PDA

Grafik Görünüm : Gerçekten Yaşadınmı?

Tunç
09-11-2004, 11:32
Hiç bir kelebeğin uçuşunu gözlerinle takip ettin mi? Ya da bir tırtılın olanca zayıflığına karşın yaşayabilmek için verdiği çabayı izledin mi?
Milyonlarca karıncanın muhteşem bir uyum içinde yuvaları için çalışmasını görüp hayrete düştün mü?
Yağmur damlalarının yere düştüğü an çıkardığı sesi dinleyip kendini eşsiz bir bestenin notaları arasında dolaşırken buldun mu?
Sonbaharda herhangi bir parkta, yere düşen kızıl yapraklara basıp yürürken, o yaprakların çıtırtısını duyup, ilk aşkını düşündün mü?
Hiç geceye doğru kaybolan güneşi izledin mi? Ya da yepyeni bir günün doğuşunu? Tanımadığın bir çocukla bir dakika da saklambaç, körebe, misket oynadın mı?
Sokakta, daha önce hiç görmediğin birine, günaydın, iyi günler, iyi akşamlar dedin mi birkez olsun?
Yolda gördüğün kimsesiz bir çocuğa, bir yaşlıya cebindeki son beş milyon liranın yarısıyla çorba ısmarladın mı?
Yarın ne olacak diye düşünmeden akşam küp gibi sarhoş olana kadar içtin mi? Yorgunluktan dizlerin kırılıp yere düşene kadar dans ettin mi?
Çok beğendiğin bir filmi izledikten sonra gözyaşlarını ya da kahkahalarını gizlemeden çıkabildin mi sinemadan?
Bir konsere gidip boğazın yırtılıncaya, sesin kısılıncaya kadar bağıra çağıra eşlik ettin mi şarkıcıya?
Bir kitabın en sevdiğin bölümünü defalarca okuyup, sadece ama sadece o sayfaların yıprandığını gördüğünde güldün mü kendine?
Kendini denize bırakıp o engin maviliklerin coşkusunu duyabil mi yüreğinde?
Bir bayram sabahı erken kalkıp annenin babanın elini öpmenin huzurunu yaşadın mı?
Yada çocuklara harçlık vermenin dayanılmaz keyfini?
Gecenin saat 3'ünde bile aradığında seni dinleyen ve duymak istediklerini söyleyen
bir dost edin mi kendine?
Bir çiçeğin kokusunu içine çekerken, bir ormanda yürürken, bir ceylanın koşuşunu, bir balığın yüzüşünü izlerken doğada milyonlarca yıldan beri süren o müthiş değişimin heyecanını hissettin mi?
En yalnız, en çaresiz kaldığın anda bile ' bir sonraki gün bugün dünden iyi olacak' deyip besleyebildin mi umudunu?
Delicesine aşık oldun mu birisine?
Erişemeyeceğini bildiğin halde tutkuyla sevmeye devam edebildin mi onu?
Sevgilinle ilk göz göze geldiğin, ilk el ele tutuştuğun anda yaşadığın heyecanı aradan yıllar geçmesine rağmen halen taşıdığını söyleyebildin mi kendine?
'Sana ihtiyacım var' dediği zaman her şeyi bir kenara bırakıp binlerce kilometre yol gitmeyi göze aldın mı hiç?
'Seni seviyorum' dediğin anda sevgilinin gözündeki parıltıyı, yüzünden geçen o küçük alevi yakalayabildimi?
'Senin için her şeyi yapabilirim' dedin mi birine? Ve bunu derken kendini huzurlu hissedebildin mi?
'Bunları yaptım' diye düşündüğünde Mutluluğun aslında ayrıntılarda gizli olduğunu fark ettin mi peki?
'Yapmadım' diyorsan gerçekten yaşadın mı sen?

umutnur
24-08-2007, 16:47
çok şükür yarabbim.çok duygulandım ya.:flowers2::flowers::kalp:

umit
24-08-2007, 20:59
Ey Hayat!:flowers:

fundakpece
24-08-2007, 21:39
:kalp:mutluluğu bana veren yüce yaradana binlerce kez şükrediyorum önceki yaşamlarımda şimdiki yaşamımda ve sonraki tüm yaşamlarımda..:angel2:

Akyron
24-08-2007, 22:51
Gecenin saat 3'ünde bile aradığında seni dinleyen ve duymak istediklerini söyleyen
bir dost edin mi kendine?
Sevgilinle ilk göz göze geldiğin, ilk el ele tutuştuğun anda yaşadığın heyecanı aradan yıllar geçmesine rağmen halen taşıdığını söyleyebildin mi kendine?
'Sana ihtiyacım var' dediği zaman her şeyi bir kenara bırakıp binlerce kilometre yol gitmeyi göze aldın mı hiç?
'Seni seviyorum' dediğin anda sevgilinin gözündeki parıltıyı, yüzünden geçen o küçük alevi yakalayabildimi?
'Senin için her şeyi yapabilirim' dedin mi birine? Ve bunu derken kendini huzurlu hissedebildin mi?
'Bunları yaptım' diye düşündüğünde Mutluluğun aslında ayrıntılarda gizli olduğunu fark ettin mi peki?
'Yapmadım' diyorsan gerçekten yaşadın mı sen?

Hiç gece gökyüzüne baktığında herkesin bir yıldızı olduğunu;
ve her yıldız kayışında birilerinin "yıldızının kaydığını" ve bir gün senin de yıldızının kayıp yokolabileceğini (hiç yaşamamışcasına) düşündün mü? "Şimdi dilek dileme zamanı"
Veya her gün batışında da bu batan gün'ün bir gün senin günün olabileceğini düşündün mü?
Güneş gökyüzü ve yıldızlar herkes için vardır;
Peki sen? Sen ne kadar varsın ? Bunu hiç düşündün mü?!
Peki sen hiç "arkadaş bile kalamayacak kadar" birini gerçekten çok sevdin mi?!
Çok sevdiğin; seni başka biriyle aldatsa ve sen bunu bilmene rağmen "bildiğini sezdirmeden" yine sana döndüğünde herşeyi affedip geçmişi unutarak; onu ilk aşık olduğun zamanlardaki gibi aynı heyecanla ve tüm kalbinle sevebilirmisin?
Bunların anlamını anlayabilirmisin "kalbinle" ; Ruhuna dokunanları seçebilirmisin?!

Saol Tunç abicim...Ben de bişeyler ekliyim dedim dilim döndüğünce ve anlaşılabildiği kadar...
İnci gibi güzel cümlelerin ve bunları bu kadar güzel ifade edip dile döküp tercüman olduğun için sana binlerce teşekkür...
İyi ki varsın :flowers2:

Lauralanthalasa
24-08-2007, 23:55
Bunların çoğunu yaşadığım için mutlu oldum bir anda:)

Peki siz hiç mutluluğun kaynağının aslında sadece siz olduğunuzu ve etrafınızdaki her nesnede bu mutluluğu görebileceğinizi farkedip bununla mutlu oldunuz mu :)

karen
25-08-2007, 00:40
yüreğine sağlık, çok hoş duygular yaşadım.:)

pelinn
25-08-2007, 09:03
..herbırınıze sonsuz tşkler..:angel2:

Rabbım bizleri hem gujellıklerle hem sewdıklerımızle yasatsın..
gercekten sewmeyı ve sewılmeyı bılenlerle karsılaştırsın..
ruhumuza dokunan ıste o dedıgımız ;essız ve kutsal esımıze kawustursun ..:angel2:

Suzix
25-08-2007, 12:28
AMİNNN.:angel2::angel2::angel2:

Teşekkürler bu güzel yazı için...:kalp: :flowers:

:flowers2::flowers2::flowers2:

sarass
25-08-2007, 12:43
Bir günlük güzellik ve mutluluk için bir günlük hayatı tercih etmiş tırtılın kelebek olma hikayesindeki gibi yada şairin "yaşadım ulan dibine kadar" diye bağıran sesine güzel bir örnekleme olmuş..
teşekkürler..