PDA

Grafik Görünüm : Reiki

Mavi
15-10-2004, 15:49
Ben reiki1'i yaklaşık 5 ay önce aldım ve o günden beri üst damağımın önünde (dişlerimle birleştiği nokta) tam ortada bir basınç yada damarın atması gibi bir his var ve hiç gitmiyor bazen çok fazla yoğunlaşıyor bazen biraz azalıyor ama sürekli orada ve ben buna birtürlü anlam veremiyorum bunu birkaç reiki masterına sordum ama hiçbiri bana net bir yanıt vermedi.
Bunun ne anlama geldiğini çok merak ediyorum lütfen bilen biri varsa bana açıklar mı?

Tunç
15-10-2004, 16:16
Sevgili Mavi,

Öncelikle aramıza hoşgeldin :) Karşılıklı olarak deneyimlerimizden yararlanacağımızı umuyorum.

Soruna gelince, işte benim yorumum;
Buna benzer etkilenmeler hep yaşanıyor, bu farkındalığın hem zihinsel hem de fiziksel olarak artması ile ilgili. Zaman geçtikçe ve bedenindeki titreşim seviyesi yükseldikçe, bu değişimler artık yabancı gelmiyor ve hissetmiyorsun. Kısaca bedeninin yeni sahip olduğun titreşim seviyesine uyum süreci diyebiliriz.

Turgay da online olunca kendi düşüncelerini yazacaktır :)

Sevgiyle kal :wave:

Turgay
16-10-2004, 10:56
Sevgili Mavi, hoşgeldin :flowers:

Öncelikle Forum bölümüne katılımın için teşekkür ederim. Reiki 1 için de tebrikler, hayırlı, uğurlu olsun.

Soruna gelince;
İnisiye olduğumuz zaman ana enerji kanalımız (Sushumna Kanalı) aktive oluyor ki bu kanal bedenimizin merkezinden ve ağızda sert-yumuşak damak hattından da geçen bir kanal. Aktivasyon sonrası damağın ön bölgesinde duyulan his de buna bağlı. Sevgili Tunç'un dediği gibi titreşim seviyesi fizik beden için yabancı olduğu sürece bu his devam ediyor. O titreşim seviyesini yakaladığımızda ise artık "farklı bir his" olmaktan çıkıyor.
Geçen enerjinin (Şifa ihtiyacının) derecesine göre de artış ya da azalış gösterebiliyor. Bu his yoğunlaştığında senin ya da çevrendeki herhangi bir kişinin şifa ihtiyacı var, sonucunu çıkarmak da mümkün.

Sevgilerimi gönderiyorum. Şimdilik hoşçakal...

Turgay

Mavi
18-10-2004, 15:00
Sevgili Turgay ve Tunç;
Bana verilen en doyurucu cevaplardı
Bir kucak dolusu Teşekkür :D

Tunç
19-10-2004, 08:15
Sevgili Mavi,

Foruma katkılarından dolayı biz teşekkür ederiz :)

Turgay
19-10-2004, 14:27
Sevgili Mavi,
Foruma katılımın ve paylaşımların için ben teşekkür ederim.Faydamız dokunabildiyse ne mutlu bize.Sevgilerimizle :flowers:
Turgay

Mavi
19-10-2004, 16:45
Tekrar Merhaba;

Reiki yaparken bazen içimde çok fazla sıkıntı hissediyorum sanki insan yerinde duramaz ne yapacağını şaşırır ya hani öyle
reiki yapmaya devam etmekte bile zorlanıyorum o zamanlar

Bunun için verebileceğiniz bir tavsiye olur mu neler yapabilirim

Umarım sorularımla bunaltmamışımdır :wub:

Turgay
19-10-2004, 18:42
Sevgili Mavi,
Bunalmak olur mu hiç?Forum bölümümüzün amacı zaten bu paylaşımların olabilmesi.Hepimizin hepimizden öğrenebileceği çok şey var.Umarım cevaplarımızla faydamız dokunuyordur.
Bahsettiğin durum bloke (negatif olarak da tanımlanıyor) enerjilerin oluşturduğu sıkıntılı hal.Bu durumda Reiki bile uygulayabilecek halde hissetmiyoruz.
Böyle durumlarda kendine enerji vermektense, enerjiyi topraklamanı tavsiye ederim.Topraklanma (Köklenme=Grounding)nın birçok yöntemi var biliyorsun..Bunu meditasyon teknikleriyle yapabileceğin gibi inisiye olduğun için sadece negatif enerjiyi Dünya Ana'ya sevgiyle yollama niyetin bile bunu sağlayabilir.En keyifli topraklanma yöntemi malum "duş almak"
Senin tercih edeceğin bu ya da diğer topraklanma yöntemlerinden herhangi birinden fayda göreceğini umuyorum.
Sevgilerimi gönderiyorum :wave:
Turgay

Mavi
20-10-2004, 14:35
Sevgili Turgay;

Sanırım bundan sonra bol bol topraklanma yapmam gerekecek sıkıntılarımı atabilmem için

verdiğin cevaplarla bana şimdiden o kadar çok yardımcı oldun ki bunu cümlelerle anlatamam

Çoooooooook Teşekkür ederim :wave: