PDA

Grafik Görünüm : T'ai Chi Ch'uan

Turgay
24-12-2008, 22:24
Can'lar,
Ocak ayından itibaren merkezimizde T'ai Chi Ch'uan Eğitimlerine başlıyoruz.
Benim de hocam olan sevgili Umut Denizli taleplere göre hafta içi ve hafta sonu gündüz ya da akşamüstü alternatifli olmak üzere eğitimler vermeye başlayacak.Haftada bir gün iki saat şeklinde düzenlenecek programda gruplar oluşturacağız. Ben de heyecanla kaldığım yerden devam edeceğim.
:bravo:

Katılım ve detaylı bilgi için merkez telefonlarımızdan ulaşabilirsiniz.

Çalışma yapabileceğimiz günler:

Pazartesi : Herhangi bir saat
Salı : 17:00'den sonra
Çarşamba: Herhangi bir saat
Cuma : 17:00'den önce
Cumartesi-Pazar :17:00'den sonra

T’ai Chi Ch’uan Kursu
Eğitim Programı:

1. Kendi Kendine Enerjetik Masaj.

2. Yang Stili – 10 Form ( 10 Hareketten Olusan Seri )

3. Chı-Kung Enerjinin Düzenlenmesi Tekniği

4. Aku-Pressur Masajları ( Akupunktur Noktalarına Basınçla Yapılan Masaj )

5. Rahatlama ve Gevşeme Egzersizleri

6. Doğru Nefes Alma Teknikleri

Turgay
25-12-2008, 11:35
Sevgili Karav hocam,
Umut hocamla konuştum. Kısmetse T'ai Chi Ch'uan kurslarını Düzce'de de yapabileceğiz. Sağolsun, kırmadı beni..
Paylaşmak istedim, sevgilerimle...
:flowers:

aspirin
26-12-2008, 15:30
1' im... :pepper:

Dr.KARAV
26-12-2008, 16:12
Hocam harikasınız
Baharda, Derdin yaylasında....:banana::pepper:
Off şimdiden heyecan yaptım
Süper, süper..:bravo:

Nymphe
26-12-2008, 16:23
Heyoooooooo! Derdin Yayalasııı :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Yaşasınnnn! T'ai Chi Ch'uan :groupwave:

çokkkk eğlenceli....

Mutlu_TEKIR
04-01-2009, 22:14
yaaaaaaaaaaaaaaaa:'(:'(:'( ankarraya da bi şube lazım Turgay Hocam, Şebnem Hocam. tai chi yi almak çok istiyorum ama olmaz ki öyle. sürekli gidilmesi lazım:(:(:(:(

neli
04-01-2009, 22:23
:kalp:mutlu, kesinlikle katılıyorum sana:flowers:

Turgay
06-01-2009, 13:20
Can'lar,
Gruplar oluşmaya başladı.
Çok geniş bir kontenjan şansımız yok ne yazık ki..
Katılmak isteyenler lütfen bir hafta içinde bizimle irtibata geçsin.

Umut hocamla konuşayım Ankara için nasıl bir organizasyon olabilir diye..
Bilgi alınca paylaşırım.

neli
07-01-2009, 13:31
:kalp:anakara organizasyonu olmadan ben bi usui 1 olsaydım iyi olmazmıydı hocam.:flowers:

Turgay
07-01-2009, 13:59
Can'lar,
İlk grubumuz 13 Ocak Salı saat 19:00 da T'ai Chi Ch'uan çalışmalarına başlıyor.
Diğer gruplar için organizasyonumuz devam ediyor.

Turgay
07-01-2009, 14:00
Ayrıca;
Umut Hocamla görüştüm.
Ankara için de güzel haberlerim var..
Netleşince paylaşacağım..

Turgay
08-01-2009, 10:17
Can'lar,
Yeniden Doğuş Merkezimizde 14 Ocak çarşamba günü saat 19:00-21:00 arası ikinci T'ai Chi grubumuz da oluştu.
Grubumuzda 2 kişilik daha yerimiz var. İlgilenen arkadaşlar lütfen bildirebilirler mi?
Her hafta aynı gün aynı saatte çalışmalar devam edecek.

Ayrıca;
Hafta içi gündüz saatlerinde bir grup daha oluşuyor.
Akşamüstü saatlerine kalmak istemeyen arkadaşlar bu gruba da katılabilir.
Sevgiyle duyurulur.

Turgay
08-01-2009, 10:37
Ankara'daki Can'lar,
Umut hocam teklifimi kırmadı sağolsun.
Haftada bir Ankara'ya Tai Chi eğitimi vermek üzere gelebilecek.
Kendisinin yoğun programından dolayı Ankara programını da yetiştirebilmesi için bizim net bir organizasyon yapabilmemiz gerekiyor.
Bunun için;
*En az 15 kişilik bir grup oluşması gerekiyor.
*Haftada bir 2 saat, ayda 8 saatlik bir program şeklinde olacak.
*Müracatlarınızı Yeniden Doğuş Merkezimizin gönül dostu sevgili LuckCady hocamıza yapabilirsiniz. Sağolsun her zamanki gibi bizden bu konuda da yardımlarını esirgemediği için kendisine şükranlarımı sunuyorum.
:angel2:
*Yer konusunda sanırım yine sevgili LuckyCady hocamız yardımcı olacak.

Programımızın aksamadan yürüyebilmesi için grubumuzun net oluşması, fikir ve hareket bütünlüğü göstermesi gerekiyor.
Bu konuda hassasiyet göstereceğinize eminim Can'lar..

*Şubat ayından itibaren başlayabileceğiz.
Ben de bazı haftalarda Umut hocamla birlikte Ankara'ya gelip sohbet imkanı bulabileceğim çok şükür.
Yine sevgili LuckCady'nin muhteşem evsahibeliğinde çok güzel paylaşımlar yaşayacağımıza inanıyorum.

Bu konu ile ilgili ilk duyurum şimdilik bu kadar.
Sizler pm yolu ile LuckCady ile irtibatlaşmaya şimdiden başlayabilirsiniz.
Hayırlısı olsun..
Sevgilerimle

Mutlu_TEKIR
08-01-2009, 19:39
OOOLLEEEYYY:D:D:D Turgay hocam sizi de bekliyorum Ankara'ya. çok mutlu oldum vala yaa:D

LuckyCady
08-01-2009, 23:33
Ankara'daki Can'lar,
Umut hocam teklifimi kırmadı sağolsun.
Haftada bir Ankara'ya Tai Chi eğitimi vermek üzere gelebilecek.
Kendisinin yoğun programından dolayı Ankara programını da yetiştirebilmesi için bizim net bir organizasyon yapabilmemiz gerekiyor.
Bunun için;
*En az 15 kişilik bir grup oluşması gerekiyor.
*Haftada bir 2 saat, ayda 8 saatlik bir program şeklinde olacak.
*Müracatlarınızı Yeniden Doğuş Merkezimizin gönül dostu sevgili LuckCady hocamıza yapabilirsiniz.

Programımızın aksamadan yürüyebilmesi için grubumuzun net oluşması, fikir ve hareket bütünlüğü göstermesi gerekiyor.
Bu konuda hassasiyet göstereceğinize eminim Can'lar..

*Şubat ayından itibaren başlayabileceğiz.
Ben de bazı haftalarda Umut hocamla birlikte Ankara'ya gelip sohbet imkanı bulabileceğim çok şükür.

Hayırlısı olsun..
Sevgilerimle
Hocam nihayet:banana::bravo: Ankara :thumbsup:!!!!!!!
Ankara'lı ve katılabilecek tüm Dostlar ses verin:bravo2::frantic::bounce::yahoo:
Hepinize kapımız açık..
İsteyelim OLsun...

Mutlu_TEKIR
09-01-2009, 00:47
2 kişi tmm sıra 13 kişide. hadi arkadaşlar.:D tai chi chuan yoğun stres ve sıkıntıya birebir. lütfen bunu yorulacam diye düşünmeyin. üşengeçlik yapmayın. emin olun yararını çok göreceksiniz. meridyenlerimmizi ve çakralarımızı çok etkili temizleyen bi felsefi dövüş sanatı aslında. hepimize hayırlı olsn.

neli
10-01-2009, 16:17
:flowers:buna çok sevindim ya,:kalp:harika.

Nymphe
15-01-2009, 16:08
"Belli bir zaman içerisinde günde iki kez T'ai Chi Ch'uan yapan bir kimse;
bir çocuğun esnekliğine, bir demircinin gücüne ve bir bilgenin ruhuna sahip olur"
Çin Atasözü

Mutlu_TEKIR
15-01-2009, 19:44
su kadar yumuşak, söğüt kadar esnek, kaya kadar sert olmak:)

LuckyCady
17-01-2009, 22:24
T'ai Chi Ch'uan ın yüzyıllar boyunca uygulanıyor olmasında şu üç amaç birincil olmuşlardır.

Evrenle bütünleşme hedefindeki ruhsallık,
içsel döğüş sanatı,
etkin sağlık sistemi.T'ai Chi Ch'uan günümüzde çoğunlukla sağlık ve uzun yaşam amacıyla kullanılan bir terapi olarak uygulanmakta ve tanıtımı yapılmaktadır.

T'ai Chi Ch'uan görünürlüğündeki sadelik, akıcılık ve basitliğin aksine öğrenilmesi zor ve belli bir zaman alan, sadece yetkin bir eğitmenin gözetimi altında çalışılarak öğrenilebilen bir sanattır. Sanat hakkında yeterli bilincin ve kültürün olmadığı toplumlarda istismara açık bir konudur aynı zamanda. Bu bakımdan T'ai Chi eğitmeninde aranması ve sorulması gereken ilk kriter soyağacı yani eğitmenin, stilin yaratıcısına değin varması gereken şeceresidir.

Turgay
21-01-2009, 19:21
TAİ CHİ NEDİR

Tai Chi Chuan, “Supreme Ultimate Force” yani yaklaşık anlamıyla “Mükemmel Yüce Güç” şeklinde çevrilebilir. Temeli, evrensel yaşam enerjisi olan Chi enerjisidir. İnsan vücudunda, yanlış duruş, yanlış beslenme ve stresten kaynaklanan bazı blokajlar oluşur. Bu blokajlar Chi enerjisinin vücut içerisindeki akışına engel olduğundan, uzun vadede sağlıkta bozulmalar meydana gelir. Özetle Tai Chi’nin nihai amacı, bu dolaşımı sağlamaktır.
Bu “Mükemmel Yüce Güç” düşüncesi Çin gizem felsefesinde sık sık karşılaşılan Yin Yang konseptinden doğmaktadır. Bu kavram, zıtlıklar prensibine dayanan Yin Yang konseptiyle ilişkilendirilir ve “Dynamic Duality” denen karşılıklı enerjik ikilemeler (kadın-erkek, aktif-pasif, karanlık-aydınlık, güçlü-zayıf gibi) içinde sıkça kullanılır.
Tai Chi Chuan’da, kas gücünden ziyade iç enerji (Chi) ve vücut arasındaki koordinasyon önemlidir. Tai Chi Chuan hareketlerinde gözlenen büyük iç enerji akışı, zihinsel konsantrasyon, nefesin derin alınması, vücut ağırlığının ve baskısının kontrol edilmesinden kaynaklanır. Tai Chi Chuan tekniklerinin ince, yumuşak ve yavaş olması bir okyanus dalgasına benzer. Dalgaların ilerleyerek bir sonrakiyle birleşmesi sürekli bir dalga hareketi ve enerji transferine neden olur. Sürekli birbirini takip eden dalgaları andıran biçimde yapılan Tai Chi teknikleriyle de, sürekli bir enerji akışı meydana gelir. Bu akışın devamlılığının sağlanması, Tai Chi Chuan’da birincil amaçtır.

UYGULAMA

Tai Chi Chuan, dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde milyonlarca insan tarafından her sabah fabrikalarda, okullarda, açık alanlarda yapılır. Tai Chi Chuan'ın, üretim sektöründe verimliliği, eğitimde gelişmeyi artırdığı söylenmektedir.
Tai Chi’nin nihai amacı vücuttaki bu enerjinin bedenin her noktasında dolaşımını sağlamaktadır. Bu da insanda sağlık, dirilik, canlılık inançlarını çoğaltmakta, moral açıdan insanı zinde tutmaktadır. Chi’nin bu dolaşımı sinir sistemiyle ve kan dolaşımıyla da yakından ilgilidir. Bu düşünce “Chi” ile akupunktur ve Doğu geleneksel tıbbı arasında da dirsek teması sağlamaktadır. Zaten Tai Chi Chuan'ın asırlardır sevilerek yapılması, önemli hastalıklar ve sağlık üzerindeki olumlu etkilerinin bir kanıtıdır.
Tai Chi Chuan günümüzde kliniklerde, fiziksel terapide, kullanılmaya başlanmış; insan sağlığının korunmasında ve fiziki-ruhi bir kısım hastalıkların tedavisinde çok etkili olduğu doktora seviyesinde çalışmalara konu olmuştur. Bilimsel çalışmalar Tai Chi Chuan'ın yüksek kan basıncı, mide ve bağırsak ülserleri, kalp rahatsızlıkları, tüberküloz ve diğer rahatsızlıklar üzerinde etkili olduğunu göstermiştir.
Tai Chi’deki bir diğer nihai amaç, yapılan egzersizler vasıtasıyla sükuneti ve dinginliği sağlamak ve geliştirmektir. Bu hareketleri doğru ve eksiksiz öğrenmek koşuluyla bu pratikler bize bazı şeyler sağlar; Denge, hareketlerin sıra düzeni, hareketlerin ritimleri ve yine bu hareketlerin başlangıç noktasının vücuttaki yaşam merkezi olması gibi... Böylece Tai Chi egzersizleri yürürken, koşarken, ayakta dururken ve benzeri durumlarda bizlere diğer insanlara karşı ek bir yetenek verir. Birçok uygulayıcı, bedenlerindeki duruş bozukluklarını, bu hareket düzeni ile giderebilir, stres ve gerginlikten kurtulabilir. Bundan başka meditatif doğal egzersizlerin huzuru ve sükuneti sağladığı da bilinen bir gerçektir.

YAPILIŞI

Tai Chi’de yapılan hareketler olabildiğince yavaş, yumuşak ve zarif aynı zamanda figürler arası geçişler sarsıntısız ve akıcıdır. İnsan karnının alt orta noktasında meydana gelen sıkışma, gücün ana kaynağıdır ve bu noktaya çok önemli nokta "Tan Tien" denir. Bu teknikler yapılırken, düşünce alt karın noktasına yoğunlaşır ve teknikler zihin, vücut ve enerji koordineli biçimde yapılır. Çünkü, Tai Chi Chuan teknikleri vücut uzuvlarından ziyade iç enerji kuvvetiyle gerçekleştirilir.
Tai Chi hareketlerinin orijini savaş sanatlarından geldiği için, uygulayıcıları bazı savaş pratikleri de yapar. Tai Chi prensiplerinde “push-hands” denen, iki insanın yaptığı egzersizler zaman içinde o iki insan arasında enerjik bir bağave bir diğerinin “chi”sine (yaşam enerjisine) cevap vermesine kadar uzanır. Tai Chi’nin bazı figürleri slow-tempo dövüş biçimidir. Bu sebeple uzun zaman Tai Chi çalışan pratisyenler dövüş sanatlarında da usta olma yoluna girerler.

Tai Chi felsefesinde esas vurgu, insanın içindeki yıkıcı enerji potansiyelinden (tekmeleme ya da yumruklama) uzaklaşmasını, bu enerjinin dağıtılmasını sağlamak, bir tehlike anında kontrolü sağlayabilme yeteneği kazanmaktır.
Tai Chi Chuan özgünleşmiş bir çigong, yani yaşam enerjisi çalışmasıdır. İleriki aşamaları göz önüne alınırsa, bir öz savunma sanatı, temelleri açısında bir ruh-zihin-beden eğitimidir. Temelde yaşam enerjisini yoğunlaştırmayı, uzuvlara yaymayı ve tüm bedende dolaştırmayı öğretir. Bedeni bir makine gibi yüksek tempolu çalıştırmayan, yorulma hissi yarat-mayan, her yaşta yapılabilen bir hareket etme sanatıdır. Bu sanat dirençsizlik öğretisinin harekete uyarlanmış biçimidir. Tai Chi Chuan'nın meditatif çalışmaları, hazırlanma hareketleri, dizi hareketleri ve ileri düzeylerinde iki kişiyle yapılan alıştırmaları vardır. Çinliler tarafından binlerce yıldan beri bir yaşam tarzı olarak sürdürülen Tai Chi, yaratıcı bir boşluktan çıkan değişim, dönüşüm hareketlerinin anlatı-mıdır. Çok eski zamanlarda Çin'deki Doğcu (Taocu) ustalar bu hareketlerin ilkelerini insan bedenine uyarlamaya başlamış-lar ve hareketleri zaman içinde belirginleştirmişlerdir.
Günümüzde en yaygın bir şekilde olarak tatbik edilen beş Tai Chi stili "Yang, Chen, Wu , Sun ve Woo" Chen ailesinin çalışmalarına dayanır.

Hangi Amaçlarla Çalışılır?

Tai Chi Chuan tüm dünyada çeşitli amaçlarla çalışılmaktadır. Sanat, ilk ortaya çıktığı zamanlarda yüksek düzeyli bir savunma sanatı kimliğin-deydi. Zaman içinde gözden geçirilip değişikliklere uğratıldıkça sağlık alıştırması yönü ön plana çıktı. Çin Tıbbının enerji çalışmaları (çigong) içinde özgün bir konumda olduğu için Çin'deki tıp kuruluşları ona sağlık amaçlı uygulamalarda yer vermekte-dirler.
Hastane ve sanatoryumlarda hekim gözetiminde tedavi amaçlı olarak da kullanılmaktadır.
Günümüzde uzakdoğuda yaygın olarak ya savunma sanatı ya da sağlık alıştırması kimliğiyle çalışılmaktadır. Çin'in geleneksel gösteri sanatları (Vuşu) içinde ve ilk öğretim programında yerini almıştır. Çin'de ilkokulu bitire-bilmek için sanatın yirmidört hareketlik Pekin dizisini iyi düzeyde icra edebilmek gerek-mektedir. Tai Chi Chuan dün-yanın diğer ülkelerine göçmenler ve kültürel alışverişler ara-cılığıyla sıçradı. Sağlığa olan faydaları bilimsel olarak kanıt-lanınca batılı ülkelerde yaygın kabul gördü ve okulları açıldı. Uzakdoğuda olduğu gibi batılı ülkelerin sanatoryumlarında da çeşitli hastalıkları tedavi etmek amacıyla Tai Chi’nin dizi hareketleri kullanılmaktadır. New York'ta ve bazı batılı kentlerdeki yaşlılar evinde denge geliştirme ve yaşlanmayı geciktirme amacıyla öğretilmektedir. Birçok tiyatro okulu taicinin dizi hareketlerini temel eğitimlerine aldı. Tai Chi’nin özellikle dizi hareketleri çeşitli alanlarda çok amaçlı olarak değerlendirilmekte, dünyanın çeşitli ülkelerinde yalnızca bir savunma sanatı ya da sağlık alıştırmaları dizisi olarak değil, dans ve tiyatro eğitimine destek amaçlı olarak da kullanılmaktadır. Sanatın özellikle Yang stili birinci sırada sağlık ve esenliği amaçlar. Diğer çigong alıştırmaları gibi Tai Chi Chuan da yaşamın kalitesini arttırır, ömrü uzatır.

Sağlığa Yararları

Tai Chi’nin, insanın ruh-zihin-beden bütünlüğü üzerine olan faydaları kanıtlanmıştır. Zihni dinlendirir. Beynin iki yarım küresini işbirliğine sokarak eşgüdüm içinde çalıştırır. Dikkat verme ve yoğunlaştırma yeteneğini arttırır. Merkezî sinir sisteminin çalışmasını iyileştirir. Duyu organlarının etkinliğini arttırarak algılamayı keskin-leştirir.
Hareketlerde eşgüdüm (koordi-nasyon) ve denge geliştirir. Çeşitli duruş bozukluklarını düzeltir. Karın solunumu kazandırarak soluma kapasitesini arttırır. Karaciğeri kanlandırır. Mide ve bağırsağın dalga hareketini kuvvetlendirir.
Sindirimi canlandırır. Kas, bağ ve tendonları gevşeterek esnetir. Kan dolaşımını uyarır. Kalbin çalışmasını iyileştirir. Çeşitli dolaşım sistemi düzensizliklerini ortadan kaldırır. İç organların faaliyetlerini ve bedendeki tüm madde alışverişini canlandırır. Yaşam boyu çalışılmasının en iddialı ve güzel ödülü yaşlanmayı geciktirmesidir.
Tai Chi, düzenli çalışılırsa yorgunluk belirtilerini, dikkat verme güçlüğünü, öfkeyi, ruh halindeki oynamaları, neşesizliği, başın içindeki basınç hissini, özellikle darbeli baş ağrılarını, anî baş dönmelerini, uykusuz-luğu, sersemliği, taşikardiyi (kalp çarpıntısı), mide rahatsızlıklarını, pekliği, ishali ve psikolojik kökenli iktidarsızlıkları giderir, bacaklardaki dolaşımı ve kas hareketliliğini iyileştirerek varis oluşumunu ve yağ dokularının meydana gelmesini önler, duygusal sorunlu ve gergin zihinli insanların psikolojilerini düzeltir; kronik durumlarda ve nevrasteni, yüksek tansiyon, akciğer şişmesi, soluk borusu nezlesi, mide ve bağırsak sorunları gibi hastalıklarda etkili iyileşme sağlar, eklem katılaşmasına karşı korur, hafif kireçlenme ve romatizmada eklem esnekliğini arttırıp hareketlerin sınırlanmasını engeller, kas liflerini uzatır ve geliştirir, kemikleri güçlendirerek kırılmalara karşı korur, ki bu özelliğiyle osteoporozlu hasta-lara özellikle önerilir, tüberküloz enfeksiyonuna ve amfizeme karşı koruyucudur, adrenalin salgılanmasını ve kolesterinle ilgili madde alışverişini düzenler, tansiyonu ve kiloyu dengeler, duyuları keskinleştirir. Özellikle dolaşım, sindirim, kilo ve tan-siyon sorunları, kireçlenme ve romatizmal sorunlar, varis, osteoporoz, zihin yorgunluğu ve stres taici çalışanlarda oldukça seyrek görülür.
Tai Chi Chuan; insanı, Çinlilerin anlatımıyla bir çocuk kadar 'ben' duygusundan uzak, bir oduncu kadar sağlıklı ve bir bilge kadar sakin ve huzurlu yapar.

Turgay
21-01-2009, 19:32
Can'lar,
Ankara'daki Tai Chi dostları;
Tai Chi hocamız Umut Denizli şu an merkezimizde Tai Chi kursu veriyor. Kendisi ile arada görüştüm. Henüz Ankara'lı dostlardan net bir cevap gelemediği için tekrar konuyu gündeme getiriyorum.
Hafta sonuna kadar organizasyonu netleştiremezsek kendisi teklif edilen başka bir organizasyona katılacak.
Ben kendisinden ay sonuna kadar süre istedim.
Sizden ricam sevgili LuckCady hocamıza en geç ay sonuna kadar kesin rezervasyonlarınızı yaptırın. Şubat ayında çalışmalar başlayacak.
Program şöyle:
Haftasonu günde iki saat ayda toplam 8 saatlik eğitim.
Ücreti kişi başı 150 TL (aylık)
Yer konusunu da sevgili LuckyCady hocamızla görüşebilirsiniz.
(Ankara-Bahçelievler)

Arkadaşlar kesinlikle öneriyorum, mükemmel bir çalışma.
Bence fırsatı yakalayın. Bu organizasyona katılın.
Ben ve biz çok memnun kaldık. Sevgiyle tavsiye olunur..

T’ai Chi Ch’uan Kursu
Eğitim Programı:

1. Kendi Kendine Enerjetik Masaj.

2. Yang Stili – 10 Form ( 10 Hareketten Olusan Seri )

3. Chı-Kung Enerjinin Düzenlenmesi Tekniği

4. Aku-Pressur Masajları ( Akupunktur Noktalarına Basınçla Yapılan Masaj )

5. Rahatlama ve Gevşeme Egzersizleri

6. Doğru Nefes Alma Teknikleri

Turgay
21-01-2009, 19:41
Yeniden Doğuş Merkezimizde Salı ve Çarşamba saat 19:00-21:00 arası düzenlenen Tai Chi kurslarımızda kontenjan doldu Can'lar.
Ancak, talepler olduğu içi başka gün ve saat dilimlerinde de ilave kurslar düzenlemeyi düşünüyoruz.
Bilgilerinize...

Mutlu_TEKIR
21-01-2009, 22:23
çok teşekkürler sevgili Turgay hocam, hadi Ankaralılar yaa nerdesiniz:( elimize geçen bu fırsatın elimizin içinden uçup gitmesine izin mi vereceğiz ama?
ya bugün başkent hastanesinde işim vardı oraya gittim de bişi gördüm ve şaşakaldım:D "akapunktur tedavi merkezi" vardı başkent hastanesinin içinde. şaşırdım ve mutlu oldum böle şeylerin bizim de hastanelerimize girdiğini görünce. Turgay hocamın yazısında akupunktur u görünce paylaşmak istedim:)

Nymphe
06-02-2009, 17:56
IZMIR; Salı-Çarşamba T'ai Chi Ch'uan gruplarımız 2.döneme başladı. :bravo:

Pazartesi 19:00-21 grubu açıyoruz. Gruplar 5'er kişilik.

:rep:ilgilenenlere duyurulur.

Yazın Ankara-izmir birleşip gösteriler yapsak ne harika olur
:bananafunky: :bananafunky: :bananafunky: :bananafunky: :bananafunky::bananafunky:

Mutlu_TEKIR
06-02-2009, 18:31
inş ankarada da açılır da gösteriler yaparız:(

Gktg12
08-03-2009, 22:26
istanbul anadolu yakasında tai chi kursu acılma gibi bi ihtimal varmıdır yada bildiginiz acık kurs varmıdır?

Nymphe
31-03-2009, 19:18
Sevgili Gktg12,

Anadolu yakasında Tai Chi Kursu bizim programımızda bulunmamakta, başka programlar hakkında da bilgim yok :(

Dilerim bulursun, çok keyifli :flowers:

kralkemik
31-03-2009, 20:26
arkadaşlar sitede yeniyim bu izmirdeki kurs nerede ve ücreti ne kadar

Nymphe
03-04-2009, 01:20
Hoşgeldin Sevgili kralkemik :hosgeldin:

Yerimiz bostanlıda, açık adres ve krokiye http://www.turgayreiki.com/iletisim.htm (http://www.turgayreiki.com/iletisim.htm) linkinden ulaşabilirsin.

Eğitmenimiz Umut Denizli. Eğitmen hakkında detaylı bilgiye http://www.taichikurslari.com/ (http://www.taichikurslari.com/) linkinden ulaşabilirsin.

TaiChi kursları haftaiçi 19:00-21:00 saatleri arasında, haftada iki saat uygulanmakta. Ücreti aylık 100 TL. Yeni bir haftaiçi grubu iki hafta içinde açılacak.

Nymphe
29-08-2009, 19:04
Eğitmenimiz Umut Denizli ile yeni dönem Tai Chi Chuan kayıtlarımız başladı! :bananafunky: :bananafunky: :bananafunky:

Haftada iki saat, max 5 kişilik gruplar oluşturulacaktır.

Genel taleplere bağlı olarak gündüz veya akşam grupları oluşturulabilmektedir.

:chinese: Tai Chi Chuan ve Eğitmenimiz hakkında bilgi için: http://www.taichikurslari.com (http://www.taichikurslari.com)

Bilgi ve kayıt için: 232.362 58 14 / 0.532.345 05 93 (Şebnem)
İletişim ve adres bilgileri için: http://www.turgayreiki.com/iletisim.htm (http://www.turgayreiki.com/iletisim.htm)

Turgay
20-10-2009, 17:34
Sevgili Dostlar,
Umut Denizli hocamız merkezimizde 26 Ekim Pazartesi akşamı saat 19:00'da Tai-Chi tanıtım toplantısı düzenleyecektir.Katılım ücretsizdir.
Kendisinin hem sorularınızı cevaplayacağı hem de program takviminin oluşturulacağı bu toplantıya katılımınızı bekliyoruz. (İlk grup için başlangıç tarihi 2.Kasım Pazartesi saat 19:00-21:00 ve her pazartesi aynı saatlerde devam etmek üzere düşünülüyor)
Sevgilerimizle...
:chinese:

:chinese: Tai Chi Chuan ve Eğitmenimiz hakkında bilgi için: http://www.taichikurslari.com (http://www.taichikurslari.com)

Bilgi ve kayıt için: 232.362 58 14 / 0.532.345 05 93 (Şebnem)
İletişim ve adres bilgileri için: http://www.turgayreiki.com/iletisim.htm (http://www.turgayreiki.com/iletisim.htm)

shakti
20-10-2009, 19:57
MERHABA...

tai chi chuan kurslarına katılan arkadaşlarım deneyimlerini ve gördüğünüz faydaları anlatırmısınız???

Nymphe
28-10-2009, 17:14
Kayıtlar devam ediyoo...

:bananafunky:
1.TaiChi Grubu
Her Pazartesi 19:00-21:00

TaiChi grubunun tamamlanması için 3 kişilik kontenjan kalmıştır.

Nymphe
12-11-2009, 14:28
Yeni dönemin ilk Tai Chi Grubu 16.Kasım.Pazartesi başlıyor.
Katılmak isteyenler için hala 1 kişilik kontenjanımız mevcut.

16.Kasım.Pazartesi 19:00-21:00 ve her pazartesi

Turgay
19-11-2009, 17:04
Sevgili dostlar,
Tai-Chi kontenjanımız dolmuştur.
İlginiz için teşekkür ederiz.

shakti
19-11-2009, 19:15
buna ben de sevindim hocam, kontenjan dolduysa kurs başlayacak demektir, bu da kursiyerlerinizin deneyimlerini bizimle paylaşacağı anlamına gelir ki buna çok sevindim :)