Grafik Görünüm : Üzgünüm ama bir sorum var
Dr.KARAV
25-06-2007, 13:04
Sevgili Dostlar
Üyesi olduğum bir yahoo gruptan gelen bir mailde, İstanbulda bir Eğitim Merkezinin haftalık eğitim programında Reiki - 3 Eğitimi olduğunu gördüm.
Gerek kendi bilgilerim, gerekse kontrol ettiğim ana sitedeki Reiki Eğitim bilgilerine göre, bu aşama kişinin talebi ile değil, hocanın uygun görmesi ile oluyor. Acaba bunda bir yanlışlık mı var?
Ne dersiniz konuşalım mı?
Yoksa bütünün hayrına mı bırakalım ?
Sevgiler
Mehmet
Önemli Not: Büyük şehirlerden uzakta yaşamama rağmen Master ünvanını almış (! ) olduğunu söyleyen kişilerle tanışıyorum. Hem de bol miktarda. Reikinin ve prensiplerini birer yaşam felfesi kabul etmiş bizlerin çabalarının, bu kişilerce kirlendiğini düşündüğüm için yazma ihtiyacı hissettim.
Duygularını, düşüncelerini paylaşanlara şimdiden teşekkürler.
Force_Energy
25-06-2007, 14:32
Söylediğiniz durumun bir şöyle açıklaması var;
Reiki 3. aşama kişinin talebiyle olmaz reiki hocasının uygun görmesine bağlıdır bu.eğer Hoca,birkaç kişiyi uygun görürse belki bunu bir duyuru şeklinde belirtmek istemiştir yani isteyen değil de sadece hocanın uygun gördüğü kişilerin gelmesi şart vardır.
ama sizin araştırmalarınız bu olasılığı doğrulamıyosa o zaman evet bi sorun var demektir çünkü reiki 3. aşama dediğiniz gibi 1 ve 2 gibi herkese açık bir seminer değildir..ki zaten 2. aşama bile belli bir zamandan sonra anca alınılabilir..
fundakpece
25-06-2007, 17:37
:friends:benim bu konuda bildiklerim de Onur'un açıkladığı gibi..1 ve 2 kendi talebinle.daha sonrası hocanın uygun gördüğü doğrultuda oluyor..sevgiler..
bencede reiki hocasinin size uygun gördügü bir zaman ikinci ve ücüncü asamasini alabilirsiniz.Ben 28 subatta UR biri aldim fakat hocam ikinciyi bana israrla vermedi,hazir bulmadigini söyledi.Bence isinin ehli bir reiki ögreticisi bulmakta yarar var.
Dr.KARAV
26-06-2007, 08:48
Sevgili ilkgün ;
Ben eğitim almak istemiyorum zaten
:)
Sevgili Force Energy ve Fundakpece;
Benim bilgilerim de - yukarıda yazdığım gibi - sizinkilerle aynı.
Ben sadece, ticari meta haline getirilmek istenen enerji çalışmaları ve eğitimleri üzerine biraz konuşalım istediğim için yazmıştım.
Hepimizin yıllarını vermiş olduğu bu alanda, ticari kaygılar ile bazı suistimallerin oluştuğunu ve giderek te yayıldığını gözlemliyorum.
Enerji çalışmaları hakkında ilk kez konuştuğum kişilerden değişik tepkiler alıyorum ve altından - yukarıdaki gibi - bir değersizleştirme eylemi çıkıyor.
" Tekamül de neymiş, parasını verdim, master oldum " görüşü hakim olmaya başlıyor. Bu görüş elbette güneşi balçıkla sıvayamayacak ama inanın üzülüyorum.
:(
Paylaşmak istemiştim sadece
Düşüncelerini paylaşan ve paylaşacak olan tüm dostlara tekrar sevgilerle
Aşağıdaki link bugün benden sizlere bir armağan
:)
http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
Gününüz linkteki çiçek bahçesi gibi olsun
Sevgiler
Mehmet
vampirpenguen
26-06-2007, 12:47
mkarav68 (http://www.turgayreiki.com/forum/member.php?u=492) verdiğin flash linki harika teşekkür ederim :)
:red_smile:pardon.Yazdiklarinizdan ben farkli bir sonuc cikartmisim:doh:
Ama hemen fikir beyan ediim,maalesef her alanda oldugu gibi bundada cikar söz konusu.Dogrusunu bulmak bizim becerimize kaliyor maalesef.Bence bütünün hayrina birakmamakta yarar var:wink_smile:.Dogruyu herzaman savunmak gerektigini düsünüyorum.
sevgiler
kırkayak
27-06-2007, 08:58
Bu tarz uygulama yapanlar fazla barınamaz kanatindeyim çok kolay eriyip giderler diye düşünüyorum
Forum Sağlayıcı: vBulletin™ Sürüm 4.1.12 Copyright © 2012 vBulletin Solutions, Inc. Tüm Hakları Saklıdır.