PDA

Grafik Görünüm : 21 Günlük Program

buket
11-07-2005, 11:45
Merhaba Sevgili Arkadaşlarım :)
Diğer konulardaki, 21 günlük program diye bahsettiğiniz şey nedir? Neler yapıyorsunuz? Olmasa da olur mu :unsure: Sonuçta ben yapmadım, hocam bahsetmedi böyle birşeyden. Sadece, Reiki 1'i aldıktan sonra 1 hafta boyunca her gün uzun çakra dengelemesi yapmıştım. Bundan daha farklı birşey mi acaba?

sevgiler, sevgiilerrr, sevgiileeeeeeeeerrrr :lol:

Tunç
11-07-2005, 12:04
Sevgili Buket;

21 günlük program Reiki 1 seviyesinde temel çalışmadır. Reiki 1'e inisiye olduktan sonra aşağıdaki linkte gösterilen 12 temel pozisyonu (her pozisyonda yaklaşık 5 dakika veya enerji aktığı sürece) 21 gün boyunca hergün kendine uygulamalısın. Bu hem enerjiyi iyi tanıman hem de 21 günlük arınma sürecinin tekamülü anlamında çok önemli. Çakra dengelemesi ve 21 günlük program Reiki 1.ci seviyesinin temel çalışmalarıdır. Bir an önce başlamanı ve bu sürenin keyfini çıkarmanı öneririm.

http://www.turgayreiki.com/reiki_kendimize.htm

Sevgiyle kal :flowers:

buket
11-07-2005, 12:11
teşekkür ederim sevgili Tunç,

ben arada sırada yapıyordum tüm seansı kendime. arka arkaya yapmadım ama. yalnız hocam, taç çakrasına reiki yapma, dedi. bana da sonradan mantıklı geldi : o bölgeye ellerini koyunca, yaşam enerjisini kesiyormuşuz gibi... (mühendisiz ya illa bi mantık arıycam B) olmazsa olmuyo :) ) neyse... bu linkteki 5 resimde sanki taç çakraya uygulama yapılıyormuş gibi geldi bana. resim de yanıltmış olabilir ama... sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?

sevgilerimle :chinese:

buket

Tunç
11-07-2005, 12:18
Doğru.. taç çakraya enerji vermiyoruz. Resimler açılarından dolayı yanıltmış olabilir, açıklamalarda anlatıldığı bölgelere uygulayacaksın :)

Lütfen aklına takılan herşeyi sor. Elimizden geldiğince yanıtlamaya çalışırız. Paylaşımlarını da bekliyoruz.

hemelkuaarde
11-07-2005, 23:51
tac cakraya enerji vermeme konusu bi tek reiki1de gecerli dii mi?
sastim yauv... mantigi nedir ki bunun? :superman:

Turgay
14-07-2005, 18:14
Sevgili hemelkuaarde,
Bildiğin gibi Reiki 1. derecede inisiyasyonla aktive olan taç çakramızdan enerji bedenimize Reiki enerjisi girmeye başlıyor. Taç çakra Reiki enerjisinin ana giriş kapısı olduğundan ayrıca el çakraları ile de enerji vermeye gerek yok. Biz sadece 21 günlük programda enerji bedenimize gelen enerjiyi kendi 1-6 çakralarımız arasında dağıtma ve dengeleme yapıyoruz.
Sevgilerimle... :heart:

gonca
20-07-2005, 17:47
itiraf itiraf...........

turgay abi biliyorsun ben bir süre sonra yine başladım şu 21 gün durumuna...son üç gün kala birşeyler olmustu bırakmıştımmmmmmm.........

sorry sorry sorry....

oh rahatladım... :harp:

herkese öneririm...

sevgiler :banana:

neslihan
21-07-2005, 17:27
sevgili reiki dostları 9 temmuzda reiki 1 almıştım..düne kadar herşey yolunda devam ediyordum derslere ancak dün çok yoğundum misafirlerim vardı iki üç kişiye reiki yaptım derkeeenn....gece yorgunluktan uyuyakaldım ve kendime yapamadım...kısaca sevgili dostlar bugün tekrar birinci gün kabul edip baştan başlıyorum...:) ;) Tüm güzellikler sizlerle olsun :wave:

doktor
21-07-2005, 19:54
Sevgili Neslihan,

Yeniden başlamana gerek yok. Başkasına reiki uygulaman, kendine uygulamanla eşdeğer.

neslihan
22-07-2005, 14:44
sevgili doktor çok teşekkür ederim içim rahatladı :) sevgilerimle güzellikler seninle ve hepimizle olsun :flowers2:

ebru75
16-03-2006, 11:56
merhaba
ben çiçeği burnunda bir üye olarak acilen şunu sormak istiyorum.ben reiki 1'i alalı 2 seneden fazla oluyor ama 21 günlük çalışmaları pazartesi başlayıp salı biten rejimler gibi bir türlü tamamlayamadım.Bu alıştırmalara şimdi yeniden başlasam olur mu? Tekrar insiye olmama gerek var mı?

teşekkür edrim:flowers2:

Tunç
16-03-2006, 12:01
Sevgili Ebru75, yeniden inisiye olmak söz konusu değil, çalışmalarınıza tekrar başlayabilirsiniz :)
Bu vesile ile aramıza hoşgeldiniz.. hep birlikte nice paylaşımlara :flowers2:

MAJESTİC
22-03-2006, 19:16
Merhabalar,

Peki bu temel hareketleri gün içerisinde bölebiliyormuyuz, örneğin 6 temel hareketi sabah kalan 6 temel hareketi de akşam yapmamız mümkün mü?

Teşekkürler..:flowers:

Turgay
23-03-2006, 08:56
Sevgili Majestic,
Temel hareketleri (tutuş pozisyonlarını) kesintisiz şekilde yapmanı tavsiye ederim. Enerji akışındaki devamlılık önemli çünkü. 'Kür' olarak tanımlanabilecek bir seansı tüm hareketleri içerecek şekilde uygularsan muhakkak ki daha faydalı olacaktır.
Sevgilerimle...:flowers:

fantastic
02-09-2007, 00:29
arkadaslar bu 21 günlük arinma süreci hastaliga göre degisiyor mu ?sanırım hastaligin düzeyine göre degiskenlik gösterebiliyor,bende ağır bir hastalik oldugu icin kendime uygulamada cakralarin tikanikligina göre vakit örnegin bende uzun sürebiliyor ,bide benim SAĞ TARAF (KARACİĞER TARAFI): pozisyonunda esas tikanikik orda orayi açana kadar uzun süreler alabiliyor 30 -40 dakika tutugum oluyor,ara ara butun gun uygulayip ancak gunun sonunda acilim oluyor,hangi pozisyondan enerji versem yine sag tarafta tıkali kanalda devam ediyor ve tıkaniklik acildiginda cok hos bir rahatlama ve serin bir sıvı akısı var,,ama bu sürec kolay olmuyor bakalim hayirlisi Allah izniyle devam bakalim : )

pelinn
02-09-2007, 10:44
merhaba sewgılı fantastıc,
arınma surecı bızlere ve bılıc,bılıncaltı,ve fızıksel bedenımızdekı tum rahatsızlıklara gore kesınlıkle degıskendır.. bu mınımum sure zarfıdır ,21 gun..bunun bır weya bı kac ay surdugu de oldugu olur tum cozulmelerın yada dalgalanmaların..ya da daha fazla..

sıfa olsunn.. tum tıkanıklık we enerjı blkojlarının cozumlenmesı dılegıyle..

fantastic
02-09-2007, 10:56
cok tesekkur ederim sevgili pelin : )
Evet gercekten rahatsizligin ağırlığına göre degisken birsey bencede,gece yatarken biraz calistim ama ayni el pozisyonunda cok fazla kalmadigimdan bide uykum geldigi icin ,yine tıkanan yeri açamadım ,ama suan hala hissediyorum orasini cünkü gece orayi zorladikca acilana kadar hafif bir ağrı yaptı,ama açılınca hersey rahatliyor tabi yine devam edecem bakalim : )bu noktada kararlılık ve düzenli olarak devam etmek çok önemli bence,sevgiler :angel2:

kelrapunzell
02-09-2007, 16:37
Ben en çok kalp çakram ve solar ile uğraşmak zorunda kalıyorum ve çoğu kez içimdeki ses -sezgi her neyse.."bu gün tümüyle duygusal birikinti temizle "diyor çünkü tam kalp bölgemin üzerinde sanki sırtıma dek bıçaklanmışım gibi bir acı duygusu var..ve eminim ki bunlardan çok büyük kısmı bana ait değil ..çünkü ben çok büyük bir psişik sünger gibi etraftaki insanların kederlerini ya da depresif duygularını algılayıp emiyorum ..bunlar o kadar yoğun ki tepe -kök çakra dengelemesini yapmama mani oluyor ..sanırım ilk olarak o duygusal birikinti temizlenecek daha sonra diğerlerine geçilecek..yani yeryüzüne bağlanmaya..

ben de sezgilerimi dinleyip en uzun sürelik iyileştirmeyi 3-4 dengelemesine ayırıyorum ancak ondan sonra tıkanıklık açılıyor ve zihnimdeki vınnlama (tıkanıklık nedeniyle enerjinin tepe çakra ve alında birikip zihnimi ve dikkatimi kullanılamaz hale getirmesi artı ayaklarırımın yere basmaması-topraklanamama,negatif enerji ya da dengesiz birikim her neyse zihnimi ve vucudumu tam ve kaliteli kullanmama engel olan kıpır kıpırlık,odaklanma zorluğu zihinsel yorgunluk vıdı vıdı akıp gidebiliyor..

o yuzden sanırım ben 21 günlük dönemi deşarj-drenaj psikolojik by pass bilinçaltı-anjiyo ,psikotreapi dönemi olarak kullanıyorum ..bitene dek de devam böyle edeceğim.

fantastic
08-10-2007, 00:11
cok tesekkur ederim sevgili pelin : )
Evet gercekten rahatsizligin ağırlığına göre degisken birsey bencede,gece yatarken biraz calistim ama ayni el pozisyonunda cok fazla kalmadigimdan bide uykum geldigi icin ,yine tıkanan yeri açamadım ,ama suan hala hissediyorum orasini cünkü gece orayi zorladikca acilana kadar hafif bir ağrı yaptı,ama açılınca hersey rahatliyor tabi yine devam edecem bakalim : )bu noktada kararlılık ve düzenli olarak devam etmek çok önemli bence,sevgiler
Ben tekrar arinma sürecine girdiğimi hissediyorum,tikali bölge uzun cabalarim sonunda açıldı,bu surecte gercekten düzenli tekrar ve kararlilik gerekiyor,enerji hep tıkali bölgeye doğru aktı ve 2-3 gün önce açtım,tansiyonumda da düzelme oldu,yalniz enerji içimde sürekli geziyor ve gurul gurul ses duyuyorum : )bağırsak hareketlendi (bioenerji mastera sordum bu vucudunda bosluklar var onlar temizlenecek dedi) ,tıkali bölge acıldıktan sonra artik daha kısa sürelerde enerji vermek yetiyor,tıkali alanda rahatlama ferahlık duygusu gercekten hos

Bu 21 günlük ilk arınma döneminde bedenimizin dışa açılan her gözeneğinden sürekli bir toksin atışı gerçekleşir:
-Aşırı terleme
-Dışkı düzeninin bozulması, renginin değişmesi
-Sık aralıklarla ve bol idrar yapma, renk değişikliği
-Geğirme, yellenme
-Öksürme, balgam çıkarma, tükürük birikmesi
-Gerinme, esneme ihtiyacı, esnemeyle gelen gözyaşı...

ayni bunlara yakin seyler oluyor,Doğadan ve Ağaçlardan enerji alımı (http://www.turgayreiki.com/forum/showthread.php?t=5252) ,ilede destekliyorum,tıkali bölge açılınca ağaclarlla enerji iletişimide gittikce yükseliyor,ağacın alana yaklasindca enerji rahatca bedene akiyor: )

insallah kısmetse Turgay hocadanda Reiki 1 eğitimi alarak enerjiye devam edecem : ) bu sürecte olan arkadaslara tavsiyem yilmadan devam etmeleri,zorluklar oluyor gercekten... bu sürecle ilgili olarak

1. Derece inisiyasyonu sonrası hemen başlayacağımız 21 günlük bir arınma süresi boyunca aksatılmadan hergün tercihen yaklaşık aynı saatlerde kendimize Reiki uygulamak gerekir. Bu sürede vücudumuz, biriktirmiş olduğu çeşitli toksinleri atarak enerjinin saf halde kullanılmasına zemin hazırlayacaktır.
İnisiyasyon sonrası ilk bir kaç gün içinde kendimizi sanki daha kötüymüşüz gibi hissetmemiz, sebepsiz moral bozukluğu yaşamamız çoğunlukla beklenebilir. Ayrıca mevcut bazı hastalık ve kronik rahatsızlıklarımızın bize verdiği sıkıntının arttığını da gözleyebiliriz. Ancak bu etkiler son derece normaldir ve Reiki’nin üstümüzde çalışmaya başladığının göstergesidir. Bu etkiler birkaç gün içinde geçer ve kendimizi süratle çok daha iyi hissetmeye başlarız. Bu etkilerin görülmemiş olması, Reiki’nin işe yaramadığı anlamına gelmez, aksine, bedenimizin bu yeni enerji akışına çok çabuk uyum sağladığını gösterir.
Bu 21 günlük ilk arınma döneminde bedenimizin dışa açılan her gözeneğinden sürekli bir toksin atışı gerçekleşir:
-Aşırı terleme
-Dışkı düzeninin bozulması, renginin değişmesi
-Sık aralıklarla ve bol idrar yapma, renk değişikliği
-Geğirme, yellenme
-Öksürme, balgam çıkarma, tükürük birikmesi
-Gerinme, esneme ihtiyacı, esnemeyle gelen gözyaşı...
Bunların hepsini ya da sadece birkaçını yaşayabileceğimiz gibi, önce de söylediğimiz gibi belki de hiç biriyle karşılaşmayacağız. Ancak görülmesi normal olan bu etkiler birkaç gün içinde başlar ve azalarak genelde bir hafta içinde normale döner. Bu noktada en önemli şey Reiki vermeyi aksatmamaktır.
Dikkat edilecek noktalar:
İnisiyasyondan birkaç gün öncesinden başlayarak, tüm 21 günlük arınma süresi boyunca alkol alınmaması, aşırı yağlı, baharatlı yemeklerden ve kırmızı etten kaçınılması, çay, kahve, şeker, sigara tüketiminde mümkün olduğunca azaltmaya gidilmesi, aşırı stres ortamından mümkün olduğunca uzak durulması Reiki'nin çok çabuk etkisini göstermesi açısından gereklidir. Reiki uygulamasını gerek kendimize gerekse başkasına yapacağımız zaman kendimizin ve uygulayacağımız kişinin son 24 saat içinde alkol almamış olmasına dikkat etmeliyiz. Alkol enerji kanallarını olumsuz etkiler, Reiki’yi işlevsiz bırakır.
Arınma süresi sonrası normal yaşantımızda, sıraladığımız bu zararlı unsurların olumsuz etkileri de aşırıya kaçılmadığı sürece bir ölçüde Reiki sayesinde kontrol altında tutulabilecektir.
bence önemli,dikkat etmek lazim
kaynak (http://www.reikilink.com/reteknik.htm)

perfect_stranger
19-10-2007, 12:48
Sevgili Buket;

21 günlük program Reiki 1 seviyesinde temel çalışmadır. Reiki 1'e inisiye olduktan sonra aşağıdaki linkte gösterilen 12 temel pozisyonu (her pozisyonda yaklaşık 5 dakika veya enerji aktığı sürece) 21 gün boyunca hergün kendine uygulamalısın. Bu hem enerjiyi iyi tanıman hem de 21 günlük arınma sürecinin tekamülü anlamında çok önemli. Çakra dengelemesi ve 21 günlük program Reiki 1.ci seviyesinin temel çalışmalarıdır. Bir an önce başlamanı ve bu sürenin keyfini çıkarmanı öneririm.

http://www.turgayreiki.com/reiki_kendimize.htm

Tunc Bey,
VErdiginiz linke daha once goz atmistim. Toplam 13 poziyon var. Bir tanesini atliyoruz herhalde. Bir de ozel poziyonlar 2. asama icin mi gecerli.
Kolay gelsin