Grafik Görünüm : Sınav ve önyargı...
tuğberkçapraz
30-08-2008, 18:40
selam günlük,
daha önce seni kullanmak hiç kısmet olmadı.Neyse kısmet buguneymiş.
her neyse,sıkıntılıyım
çünkü artık büyüyorum ve büyümek bu ülkede sıkıntıların artması demek.
Artık calışmak zorundayım ve ben bunu yapamıyorum.Ne bileyim ne zaman ders kitabını elime alsam 4 soru cözdükten sonra kalemler basketbolcu,silgi de basket topu oluveriyor bir anda.Hayal gücüm mü cok geniş ya da başka bir sorun mu var bilemiyorum ki
Bu sene öss var
öğrenci seçme sınavı,Eskiden üss ydi
yani üniversite seçme sınavı...
sırf ismi bile işi zorlaştırmak için değiştirilmiş sanki.
Bİlemiyorum nasıl yapacağım.Eskiden ders calışmaya ihtiyacım olmazdı.Matematik haricinde gerisini hatırlayarak yapardım matematik de pratiğim olmadığı için zorlanırdım.İyi ya da kötü şu anda biryerlerdeyim ama artık matematiksiz yapamam.
bu calışmak demek ve sıkıntı bu,
calışamıyorum.
Her gün bir bahanem var.
yeri geliyor birazönce olduğu gibi megalomanlaşıp "aman ya zekiyim ben calışmadan da yaparım" diyorum yeri geliyor çalışmak istesem bile sürekli konsantrasyonum dağılıyor.
Sorun ne acaba ?
Hedefim boğaziçi üniversitesi psikoloji ve türkiye de ilk 800 e girmem gerekiyor.
İmkansız değil tabi ki.
ama ders calışmazsam bu sefer olmayacak.
hedefim çok sevdiğim psikoloji alanına yeni birşeyler katmak,doğu mistizmi sufizm gibi alanları da sentezlemek ama ilk hedef olarak istediğim üniversiteye girmem gerekiyor.
yeri geliyor müthiş derecede inanıyorum,yeri geliyor şu anda olduğu gibi umutsuzlaşıyorum.
Her neyse mutlaka açılır sıkıntılarım.
bana büyüklerimin görüşü lazım.En iyi tavsiyeleri de buradan bulabilirim
sevgiler:flowers:
Force_Energy
31-08-2008, 13:39
O duyguyu iyi bilirim.Psikoloji ise süper bir seçim bence:)
Çalışma sorununa gelince, bence kendini rahat bırak..kendini ne kadar kasarsan o kadar işler zorlaşır.Mesela "bu ülkede büyümek sıkıntıların artması demek" ya da "öss zor" gibilerden.Aslında senin içinde bulunduğun ruh hali bunu kabul etmeye pek elverişli değil biliyorum çünkü öss sınavına aday öğrenci olmak, doğal olark heyecan ve stres yaratır, ama aşırı dozda olursa işte kötü:)
Psikoloji elementlerini internetten araştırmadıysan aratır, psikologlarla tanış ve onlara meslekleri hakkında sorular sor..emin ol çok iyi gelecektir..bir psikolog adayı için en iyi ilaç gerçek bir psikologla diyalogtur bence.
Hedeflerini canlı tut..(arkadaş tavsiyesi) :)
Hedeflerini canlı tut..(arkadaş tavsiyesi) :)[/quote]
Bu çok güzel bir tavsiye Force.Tebrik ederim
artemisya
31-08-2008, 20:57
Slm Tuğberk,
Şu yazdığın yazılar var ya bana inanılmaz tanıdık geliyor! her yıl yaklaşık 100 kez duyuyorum bunları çünkü her yıl yaklaşık 100 öğrenciyi üniversite sınavına hazırlıyorum, dershanede çalışan bir öğretmenim. Öğrencilerimle konuştuğumda hedefi ne olursa olsun senin yaşadıklarını onlarda yaşıyor. Herşeyden önce yalnız olmadığını bilmelisin bu sürecin bir parçası ve herkes buna benzer duygular hissediyor.
Uzun soluklu bir sınav!
Öyle lisedeki gibi son gece çalışması keşke başarılı kılsa öğrencileri ama maalesef olmuyor.
Aslında senin avantajın var diğer bir çok öğrenciye göre, bir hedefin var bu çok ama çok önemli!
nacizane tavsiyem çok öğretmen gibi konuşmak istemiyorum ama :) yapman gereken şey ÇALIŞMAK!
Eğer hedefilerine ulaşmak istiyorsan yapmak zorundasın, üzgünüm sen çalışmadığın zaman hiçbir şey senin yerine sınavı kazandıramaz sana!
şu anda herşey başlangıç aşamasında, seninle aynı olan kişiler çok yakında iki gruba ayrılacak
1.grup diyecek ki "ben hedefime ulaşmak istiyorum eh napalım çalışıcam çünkü hayallerim buna değer"
2. grup diyecek ki "ben zeki bir insanım hem daha çok zaman var bayramdan sonra başlarsam rahat rahat yetişir! tabi önce bayram sonra sömestr ardından nisan ... nisan mı? inanmıyorum 2 ay mı kaldı. ben nasıl yetiştiricem o kadar konuyu off bu sene ben hayatta kazanamam aslında ben boğaziçi mi demiştim..."
hem çalışmaya başladığında gerçekten kendini iyi hissedeceksin mutlu olacaksın herşeyden önemlisi çalışmadığın her dakika hissettiğin vicdan azabını çekmiyeceksin bu inanılmaz rahatlatıyor insanı.
hem bu yıl zamanın ne kadar değerli olduğunu da hissedeceksin, çalışmalar sonrasında verdiğin molanın ne kadar keyifli olduğunu farkedeceksin
ayrıca bu yıl enerjilerle çalışma zamanıda olacak! derslerini daha iyi anlamak ya da öğrenme ile ilgili yanlış düşünce kalıplarını yok etmek için enerji vericeksin kendine bu da sana minik keyifli deneyler yapma imkanı sunacak:)
sonrası mı? Bir de başardığını hayal et. inanılmaz bir sevinç, çalışıp emek verme sonucu alınan ödül harika olacak
ve dönüp arkana baktığına diyeceksin ki
VAY BE GALİBA BEN BU YIL BÜYÜDÜM:bravo:
SEVGİLER...
tuğberkçapraz
31-08-2008, 22:50
hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum,gerçekten de rahatlamama yaradı.
Sevgili artemisya
işte tek sorun da bu.
Ders calışabiliyorum ama düzenli değil...
geçen gün 200 küsür soru cözdüm 5 gün idare ettim onunla:(
Aslında temel sorun galiba kendime aşırı güvenmem.Cahil cesareti diyorum ben buna:)
tek sorunum her gün aynı şekilde çalışamam.Bir gün çok çalışıyorum bir gün az...Ritim yakalasam gidecek ama ne bileyim olmuyor işte.Ders programı yapıyorum 3. günden iptal oluyor
Hedefim bir şekilde olacak:angel2: ama olana kadar baya calkantılı bir dönem geçireceğim galiba
yardımlarınız ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler:flowers2:
tuğberk ben de boğaziçi üni. de okuma şansını yakalamış biriyim. bunu nasıl başardığıma gelince...
1. çalışma masama gözümün hizasına bir defter kağıdına kocaman Boğaziçi Üni. ve istediğim bölümü ve oraya girebilmek için gerekli puanı yazmıştım. (Tabi ben 15 yıl önceden bahsediyorum şimdi puan sistem nasıl bilmiyorum. ) Ne zaman aklım aşka elim oynaşa kaysa o yazıya bakıp hırslanıyordum.
2. Çalışma saatlerimi planlamıştım. Aynı ünideki kredi sistemi gibi ders programı oluşturmuştum kendime. O saatte matematik çalışacaksam sadece onunla ilgileniyordum. ve o çalışmanın sonunda krediyi almaya hak kazanıyordum. (kendimce ufak ödüllerim de vardı) Tabi ders programım da asılıydı duvarımda.
3. Hiç görmediğim bir üniversiteyi sadece anlatılanlardan hayal ediyordum. Kendimi anfilerinde manzarasında dolaşırken düşlüyordum.
4. Son yaptığım şeyse sınava girmek ve sonucuna hiç bakmamak oldu. Soranlara iyi geçti diyordum. Neresi olur sorusuna cevap vermiyordum inancımı yıkabilirler diye. İçimden boğaziçi diye cevaplıyordum. Netlerimi bilmiyordum:).
Kazananların ilan edildiği gün o kadar emindim ki kendimden gazetenin sınav sonuç sayfasında numarımı bulduğumda hiç şaşırmadım hatta çevrem biraz tuhaf olduğumu bile düşünmüştür herhalde...:lol:
Yani kazandığımı ders çalışmaya başladığım ilk gün biliyordum aslında... sadece sınav gününe kadar üstüme düşen ne varsa onu gerçekleştirdim. Çalıştım.
Bildiğimiz evrensel kurallardan bihaber olarak yapmıştım tüm bunları... şimdi anlıyorum, nasıl işleyip işe yaradıklarını...
Başarılı olmaman ve istediğini almaman için hiçbir sebep yok...
sevgilerimle
tuğberkçapraz
01-09-2008, 15:24
yardımlarınız için teşekkür ederim.
Gerçekten de hepiniz süper insanlarsınız :) :)
tuğberkçapraz
23-09-2008, 16:28
selamlar
İnancım çok arttı.
sürekli dua ediyorum,çalışıyorum.
Şu aşamada belki yeterli değil ama orada olacağımı biliyorum sanki bir şekilde...
VE EN ÖNEMLİSİ ARTIK DERS CALIŞMAK SIKICI DEĞİL :)
Derste hocalar hedefin nedir diye sorduğunda değişik yanıtlar veriyorum ama ben nereye gideceğimi çok iyi bilyorum.
Şükür etmek gerçekten çok güzel birşey...
Sabahları ve akşamları yoga yaptıktan sonra ettiğim dualar inancımı ve güvenimi inanılmaz derecede artırıyor.
Eskiden matematik konusunda bir önyargım vardı ve "ben matematik yapamam,türkçe sosyalim iyidir" gibisinden cümleler kuruyordum.
Şimdi ise çok ileri düzey olmasam da okulda geçen sene ki matematik notu benden yüksek olan öğrencilerin sorularını çözebiliyorum.
Belki şu aşamada çok çok iyi değilim ama sürekli iyiye gidiyorum allaha şükür :)
Sizlerden ricam ders calıştıktan önce veya sonra yapabileceğim enerjisel çalışmalar konusunda beni aydınlatmanızdır.
Forum Sağlayıcı: vBulletin™ Sürüm 4.1.12 Copyright © 2012 vBulletin Solutions, Inc. Tüm Hakları Saklıdır.