PDA

Grafik Görünüm : Suyun önünü kesmek..

doktor
14-10-2007, 18:35
Aylardır yağmur yağmadı. Barajlar boşaldı. Türkiye insanı susuzluk çekti.Yazın yollarda , bidonla su taşıyan köylüler gördüm.Ayçiçekleri kurumuştu.

Ve dün yağmur başladı. Bereket yağdı. Oysa o yağmur , akacak yol arayışı içindeydi. Su, yararlı olmak ister. Önünü kim keserse, etrafından dolanır akar. Akabildiği yere kadar gider.
Akamazsa birikir.

Dün, suyun önünü kesen insanlar , bugün onunla feci şekilde hesaplaştılar. Kiminin aracı sular altında kaldı. Kimi canını zor kurtardı. Evleri işyerlerini su bastı.Can kaybı oldu. Mal kaybedildi.

Bugün adı SU olsun. Biraz sonra adı başka bir şey olur.

Üzüldüm çok. Nimetlerimizi nasıl hor kullandığımızı gördüm. Kendimizi, o nimetleri daha da elde etmek uğruna, nasıl feda ettiğimizi gördüm.

Sahip olduğumuzu sandığım herşey , aslına dönüyor sonunda. Ne pahasına olursa olsun bu oluyor.

Dün adı göç ve şehirleşme çabası olur. Bugün facia.

Dün , kendimizi madde sanarız.. Ne işe yaradığımızı farkedemeyiz.. O aslına dönmek için yoldadır zaten.. Bugün asıl RUH u da kaybederiz.

Karışık düşüncelerdeyim. Bugün yolunu bulmaya çalışan suları izlemek, eğlenceli olmadı. Bugün, yaşamak uğruna nelerini feda eden insanın, aslında kendini ve çevresini tamamen feda etmiş olduğunu görmek eğlenceli olmadı.

Bunlar yerine şunu yapabilirdim.

Muhteşem şimşekler çakarken, penceremin süper bir şekilde o harika yağmurlarla oluk oluk ıslandığını görüp haz alabilirdim. Barajların dolup , 12 günlük su gereksinimizi aldığımızı düşünebilirdim. Yağmur kokusunu buram buram içime çekebilirdim. Çünkü burada böyle oldu.

Ama suyun önünün kesildiği heryerde facia yaşandı. Gözlerimle gördüm.

Kendi önümüzü , arzularımız uğruna kestiğimizde neler yaşarız kimbilir.

Çok hüzünlüyüm.:red_smile:

Akyron
14-10-2007, 20:42
Su hayattır...İnsan doğaya meydan okur ama her seferinde doğa kazanır...Düzensiz şehirleşme çabası,Düşünmeden katledilen ağaçlar...Gürül gürül akan nehirlermiz akar sualrımız varken kıymetini bilememek...Evet bunların farkındalığında bir yaşam gerçekten acı...Yine de herşeye rağmen yağmur yağdığı için sevinçliyim:angel:

Laleciğim eline sağlık :flowers2:

shira
15-10-2007, 00:00
Kendi önümüzü , arzularımız uğruna kestiğimizde neler yaşarız kimbilir.

Çok hüzünlüyüm.:red_smile:

Ben de çok hüzünlüyüm doktor:red_smile:

karen
15-10-2007, 01:01
Evet, doğa bozulan denge içinde akışını sürdürmeye çalışıyor.Kuraklık iç anadolu gibi tarımın bel kemiği olan yellerde daha belirgin görünüyor.Konyada bir mezar ziyaretine gittik.İlkkez sürekli akan çeşme kapatılmıştı.Nedenini sorduğumuzda, tasarruf yapıldığıydı.Tabiiki çok üzüldük.

pelinn
15-10-2007, 09:05
evt, yerinde bi konu olmuş cidden ..
cok tşkler sevgili dr.cum..:angel2:

..nezmn nerde akan bi su görsem, hani o eşsiz gujellikte kulakları sagır edercesine akan çağıl sular, şelaleler,..
hep derdim ki sanki kaynak sınırsız..

bi gün.. bu boşa akmanın,akıtılmanın çaresizliğini yaşatacaklar .. faydasız akışın ne yararı var.. görsel sunulan huzur görüntüsü ve duyulan hoş su fışırtısı dışında:)

ve henüz küçükken düşündüğüm ,henüz ben daha yaş almadan başımıza geliyor..

doğa, bize beni niye önemsemediniz.. oysa bakın ben ne kdr değerliyim diyor..

su, önemini bize böyle hissettiriyor..:angel2:

bizse, penceremizden yağmurun yüreklerimizi yıkayışını, mevsim hüznüyle hissedip, mis gibi toprak kokusuyla avunuyoruz galiba..

Redflame
15-10-2007, 12:50
bişeylerin farkına varmak ama tüm milletce.suyun degerini bilmek:(