PDA

Grafik Görünüm : bir soru

aristocrat
15-11-2007, 12:01
Merhabalar,
Ben henüz reikiye inisiye olmadım, kısa bir süre sonra olucam ama kafama takılan bir soru var. Psikoloğum bilinçaltında yanlış düşüncelerin beni olumsuz etkilediğini söylüyor. Benim de araştırdığım ve öğrendiğim kadarıyla reiki 1 fiziksel reiki 2 ise düşünsel düzeyde, 2. aşama bilinçaltı kayıtlarına yönelik. Bu şu anlama mı geliyor, ''Bilinç altı sorunlarımın çözülmesi için reiki 1. aşama yetmez, ikinci aşamadan sonra bu sorunlar çözülür''. Yoksa 1. aşama da belli seviyede yardımcı olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

AstroSel
15-11-2007, 12:29
Sevgili Aristocrat soruna nacizane cevap vermeye çalışayım.. Reiki I.aşama genelde şifa üzerine çalışır ve kişinin yanında olması gerekir. Fiziksel arınma açısından çok önemli bir evredir. Reiki II'de ise sembollerle çalışma devreye girer ve kendinin yada şid auygulayacağın kişinin bilinçaltına çalışma yapabilirsin. Bununla ilgili olumlama cümleleri çok işe yarıyor. Reiki II aldıktan sonra doğum anın ve her yılını şifalandırabilirsin. Belki de bu aşamada bilinçaltındaki olumsuzlukların nedeninede keşfedebilirsin. Reiki II hem çok zevkli hemde çok sancılı bir süreçtir. Günahıyla sevabıyla kendini masaya yatırıp ameliyat ediyorsun:) Bu süreç kişiye göre değişkenlik göstermekle birlikte hepimizin daha katedeceği çok yolu var..
Sevgiyle..:flowers2:

doktor
15-11-2007, 13:48
Usui Reiki 1 düzeyi uyumlamasından sonra düzenli olarak yapılan çakra dengelemesi ve kısmi fiziksel arınma ile, Usui Reiki 2 düzeyde , tinsel manada devinim kolaylaşıyor.

Aksi halde, yüksek açılımlara beden dayanamaz. Şekil değiştirir, ya da kronik halde hastalanır.

Çakra dengelemesi, yaşam enerjisinin yolunu engebesizleştirir.Yaşam enerjisi, daha yüksek uyumlamalara ve açılımlara yanıt verirken, ruhsal manada , bizleri var eden tüm planlarımızla bizi karşılaştırır. Bu bir süreç. Kişiden kişiye değişiyor.

Yani .... Diyelim ki arabanız var. Otobanda gidiyorsunuz.Hop Akü bitti. Kalakaldınız. Şimdi şarj aletini çıkartıp, aracın motoruna tutarsanız ne olur? Herhalde çarpılırsınız... Bilmem çarpılır mısınız?

Oysa usulune uygun elektrik akımı aküyü doldurur.Yola devam edersiniz..

İşte böyle..