PDA

Grafik Görünüm : Paskalya

Betul
23-03-2005, 22:20
Arkadaslar, insan Turkiye deyken farketmiyor ama,burdayken icinde yasiyoruz...
Burda paskalya tatili basladi... :banana: :pepper: Pazartesi dahil tatilizzzz...
Cumartesi nøbetim var saat 13.00 e kadar sadecenek... ;)
Paskalya`nin anlamini, nedenini nicinini, niye yumurta yendigini niye ortalikta sapsari civcivleri, tavsanlarin, tavuklarin dolastigini genelde yaslilar bilse bile, yine de dini bir tatil oldugunu biliyorlar bari.... Tek derdim ogluma iki gunde bir niye Jesusùn carmiha gerilmedigini falan anlatmak ... Ama adamlar hic tartismasiz din dersi aliyorlar ve kimse de bundan rahatsiz degil... Istismar edilmeyince cocuklarin icinde Jesus ve Maria nin bolca gectigi sarkilar soyledigi masallar dinledigi bir ders...
Iyi Paskalyalar hiristiyan dunyasi... Bana da iyi tatiller.... ;yahoo:
:boat:

Tunç
24-03-2005, 10:17
İyi tatiller sevgili Betul :) Bizim içinde bol bol dinlen :banana:

Betul
24-03-2005, 15:45
Dunku haberlerde ilginc bisey vardi sizle paylasmak istiyorum... Yurtdisinda muthis bir sekilde Helal et pazari var belki duymusunuzdur... Øyle ki balik halinde bile - bu baliklar helal mi kesilmis abi? diye soran musluman kardeslerimize rastlandigi gercek.. :wacko:
Yani helal et satan arap ve turk kasaplari epeyce guzel gelir sagliyorlar. Øzellikle kurban bayramlarinda, insanlari surum surum surundurerek kurbanliklari taaa nerelerden getirip ayri bir hizmet veriyorlar... ;)
Paskalyada hristiyanlar øzellikle kuzu eti yiyorlar. Bu yil Danimarkalilar , marketlere gøre daha da ucuz diyerek øyle bir yagmaladilar ki bu kasaplari, bir adet but bulmak mumkun degil bir yerde.... Adamlara helal kuzu da yediriyoruz ya, artik gøzum acik gitmiycem.... :dil: :banana: :pepper:
Su anda Avrupa nin en irkci ulkesi haline gelmis olan ve bunu yuksek sesle søylemekten utanmayan Danimarka , istemese de nefret ettigi muslumanlara bir yerinden bulasiyor... Sonradan musluman olan danimarkalilarin sayisinda artis olmasi onlari kahrediyor ama.... :guitar:
Tek øzlemim insanlarin din ve irk ayrimini birakip ,sadece kalp birligi ve sevgi ile yasadiklari bir dunya... Bu ne kadar kolay bilmiyorum ama, reiki kursundayken muslumanlardan bir iki kez hepsi fanatikmis gibi søzedilip, Hz. Isa nin gøklere cikarilmasi beni cok tedirgin etmisti... :huh:

:boat: :heart: :boat: