PDA

Grafik Görünüm : Yasal İzin

Şahap Koran
29-09-2004, 16:06
Merhaba Hocam,

Ben ve eşim Almanya gezisi sırasında Lothar Henke adındaki hocamızdan Reiki 1.derece diplomalarını aldık. Merak ettiğim bir konuyu size sormak istiyorum. Türkiye'de Reiki ile tadavi etmek için herhangi bir devlet kuruluşundan yasal izin alınıyor mu?

Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Saygılar

Turgay
29-09-2004, 16:20
Merhaba Şahap Bey,

Türkiye'de henüz Reiki'nin hukuksal platformda bir tanımı yok. Bu yüzden bir şifa prosedürü olarak yasal izin de alınamıyor. Temennimiz ve çabamız Amerika ve Avrupa ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de bu konuda eğitim görmüş kişilerin bütünleyici tıp anlayışıyla daha sağlıklı ve güzel günleri paylaşabilmeleri.

İlginiz için teşekkürlerim ve sevgilerimle...

Dt.Turgay Köyağasıoğlu

snertk
18-10-2009, 15:45
Yasal izin almadan, para karşılığında yapılan şifa seansları yasal mıdır peki ? Yada bunu yapan kişiler ne adı altında yapmaktadır ?

Çünkü gördüğüm kadarıyla artık çoğu master bu işi şifa ve felsefi boyutundan çok para kazanmanın kolay yolu olarak gördüğü için yapmaya başlamış.Yaptıkları işi belirtip , vergi ödemediklerine göre bazı şeylerin yasal olmadığı aşikar.

Reiki hakkında bir iki şey okuyan çoğu kişinin, inisiye almadan "Reiki masterım!" diyerek seminerler düzenlediğini ve inisiye verdiğini!!! görünce, yasal düzenlemenin kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum.

Bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum.

Tunç
19-10-2009, 08:05
Belirttiğiniz hususun yanı sıra, ayrıca "şifa seanslarında" ücret alınması zaten Rei-Ki etiğine aykırıdır. Ücret; verilen ve tüm gün süren eğitim semineri için alınır. Uyumlama ve şifa için ücret alınmaz, alınmamalıdır. Ancak her konuda olduğu gibi bu konuda da istismarlar söz konusu malesef.

Platformumuzun bağlı bulunduğu, ismi, logosu tescil edilmiş, ticari faaliyetleri onaylanmış bir tüzel kişilik olan Yeniden Doğuş Kişisel Gelişim Merkezi bu konuda defalarca duyuru yaparak, enerji konularına ilgi duyan arkadaşları ikaz etmeye çalışmaktadır.

Hocalık geçmişleri şüpheli kişiler tarafından yapılan uygulamalar ayrıca yine sevgili Turgay'ın ağağıdaki yazısına bahse konu üzücü olaylara da sebep olmaktadır;

http://www.turgayreiki.com/forum/showpost.php?p=58936&postcount=1

Sevgilerimle :flowers: