PDA

Grafik Görünüm : Çilennkkkli Pasta

balbanu
05-06-2007, 14:25
Az önce bi' pasta yaptım kiii mmmmmmmm :essen::naughty:
Vereyim bari tarifini...
Çilekler tükenmeden tezgahlarda, bi' deneyin :D

http://www.balbanu.com/yedekler/cilekli_pastam.JPG

Malzemeler:
2 katlı hazır pasta tabanının (pandispanya) tek katı
1 kg çilek

Kreması için:
2 su bardağı süt
2 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı un
1,5 çay bardağı kadar toz şeker
3 çorba kaşığı margarin
1 kutu labne peynir
1 paket tart jölesi (Dr. Oetker'in elinin değmediği pastaya pasta demem :D Jöle möle olsun :D)

Şimdiiiii

Elinizdeki pasta tabanının çapına uygun bir kelepçeli kalıp gerekiyor öncelikle. Benim kullandığım Uno marka hazır pandispanya yaklaşık 22cm çapındaydı. Kelepçeli kalıbım ise 28cm... Bu yüzden de normal bir 22-23 cmlik yuvarlak kalıba, dışına taşacak şekilde yağlı kağıt sererek bu sorunu çözdüm. Ve pandispanyayı kalıbın dibine, hafifçe bastırarak yerleştirdim. Siz de böyle yapın :D

Kalıp bi kenarda dururken, bir tencerede süt, yumurta sarıları, un ve toz şekeri karıştırıp ocağa koyun. Karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. (Aslında tarifte muhallebi için şeker yoktu malzeme listesinde. Ama içime sinmedi, biraz koydum ben :dry: )

Bu muhallebi pişince, ocaktan alın ve 2-3 kaşık margarini ekleyip karıştırın. Ardından da biraz ılınınca, bir kutu labne peynirini de (suyunu süzerek) ekleyip, bi' güssseeeelll karıştırın.

Hazırladığınız kremanın yarısını kalıptaki pandispanyanın üzerine dökün. Kremanın üzerine çileklerin yarısını doğrayarak serpin. Kalan kremayla da çileklerin üzerini kapatın. Ve diğer kalan çileklerle de pastanın üzerini süsleyin. İster bütün, ister keserek... Çileklerin hormon durumuna bağlı :D

Ve marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz hazır tart jölesini, minik paketinin arkasında yazdığı gibi (yalnız su ile) hazırlayın ve pastanın üzerine dökün.

Pastanın bir gece buzdolabında beklemesi gerekiyormuş. Ben öğlenden önce yaptım; eğer akşam yemeğinden sonra gözümüz dönmezse, yarın öğleden önce, geleneksel Çarşamba Kahvaltımız'dan sonra tadına bakılmak üzere buzdolabında bekliyor şimdi hazret lady :D

Hepinise afiyonk olsuuuunnnn :essen::flowers2:

not: Pastamızın adı, Force_Energymizin şerefine değiştirilmiştirrrr :D

fundakpece
05-06-2007, 17:22
:helal:dağıldım yaneee okurken,döktürmüşün gene banucummm:yummy::yummy::yummy:hemen yapıyorusssss ve:eat::eat::eat:afiyetle yiyorussss, dolapta :naughty:soğuyana kadar birer parmak çalmak serbest mi??

Force_Energy
05-06-2007, 17:50
Süperr..Güç_Enerjisi pastası da tercümesi..ben anneme vericem tarifii vallaa ellerine sğlık balbanu ablacım ve teşekkürler :D

balbanu
05-06-2007, 20:04
Bostancı'ya yakın bir yerlerde yaşıyorsan, yarın sabah bekleriz Onurcum :puah: Ama dediğin gibi annen de yapar... zaten çok pratik :D kolay kandırırsın...

Fundacım :D Ayıp ayıp... pastanın bütünlüğünü, o kesiliş anına kadar koruman gerekir... cık cık cık :nonono:
:D :D :D

fundakpece
05-06-2007, 20:35
:puah::puah::puah::puah:bosduğumuzzz yerleri tekrar düzelterek biras küçülmüş bir halde bütünlüğü korusak:naughty: hııııı???olur mu??çaktırmadan yaniiii???:puah::puah::puah::puah::puah:

balbanu
05-06-2007, 20:41
:D

parmaklanacak yerisi yok ki bunun :D

ama kes bi dilim ye nolcak artık ehe :D

balbanu
06-06-2007, 11:22
az önce tadısına baktık :D enfes enfesssss :essen:

kendi yaptığını da bu kadar öven :D hehehe

fundakpece
06-06-2007, 12:04
:doh:neeee,bi dilim mi???yasaaaaakkkk:see_stars:annadın sen oni....:angel2:

balbanu
06-06-2007, 15:33
Bak sofra da hazırrr :D

Doğal çilekli pasta ve doğal çilek parçacıklı dökme çayla birlikte :d Adalara karşııı :D

Gel gel :D

http://www.balbanu.com/yedekler/cilekli001.jpg

Perdix
07-06-2007, 22:23
sevgiyle selam.

Hiç ilgimi çekmeyen bir bölüm olduğu halde balbanu'nun yazdıklarını zevkle okuyorum :) Ellerine sağlık. Sevgini kattığın her şey güzel olur. Gördüğüm kadarıyla sende fazla fazla var :) Yeni tariflerini bekliyoruz. Bu arada malzeme listesinde pembe kurdela da yok :p

Yürekten Sevgilerimle :)

balbanu
07-06-2007, 23:30
:D

Çok haklısın L4B arkadaşım... :) Seviginin katıldığı her şey güzel olur ve ben de elimden geldiğince, doğarken bana verilen sevgiden sunmaya çalışyorum şeylere ve kişilere... :) bazen duvara toslasak da değmezliklerle karşılaşsak da "her işte bir hayır vardır" deyip çekiliyoruz kenara...

mesela bazen kurabiyelerin dibi yana biliyo' :D gibi :D ehe "kaloriden kurtardık" deyip sevgiyle uğurluyoruz çöpe :D

ehe kurdela son anda zuhur etti kareye :D

sevgiler