Grafik Görünüm : Semboller
Dün akşam benim için çok farklı bir deneyim yaşadım.
Daha önce de belirttiğim gibi ben daha Reiki-1'im ama bir çok Reiki kitabında çizimlerini gördüğüm ve isimlerini okuduğum Reiki sembollerinden de haberdarım,
:wub:
Dün akşam Reiki yaparken 2. derecenin sembollerinden iki tanesini kullanmaya kalkıştım "Ş" ve "Ç'yi
İlk önce "Ş'yi söyledim ve zihnimde çizdim daha sonra da "Ç"yi söyledim ve çizdim, içimden geçen korkunç güçlü enerjiyi tarif etmem mümkün değil :blink: nasıl bir arınmaydı anlatamam :D
Yaptığım doğrumuydu yanlışmıydı bilmiyorum ama Reiki-2'ye inisiye olduğumda yaşayacaklarımı çok merak ediyorum ve artık bunun için pek fazla beklemeyeceğimi biliyorum
Sevgili Mavi,
Reiki 2 olduğunda, ne ile karşılaşacağın hakkında bir bilgin var mı?
Sanırım evet sevgili Lale;
gerçek kendimle karşılaşacağım :o
görmek istemediklerimle karşılaşacağım :angry:
hep kaçtığım "ben"le karşılaşacağım :(
ve hep kaçtığım "sen"lerle karşılaşacağım :cry:
"artık seçim yapmak"la karşılaşacağım :(
kısacası "AYNA"ya gerçekten bakmak zorunda kalacağım :blink:
Doğru mu bana biraz anlatır mısın?
Ben kendimi pek kolay kabullenemiyorum hep kendimle uğraşıyorum
sevmediğim ve kabullenemediğim yanlarımla sürekli bir savaş halindeyim, kendimle savaşmayı değil de sevmeyi ve öyle olduğunu kabul etmeyi ve sadece değiştirebileceklerimi değiştirmeye çalışmayı öğrenmek zorunda kalcağım için
Reiki-2'nin en azından başlarının pek kolay geçeceğin sanmıyorum
Değişim her zaman sancılı olur değil mi?
Senin yaşadıklarını merak ediyorum
ve diğerlerininkini
Reiki 1 ile başladığın güzel yolculuğun bir diğer aşaması. Fiziksel şifa ile yetinmeyenlerin, zihinsel şifa ile tanıştıkları çok hoş bir süreç. Bazılarının şüphe ve alaycı tavırlarla yaklaştıkları ancak "çatır çatır" çalışan "gönderme"lerin başladığı bir evre. Geçiş süreci için "sancı" çok doğru bir tanımlama değil. Herkesin farklı yaşadığı bir geçiş. Daha yüksek bir enerji seviyesi, daha büyük bir debi. Çok çok hoş... yaşamak gerek :)
"gönderme" derken neyi kastettiğini anlamadım :huh: Tunç
Daha Reiki-2'yi yaşamadığım için sadece tahmin yürütüyorum
yaşadıklarını biraz örneklesen sevinirim
Farklı mekana ve zamana gönderilebilen Reiki enerjisini kastediyorum. Reiki 2 seminerinde bu detayı ile açıklanacak. Bildiğiniz gibi Reiki 2 aynen Reiki 1 gibi "istenirse" alınacak bir aşama. Zihinsel şifaya, zaman ve mekan çalışmalarına ilginiz var ise Reiki 2.ci dereceyi alın :) "Yok ben Reiki'nin fiziksel şifası ile ilgileniyorum, bu yetiyor ve çok mutluyum" da diyebilirsiniz, o zaman Reiki 1'in keyfini çıkarın, doya doya yaşayın :) tamamen isteğinize bağlı.
Evet zihinsel şifaya, zaman ve mekan çalışmalarına ilgim var zaten bu yüzden de istiyorum Reiki-2'yi ama aldıktan sonra karşılaşılan zorluklardan bahsediliyor birçok kitapta ve bazı kişilerden de duydum
Bu biraz korkutuyor insanı
Bu arada "fiziksel şifa ile yetinmeyenler" ibaresi bana şöyle diyor
Reiki-2'yi almak için fiziksel olarak sağlıklı hale gelmiş olmak mı gerekir
Yani 1 ile ben yaklaşık 5-6 aydır çalışıyorum ama hala fiziksel olarak tam sağlıklı değilim mesela sinüzit vardı bende hala var ama oldukça iyileşmiş durumda başka hastalıklarım da var hipotiroid örneğin daha sayabilirim :D
Sözün kısası 2'yi almak için bunların tamamen iyileşmesini beklemek mi gerekir(Tabiki Reiki uygulamaya devam ederek beklemeyi kastediyorum :) )
Hayır, kastettiğim o değil. Reiki 2'yi alabilmek için fiziksel olarak tam bir şifaya erişmiş olmak gibi bir kural yok. Burada kastettiğim, sadece "fiziksel şifa" uygulaması ile yetinmemek durumu. Kendinize veya başkasına "zihinsel, duygusal" şifa uygulamaları da yapma isteği. Bu dediğim gibi kişisel bir tercih.
Reiki gibi naif, yumuşak ve "bizim için burada" olan bir enerjinin korkutucu olması mümkünmü? Tabiiki değil. "Geçiş" süreci korkutucu değil, tam tersine çok hoş bir süreç. Farkındalığın daha da artması, bazı "up" ve "down"lar yaşatabilir. Bu çok normal, ancak unutmayınızki bunlar kişisel gelişiminiz için gerekli evreler. Yaşanması gerekenler yaşanır. Süreç sonunda "öfff ne kötüydü" demezsiniz.. aksine büyük bir mutluluğa ve huzura erişir ve "ne hoş bir evreydi" diye anarsınız :)
Sevgiyle kalın :wave:
Bu arada, Sevgili Mavi "hipo tiroid" ile ilgili olarak, "V" tutuş şekli ile hergün boğazına düzenli Reiki ver, çok faydasını göreceksin. Tabiiki ilaçlarını da düzenli alarak :)
:wave:
Sevgili Mavi ,
Reiki olmaya başladıktan çok önce, pek çok sorun ,dan dan karşıma çıkmış ve ben onlarla zaten boğuşuyordum. Kendime şöyle diyordum hep.
"Yaşam , alt edilendir "
İster Reiki olsun, adı her ne olursa olsun, "farkındalık durumu" söz konusu olduğunda, insan yaşam biçimini de değiştirebiliyor, mekanını da, etrafındakileri de, herşeyi "öncesi
planlar" a göre değiştirebiliyor.
Bu dünyayı isterseniz " öncesi planlar" doğrultusunda yaşamayabilirsiniz.. Ot gibi gelir, etliye sütlüye karışmaz, ot gibi gidersiniz.. Gittiğiniz yerde de, "sonrası planlar" yüzünden , tekrar geri dönme çalışmaları yaparsınız.
Reiki , benim yaşamımda, kaçtığım, sindiğim, korktuğum, endişe duyduğum , beni ilgilendiren herşeyi daha iyi görmemi, onlarla daha kolay baş etmemi sağlayan, yardımcı yöntemlerden birisi oldu.
Reiki , geçmişimle daha iyi yüzleşmemi sağladı. Varlığından sıkıntı duyduğum, adını bile duymak istemediğim insanları daha iyi irdelememi ve onları yürekten affetmemi sağladı.
Hayatında ister Reiki olsun, ister olmasın, sen zaten bir çok biçimi yaşıyor, onları görüyor, tercihllerini yapıp, onlarla yaşıyorsun.. "En doğrusu" diye bir şey YOK.
Sen, senin gelişimin için ne gerekli ise , onu isteyeceksin, o da sana gelecek zaten.
Kapının ardındakini düşünme..Kapıyı kapattığın zaman "olmuşları "da düşünme. Çünkü onlar zaten senin gelişimin için vardı ve bunlar da kendi tercihlerindi.
Reiki hakkında fark ettiğim en önemli bilgi şu.:
"Reiki , olmak istemeyene gelmez."
Mavi sen Reiki olmuşsun, merak etme, bundan sonrası tufan değil. Bundan sonra yaşayacağın deneyimler emin ol, çok çok güzel olacak. Her bilmeceni çözdükçe, müthiş bir ferahlık yaşayacaksın. Su içmek, hava almak kadar güzel.
:flowers:
Sevgili Doktor
ne güzel anlatmışsın
işte tam da senin dediğin gibi ben de sevmediğim, kaçtığım, korktuğum, kızdığım, kabullenemediğim, endişelendiğim ve beni ilgilendiren herşeyi daha iyi görmemi ve onlarla daha kolay baş etmemi sağlayacak birşeyler arıyordum Reiki ile tanışmadan önce
ve şimdi daha iyi anlıyorum ki doğru yoldayım
destek için teşekkürler herkese :flowers:
Forum Sağlayıcı: vBulletin™ Sürüm 4.1.12 Copyright © 2012 vBulletin Solutions, Inc. Tüm Hakları Saklıdır.