PDA

Grafik Görünüm : Reiki'yi geliştirmek...

cerenerk
15-08-2007, 23:20
Merhaba ben turgay reiki foruma bugün üye oldum. Aslında uzun zamandır üye olmaya çalışıyordum fakat yahoo adresine aktivasyon maili gelmedi. Bugün gmail adresimi verdim ve hemen üye olabildim. Bunun için çok sevindim; açıkçası forum konularına baktım ve buraya üye olmakla doğru yaptığımı şimdi anlıyorum gerçekten sevgi ön planda burada. HERKESE MERHABAA diyorum.

Ben 2006 Nisan ayında reiki1 e uyumlandım. Aslında Ankara'da yaşıyorum ama uyumlanmalarım hep İstanbul'da oldu :) 2007 Ocak ayında da reiki2 ye uyumlandım.

Bazı şeyleri aslında reikiyi tanımadan önce de yaptığımı farkettim. Reiki ye uyumlandıktan sonra da enerjiyi kullanmaya çalışıyorum, fakat çok derin konular olduğunu yeni yeni farkediyorum. Melekler gibi...

Açıkçası sizinle paylaşmak istediğim konu şu, ben çok fazla kişiye reiki enerjisi vermedim. Çok yakınlarım dışında bu konuyu fazla dile getirmiyorum. Ama daha önce hiç enerji vermediğim kişiye reiki yapmak beni tedirgin ediyor. Sanki enerji elimden akmayacakmış gibi geliyor. Ya da reiki yaptığım kişi beni garip karşılayacakmış gibi geliyor.

Sanırım bu durumu fazla deneyim sahibi olmadığım için yaşıyorum. Enerjiyi daha güçlü kullanabilmem için bana önereceğiniz bir şey var mı? Kendime hemen hemen hergün enerji veriyorum. Her gün mutlaka ailemi, sevdiklerimi, ihtiyacı olanları ve kendimi korumaya alıyorum.

Size bir sorum daha olacak; biliyorum reiki enerjisini birine verebilmek için onun bunu istemesi gerekiyor. Fakat çok yakınlarımıza veya sevdiğimiz insanlara onlar talep etmese de en azından kendilerini iyi hissetmeleri için enerji gönderebilir miyiz?

Bana cevap yazarsanız sevinirim.

Sevgiyle kalın...:)

umutnur
16-08-2007, 01:27
aramıza hoşgeldin cerenerk.kendini düşüncelerinle sınırlama lütfen.bırak enerji istediği gibi aksın.sen kanalsın.enerjiyi kime verdiğin önemli değil ki.
hergün kendine uygulama yapman çok önemli.bırak insanlar ne düşünüyorlarsa düşünsünler.önemli olan senin düşüncelerin.malesef reiki konusunda önyargılı yaklaşımlar var.

benim çok yakınlarım zaten onlara çalışma yaptığımı biliyor.her seferinde izin almıyorum.

tekrar hoşgeldin.daha deneyimli arkadaşlarda yorum ekleyeceklerdir.

sevgi ve ışıkla.:flowers2:

parisstgermain
16-08-2007, 01:36
Ailemize hoşgeldin :)
Ben de pek eski sayılmam gerçi :)
Aramızda çok değerli tecrübelere,deneyimlere sahip ve bizlerden fazla yol gitmiş arkadaşlarımız var,onlar benimkinden daha sağlıklı cevaplar verecektir..
Ancak enerjiyi her gün kullanman hoş bir şey,yüzmenin teorisi olmaz...Pratikte öğrenilir..
Reiki konusunda bir benzetmem daha var benim...Ehliyet almak ve trafiğe çıkmak gibi olduğunu düşünüyorum..İnisiye olan bir insan ehliyet almış bir sürücü gibi bence..Ancak araba kullanmak,trafikte seyretmek,zamanla,trafikte öğrenilir bildiğin üzere..
Benim hocam 2. aşamada, mental çalışmalar hariç izin almamıza gerek olmadığını söyledi...Üst benlikten izin isteyebilirsin...
Bende reiki 2 yeni olduğum için,daha fazla konuşmamın doğru olmayacagını düşünüyorum :)
Dilerim,diğer arkadaşlarımızın yapacagı katılımlar seni tatmin eder!!!:)
Tekrar hoşgeldin!!
Sevgilerle

aslik
16-08-2007, 01:47
sana verebileceğim bir öneri var aslında..sadece olumsuzluk yaşandığında son çare olarak sarılmazsan yada düzenli olarak alınması gereken bir vitamin hapı gibi görmezsen mesela,yaşamının içindeki herşeye yayabilirsen,her an her konuda bir yardımcı olarak ilk o aklına gelirse ve enerjiler yaşamının içindeki şeyler haline dönüşürse,kullanım alanını genişletirsen enerji kullanımını geliştirmiş olduğunu düşüneceksin sanırım.ben şimdi kendime reiki veriyorum diye oturup sadece kendime terapi gibi uygulayıp hayatıma yayamamışken pek bişey anlamıyordum.şimdi her sohbet reikiye bir vesile oluyor,herkesin en azından psikolojik dertleri var ve hemen mental reiki devreye giriyor.yolda yürürken evde otururken heryer bir sembol istiyor..o kadar doğallıkla kullanılmaya başlıyorki bir süre sonra hiç düşünmüyorsun bile.onun orada kullanılmaya hazır halde beklediğini biliyorsun.sadece yönelndirilmeyi bekliyor ve bitip tükenmeyecek,akmaması mümkün olmayan bir şekilde..
özgür irade meselesine gelince ,onlara inandığın ölçüde içtenlikle anlatabilirsen ,çok az sayıda insanın yok ben kabul etmiyorum dediğini göreceksin.istemiyorsa buna saygı göstermek uygun.için rahat etmiyorsa dünyaya gönderirsin ve o payına düşeni alır.bunun dışında senin de özgür iraden söz konusu ve o neyi uygun görüyorsa onu gerçekleştireceğinden kuşku yok.sadece insanların istememelerin anlamlı olduğunu,henüz sonuçlarını görmeye hazır olmadıklarını ve kendilerini korumaya çalıştıklarını bilmende fayda var.onların sürecine müdahale ediyorsun.iyi yada kötü yok.hazır olmadıklarını söylüyorlar.yapacağın şey iyi yada kötü değil.sadece onlardan daha fazla ,onlar için iyi olanı bildiğini düşünmenden kaynaklanan birşey.sevdiğin insanlar için dua edersen,vicdani olarak rahat hissederek iyileştirmiş olursun onları.(çok bilmiş bilmiş konuştum sanki ama benimde düşündüğüm şeyleri dillendirdim aslında)umarım bi bakış açıcı kazandırır.sevgiler...:flowers:

cerenerk
16-08-2007, 20:58
Beni bilgilendirdiğiniz için herkese teşekkür ederim. Sanırım ien önemlisi iyi niyetli olmak ve ona göre davranmak. Fakat her yerin reiki sembolü istediği konusuna katılıyorum ve bazen ben de farkında olmadan ihtiyaç olduğunu hissediyorum bir çok an ve yerde ve sembolleri kullanıyorum. Tekrar yardımlarınız için teşekkür ederim. Tekrar görüşmek üzere...

parisstgermain
17-08-2007, 00:50
Ben bu ''heryerin sembol istemesi '' durumuna takıldım...:) Malum,bende yeniyim 2. aşamada..:) Gezerken dolaşırken falan biryerlere,bir takım insanlara 1. sembol çizdiğim oluyor,ancak diğer sembolleri kullanmadım...Siz nasıl kullanıyorsunuz ki??
Mesela, ben 2. sembolün,mental sembol,yani bilinç ve katmanlarına ulaşmakta kullanılan sembol olduğunu öğrendim,zaten sanırım semboller bir süre sonra yokolacaklar..Can simidiyle yüzmeyi öğrendiğimde,can simidinin çıkacagı an da gelir..Sembolleride bir gün kullanmaya ihtiyaç duymam belki.. mesela 3. sembol??
Yani 3. sembolu nasıl evde yolda kullanabilirim..anlayamadım cidden...:(
Aydınlatırsanız sevinirim
Sevgilerimle,

aslik
17-08-2007, 02:21
yok parissaintgermaincim!:lol:bir yer ben 3. sembolü isterim deyip te bir başka yer ben 2.yi alıyım demiyor.bir tanesi zaten dediğin gibi mental çalışmalar için.diğeri sadece mesafeyle ilgili olduğu için uzak diyarlara gönderirken tabiki ondan faydalanıyorum.ama her gün her yerde kullandığımı söylediğim 1.sembol..sen sanırım her yer bir sembol istiyor sözünü,her yer bir başka sembol istiyor olarak algıladın.bu arada tabi bu yerlerin benden talep etmesi değil,benim onları ,kolaylaştırmak ve çözmek amacıyla etrafa salmam sözkonusu.enerji gönderme ve sembol çizme işini pratik bir çözüm olarak hayatıma dahil ettim.sembolü sadece bir sorunla karşılaştığımda kullanmıyor,hergün düzenli olarak evimi ve girdiğim mekanları temizliyor,çiçeklerimi sularken sembollede destekliyorum vs.nasıl olsa tükenecek değil enerji ve dikkatli sarf etmem gerekmiyor.ben de dağa taşa salıyorum cömertçe...durum bundan ibaret..:flowers2:

pelinn
17-08-2007, 11:13
..sewgılı cerenerk, enerjı akıyor mu dıye endıse etmeden dırect uygulamanı onerıyorumm.. hıc dusunme bıle.. uygula.. akıcak mı pek hıssetmıorm dıye endıselerımızın enerjı akısımızın younlugunu azalttıgını bırcook defa yasadımm..

gercı ,yapmamız gereknın bu oldugunu dusunuyorum.. bole dedıgıme bakma ben bıle takılıorm bazen, . .. yokluyorm fln, ehehehe..

onun harıcınde sewgılı aslının tum dedıklerıne katılıyorumm.. :)

kamberaltıntaş
17-08-2007, 11:34
aramıza hoşgeldin

fantastic
17-08-2007, 11:38
Tabiki üstadlar daha güzel cevaplar verecektir : )
benim kendi deneyimimde(reiki ile bioenerji arasinda biryerde tam net söyleyemesemde ) enerji akısının yogunlugu yine benim kendi vücudumun enerji yollariyla ilgili,ne kadar açık olursam o kadar elimdende enerji akısı gidiyor,aktıkca akiyor,ama ne zaman strese girsem vucudum kapansa seviye düsüyor sanki,güclendigimde yürürken bile iki elimin arasında manyetik alanı farkediyorum : ) verdigim kisilerdede kendisi kapali bir insanla enerjiye açık insan arasinda çok fark oluyor,birinde enerji akısı yogun digerinde zor oluyor,
ayrica verdikce dahada gücleniyor bence insanin yaratılışında varolan en güzel şeyde vermek : ) verdikce insan varolusunu farkedip gücleniyor : ) sevgilerle :angel2:

umutnur
17-08-2007, 11:42
sevgili fantastic ne güzel ifade etmişsin.ben de gözlemliyorum.:flowers2:

Redflame
17-08-2007, 12:22
hoş geldin:flowers2::kalp::kalp::kalp: