PDA

Grafik Görünüm : Reiki Master Aramak

nisan
30-05-2005, 13:03
Merhaba,
Reiki'ye yeni başlayan dostlar için, ışık tutar düşüncesi ile kendi deneyimimi aktarmak istiyorum. :)
Reiki’nin o muhteşem ateşi içime düştüğünde araştırmalar kitaplar ne bulduysam bir solukta okudum. Sıra geldi Reiki Master arayışına.
Adı bende saklı bir kuruluş öğrenmek isteyen öğrencileri davet ediyordu. Başvurdum.
1. aşamayı aldım, 21 gün sonra 2. aşama, 21 gün sonra 3 A aşamas, bir hafta sonra 3 B aşamasını aldım. 1. ve 2. aşamalarını inisiye etme hakkını kazandığım masterim tarafından bana söylendi.
1 yıl sonunda 3 A ve 3 B inisiye yetkisini ancak, 1. ve 2. aşamalara 100 kişi inisiye edersem vereceğini söyledi. Herşey süratle gerçekleşmişti.
Öğrendiklerimi kendime uyguladıkça sorularım oluştu. Cevaplarımı bulmak için masterimi aradım kayıplara karışmıştı. Bulamıyordum kendisini. Bir anda oluşan sorularımla başbaşa kalmıştım.
Kalın bir sis yolumu kesmişti. Zihnimdeki sisin girdabında beni doğruya götürecek yolu aramaya başladım. Doğuştan sahip olduğumuz güçle yapmamız gerekeni mucize eseri olarak gerçekleştirebiliyoruz. Sadece iç sesime kulak vermeliydim. Reiki ile bir bilinç geliştirdiğimi aynı zamanda denetleyemeyeceğim olaylarla aramdaki ilişkinin derinliğinin farkına vardım.
Bulunduğum yerden istediğim yere yol almam gerekiyordu. Bazen insanın yazgısını değiştirebilecek rüzgarı sabırla beklemeye başladım.Tam 8 ay sonra masterime ulaştım. En başta yapmam gerekeni yapıyordum. Sorularımı aktarıyordum ona.
Aldığım cevaplar sonucunda anladım ki o ve ben aslında uyuşmuyorduk. Reiki’nin niteliği yüzünden Reki’yi iletecek gönüllü insanın iyiliğini hissetmiyordum onda. Bencillikten ve ego’dan uzak olacağını düşündüğüm masterimden iyi niyet enerjisini algılayamamıştım. Yanılma olasılığımı düşünerek ilişkiye zaman tanımayı doğru buldum. Emin olmalıydım.
İlerleyen günlerde masterim beni tam bir enerji çorbasına çevirdi. Biri bitmeden öbürü, öbürü bitmeden diğeri ve ben hala iyi niyet peşindeyim.
Sonunda Reiki hakkında sarf ettiği sözler bana son noktayı koydurdu. Artık emindim, Masterim Reiki ve diğer enerjilerin kendisine verdiği gücü seviyordu, ilkeleri ile pek fazla ilgilenmiyor ve aktarmıyordu da. Kendi hayatına yansıtmak istediği sadece bu enerjilerin gücü ve para idi. Ne yazık ki onun bu hırsı beni de bir süreliğine de olsa acıttı.
Bu olaylar bana kayıp olarak değil kazanç olarak geri döndüğünü düşünüyorum. Kendi iç sesime güvenmeliydim. En iyi rehber içimdeydi.
Çalışmayı bıraktığım masterimden aldığım enerjileri yok sayıyor ve kullanmıyorum. Çünkü hiç biri iyi niyet ve sevgiyle verilmediği inancındayım.
Bugün kendimi Reiki 1 aşamasında olarak kabul ediyor ve yoluma sevgi dolu iyi niyetli, Reiki ilkeleri ile bezenmiş insanlarla devam ediyorum.
Reiki’nin içimde yanıp duran o muhteşem ateşi bu güzel insanlarla beslenip büyümeye devam ediyor.
Hep birlikte doğruya iyiye güzele yol alıyoruz.dostlar, hepinize gönül dolusu sevgilerimle. :flowers2:
Nisan :)

doktor
03-06-2005, 22:18
Sevgili Turgay,Tunç, Memojoe ,Fifth ve buradaki diğer Masterlar

Nisan R3 inisiasyonu almış olmasına rağmen, kendini R1 düzeyinde düşünüyor.. Aslen bu böyle olabilir mi? Oluyorsa , buna sebep Reiki Master ile yaşadığı problem mi?

Biliyoruz ki Usui Master kimseden inisasyon almadı.. Reiki el verilmeden de gerçekleşiyor.. O halde sevgili Nisan , neden böyle hissediyor? Sizce?

:unsure:

:artist:

memojoe
04-06-2005, 02:52
Öncelikle bir hatırlatma yapmak istiyorum. Ben sadece Kundalini Reiki ve Ra-Sheeba Master derecesindeyim. Biraz ters bir sırayla başladım sanırım çalışmalara :) Belki de benim için böyle olması gerekiyordu.

Ve sonunda geçen pazartesi günü, sevgili Turgay hocamla Usui 1 uyumlamasını paylaşma sevincini yaşadım. O muhteşem ritüelin ardından, yine iyi ki Reiki, iyi ki Turgay Reiki, iyi ki sizler diyorum.

Bu konuda sevgili Nisan'a katılıyorum diyebilirim. Söylediği gibi 'Master' kelimesi arkasında, kendi egolarını tatmin etmek isteyen veya çıkar sağlamak amacıyla insanlara çok kısa zamanda bir enerji çorbası sunanlar da var. Özellikle de İstanbul gibi metropollerde daha sık olduğunu düşünüyorum.

Şahsen en kolay sisteme sisteme sahip olan KR uyumlamalarını bile İstanbul'da değerli bir dostumdan neredeyse 6-7 aylık bir süreye yayarak aldım. Hiç acelem yoktu; iyice özümseyerek, baygınlık geçirtecek kadar çok şey sorarak, tanıyarak, kullandıkça daha ötesini kavrayarak kendimi geliştirmek her şeyin çok daha güzel ve keyifli olmasını sağladı.

Ra-Sheeba uyumlamalarının üzerinden de henüz çok vakit geçmedi. Ben de mesela henüz bu konuda kendimi usta diye nitelendiremem, zira daha çok çalışmam, öğrenmem ve öğretebilmem gerek. Sadece uyumlamayla bitmiyor bence de iş. Ama şanslıyım ki, doğru insan, doğru yolu gösterdi.

Evrenden, sadece talep ederek birçok şeyi zaten alabiliyoruz. Ama etik ve ilkeler gereği saygı duyulması gereken yönlendirmeler ve her şeyin plan dahilinde bir zaman'ı var. Bu yüzden doğru Master, iletişim, saygı, sevgi ve paylaşım hem etik ve ilkeler gereği, hem de dünyaya bir başka gözden bakmayı sağlayan kişisel gelişim adına uyumlamalardan çok daha önemli bence -ki burada egolarımızı portmantoya bırakıp, koşulsuz sevgiyle her şeyimizi paylaştığımız bütün gönül dostlarımız bunun bilincindedir.

Sevgili Nisan da, bence şu an doğru zaman ve yerdedir. Yakın zamanda, kendi iyi niyet ve sevgisiyle kabul ettiği uyumlamaların ardından yaşadığı endişeleri sevgiye boğarak dönüştürüp, kendi Reikisini yaşamaya devam edeceğini düşünüyorum.

Dilerim ki, herkes çok geç kalmadan ön koşulsuz sevgiyi tadabilsin; her şeyin bir'den geldiğini hatırlayarak, bir'den geleni birlik içinde yaşayarak bir'e dönebilsin.

Sonsuz sevgi ve ışık üzerinizde olsun.. :heart:

Turgay
04-06-2005, 16:00
Canım Memojoe'm, :kalp:

Yazdığın yazının altına müsade edersen imzamı atabilir miyim? Bu kadar güzel ifade edilebilirdi. :flowers2:
Gönülden tebrik ediyor, önünde saygıyla eğiliyorum Can'ım...

memojoe
04-06-2005, 16:43
Müsaade sizin... Saygılar benden..:kalp:

doktor
04-06-2005, 19:45
Yanıtladığınız için çok teşekkürler. :pepper: :banana: :kalp: :kalp: :kalp:

:artist: