Grafik Görünüm : Gebelik ve Reiki
Reiki, anne karnındaki bebek ve annesi için güvenlidir ve yararlıdır.
Reiki eğitimi annelere ne getirir:
•Hamileliğin daha rahat geçmesini ve daha rahat doğum yapılmasını sağlar.
•Sabah bulantılarını hafifletir.
•Hamilelikten kaynaklanan korkular, güvensizlik, olumsuz hisler, stres ve yorgunluğu azaltır.
•Bebeğin sağlıklı gelişimine yardımcı olur.
•Hamilelik esnasında ağrıyan kasları, eklemleri ve omurgayı rahatlatır.
•Anne ellerini karnına koyduğunda doğmamış bebeğe saf ve koşulsuz sevgiyi aktarır.
•Anne ve çocuk arasındaki bağı kuvvetlendirir.
•Doğum sonrası yaşanabilecek depresyonun etkilerini azaltır, ve daha hızlı toparlamaya yardımcı olur.
•Anne, karnındaki bebeği evrensel bir enerji ile kapladığı için bebeği rahatlatır.
•Doğumdan sonra bebekler rahatlar, gaz problemlerinin çözümü kolaylaşır.
Bebeğin babası da Reiki eğitim aldı ise hamilelik boyunca ve doğum sonrasına eşine yardımcı olabilir. Eşinin karnına ellerini her koyduğunda, bebekle doğmadan iletişim kurabilir ve baba-çocuk arasındaki o önemli bağ daha içten ve derinden oluşturur.
Reiki, anne, baba ve bebeğin, doğumdan sonra birbirlerini keşfetmelerini çabuklaştırır.
Hamile kalmadan önce veya hamilelik sırasında Reiki almış bayanlara, bebekleri Reikili doğar ve bunu hayat boyunca kulanabilirler.(Yazının bu kısmı bana ilginç geldi.Gerçekten bebekler uyumlanmış olarak mı doğuyolar?:))
-Alıntıdır-
Sevgili Umit,
Yazdıkların aynıyla vakidir.Hepsine katılmakla beraber, ek olarak, doğum sırasındaki anne kesileri yaraları ve metabolik durumu, anne Reiki uyumlaması almamış ve sadece şifa almış olsa bile, hemen düzene giriyor.
Bana kalırsa da, şimdiki bebekler, bırak Reiki uyumlu, vallahi öyle müthişler ki, tarif etmek neredeyse olanaksız.:flowers2:Kristal midir nedir bunlar ?:puah::puah:
not: ailenizin....logu:puah:
not not: sigarayı bıraktım böyle oldum, affola:puah::kalp:
leyla hn. bu saatte beni çok güldürdünüz.herşey gönlünüzce olsun.:puah::puah::puah: :flowers2::flowers::kalp:
Affınıza sığınarak adım Lale'dir.:P
Sevgili Doktorum!Bir de ben bırakabilsem şu sigarayı çok güzel olacak. 10 yıllık içiciyim ;ama bir türlü bırakamadım. :doh:
Sevgili Ümit kardeşim verdiğin bilgilerden dolayı sana çok teşekkür ediyorum. :)
yeni fark ettim.kusura bakmayın.gülerken ismi hatalı yazmışım.:flowers2::flowers::kalp:
parisstgermain
03-09-2007, 04:21
:)
bebeklerin anne karnında uyumlama alabileceğini ve uyumlanmış doğacaklarını duymuştum ancak inisiye annelerin bebeklerinin de uyumlanmış olarak doğacaklarını ilk kez duydum..hmms..şüphedeyim :) (bilen bilir,zaten şüpheci biriyimdir)
o zaman reiki master olan bir annenin bebeği kaçıncı aşamaya inisiye doğacak??:)
belki direkt master/teacher doğar :) :) :)
Bebeğimi daha doğmamışken değil,5-6 yaşına gelmeden reikiye uyumlatmayı düşünmem bir anne olsam sanırım..biraz kendi isterse durumu yani..Gerçi yeni bebeklerin çok muhteşem oldukları konusunda hepimiz mutabıkız sanırım...
Belki de sistem indirerek gelecekler bundan bir kaç sene sonra :) :) :)
sevgilerimle,
kırkayak
08-09-2007, 16:22
çok güzel güzel olan bir yorum yok ellerinize yüreğinize sağlık
Hamile kalmadan önce veya hamilelik sırasında Reiki almış bayanlara, bebekleri Reikili doğar ve bunu hayat boyunca kulanabilirler.(Yazının bu kısmı bana ilginç geldi.Gerçekten bebekler uyumlanmış olarak mı doğuyolar?:))
-Alıntıdır-
Evet sevgili ümit reiki 1.aşama olarak doğarlar yaani reiki enerjisine uyumlu olarak ;)
Bu yararlı bilgiler için de ayrıca teşekkür ederim :flowers:
Fazla buyuduk sanirim. :)
Insan bedeninin ne harika mucizeler (?!) ile donatildigini biliyoruz... ki anne bedeninindeki hucre yenilenmesinden, elastikiyetine, bedenin o minik seyi bi bebege donusturme sureci ve toparlama surecine kadar tbbi bilgi yetersizligimden uygun dille aciklayamayacagim bi suru bedensel,sistemsel,tanrisal destegi bulunmaktadir. mide bulantisi, depresyon, düşük yapmaya kadar giden yolda tek neden "zihin"dir. kendimizin bu mukemmel sistemin icinde oldugumuzun farkina vardigmizda zaten herseyin yolunda ve yeterince sagliki oldugunu kavrariz. reiki burda bu ziihinsel kaliplarin, belki korkularin dengelenmesinde veya sifalanmasinda destek veriyor anneye.
anne-bebek, baba-bebek, anne-baba arasindaki uyumu, birbirini anlamayi ve sevgiyi inanilmaz destekliyor ve guclendiriyor. Burda yine bebek yonlu degil; anne ve baba yonlu kalp kapilarini acmakla ilgili calistigini dusunuyorum.
Bebegin reiki'li doğmasi ve reiki'ye uyumlanmasi (veya baska bi enerji farketmez) konusunda bi daha dusunelim derim...
Onlar unuttugumuz ve derinlerimizde hatirlamaya calistigimiz saf tanrisal isiga direk bagli degiller mi?
Bunun adı, frekansi, derecesi,uyumlamasi ??? :scratchchin:
Bıngıldak bebek burdaki ortama uyumlandikca sertlesmiyor mu?
*Keske onlar bizi uyumlasa :angel2:... yoksa yapiyolar mi ne! :P
:flowers:
Sevgili Nymphe
Anne - Bebek ,Baba - bebek arasındaki ilişki kalp kapılarından önce içgudusel ve kendinden olanı karşı koruma güdüsüdür...Her canlı yawrusunu sever ve kollamaz mı?
Kalp kapıalrınızı başkaların yawrularına da açsanız aynı şekidle sevemezsiniz..İşte bu bu yuzdendir...İlkel bir bağ gibi görünsede kan bağı kutsal aile bağları ile bütünleşmiştir insalığın hayatını kolayştırmak amacı ile...
Hepimiz saf tanrisal isiga direk bagli değilmiyiz sonuçta...Işığı sönmüş bir insan yaşamını yitirmiş demektir...
Keşke onlar bizi uyumlasa; evet ironik ve duygusal ve de hoş bir yaklaşım olmuş. Ama saflığı korumayı öğrenmek gerekiyor bunun için de aile kavramı geliyor...Ve annelik kavramı ilk başta...Sonuçta hepimiz bir zamanlar bebek değilmiydik...Sonra temel benlik gelişti ve kendi uygarlığımız yarattık...Daha sonra bişeyleri unuttuğumuzu farkettik ve tekrar kendimizi tanıma yolunda ve 3 boyut realitesi ile ifade ettiklerimiz ve yaptığımız şeylerden çok daha fazlasının bizde var olduğunu keşfetmeye yolculuğuna çıktık...Üst beliğimizi (ruhani yapımızı) keşfettik ve keşfederken de yıllar öncesinde bıraktığımızı düşündüğümüz içimizdeki çocuğu (en iyi oyun arkadaşımızı) Tanrısal saflığın sembolü olan...
Reiki de ruhani yapımızı keşfetmemizdeki arçaalrdan biridir...Ve evrendeki Yang dengesini sunar bize ruhani olan...
Bunları düşündürdü söylediklerin
Sevgilerimle:flowers:
Tesekkurler Sevgili Akyron :flowers:
Evvvet; o şahane icgudusel bag, aile bagi bu mukemmelligi tasiyan en onemli parca olsa gerek. :)
Ayni kelimelerin farkli kafalarda farkli cagrisimlari oluyo galiba,:P yada usengeclik yapmisim.
Kalp Kapisi ile ifade etmeye calistigim...;
bu icgudusel koruma - sevgi duygusuna paralel ve ek olarak, reiki ogretisinin ve enerjisinin aradaki iliskiyi kuvvetlendirdigini, uyumun ve iletişimin, dolayisiyla gelisimlerinin farkli oldugunu gozlemledim.
indigo ve kristallerdeki blokajlarin en buyuk nedeni yetersiz sevgi akımı ve iletişimsizlik, anlasilamamak (buyudukce). Degisik aile yapilarini, ortamlari dusunursek iclerinde "dunyam benim" durumunda bile olsalar sevgiyi akitma, ifade etme ve gosterme konusunda takilmalar, yanlis bilinenler var.
Hatirlatmak istedigim diger konu da;
(Hamilelik dahil) Bebeklerin cevreyi algilama, anlama kapasitelerini kucumsuyoruz. Bebeklikte anilarimizi hatirlamiyoruz belki ama duygusal olarak yasananlari kodluyoruz, kaydediyoruz. anne-baba yonlu gelisimin onemi ve farkindaligin gelistirilmesi, sevgi aktariminin reiki vb ile desteklenmesi bence bu acidan onemli.
:flowers:
Forum Sağlayıcı: vBulletin™ Sürüm 4.1.12 Copyright © 2012 vBulletin Solutions, Inc. Tüm Hakları Saklıdır.