliğim her adımımda, her molamda, her düşüş-kalkışımda. Bi yol biter, yeni kavşaklar çıkar; ‘rehberim’ geçtiğim yollarda.
‘İçindeki gücü keşfet, aynaya bak’ dendi. Acaba kanatlarım üstüne yapma kanat takıp da mı baktım oraya. Gerçeklerine inanmadım, sahtesi ile uçabilirim mi sandım.
Gökyüzüne bakarak mı yürüdüm yoksa hep, cevap orda sanıp; ya da yere. Heyecanımdan çiçek tarlalarını görmeden mi geçtim o yoldan… ya da yol boyunca neler kaçırdım…… yürüyorum sanırken ilk ağacın altında uyuya mı kalmışım meğer.
Yorgunum ama Daha başlamadım bile; Haydi oyuna!!!
Yolu burdan geçenlere selam olsun. :D
Dr.KARAV
20-01-2009, 07:33
Hocam:angel2:
Hayatımda kılavuz tuttuğum bir cümleyi tekrar hatırlattınız.
Teşekkür ederim.:flowers:
Yaşamın amacı sadece hedeflere ulaşmak değil, yolun da keyfini çıkarmak
Kendi adıma bunu bir süredir unuttuğumu hatırladım
İkizlerimin büyüme telaşları arasında onlara yetişmeye çalışırken, onların büyümelerini izlemenin keyfini çıkarmayı kaçırdığımı farkettim.
Evet , HEPİMİZE KEYİFLİ YOLCULUKLAR :bravo:
Hadi oyuna, hadi yola:pepper::banana::kalp:
:kalp:
Self-Master
20-01-2009, 09:54
HEPİMİZE KEYİFLİ YOLCULUKLAR :bravo: :bannana_guitar: http://www.metacafe.com/watch/1308050/super_mario/
Ben de... :red_smile:
Sağol Şebocum... :flowers2:
Hedeflere ulaşırken yolun da keyfini çıkarıyoruuuummm... :superman:
Teşekkür ederim... :friends:
Forum Sağlayıcı: vBulletin™ Sürüm 4.1.12 Copyright © 2012 vBulletin Solutions, Inc. Tüm Hakları Saklıdır.