PDA

Grafik Görünüm : kundalini ile reiki?

Mutlu_TEKIR
02-06-2008, 16:35
meraba arklar yine sorularle karşınızdayım:) ya nasıl oluyor da kundalini reiki de sadece omuzlara ellerimizi koyarak enerji heryere gidebilirken usui de olmuoy ve herbir çakraya koymak gerekiyo? ayrıca kundalni 1. aşamada kalbimi reiki ye açıyorum diyoruz ya(kundalni reiki diye değil ya) bu kundalini değil de usui reiki kullandığımız anlamına gelmiyo mu ki? kundalini de vücudumuzu temizlememizle, usui reiki de temizlememizinkinin arasındaki fark ne? sadece zaman farkı mı? bi de kundallini de de çakra dengelemesine ihttiyaç var mı? teşekkürler hepinize. yine başınızı ağrıttım

erkan89
02-06-2008, 17:37
çok güzel sorular yüzeysel geçmek istemiyorum hocalarımıza bırakıyorum ;)

LuckyCady
02-06-2008, 18:17
meraba arklar yine sorularle karşınızdayım:) ya nasıl oluyor da kundalini reiki de sadece omuzlara ellerimizi koyarak enerji heryere gidebilirken usui de olmuoy ve herbir çakraya koymak gerekiyo? ayrıca kundalni 1. aşamada kalbimi reiki ye açıyorum diyoruz ya(kundalni reiki diye değil ya) bu kundalini değil de usui reiki kullandığımız anlamına gelmiyo mu ki? kundalini de vücudumuzu temizlememizle, usui reiki de temizlememizinkinin arasındaki fark ne? sadece zaman farkı mı? bi de kundallini de de çakra dengelemesine ihttiyaç var mı? teşekkürler hepinize. yine başınızı ağrıttım
Sevgili Mutlu, cevap vermeme aracı olduğun için teşekkürler..:flowers:
1) Şifa enerjilerinin temel taşı Usui Reiki 1-2 dediğimiz zaman tam olarak bu soruların cevabını Usui Reiki 1-2 eğitimi sonrası bulacaksınız, ufkunuz açılacak daha bilinçli ve amaçlı kararlar vereceğinizi vurgulamak istediğimizdendir..
Tabii ki özgür irade, istediğiniz şekilde yolunuza devam edersiniz..
Ama sürekli sorularla boğuşursunuz..
2) Uzaktan uyumlamalardan çok, hocamızla birebir ritüeller yaptığımız zaman, direk hocamızın enerjisinden yararlanırız; açılımlar hızlanır, sorularınıza anında cevap alırsınız.
3) Sorularınıza cevap almak veya sorularla boğuşmamak içinde daha sık programlanan seminerlere katılırsınız..
Turgay Hocamızın seminer takvimine bakarsanız, hiç biri alelade sırayla değildir..Hepsinin bir amacı vardır..
Programda Kundalini Reiki seminerini göreceksiniz. Bunun nedeni sorularınıza cevap bulabilmeniz için daha geniş kapsamlı bilgi içermesidir..
Yazışarak daha fazla bilgiye ulaşmak bana göre mümkün değildir..
Çünkü her cevap yeni bir soruyu getirir..
Gelişim budur..
Birebir, değişik arkadaşlarında katıldığı seminerlerde çok değişik bilgilere ulaşırsınız..
Forumda sürekli buluşmalar, paylaşımlar için programlar yapalım diye ısrarımızda bundandır..
Sorularına tam cevap olarak görünmeyebilir, ama sorularının nedenini görmekte yarı yarıya çözümdür:wink_smile::kalp:

Mutlu_TEKIR
02-06-2008, 20:39
hmmmmmmmm. gerçekten de öyle. şu anda kullanıyorum ama mantığını oturtmuş değilim. teşekkürler sevgili LuckyCady. ya diyosunuz da buluşma fln hani nerrdee :( hazirana girdik nerdeyseee. Ankara daki büyüğümüz olarak sizden bekliyoruz artık sevgili LuckyCady. tekrar 3-b niz hayırlara vesile olsun, hayrılı olsun.:)

LuckyCady
02-06-2008, 20:53
LuckyCady. ya diyosunuz da buluşma fln hani nerrdee :( hazirana girdik nerdeyseee. Ankara daki büyüğümüz olarak sizden bekliyoruz artık sevgili LuckyCady. :)
Ltf http://www.turgayreiki.com/forum/showthread.php?t=7864
bölümünü incele:bangin:
Önerilere açığız:lol::wink_smile::kalp:

Mutlu_TEKIR
03-06-2008, 12:49
ya yine aklıma takıldı:) meridyenler aracılığyla iletiliyo bu kundalini reiki değil mi?

LuckyCady
03-06-2008, 19:54
Çakra fiziksel ve enerji bedenlerinize giren ve akan enerjiyi yöneten ve ayarlayan auranızdaki enerji merkezleri veya girdaplardır. Bunlar, fiziksel organlar değil, enerjisel yapılardır.
Çakra, omurga kordonu (şerit) boyunca işleyen merkez kanal boyunca hizalanır. Kadim bir Şifa sanatları sembolü olan Hermes’in yılan sarılı değneğinin (hekimlik işareti) bu akışı temsil ettiği söylenir.
Çakralar yüksek frekanstaki enerji ipliklerinden oluşur, spiritüel göz bunu ışık olarak algılar.
Yaşam gücü fiziksel bedene çakralardan girer ve organlara meridyenler vasıtası ile alınır ..
Reiki el pozisyonları yaşam gücünün aktığı ana çakra merkezlerini ve ana meridyen kanallarını kapsar..

O yüzden tüm şifa enerjilerinin, temel şifa yöntemi çakralar üzerine yoğunlaşmıştır.
Çakralar ile daha detaylı bilgiler Usui Reiki 2 aşamasında verilmektedir.:kalp:

Mutlu_TEKIR
03-06-2008, 20:05
çok saolun sevgili LuckyCady:) hatta bi yerde okumuştum yogada idi sanırım (yanlış da olabiilir) o içimizdeki yılanın kademe atladıkça taç çakraya doğru genişlediğini okumuştum. geirisini hatırlayamıyorum ama:) tekrar teşekkürler

mySoul
08-06-2008, 12:08
Kundalininin kök çakrada uyuyan yılanla aktiflik kazanan enerji bütünü olduğunu biliyordum. Kundalini reiki 1 i aldıktan sonra yaklaşık 12 dakika bir meditasyon yaptım ve bu sırada oluşan fizyolojik enerji akışı şöyle oldu.
Koltuktaydım ve sadece avuç içlerimi birleştirerek, Kundalini reiki nin bedenimdeki karmik bağları temizlemesini diledim. Bu sırada kök çakramda oluşan enerjiyi tarif etmek istiyorum.

Bu enerji saçılımlı bir enerjiydi. Bacaklara doğru akarken sırta ve göbeğe doğruda akan su gibiydi. Oldukça ağır ve sakindi. Bir ara bel bölgemde bir yılanın yukarıya doğru gezindiği hissini verdi ve bunun enerji olduğunu bilmeme rağmen bir heyecan yaptım. Bu heyecan en güzel birşeyi gören küçük bir çocuğun ona dokunma heyecanıydı. Meditasyonu bıraktığımda ordaki hareket devam ediyordu. Elimi belime koyduğumda benim küçük yılanımın başladığı yere doğru akarak sessizleştiğini deneyimledim.

Bu deneyim beni çok heyecanlandırdı. Onu nasıl uyandıracağımı ve nasıl sakince bir yere bırakacağımı anlamam açısından. Ona sevgi dolu yaklaştım ve elimi bel bölgeme götürerek ona yani kendimdeki enerjiye dokundum. Bu çok hoştu bilincimin enerjiyi kabul etmesi adına benim için bir devrim niteliği taşıyor. Dünden itibaren vejeteryan beslenme konusunda karar almış bulunuyorum. Bu iç sesimin bir isteği... Paylaşımımı buraya yazdım umarım bir sakıncası olmaz.

Bu deneyime aracı olan tüm sevgililere sevgilerimi sunuyorum:flowers2:

mySoul
09-06-2008, 21:52
merak ediyorum KR2 ve KR3 olan arkadaşlarım var burada bu enerjileri aldıktan sonra nerelerde kullandılar? yada bu enerjilerle ilgili söyleyebilecekleri( şudur budurdan farklı olarak kendi kişisel deneyimleri) örneğin hastaydım şu oldu, şunu farkettim türünden neler, payalaşbilirler?

Ben usui r1 i aldıktan sonra sağ dizim yanında bir iz vardı, bu dermatolojik bir yanıktı. Bir krem kullanmıştım ve yanığa sebep olmuştu. 1 yıl geçmeyen bu iz, usui reiki 1 i aldıktan sonra üzerinde Güç sembolünü parmağımla çizip uygulama yaptıktan sonra azaldı, Kr1 İ aldıktan sonra Turgay hocamdan bu kez üzerinde sadece Kundali Reiki diye içimden geçirip, şifayı düşünerek geçirdiğimde yok denecek bir hale geldi. Bir de krem sürdüm geçirmesi için.İlaçla enerji etkileşiminin birlikte uygulanması gerektiğini düşündüğüm için. Görünen o ki kendime meditasyonla verdiğim hergünküenerji uygulamaları sonrasında bu var olan ufak iz üzerine yaptığım çalışmalarımlada bu iz yok olacak, ve bedenimde kendi şahit olduğum bir olaya kaynaklık etmiş olacağım... Ben Kr1 ve sadece UR1 im. peki ya sizler neler yaptınız? Bu arada mahallemde bulunan pankreas kanseri bir bayanada 16 gün sonra reiki uygulamaya başlayacağım...

merakımı hoşgörün... enerjinin şifa enerjisi ise eğer kişiyidie 21 günde şifalandıran bir enerji bu,ve evren almak ve vermek üzerine kurulu bir sistem ise , sizlerdende bu tür paylaşımları okumak inanın bana bana hem mutluluk hem de güç verecek...

sevgili şifacı dostlarım sevgili sevgililer :flowers:

fidanbolu
09-06-2008, 22:24
Bir ara bel bölgemde bir yılanın yukarıya doğru gezindiği hissini verdi ve bunun enerji olduğunu bilmeme rağmen bir heyecan yaptım. Bu heyecan en güzel birşeyi gören küçük bir çocuğun ona dokunma heyecanıydı. Meditasyonu bıraktığımda ordaki hareket devam ediyordu. Elimi belime koyduğumda benim küçük yılanımın başladığı yere doğru akarak sessizleştiğini deneyimledim.

Bu bahsettiğin olayı Kr2 uyumlaması sırasında deneyimledim sevgili mySoul...gerçekten müthişti...

şifa çalışmalarınız ile ilgili deneyimlerinizi okumak bizlere de güç verecektir inanın:bravo:

bir hocamın tavsiyesi ile duygularıma yaptıgım şifa çalışmalarında bazı ilerlemeler hissetsemde net sonuçlar alamadım henüz... başka deneyimlerim olursa paylaşacağım inşallah... forumda bu konuda ki sessizlik beni de üzmüyor değil yanii:unsure:

paylaşımınız için teşekkürler...sevgiler:angel2:

Mutlu_TEKIR
09-06-2008, 22:27
sevgili MySoul zaten "Kundalini Reiki Deneyimleri" bölümü de bu sizin bahsettiğiniz deneyiimleri paylaşmak için kuruludur ve eğer sabırlıysan bütün deneyimleri okuyabilirsin:) gerçekten de Sevgili LuckyCady nin de dediği gibi kitap gibi bi forum burası ve herşeyi bulmak mümkün. sevgiyle kaln.

mySoul
10-06-2008, 08:35
yorumlar için teşekkürler, deneyimleri okumak güç veriyor, sevgiyle devam :flowers:

Tunç
10-06-2008, 10:30
usui reiki 1 i aldıktan sonra üzerinde Güç sembolünü parmağımla çizip uygulama yaptıktan sonra azaldı,

Usui sembolleri 2. aşamada verilir. "usui reiki 2 yi aldıktan sonra" mı demek istediniz acaba?

mySoul
10-06-2008, 10:51
Hayır 1 i aldıktan sonra ,sembolü deneme maksatlı kullandım. 1 deki enerji düzeyimi test etmek için. Usui 2, ve 3 ün sembolleride zaten mevcut bende. Ancak enerjinin 1. aşamada olgunlaşmasını tamamen usui 1 de yerleşme sürecini sakin bir şekilde atlatmakta istiyorum.doğal olanda bence bu,(semboller normalde şifacıya sırayla gelir bir şekilde, ama bana hep birden ulaştı,bir vesile ile. Usuireiki 1 e uyumlanmadan 1 hafta önce semboller bana ulaşmıştı.Fakat o dönem sembollere enerji aktarmak , o kapı açılmadığı için mümkün değildi. Benim için kapıyı açmak önemliydi. Gerisini karşılaşabileceğim olumsuz ihtimalleride reiki nin 2. prensibi gereği bilincimden uzak tutuyorum.)

Tunç
10-06-2008, 11:55
Bu sembolleri zaten internet ortamında rahatça bulabilirsiniz. Önüne gelen yayınlamış durumda. Ancak etik gereği bizim sitemizde ve forumumuzda bulunmazlar. Bunun nedeni ise Rei-Ki etiğinde açıkça yazılmaktadır. Buradan tekrarlamıza gerek yok. Ancak..ben bir yerden almadım bana indiler diyorsanız, zaten buna yorum yapmayız :)

Usui Reiki adım adım.. hazmedilerek.. enerji seviyesi içe sindirelerek gelişen bir süreçtir. Forumda eski konuları araştırırsanız görürsünüz. Bunu defalarca yazdık. Herşeyin bir sırası vardır, sırası olmasının bir nedeni vardır. Sembol kullanımınında bir sırası ve zamanı olduğu gibi. Herkesin kendi görüş ve prensiplerine saygım sonsuz. Ancak biz bu forumda Usui Rei-Ki'nin temel prensipleri ve uygulaması dışındaki uygulamalara asla sıcak bakmıyoruz. O zaman zaten o uygulamanın adı Usui Rei-Ki olmuyor. Kişisel denemeler, yorumlara hiç bir sözümüz yok, olamazda. Bizzat Usui'nin yıllar boyunca süren bir gelişim ile ulaştığı bir süreci... "ben Rei-Ki 2 yi almadan semboller bana ulaştı, ve de kullanıyorum" şeklinde tariflemeniz sadece size özel düşünceler olup buna Forum Yönetimi olarak asla katlımadığımızı hatırlatmak isterim.

Sevgilerimle.

Turgay
10-06-2008, 12:57
Sevgili mysoul,

Reiki ile tanıştığım günden beri yıllardır o kadar çok örneğe şahit oldum ki.
O kadar çok ben zaten inisiyeyim, ben zaten şunlarla bunlarla irtibat halindeyim ve hatta ben şuyumlarla.
Tanıdığım yirminin üzerinde Hz. İsalar, kırkın üzerinde Hz. Meryemler var.(töbe töbe)
Bunlar sevimli ve neşeli gibi görünebilir ilk etapta.Kendilerini en... en... görmeleri takdir bile edilebilir.
Ancak,
Başkalarına da şifa veriyorum söylemi ile enerjilerini ve düşünce yapılarını yaymaya başlayınca iş tek kelime ile tehlikeli olur.
Daha açık ifade edersem,
Henüz Usui Reiki 2. aşamaya uyumlanmamış bir kişinin Usui Reiki 2. aşama sembolleriyle çalışma yapması son derece hassas bir konu.
Evet, sembolleri kitaplarda, internette, rüyanızda, imajinasyonlarınızda görmüş olabilirsiniz. Ancak bu, o sembollerle çalışma yapabileceğiniz anlamına gelmez. Bu çalışmaları yapabilmeniz ancak bu Kadim öğretinin bir masteri tarafından uyumlanmanız ve kadim öğretinin çalışma ilke ve prensiplerine göre uygulamalar yapmanızla mümkündür.
Aksi takdirde enerji alanınızla henüz uyum sağlamamış sembolizma, size denizde can simitliği keyfini çıkarmayı değil açık denizlerde kayboluşları yaşatır.
Bu konunun neden bu kadar önemli olduğunu vurgulamak için tekrarlıyorum. Biz masterlere düşen, insanın tekamül sürecinde dengeleri bozmadan aksine dengeyi her zaman koruyup üzerine birşeyler ekleyebilmek konusunda arkadaşlarımıza -tecrübelerimizle- faydalı olmaktır. Gerektiğinde de uyarmak.
Siz Usui Reiki 1 im ama sembolleri kullanıyorum, ifadesini açık alanda değil de özel mesajla mesela bana aktarsaydınız ben de size özel mesajla yine bu uyarı yazısını yazardım.
Ancak açık alanda paylaştığınızdan ben de açık alanda duyuruyorum.
Çünkü okuyan arkadaşları yanlış yönlendiriyorsunuz. Usui Reiki 1. aşamada da sembol kullanılabilir anlamı çıkıyor.
Hayır,
Usui Reiki 1. aşamada Usui Reiki sembolleri kul-la-nı-la-maz.
Lütfen sonunun nereye varabileceğini tahmin bile edemeyeceğiniz desteksiz bilgi vermeleri -deneyim-miş gibi sunmayın.
İçimizdeki mesih bilgisi, sembol bilgisi ve tüm bilgiler dengeli bir şekilde bilinç seviyesine taşındıkça tekamül mümkün. Aksi takdirde büyük bir emekle ortaya koymaya çalıştığımız denge bir anda kaosa dönüveriyor.
Ve bunu özgürlüklerini kısıtlamak olarak gören arkadaşlar da tepki veriyor, küsüyor, kızıyor.
İşin özeti şu,
Hepimizin özünde tüm bilgiler var. Ama ben bu bilgilere sahibim deyip birdenbire bir şirketin genel müdürlüğünü yapmıyoruz. Evimizi kendimiz inşa etmiyoruz. Arabamızı kendimiz imal etmiyoruz. Bunlar bütünü oluşturan parçaların güncel deyimi ile profesyonellikleri ile mümkün.Yani bütünü oluşturan her parçanın bir misyonu var. Lütfen misyonumuzun sınırlarını bilelim.

Eric Pearl'ün tabiri ile ben bilmiyorum.

Biliyorum dediğim an bilgiyi durdururum.

Çok şükür ki Reiki'yi bilmiyorum, sembolleri de.

Bir şekilde bu önemli konuyu hatırlattığın için sana teşekkür ediyorum sevgili mysoul.
:angel2:

mySoul
10-06-2008, 14:15
Teşekkür ederim sayın üstad ve hocalarım. Ben zaten belli bir sürecin gerekliliğini kabul etmiş olarak burada bulunuyorum. Bu çalışmalarda sistemli çalışmanın öneminide seziyorum.Hiçbirşeyin tesadüf olmadığını da seziyorum. Amacım düzensiz ve tertipsiz kaotik bir enerjiye dönüşmek değil, aksine bunu sindirerek ilerletmek ve bunu gerçekten "BÜTÜNÜN HAYRINA KULLANABİLMEK" tir. Şuana kadar olan çalışmalarımda belli bir dengede gitmeye zaten özen gösteren biriyim. Bunun bütün enerjilerin temeli olduğundan haberdarım. Ancak bu şekilde ihtiyacı olan kişilere faydalı olacağımı düşünüyorum. Bunun geri bildiriminide yaşayarak alıyorum. Bu konuda endişeniz olmasın... Sabrın sürecinden sonra meyvenin hamken olgunlaştığını birkez daha hatırlattığınız için teşekkür ederim. saygılar-sevgiler:flowers2:

Mutlu_TEKIR
10-06-2008, 15:02
Sevgili mysoul,
Evet, sembolleri kitaplarda, internette, rüyanızda, imajinasyonlarınızda görmüş olabilirsiniz. Ancak bu, o sembollerle çalışma yapabileceğiniz anlamına gelmez. Bu çalışmaları yapabilmeniz ancak bu Kadim öğretinin bir masteri tarafından uyumlanmanız ve kadim öğretinin çalışma ilke ve prensiplerine göre uygulamalar yapmanızla mümkündür.

Eric Pearl'ün tabiri ile ben bilmiyorum.

Biliyorum dediğim an bilgiyi durdururum.

Çok şükür ki Reiki'yi bilmiyorum, sembolleri de.

:angel2:

sevgili Turgay hocaam açıklamış çok güzel zaten. yalnız rüyanda görmen ya da gözünde görmen birşey göstermez. zaten bu simgeleri de anca 2. aşamada kullanabilrsin 1. aşamadayken kullansan da etkimez. senin orda hissettiğin beynin odakladığın için ona beyninin oluşturduğu bi güç olabilir ya da bioenerji(hernekadar kullanmak istemesem de). Turgay hocamın da dediği gibi bunun sende oluşturacağı olumsuz mental etkileri önemli. o yüzden bu simge konusunu 2. aşamaya kadar çöpe at:wink_smile:
ya Turgay Hocam, Eric Pearl demişken bişi söleyim. Eric Reconnection Healing i ortaya çıkaran birisi. yalnız bunu Türkiye de Lightirian Reiki diye duyuruyolar. sizce bu iş çığırından çıkmaya başlamadı mı? önüne gelen bir enerji çeşidini Reiki ye bağlıyo tutuşturuyo ekliyo bişiler yapıyo. Avustralyalı biri de Pranatik Healing i tanıtıyodu. yakında onu da başka bi Reiki diye tanıtırlar ne düşünüyosunuz? tek Turgay hoca değil Forumdaki diğer kişilere de sorulu bu soru:)
bi de ilk sorum ilk sayfadki:)(kaynadı arada galba:))

Tunç
10-06-2008, 15:27
Şuana kadar olan çalışmalarımda belli bir dengede gitmeye zaten özen gösteren biriyim. Bunun bütün enerjilerin temeli olduğundan haberdarım. Ancak bu şekilde ihtiyacı olan kişilere faydalı olacağımı düşünüyorum. Bunun geri bildiriminide yaşayarak alıyorum. Bu konuda endişeniz olmasın...

Hala anlatmaya çalıştıklarımızı algılayamadığınızı görüyorum. Bu konuda endişemiz var ve olacak. Kadim öğreti Usui Rei-Ki'nin prensiplerini alt üst edin. Arkasından çıkın ortaya, ben böyle insanlara faydalı oluyorum. Endişeniz olmasın (yani siz kendi işinize bakın) deyin. Buna izin vermeyiz. Biz burada Usui Rei-Ki'nin prensiplerini, etiğini vermeye çalışıyoruz. Bunu dejenere edenlere de tepkimiz olur ve hep olacaktır. Niyet ederek bir çalışma yapın.. bir sürü geri dönüşüm alırsınız... ancak Usui Rei-Ki sembolleri 1. aşamada çalışmaz.

Bu konu insanları yanlış yönlendirdiği için kapatılmıştır.

Forum kuralları gereği tekrar bu konunun açılması yasaktır.