aslik
29-08-2007, 21:46
dün akşam uzun zamandır görmediğim bir arkadaşımla karşılaştım.akşam buluşmaya karar verdik.saat 22.30u gösteriyordu ben henüz acıkmıştım ve buluşma satimizde gelmişti.dışarı çıktım ve hafif birşey yemek istediğime karar verip çarşıda bir yer bulup salata yaptırdım.2de plastik çatal koydurdum içine.arkadaşımla buluştuk ve denizi izleyerek ıslak çimleri koklayarak yedim salatamı.sonra hayatın görünen ve görünmeyen yüzü hakkında koyu bir sohbete daldık sahil yolunu arşınlarken..sonra kahve içmeye karar verdiğimiz halde kendimizi mcdonaldsta bulup milk shake içtik büyük boy.expressolarıda paket yaptırıp yanımıza aldık.gidip küçük bi parkta oturduk.öyle böyle derken saat 2 olmuştu ve dinlenmek istiyorduk artık .herkes evine döndü.güneşin doğuşunu kutlayana dek uyumadım.öğlen saatlerinde kalktım,çiçeklerimi sulayıp kuşumla oynadım.evimi enerjilerle temizleyip beni kucaklayan herşeye teşekkür ettim.bir iki özel şey daha yaptım.misafir kabul etmek istediğim son şeydi.bu yüzden hazır gelecek lkişi beni aramadığına göre bende aramadım.dışarı çıkmak istiyordum. gideceğim yer hakkında hiç bir fikrim yokken nasıl görüneceğimi umursamadan,beni giy diyen giysilerimi gönlümce kombine edip sokağa attım kendimi.yapmam gereken bir yığın iş vardı düşünürsem,hiçbiri yoktu ama..dişi peter pan gibi hissediyordum kendimi siyah taytım ve kırmızı etekleri parçalanmış görünen elbisemle..sokağı adımladım savruk savruk birazda zıplaya zıplaya..kokusuyla tadıyla beni çağıran yemeği keşfettiğim an girip yedim yemeğimi.akşam saat 6 ya rastlıyordu bu ilk öğün.sonra adımlarımı takip ettim ve vapura taşındım.bir çay aldım bir de sigara yaktım vapurun balkonunda.oohhhh!..konakta bir kitapçı keşfedip 15ytlye 3 adet birbiinden güzel kitap aldım.istediğim sokaklara gire çıka pasaporta doğru yürüdüm.kordondan güneşin batışını,çay içen ve sohbet den insanları,etrafta koşuşan çocukları izledim.denizi kokladım..bol yosunlu,iyotlu körfez kokusu....vapurun en arkasındaki banka oturdum ve kolarımı bacaklarımı dışarı sallayıp ilk kez bakıyormuşcasına baktım denize..pervaneye çarpıp havaya fışkıran bembeyaz köpük köpük sular nasıl güzel dansediyormuş.deniz ne kadar büyükmüş,ve bu nasıl güzel bir gezegenmiş.!!!!!doğada herşeyin kendisini anlatabilecek bir dile sahip olduğunu kabak koyunda orman da geçirdiğim süre boyunca öğrenmiştim de suyun seslenişi bambaşkaydı...o sanki buradaki hayatıma,kente ait olandı benim için.ve ben onun kendini anlatabileceğini hiç düşünmemiştim.ama yeryüzünde sevgiye karşılık vermeyen hiçirşey yokmuş..hiç ama hiç birşey....
ben bugün yapmam gereken hiçbirşeyi yapmamış,evimi bile toplamamış,duşumu bile amlamaış,öğünlerimi bile atlamıştım.yaptığım hiçbirşey bana bir kazanç sağlamamıştı.sadece günümü aptalca işlerle harcamış ve eve geri dönmüştüm.
ya da
ben günün her anını herşeyle beraber yaşıyordum ve mutluğu ilk kez tüm hücrelerimde coşkunca yaşıyordum.ben vapuru seviyordum,vapura minnettardım ve vapur beni taşıdığı için mutluydu.çaycıya içtenlikle seslenirken mutluydum ve çaycı tepsisindeki son çayı elime uzatırken mutluydu.gözgöze geldiğimiz küçük kız yanımdan geçmek için izin isterken mutluydu ve ben ona yer verip çektiği fotoğraf karelerini izlerken mutluydum.ben 15ytlye harika 3 kitap edindiğim için mutluydum ve kitapçı kız elinde kalan kitapları bu kadar sevinçle satın alan ve teşekkür eden birine verdiği için mutluydu.veee güzel anlar güzel anları izledi.olduğum yere kadar geldi ve bana bunları sizlerle paylaşırken duyduğum mutluluğu hediye etti.
tüm bunları neden mi yazdım?bazen yaşamın ne kadar keyifli ve dolu olduğunu hisetmek için sonuçlarını hesap etmeden ve sonuca takılmadan yaşamak gerekiyor.çünkü sadece yoldayız ve bu yolculuk yaşam...
:kalp: :boat: :kalp:
ben bugün yapmam gereken hiçbirşeyi yapmamış,evimi bile toplamamış,duşumu bile amlamaış,öğünlerimi bile atlamıştım.yaptığım hiçbirşey bana bir kazanç sağlamamıştı.sadece günümü aptalca işlerle harcamış ve eve geri dönmüştüm.
ya da
ben günün her anını herşeyle beraber yaşıyordum ve mutluğu ilk kez tüm hücrelerimde coşkunca yaşıyordum.ben vapuru seviyordum,vapura minnettardım ve vapur beni taşıdığı için mutluydu.çaycıya içtenlikle seslenirken mutluydum ve çaycı tepsisindeki son çayı elime uzatırken mutluydu.gözgöze geldiğimiz küçük kız yanımdan geçmek için izin isterken mutluydu ve ben ona yer verip çektiği fotoğraf karelerini izlerken mutluydum.ben 15ytlye harika 3 kitap edindiğim için mutluydum ve kitapçı kız elinde kalan kitapları bu kadar sevinçle satın alan ve teşekkür eden birine verdiği için mutluydu.veee güzel anlar güzel anları izledi.olduğum yere kadar geldi ve bana bunları sizlerle paylaşırken duyduğum mutluluğu hediye etti.
tüm bunları neden mi yazdım?bazen yaşamın ne kadar keyifli ve dolu olduğunu hisetmek için sonuçlarını hesap etmeden ve sonuca takılmadan yaşamak gerekiyor.çünkü sadece yoldayız ve bu yolculuk yaşam...
:kalp: :boat: :kalp: