Grafik Görünüm : Yaş sorun mu?
Sevgili Dostlarım,
Hani hayatında birini çizersin ve sen çizdiğin için sana kusursuz gelir o kişi.Ve o kişiyi ararsın bir gün bir yerde bulacağına inanarak.Sonra biri çıkar özelliklerin bir kısmı var gerisi yok.Gidersin.. Sonra yeni bir yüz ve yine aradıklarının bir kısmı.
Ama umut var ya hep bulacam umudu ben çizdim ve o beni bekliyor.İşte tam o sırada inancın çıkar.Yüce rabbin sana o aradığını eksiksiz çıkarır öyle ki sende tam onun aradığı kişisin.İşte o an AŞK burdayım der.
Yalnız bir sorun vardır arada 8 yaş fark.Bayan erkekden 8 yaş büyüktür. Aşk o kadar büyüktür ki iki taraf biribirine zincirle bağlanmıştır sanki.Günler geçer ve ilişki ciddiyete gidince erkek 8 yaş ailem için çevrem için sorun olur der ve ben bu çevrenin önünde dimdik duramam der.Korkuları ile sevgisi arasında ki seçim ..Korku.. olur. Sonuç gözyaşları içinde iki çift zor da olsa ayrı yola gider.Oysa ki bayan yaşınında verdiği güçle herşeyin önündeyim desede..
Hayat o kadar kısa ki ve biz hala yaş,kültür,çevre çemberi içinde karar veriyoruz.Ondan 8 yıl önce doğduysam bu ne benim ne onun suçu olmamalı.Bu aşkın günahı yaş...:kalp::(
Mutsuzum...:(:nonono:
IŞIĞADOĞRU
20-06-2008, 09:14
Yaşanıyor bazen işte
yıkıcı da olsa
yaşamak da güzel bir aşkı :kalp:
bir artı katıyor insana zamanla çektiği acılar
hadi gülün bakiiiimmmm:bangin:
bugün yeni bir gün
ve biz seni çooookkk seviyoruz :friends:
Yaşanıyor bazen işte
yıkıcı da olsa
yaşamak da güzel bir aşkı :kalp:
bir artı katıyor insana zamanla çektiği acılar
hadi gülün bakiiiimmmm:bangin:
bugün yeni bir gün
ve biz seni çooookkk seviyoruz :friends:
canımsınız bende sizi çok seviyorum.:)Çok şükür ki yüreğim bu aşklara acılara tecrübeli bunuda atlatacaktır inanıyorum..zaman sadece ihtiyacım olan.
Sevgili Laliya,:friends:
Aşk hem çok büyülü hem de çok naziktir bence…
Her iki tarafında yaşanılan aşkı büyütmeye ve geliştirmeye istekli olması, yılmaması , emek vermesi gerek...
Hiç üzülme...
Hayırlısı olsun.
Gönlünce bir aşk yaşamanı diliyorum:kalp:
:flowers2:
Sevgili Laliya,:friends:
Aşk hem çok büyülü hem de çok naziktir bence…
Her iki tarafında yaşanılan aşkı büyütmeye ve geliştirmeye istekli olması, yılmaması , emek vermesi gerek...
Hiç üzülme...
Hayırlısı olsun.
Gönlünce bir aşk yaşamanı diliyorum:kalp:
:flowers2:
Önemli olan bir kez daha yere yıkılmak değil,bir daha kalkıp kalkamamaktır..bu söze inanırım.. söylediğin gibi emek şart karşılıklı..
Güzel temmennin için çok teşekkür ederim sevgili Güneş..:)
biz kadınlar daha güçlüyüz galiba laliya bende buna benzer bişeyler yaşamıştım.Gerçekten acıtıyor insanı,ama dediğin gibi zaman her şeyin ilacı . Her şeyin hayırlısı , aşkında hayırlısı. Sevgiyle kal , bi gün çok güzel bir insan seni bekliyor olucak tıpkı senin gibi güçlü ve sevgi dolu olucak :flowers::wave:
biz kadınlar daha güçlüyüz galiba laliya bende buna benzer bişeyler yaşamıştım.Gerçekten acıtıyor insanı,ama dediğin gibi zaman her şeyin ilacı . Her şeyin hayırlısı , aşkında hayırlısı. Sevgiyle kal , bi gün çok güzel bir insan seni bekliyor olucak tıpkı senin gibi güçlü ve sevgi dolu olucak :flowers::wave:
Sonaycım,herbirinizin bir kelimesi beni güçlendiriyor.Herkes bir aşk sokağından geçiyor.Ama o sokağın sonu hep mutluluğa açılsın isterim..:)teşekkürler
Bugün yeni bir gün..
Haklısın bunu demek gerek..BU gün benim yeni günüm..:)teşekkürler
HİÇBİRŞEY İÇİN BENİMDİR DEME ;
SADECE DE Kİ YANIMDADIR.
NE ALTIN
NE TOPRAK
NE SEVGİLİ
NE HAYAT
NE ÖLÜM
NE HUZUR
NE DE KEDER
DAİMA SENİNLE KALMAZ……
güzel söz okuyunca paylaşmak istedim
sevgiyle :flowers:
HİÇBİRŞEY İÇİN BENİMDİR DEME ;
SADECE DE Kİ YANIMDADIR.
NE ALTIN
NE TOPRAK
NE SEVGİLİ
NE HAYAT
NE ÖLÜM
NE HUZUR
NE DE KEDER
DAİMA SENİNLE KALMAZ……
güzel söz okuyunca paylaşmak istedim
sevgiyle :flowers:
Gülden'cim gerçekten mükemmel bir söz..Bunu herzaman aklıma getirceğim.teşekkürler arkadaşım..
Mutlu_TEKIR
20-06-2008, 11:10
gerçekten sevgil Gülden harika ötesi bir söz.
sevgili Laliya Abla (abla demek istiyorum:))
1.si eğer o ark. seni gerçekten sevseydi çevresine göğüs gererdi ve sevgiyi seçerdi ama korkaklığı seçmiş cesur olamamış.
2.si biz fani dünyanın yaratıklarıyız ve bu düzene göre yaşıyoruz ve maalesef ki bu dünyanın yerleşmiş kuralları, örf adetleri var. bunları yıkamıyoruz(ki yıkılması için de bütün birlik olması lazım) böyle gelmiş böyle gidiyor işte:)
3.sü aşk güzel bişidir ama Yaradan la olan bağını kesmediğin sürece. yani "ki" enerjisini Allah'tan almayı kesmediğimiz sürece. çünkü insan aşık olunca istemeden de olsa enerji alış verişi mevcut, bunu kontrol etmek önemli olan. En büyük aşk Allah aşkıdır bunu da unutmamak lazım. sevgili Güldenin de dediği gibi herşey bi gün bitecek. bi de bitmişin ardından geçmişle yaşamamk lazım geleceğe bak belki de bi süre sonra onun yanlış bi seçim olduğunu anlayacaksın. belki daha uyumlu biriyle karşılaşacaksın yalnız zıtlar birbirini çeker kanunu unutma bi insanın ruh ikizi kendisinin tam zıttı olurmuş.
unutma konusuna gelilnce, ondan kolay bişi yok yeter ki gönülden gerçekten unutmayı iste. böyle zamanlarda meditasyon çok iyi gelir. kendine terapi de yapabilirsin. Başmelek Mikail i çağırarak sürekli eterik bağlarınn kesilmesini de sağlayabilirsin. ama en önemlisi ailen yanındayken, belirli bir farkındalığa kavuşmuşken, doğayla bütünleşebiliyoken, insan sevgisi içindeyken başka ne diye aşk arıyosun bunu düşün. sn zaten aşklara sahipsin kii.:) sevgiyle kal:)
gerçekten sevgil Gülden harika ötesi bir söz.
sevgili Laliya Abla (abla demek istiyorum:))
1.si eğer o ark. seni gerçekten sevseydi çevresine göğüs gererdi ve sevgiyi seçerdi ama korkaklığı seçmiş cesur olamamış.
2.si biz fani dünyanın yaratıklarıyız ve bu düzene göre yaşıyoruz ve maalesef ki bu dünyanın yerleşmiş kuralları, örf adetleri var. bunları yıkamıyoruz(ki yıkılması için de bütün birlik olması lazım) böyle gelmiş böyle gidiyor işte:)
3.sü aşk güzel bişidir ama Yaradan la olan bağını kesmediğin sürece. yani "ki" enerjisini Allah'tan almayı kesmediğimiz sürece. çünkü insan aşık olunca istemeden de olsa enerji alış verişi mevcut, bunu kontrol etmek önemli olan. En büyük aşk Allah aşkıdır bunu da unutmamak lazım. sevgili Güldenin de dediği gibi herşey bi gün bitecek. bi de bitmişin ardından geçmişle yaşamamk lazım geleceğe bak belki de bi süre sonra onun yanlış bi seçim olduğunu anlayacaksın. belki daha uyumlu biriyle karşılaşacaksın yalnız zıtlar birbirini çeker kanunu unutma bi insanın ruh ikizi kendisinin tam zıttı olurmuş.
unutma konusuna gelilnce, ondan kolay bişi yok yeter ki gönülden gerçekten unutmayı iste. böyle zamanlarda meditasyon çok iyi gelir. kendine terapi de yapabilirsin. Başmelek Mikail i çağırarak sürekli eterik bağlarınn kesilmesini de sağlayabilirsin. ama en önemlisi ailen yanındayken, belirli bir farkındalığa kavuşmuşken, doğayla bütünleşebiliyoken, insan sevgisi içindeyken başka ne diye aşk arıyosun bunu düşün. sn zaten aşklara sahipsin kii.:) sevgiyle kal:)
Canım benim saol..Söylediklerini uygulayacağım.haklısın tüm söylediklerinde..:)
Herşeye olması gereken olarak bakıyorum. Şunu öğrendim ben bu aşk denen duygudan, olması gereken oluyor. Ne kadar özgürleştirirsen kendini ne kadar huzurla dolarsa kalbin ne kadar kendini sevip mutlu olabilirsen ve barış içinde kendinle aşk o zaman acıtmıyor, gelene merhaba deniyor, gidene ise iyi yolculuklar,sevgiyle kal laliya:flowers:
Herşeye olması gereken olarak bakıyorum. Şunu öğrendim ben bu aşk denen duygudan, olması gereken oluyor. Ne kadar özgürleştirirsen kendini ne kadar huzurla dolarsa kalbin ne kadar kendini sevip mutlu olabilirsen ve barış içinde kendinle aşk o zaman acıtmıyor, gelene merhaba deniyor, gidene ise iyi yolculuklar,sevgiyle kal laliya:flowers:
Herşey sonuçta kendimizi bulmak değilmi mysoul..teşekkürler..:)
canım şu yazdıklarını okudum da..insanlar ne kadar maddesel şeylere bağımlılar..yaş dediğin nedir ki..? 8 yıl daha fazla yaşamış biri daha mı olgundur yani..ya da seninle yaşıt bir erkek sana daha fazla mı insan gibi davranacak..kaç yaşına gelip de olgunlaşamamış nice insanlar var..önemli olan kişinin gönül yaşı....
inşallah toplum da bir gün bunları anlayabilecek kapasiteye gelicek ve birbirini seven insanlardan oluşan bir topluluğun daha sağlıklı bireyler yetiştireceğini farkedecek....:angel2:
ayrılığın her türlüsü kötü..sabır diliyorum sana....
canım şu yazdıklarını okudum da..insanlar ne kadar maddesel şeylere bağımlılar..yaş dediğin nedir ki..? 8 yıl daha fazla yaşamış biri daha mı olgundur yani..ya da seninle yaşıt bir erkek sana daha fazla mı insan gibi davranacak..kaç yaşına gelip de olgunlaşamamış nice insanlar var..önemli olan kişinin gönül yaşı....
inşallah toplum da bir gün bunları anlayabilecek kapasiteye gelicek ve birbirini seven insanlardan oluşan bir topluluğun daha sağlıklı bireyler yetiştireceğini farkedecek....:angel2:
ayrılığın her türlüsü kötü..sabır diliyorum sana....
Sevgili Hydria,teşekkür ederim desteğin için.Benimde 8 yaş yüzünden ayrılmak çok zoruma gidiyor.Sonuçta yaş bir olgunluk belirtisi değil.Ben bunun aşılmasını o kadar çok istiyorum ki.Ama demek böylesi hayırlı deyip sineye çekiyorum herşeyi.:(
Ama hiç kolay değil...:(
ne yap biliyormusun içine bir çiçek ek ve adını aşk koy, onu hergün sevgiyle sula ve sevdiğini de hatırla, böylece acın azalır. bir süre sonra içindeki çiçek büyür,nefes alır seninle konuşur, önemli olanın o olduğunu kişilerin kendi hallerine devam etmeleri gerektiğini anlatır. ben bunu yaptığım için sanada bunu öneriyorum. hiç üzülme, en önemlisi sen ne olduğunu anladın ve neyin önemli olduğunuda anladın.:flowers2:
ne yap biliyormusun içine bir çiçek ek ve adını aşk koy, onu hergün sevgiyle sula ve sevdiğini de hatırla, böylece acın azalır. bir süre sonra içindeki çiçek büyür,nefes alır seninle konuşur, önemli olanın o olduğunu kişilerin kendi hallerine devam etmeleri gerektiğini anlatır. ben bunu yaptığım için sanada bunu öneriyorum. hiç üzülme, en önemlisi sen ne olduğunu anladın ve neyin önemli olduğunuda anladın.:flowers2:
Sevgili Mysoul, çok hoş bir öneri.İçimde tuhaf bir duygu oluştu sen bunu söyleyince. evet bunu deneyeceğim.teşekkürler...:)
rica ederim canım benim, bu sınavdan bende geçtim, bu gerçekten iyi gelecek:flowers2:
Mutlu_TEKIR
21-06-2008, 11:28
sevgili MySoul güzel bi yöntemmiş:)
yalnız bi görüşümü de belirtmek istiyorum. unutma yöntemleri kişiye özeldir. bence bu yöntemi kişinin kendisinin deneyerek bulması gerekir. kendi iç sesini dinleyebiilir bunun için. kimi gider kendisini kötü alışkanlıklarla stresini atar, kimisi de mazlum bi kedi gibi köşesine çekilir, btün gün yatağından çıkmaz.:)
Doğru diyorsun mutlu tekirim,
evet, yöntem için iç sesi dinlemek lazım, benim ki belki bana göre ama(bana göre olanda bütünün içindedir), en azından iç sesi duymak için sevgili dostumun kendini yalnız hissetmemesi ve çıkış yolu için yazdım, senin uyarında tam zamanında ve yerinde oldu.
Onun içinde çok daha başka olumlu bir yol bir anda açığa çıkacak, yol kişinin kendi isteği doğrultusunda şekillenecek.(benim gittiğim yolda evrensel zihnin bir öneri yoludur.)
Ben bir çiçek ektim belki o başka bir şey yapar ama bunu kendi içinde yapacak, yüksek benliği ona bu işaretleri mutlaka verir. Birde herkes birbirine öğretmen ve herkes öğrencidir.
Deneyimler ve geçiş yöntemlerimiz birebir tutmayabilir ama yinede temelde aynı negatif enerjilerdir.
Bu yüzden bu teknikleri söylemenin de bir sakıncası yok.
Sonuçta önerinin kişide yarattığı huzur mutluluk sevgi ışık ve enerji yoğuşması bunun iyi bir önerimi yoksa kötü bir önerimi olduğunu tespit ettirecek en önemli metodlardan biri.
Benim ona bunu önermem de olması gereken bir şeydir.
Bu arada bu gibi durumları ben bir ödül olarak görüyorum, gerçeği anlamak ve farketmek için yolda karşılaşılan ödüller bunlar, bunlar içinde şükretmeli.
Hızlı aydınlanmaya yol açıyor bu durumlar. Böyle bir durum yaşayan dostlarım bu yüzden aslında üzülmemeliler.
Hatırlatman için Teşekkürler mutlu tekir:flowers2:
İçimizden birinin üzülmesini kendi üzüntüm olarak alıyorum.
Varlıksal bütünlük hissettiğim için, onu kendimden ayırmadığım için bu hatırlatmaya gerek duymamıştım.:)
Mutlu_TEKIR
21-06-2008, 14:10
ooff döktürmüşün mysoul ya:D
Sevgili dostlarım Sizlerin her kelimesi bana ışık oldu.Söylediğiniz her yol beni kendime yaklaştırdı.Şimdi biliyorum ki yalnız değilim.siz değerli dostlarım var.Bu sebeple kendimi çok şanslı görüyorum.
Hayatın bir okul olduğu bu evrende her ders benim için çok değerli.Artık biliyorum ki ne yaşıyorsam o benim için yaratılmış.Öğrenmem için.Biliyorum ki bu hayatta yalnız değilim,biliyorum ki seviyor ve seviliyorum.Verilen her sınavda bir inci var ve ben o incinin farkındayım artık.
Benim karanlık anlarımda her sözü ile bana ışık olan siz değerli dostalarıma ayrı ayrı çok ama çok teşekkür ediyorum.Sizi sayenizde içimde ki gece maviye ulaştı.
İyiki varsınız..iyi ki benim dostumsunuz.İyi ki bu site var.:kalp::flowers::)
sevgili mysoul un aşk üzerine yorumlarını çok yerinde buluyorum...bence sen bu konuda ders ver :) benim açtığım yine aşk üzerine olan konu başlığındaki yorumlarında gerçekten çok yerindeydi bence...
dostlar bu arada bişey farketim...bu stede benzer aşk sorunları yaşayan ne çok insan varmış..hepimizin içini acıtan bi hikayesi var...bu herkes için mi böyle yoksa bize has bi durum mu...:lol:
Mutlu_TEKIR
21-06-2008, 17:52
:D herkesin ortak noktası genelde aşka çıkar(bizim forumda 2. bi ortak nokta REİKİ)
Aşık olduktan sonra bir çok aşama bekliyor zaten herkesi,içe bakmak,dışına bakmak evrene bakmak aşamaları,en son evrene bakıyor ruh ve bir huzur beliriyor, buda sanırım gene bu bedenlerimizin bilinç katlarını zorlayan bir olay(aşk için söylüyorum)kuvvetli bir enerji.
Bu duygu aydınlandırıyor bana kalırsa:) Burdada ortak noktalarımızdan biri belkide. Bizim anlayışımızın hızlı gelişmesinin sebeplerinden biri ama tek sebebi değil, bir çok şeyden etkileniyoruz, arındıkça aşkın en üst aşaması olan yaratıcı aşkı çıkıyor karşımıza, ve bütün evrenin gelişimi bana kalırsa bu bizim içimizdeki bizi titreten enerji aşk enerjisi bütün enerjilerin kaynağında var. Ben aşk -sevgi-sevgi aşk ayırt edemiyorum bunun nedeni aşkın en son aşamasında ruhun yaratıcı ile kaynaşması bütünleşip birleşmesi, aşk en son aşamada mükemmel evrensel denge demek.
Hamur iken yandım, piştim olayı aşk, sevgili hidra sana katılıyorum; buradada yanmış pişmişler çok, :flowers:
Aşkta en son hiçbir yere bakamaz hale geliyor kişi ve direk yaratıcıya bakıyor :)
Mutlu_TEKIR
21-06-2008, 18:15
ewet sevgili mysoul. belki de biz gençlerin çoğu bu duygu yüzünden başlıyo. ama iyiki de başladım çünkü tek aşkın Yaradan aşkı olduğunu öğrendim.:) çok da mutluyum.
Equinoxx
22-06-2008, 01:51
Derler ki aşk iki kişiliktir yani en iyi şartlarda tabiii:lol: Fakat enteresan yanı genellikle aşkların çoğunluğunun toplumsallaşma ve yaşadığımız kültüre ayak uydurma adına nihayetleniyor olması. Millet ne der endişesi had safhada:dry: Diyelim ki yaşamamız gereken acıları tatmak adına nihayetlendirebiliyoruz yada tek başımıza yaşamaya devam edebiliyoruz aşkı, bana haksızca gelen yan ise baskılar ve 3. kişiler yüzünden biten duygular. Sanırım senin de durumun bu sevgili arkadaşım, hazmı zor fakat endişelenme, su akar yatağını bulur derler:angel2: Azıcık kaderci olmak gerek sanırım bu gibi durumlarda:lol:
Sevgiler:flowers:
DeepNeceSSary
22-06-2008, 22:24
neden erkek bayandan yasca büyük olabilirde bayan olamaz ???suan bu sorun bende var ya$ca büyügüm ama hersey süper ve benimde korkum bu ailesi cevresi arkadaslari hic biri memnun kalmayacak bu durumla tesadüf bir iliski baslangici oldu hic ummadigim beklemedigim anda gelisme oldu neyse hayirlisi diyorum ve o insandan asla kopmak istemiyorum ruhikizim benim o
neden erkek bayandan yasca büyük olabilirde bayan olamaz ???suan bu sorun bende var ya$ca büyügüm ama hersey süper ve benimde korkum bu ailesi cevresi arkadaslari hic biri memnun kalmayacak bu durumla tesadüf bir iliski baslangici oldu hic ummadigim beklemedigim anda gelisme oldu neyse hayirlisi diyorum ve o insandan asla kopmak istemiyorum ruhikizim benim o
Sevgili Deepssary,senin adına çok sevindim Allah sizi ayırmasın.Benimde tesadüfi bir arkadaşlığımdı,O da benim ruh ikizimdi ama o Korkularının esiri oldu ve hala korkuları içinde acı içinde kıvranıyor..Umarım sevgisi kazanacak öyle olmasını diliyorum..:):flowers:
http://turgayreiki.com/forum/showthread.php?t=3909
:flowers:
http://turgayreiki.com/forum/showthread.php?t=3909
:flowers:
Hocam çok teşekkürler.Tüm sevgilerin bilinmesi dileği ile..Umarım değerini bilen çıkacak..Belki o anlayacak..:):flowers:
Forum Sağlayıcı: vBulletin™ Sürüm 4.1.12 Copyright © 2012 vBulletin Solutions, Inc. Tüm Hakları Saklıdır.