PDA

Grafik Görünüm : MSN Kullananlar -Acil-

Force_Energy
24-08-2007, 17:31
Arkadaşlar,hepimiz MSN kullanıyoruz nerdeyse ve bu forum dışında MSN dende konuşuluyor.

Şu an itibari ile forum üyelerimizden birinden aldığım bir dosyayla Msn im hacklenmiştir,asıl kötüsü bana bunu yollayanında aslında hacklenmiş olduğu,Yani yayılıyor..

MSN lerinizden,benden veya başka bir üyeden bir rar. dosyası alacak olursanız,veya bir resim O olduğundan emin olmadıkça sakın aslmayın durum gerçekten acil çünkü zincirleme gidiyor hacklenen kişinin listesine oluyor olay.

Bu kişi hakkında yarın dava işlemlerine ben başlıyorum.Size uyarım budur ancak sizde kurban olduysanız yasal yollara yürümekten çekilmeyin.

Kişi bulunur bulunmaz kim olduğunu yazacağım UMARIM aramızdan biri değildir:wink_smile:

Mesaj şu şekilde geliyor

"işte en sevdiğim resmim:p"

ve bir rar dosyası oluyor açtığınız an aynı mesaj sizin MSN ininizden başkalarına yayılıyor.

Suzix
24-08-2007, 18:10
Evet arkadaşlar bana da aynı şekilde 2 dosya geldi!!!Ben kabul ettim anti-virüs devreye girdi Allah'tan!!!Sakın kabul etmeyin.Çok dikkatli olun!!!Hatta hemen msninizi kapatın!En azından diğerlerine gitmesin o dosyalar!

:flowers2::flowers2::flowers2:

ONGwoman
24-08-2007, 18:50
bugün benim başıma da geldi aynı olay ve ne yazık ki boşta bulunup dosyayı kabul ettim:bangin:

ve tüm listeme de benden gitti ne yazık ki.. bu saate kadar virüs tarama - silme işlemleri de anca bitti.
lütfen arkadaşlar çok dikkat edin ve kabul etmeyin

Akyron
24-08-2007, 19:26
Bana da geldi o şekil bir dosya...
Farklı farklı kişilerden ...
Genelde zip li oluyor...
Kabul etmeyelim ve dikkatli olalım..
.Sevgili Onur geçmiş olsun...
Başkalarının da başına gelmez umarım...
Tedbir alın...
Kişi listenizi yedekleyin ilk önce...Böylece msn ininiz hacklense bile listenizdekileri geri çağırabilirsiniz...
"Kişiler/Anlık ileti kişilerini kaydet"ten bunu yapabilirisniz..
Msn 'inizde bir sorun olursa yeni alacağınız msn ininize burdan tekrar Anlık ileti kişilerini al" diyerek geri alabilirsiniz...

Force_Energy
24-08-2007, 19:28
Kurbanlar arasına sevgili Umutnur da eklenmiştir...uuuuuuuuuf

umit
24-08-2007, 19:53
aynen arkadaşlar benim msn adresimde pufff oldu:(

Redflame
24-08-2007, 20:12
neden böyle şeyler iyi insanları bulurki.çok geçmiş olsun arkadaşlar.inşaallah birdaha tekrarı olmaz.:flowers::friends:

aslik
24-08-2007, 20:14
allahıım bu nasıl bişey yaa!..:unsure:.şifremden gizlisoruma herşey değişmiş giremiyoruuuuummm!..:(

kaspersky2007
24-08-2007, 20:28
umutnurdan sanırım bulaşmiş pc sı şuanda hacklenmiş durumdadır

kelrapunzell
24-08-2007, 21:20
Geçmiş olsun arkadaşlar.:(

Adresin silinmesi çok kötü.O adreste özellikle spacei olanlar için.Çünkü space aylar içinde o hale geliyor.Umarım zararınız çok büyük değildir.

:flowers:

Redflame
24-08-2007, 21:21
şu an bana gönderdiler umutnurdan yollandı ama ben kabul etmedim

Force_Energy
24-08-2007, 21:32
Umutnur ile bizzat ben görüştüm o da başka birisinden almış virüsü başlatanın kim olduğu bilinmiyo ama

Lauralanthalasa
25-08-2007, 00:28
Bu sorunu yaşayan arkadaşlarım oldu hatta banada geldi bu dosya ama zipi açınca dosyanın resim olmadığını farkedip hemen sildim.

Bu problemden kurtulmak ve msniniz tekrar eski haline getirmek için yapabileceğiniz bir yöntemi söyleyeyim.

Benim ingilizce windows olduğu için oradan söyleyeyim

Programs>Accessories>system tools >system restore
buraya girip bilgisayarınızı çalışan daha önceki bir tarihe geri getiryorsunuz.

Türkçesi Programlar >Donatılar> Sistem Araçları> Sistem yenilleme olabilir.

Umarım bidaha karşılaşmazsınız böyle bişiyle.

Ne demişler bir musibet bin nasihatten iyidir.Umarım daha kötü virüslere karşı dikkatli olmanızı sağlar bu musibet.

Sevgilerle..

karen
25-08-2007, 00:35
geçmiş olsun Onur.

kaspersky2007
25-08-2007, 13:17
arkadaşlar bakıyorum bu virus çogu kişide sorun olmaya yarattı bende size bir antivirs programını kurmanız hakkında sizi bilgilendireceyim aşada linki veriyorum içerısinde resimli acıklama mevcut kaspersky internet securty 2007 anti virus türkçe çok başarılı bir program msn deki sorunları ve başka heran gibi virus varsa temizliyecektir size %100 garanti veriyorum çünkü çogu müşterilerime bunu öneriyorum...

link .....

aspirin
25-08-2007, 13:21
Can'lar...

Profil bilgilerinizdeki msn adreslerinizi kaldırmayı öneriyorum.Sanırım bize,forum sakinlerine dadanan bu canlı oradan ulaştı.Siz bilirsiniz gene de...

:friends:

Force_Energy
25-08-2007, 13:31
Arzu ablaya Katılıyorum

Force_Energy
25-08-2007, 14:02
http://www.turgayreiki.com/forum/showthread.php?p=32608#post32608

balbanu
25-08-2007, 14:21
Arkadaşlar,

Bu sadece bizim forum ya da üyelerimizle ilgili bir durum değil.

4 gün önce bu forumla ilgisi olmayan 3 arkadaşımdan aynı şekilde zip'li dosya geldi.

Şüpheli bir ifadeyle ve fotoğraf ziplemeyle ilgisi olmayacak bir ağabeyimden geldiği için dosya yollama talebini doğrudan reddetmiştim.

Sonradan da bunun ortamda yayılmış bir virüs olduğunu öğrendim.

Yani virüs iyi insanları bulmuyor :) Genel çapta bir yayılım söz konusu.

Forumla alakası yok... Üzerimize alınmayalım bence :) Paniğe gerek yok...

Akyron
25-08-2007, 14:29
Sevgili balbanu ;
Bu bilgilendirmeler konuyu bizim forumumuzla direk alakalı gördüğümüz için değil...
Değerli forum kullanıcılarımızı bu konuda bilgilendirmek amaçlı üzerimize düşen sorumluluğu yapmaya çalışmak olarak gördüğüm için bu şekilde bir açıklama yaptığımızı düşünüyorum...
Tabii ki bizim forumla alakalı değil ama işte bir aile gibi gördüğümüz bu forumdaki insanların da zarar görmemesi için bu bilgilendirmeyi yapma gereği duyduk...
Fikrine katılıyorum...
Sevgilerimle:flowers:

balbanu
25-08-2007, 14:30
Bir de uyarı olsun diye söyleyeyim... Virüs kendini sadece "işte en sevdiğim resmim" diye sunmuyor.

"Kendim photoshopla yaptım baksana" , "süper yaz fotoğrafları çektim" gibi mesajlarla da geliyor :) Yani karşınızda bir kişi varmış gibi cümleler kuruyor. Tek bir iletiye odaklanmayın diye haber vereyim dedim...

balbanu
25-08-2007, 14:32
Tabii ki anladım maksadını Ergincim... Sadece üyelerimiz üzerinde şüpheli düşünceler oluşmaması için yazdım ben de... :flowers:

Akyron
25-08-2007, 14:53
Tabii ki anladım maksadını Ergincim... Sadece üyelerimiz üzerinde şüpheli düşünceler oluşmaması için yazdım ben de... :flowers:
Farkındayım...
Bu düşünceli ve ince davranışın için de ayrıca Teşekkür ederim
:flowers2::friends:

Akyron
25-08-2007, 17:10
Kaspersky linkini editledim...Bu sürpriz yumurta gibi şimdi insanlar zipten kaçarken zipli dosya alın demek biras işte öle :D
Anladın sen :P

umutnur
25-08-2007, 18:22
bir konuyu aydınlatmak istiyorum.sağolsun onur cuğum ben olmayınca yazmış.bana da mns de zıp dosyası yollandı ve pc göçtü.ben kimseye virüs içerek zip dosyası kendi irademle göndermedim.ilgililere duyurulur.:flowers2::flowers::kalp:

Force_Energy
25-08-2007, 18:30
Biliyoruz Yurdanur abla kimsenin öle bişey düşünmesi söz konusu olamaz zaten..Seni çokk seviyoruz:flowers2:

umutnur
25-08-2007, 19:49
sağol onur.ama geneli okuduğumuzda bi hatırlatma yapmak istedim.:flowers2::flowers::kalp:

kaspersky2007
25-08-2007, 20:08

sevgili umurnut sende başkasından bir şekılde bulaşmiştır senı bu konuda suçlamıyorum sonuç itibariyle hepimize bir şekilde geldi ama telafi ettik sevgili alındıysanda senden özür diliyorum :flowers2:

Redflame
26-08-2007, 10:05
sevgili yurdanur abla biz asla senden öyle bişey yapmayacagını biliyoruz.iyiki onur bizi uyardı yoksa ben anladım sen olmadıgını.o yüzden o dosyayı kabul etmedim.seni seviyorum.:flowers2:

CaNaWar
26-08-2007, 21:39
onur abi avast! isimli antivirüsle temizlenebiliryor olması lasım dene istersen;)

maji
31-08-2007, 17:20
evet bir gurubun benim msn adresimden bana ulaşıp dosyalarımı kopyalamasından sonra ki durumda hemen msn şifrelerimi deyiştirip kılasörleri tümden sildim

bana gönderilen bir dosya halindeki msn içi kopyalama tekniği idi, yani msn nemdeki bütün bilgilerin hepsini kopi ediyordu ve bilgisayarım o esnada bir türlü kapanmıyordu..

kaspersky2007
01-09-2007, 08:29
bu durumlarda pc de internet securty olması şarttır zaten internette olan bir pc anti virus programı yoksa saldırılara çok acıktır savunmasızdır ondan dikkat edin anti virus programı olsun ve haftada 1 kere taramanızı yapın...

jkbaha
11-05-2008, 12:05
Sadece msn gitse iyi. Bu tür dosyaları aldığıız zaman resim veya almak istediğiniz dosya dahi olsa dosyanın veya resmin arkasına saklanmış server bilgisayarınıza giriyor ve bilgisayarınızdan tuşşladığınız klavye harflerini gönderen kişinin e posta adresine gönderiyor. Dolayısıyla şifreleriniz, yazışmalarınız her şeyiniz karşı tarafa gidiyor.

Bir kaç ay önce benim başıma gelmişti. Kredi kartımla internet üzerinden alı veriş yapıldı. Fakat bu kişiler o kadar profosyonel ve işlerinin ehliki sürekli takip durumundalar. Benim kredi kartı bilgilerimi ele geçirdiklerinde (tabi o zaman bilmiyordum) benim kartım internet işlemlerine kapalıydı. Fakat bu kişiler kartın internet işlemine açık olup olmadığını tespit etmek için Mehmetçik Vakfı vb. internet üzerinden kredi kartı ile yardım alan vakıf sitelerine girerek 1 ytl gibi küçük bir matrah ile bağış yapmayı deniyorlar. Bağış işlemi onaylanırsa kartın internete açık olduğu anlayılıyor. Fakat bu tür vakıflar bu durumu bildikleri için 1 ytl tutarında internet bağışlarını kabul etmediklerini söylüyorlar. Fakat kabul etmeseler bile kartın internet işlemlerine açık olduğu bilgisi hırsıza ulaşıyor. Çünkü kabul edilmedi dediği zaman karttan para alabiliriz ama almıyoruz diyorlar, eğer kart kapalıysa kartınız internete kapalı diyorlar. İşte kartın internete açık olduğunu tespit ettikten sonra internet üzerinden online kontör yükleyen sitelere üye olarak (Sağolsunlar türkiyenin en büyük alışveriş siteleri de üye olurken ne kimlik numarası isterler ne ad ne soyad) buralardan çeşitli hatlar üzerine kontör yüklüyorlar. Muhtemelen parça kontör olarak sattıkları kontörleri temin ediyorlar. Sonuçta ne isim var ne soy isim ne adres. Sadece normal vatandaşların hatlarına yüklenmiş kontörler var.

Bu tür vakıflara bağış yapmaya çalımalarının onların taktikleri açısından onlara bir faydası daha var. Kartın müşteri hizmetlerini aradığınız zaman orada bulunan görevli size diyor ki 'Kartınızdan Mehmetçi vakfına bir ytl lik bağış talebi var' Biz de asker olduğumuz için heralde sistemden otomatik istek olmuştur diye düşünüyoruz ve ekliyorlar 'bu ödemeyi yapabilmek için kartınızın internet işlemlerine açılması gerekiyor'. Biz de tabi her Türk Milleti mensubu gibi peki diyoruz ve adamların yaptığı bağışın kabul edildiği bilgisi gene onlara gidiyor ve kartını artık son limitine kadar ellerinde olduğu bilgisi ulaşmış oluyor. Ondan sonra ise rahatça harcamaları yapıyorlar. Bankadan arayıp da size soran yok onaylıyor musunuz diye :(

Sonuçta demek istediğim şiy internet çok da güvenli bir şey değil iki kere düşünün ve kartınızı internet işlemlerine kapatın, harcama yapacağınız zaman açın sonra işiniz bitti mi hemen kapattırın. Güvenli olmayan sitelerden alış veriş yapmayın. Msn veya bilmediğiniz hern/hangi bir yerden resim olduğunu bilseniz dahi dosya almayın. Virüs programları bunları fark ediyor ama antivirüs ler ne kadar gelişiyor ise bu hırsızların teknikleri de gelişiyor. Sonuç olarak banka benim alış veriş yapmadığımı tespit etti ve paramı iade etti. Ben olayla ilgili savcılığa müracaat ettim ama çokm uzun süreçli bir hukuki durum.

Sizin de yaşamadan öğrenmeniz dileklerimle :turkey:

tülay
15-05-2008, 03:37
evet bu siteden değil ama bana da böle şeyler oldu bir çevrimdışı ileti geliyor link veriyor burda onu açarsanız yandınız.benim msn imden adres defterimdeki herkese diğerlerinden bana geliyordu.üstelik bunu farketmem benim online olmadığım bir gün kardeşimin abla msn in açık demesiyle oldu.hemen şifremi değiştirdim.allahtan beni hack leyenler ya daha acemiydi ya da fırsat bulamadılar bilgilerimi değiştirmeye.işi kurtardım.hepinize geçmiş olsun.