Grafik Görünüm : Olumsuz düşünceler ülkesi
Bazı insanlar bu tür şeyleri büyü diye tanımlıyorlar.:nonono: İnanmayıp yobaz muamelesi yapıyorlar.:nonono: İnsanlara reikiyi anlatıp onlara bu yolla yardım teklifi etmekten korkuyorum bazen.:( Aslında arkadaşlarımı tanıyorum ama insanları 1 senede veya 5 senede ne kadar tanıyabilirsiniz ki?İnsanlar ve fikirler sürekli değişiyor.Sahtekarlar çıkıp 2 dkda her şeyi alt üst edebiliyorlar ve 5 dakika önce reikiyi inandıracağınız kişi size de sahtekar gözüyle bakabiliyor.:( :cry: :( Bunun üstesinden nasıl gelebiliriz acaba çok merak ediyorum.İnsanlara şifa verip para almak değil niyetim,hiçbi şey vermeselerde memnun olduklarını ve iyileştiklerini görmek yeter.Onlara reiki vermek hem veren için hem onlar için iyi olacak.
Sonuçta kazanmak neye yarar ki kaybeden olduğunda değil mi?
Her 2 taraf ta kazanacak (evet bende bu toplumdayım) ama gel de inandır yarısı cahil toplumumuzu.:( :( :(
Acaba sadece bizim ülkemiz mi böyle merak ediyorum.:blink: :blink: :blink: :wacko:
:) Sevgili suzix amacımız insanlara reiki anlatmak olmamalı derim ki belki de yanlış düşünüyorum. ZAmanı gelen herkez bir gün bu güzelliklerle karşılaşacak. Sana inanmak zorunda değiller ve hatta sen de onları inandırmak için çaba harcama sadece onların bir anında reikiyi yaradığını görmelerini sağla yani bir yerleri ağrıdığında izin isteyerek şifa gönder bakalım o zaman ne diyecekler :wink_smile:
:bangin:Sevgili ustalarım yanılıyorsam beni düzeltin lütfen.:bangin:
Evet haklısın BBG ama yine de sadece birinin ihtiyacı olduğunu gördüğümde anlatabiliyorum reikiyi.Onun dışında konuyu açmıyorum bile.Oysa herkes bilsin isterdim ona yardım eli uzatabileceğimi ama bu herhalde bi tür gençlik heyecanı ya da acemilik olmalı.:blush: :lol: Annem her zaman der bana:"Şimdi söyleyemesen de vardır bi hayır,demek ki başka bi zaman söylemen gerekiyormuş ve o zaman tam yeri ve zamanı olabilir hiçbi şey için acele etme"
Ve haklı da öyle yapıcam.Her şeyin yeri ve zamanı vardır.:thumbsup: :up:
Nasıl geçirdiysen ömrünü burada,bu köşecikte
Öyle geçirdin demektir bütün yeryüzünde de...
KONSTANTİN KAVAFİS
:thumbsup: anneler hep haklıdır. Dönüp dolaşır yine onların laflarına geliriz. Aynen katılıyorum:wink_smile:
Her yerde böyle bu durumlar..
Bizi kimse anlamıyor bazen.Biz bile
:P :frantic::cleopatra::robot::spacecraft:
bence de illa inandırmak zorunda değilsin benim reiki enerjisiyle tanışmam 4-5 ay oldu kendini hazır hissettiğinde zaten yolu buluyorsun sevgili hocamın merkezi burnumun dibindeydi allah allah buda neki derdim tamam bazı kitaplar okumuştum ama reiki enerjisinin varlığından haberim yoktu siteye bir girdim o giriş .... zaman gerek ben daha öğrenciyim daha 2 bile olamadım ama ya benim işim çıkıyor ya fda hocamın farklı programı oluyor bu da demekki biraz daha olgunlaşmam gerekiyor diye düşünüyorum. diyeceğim o ki su akmaya başlayınca yolunu buluyor sevgiyle:flowers2:
Hayal Ayaz
17-04-2007, 00:46
on yılı aşkın bir zamandır reiki ile ilgileniyorum.o ilk aşkla hemen aileminde reiki öğrenmesini istedim.bizimkiler gözleriyle görüp elleriyle tutamadıkları hiç bir şeye inanmaz.banada biraz böööyle uçuktur bizim kız diye sevecen ama birazda alaycı bir tebessümle bakarlar.zaman içinde reikinin sadece yaşanarak anlaşılabildiğini gördüm.şimdi kardeşimde ,oğlumda reiki uyguluyorlar ve daha başkalarıda. çevremizdeki herkesle birlikte aynı yolu aynı zamanlarda maalesef yürüyemiyoruz çünkü farklı şeyleri deneyimlemek için şimdi ve buradayız.
Haklısınız Çiğdem en kötüsü mucize beklentisi olması.:( Ama yine de ne olursa olsun ben şifamı vermeye devam edeceğim.:) İlerde değişikliği fark edeceklerine inanıyorum.:unsure:
Nasıl geçirdiysen ömrünü burada,bu köşecikte
Öyle geçirdin demektir bütün yeryüzünde de...
KONSTANTİN KAVAFİS
fundakpece
18-04-2007, 22:01
:) özellikle şunu eklemek istiyorum,reikiye uyumlandığım zaman ''bana yararı''olacak diye düşündüm ve çalışmaya başladım..ilerleyen zamanda bedensel ve ruhsal değişimlerim oldu ama hep olumlu yönde gelişmelerdi.çevremde benim yeni mutlu huzurlu sağlıklı halimi gören insanlar,benim deneyimlediklerimin doğru olduğuna,reikinin gerçekten varolduğuna inandılar.yani onları bendeki değişiklikler ikna etti. arkamdan oğlum,kızım,oğlumun arkadaşları,benim ailem ve arkadaşlarım geldi.zincirin ilk halkası ol,senin arkandan gelicekler var herzaman..sabırla ve sevgiyle devam et,bu yol çok güzel..:wink_smile:
Belki de işe asık surat yapmayarak başlamak gerekiyor :)
Olumsuz düşünceler ülkesi olmamızın nedeni yok mu ? :) Hepimiz biliyoruz nasıl zorluklarla (maddi-manevi-yerel-uluslararası) mücadele verildiğinin... "Şüphe" kaçınılmaz bir yerde :) Ama "değişmez" değil...
İnandırmak ya da ikna etmek değil bana göre de amaç... BBG'nin dediği gibi belki de böyle düşünerek yanılan benim... :)
Ama yine de inanıyorum ki "ihtiyacı olan" ya da "zamanı gelen" zaten "tanışıyor" bu "gerçekle"... :)
İkna olmayanları ya da şimdilik inanmayanları cahil sayamam :)
"Zamanı gelmemiştir"... :)
Bence "olumsuzluklar ülkesi" için de "her şey güzel olacak" diyelim :)
Ben bazen, belki hiçbir işe yaramıyordur ama , tüm insanların "iyiliği"ni "düşünüyorum"... Kim bilir... Bir bakarız, her şey "herkes" için güzel oluverir :)
Sevgiler...
:angel2::angel2::angel2:
:flowers2:
Hayal Ayaz
20-04-2007, 12:25
reiki ile mucizeler gerçekleşiyor,bu mucizeler bazen bizim beklediğimiz yönde değilde tam tersi yönde geliştiğinde hayal kırıklığı yaşıyoruz,burada önemli olan yaşadıklarımızın neyi deneyimlememiz için gerçekleştiğine dikkat etmemiz,reiki şifa enerjisi olduğu kadar bizim aydınlanma yolumuzu açan bir ışık,bence başkalarından önce kendiniz için çalışın kendinize bol bol şifa verin. herkes kendi kontratına göre hareket ediyor,inanmayan inanmamak için kontrat yapmıştır,veya belirli bir tarihte kabul edecektir.insanları inanmadıkları için yargılamamaya çalışın.yargılama sizide aşağı çeker.sevgilerle
Hayal Ayaz
20-04-2007, 12:29
pardon balbanu bu cevap sana değil aslında başka birisine cevap vermem gerekiyordu bunu burada yazarak yapmışım çok geç farkettim
Ben kimseyi yargılamamaya çalışıyorum.:( Sadece bana bu muameleleri yapmalarına kırgınım :( ama yargılamaktan ziyade zaten insanların bu ön yargılı tavrına sen de tanık değil misin sevgili Hayal Ayaz?Gerek reiki olsun gerek başka bir tedavi türü olsun.En azından düşünceme saygı duyabilirlerdi.
Dogrusu ben ilgilenmeyen hickimse ile reiki konusunu konusmuyorum. Buna gerek duymuyorum. Bu da benim kontratim herhalde..:flowers:
Reiki'yi tanitip yaymak gibi bir misyonu yuklenmek aklima gelecek en son seydir herhalde.. Reiki enerjisi akilli oldugu gibi Reikinin kendisi de akilli bence. O nereye gidecegini biliyor... :wink_smile:
:angel2: Canlarım,
Bu yol basamaklardan oluşuyor,basamak basamak yukarı çıkayorsun.Ama bu basamaklara ulaşmak için yürüneçek bazen uzun bazen kısa(kişinin bilinçin gelişimine uygun)bir yol var.
Bu yolun bitipde basamaklara geçmek için açılan kapı ise Reiki ve bunun gibi enerji alanlarıdır.İlk enerji açılmında kapıdan geçersin.Sevgi ve inançla korku ve endişelerini yendikçe bu basamakları çıkarsın.
Basamağın ilk katları kendini tanımakla geçer.Ne olduğunu,neden olduğunu,sevginin ana kaynagı kendin olduğunu ve kendini sevmeyi öğrenirsin ilk önce.Kendini sevmeden sevmeyi,Kendine saygı duymadan,başkalarını saygı duyamıyacagını öğrenirsin.En önemlisi çevrendeki her şeyin senin yansıman olduğunu.Seni sana çevrendekilerle tanıtırlar.
Karşındaki sana nefretle bakıyorsa,senin içinde bir yerlerde nefret var demektir.Onu bulup çıkarman için çevrendekileri sana ayna yaparlar.Reiki farkındalığı bunun çabuk anlamanı sağlar.Bunu anlar ve bu konu üstüne çalışırsan,bir anda o sana nefret kusan insanı bambaşka bir hal içinde bulursun karşında.
Sorgulama ve yargı bize ait değildir bu konuda hayal haklıdır.
Karşındaki seni yargılıyorsa sende birilerini yargılıyorsun demektir.Yaşam planı büyük bir mekanizmanın muazzam bir düzeni içinde geçer.Herşey birbirine bağlıdır.senin titleşimlerin bağlı oldugun alanlara dalga dalga dağılır.Diğer insanlarınkide sana.Ama çeşitli enerjilerle alanlarını genişletenler bu konuda çok daha etkilidirler ve farklılıkları ortaya koyarlar.Çevresi bu titreşimlerden ilk önce rahatsız olur,çeşitli yollardan tepki verirler ama o titreşim alanına girmişlerdir.Zaman içinde bu enerji alanı onlarıda sarar ve değişim,farkındalık başlar.
Akışta sakin sakin bunu izleye bilirsin.Ne derlerse desinler sen gülümse insanlara ve konuşmadan önce onlara sevgi yolla,enerji yolla sonra konuş bak o zaman nasıl değişeçek.
Evrenin en güçlü silahı sevgidir.Sevgiyle herşey çözülür ve en olumlu yolla sadece sabır gerekli birde nerede ne zaman ne kadar konuşaçağını bilmek.Bunuda hatalar yaparak öğreneçeksin.Yaşamadan öğrenemezsin.
Hepimizin ışık yolu açık olsun.:flowers2:
:angel2: Kafamdaki soru işaretleri azaldı.Teşekkürler paylaşımlarınız için..:kalp:
Merhaba,
1 Ağustos'tan itibaren hem kendime hem de çevremdeki insanlara Reiki veriyorum... Tabii isteyen ve ihtiyacı olanlara...
Şu ana kadar hiç kimseden olumsuz bir tepki almadım...(Babaanneme bile reiki verebildiysem hem de hiç bir sorgulamasına maruz kalmadan..:lol:)Yani "hadi canım o da neymiş" gibi bir cümle duymadım...Hatta bazen karşımdakinin benim gücüm olduğunu zannettiğini düşündüğüm anda, reiki vermiyorum... Bunu prensip edindim.... Yolun başındayım henüz ve egoma yenik düşebilirim korkusunu yaşıyorum bende....:nonono:
Bir de şöyle bir avantajım var...Çevremde hiç kimse reiki ile ilgili en ufak bir bilgiya dahi sahip değildi...Ben reiki uyumlaması aldıktan sonra bildiklerimi anlatmaya başladım... Yani demek istediğim; sağdan soldan bir kaç cümle duyup, hepsini bir araya getirip, bir de hiç bilgisi olmadan kafalarında FİKİR oluşturacak zamanları olmadı belkide :) Ve güvendiler....
Ayrıca olumsuz tepki alsam da tartışmaya girmeyeceğim...Çünkü bilmeyenle tartışmaya girmem hiç bir zaman.... Dinlerim, ama "hımmmm" derim susarım ve gülümserim..:)
Size de bu yolda çok yeni olan biri olarak (nacizane) bunu tavsiye ediyorum... kabullendirmeye çalışmayın
aaaaa aklıma şimdi geldi :doh:(bakın hiç üstünde durmamışım olumsuzun) bir yakınıma reiki vermiştim, baş ağrısı.. tam bir reiki seansı uyguladım ve sonunda kuş gibi hafiflediğini söyledi.... orada bulunan bir yakınımız da Reiki'nin inancı düşük, duygusal olarak çoook zayıf insanlarda belki işe yarayabileceğini söyledi :see_stars:.... Biz reiki seansını bitirmiştik ve uyguladığım kişi çoktan ferahlamıştı:angel2:.... Ben ne diyebilirim ki o insana.... aaaa bak gördün mü ağrıları dindi...kendini iyi hissediyor mu demeliyim.... Hayır!!... Görmek isteyen görür, almak isteyen alır... Kendimi hiç kasmadım... tek bir kelime dahi etmedim... gülümsedim :) O kadar... Sorular sormaya çalıştı, ben üzerinde durmadım... Soruları laubali şekilde dalga geçerek soruyordu çünkü... Sonra baktı ki benden karşı bir atak yok:puah:.... ilerleyen saatlerde daha mantıklı sorularla geri döndü... bildiklerim dahilinde cevapladım :wink_smile: Son cümle; bir gün banada reiki verir misin... oldu :) Elbette seve seve dedim :flowers:
Harikasın Venüs.:) Teşekkürler paylaştığın için.:) :kalp: :flowers:
:flowers2::flowers2::flowers2:
sevgili suzix bizim gorevimiz sadece fener olabilmek .. ihtiyaci olan, zamani gelen herkes o yolu sececektir.. biz sadece oldugumuz yerde sevgi isigimizla aydinlatmaya devam edelim....
kırkayak
16-10-2007, 07:50
iyi günler çevremizde yaşayan eşimize dostumuza ve diğer kişileri herşekilde saygı duyarak her görüşe anlayışla hoşgörü ile bakarak akışına bırakıp zamanla bazı kişilerde anlayacak zamanları geldiğinde o kişileri kimse engelleyemeiyecek onun için siz bildiginiz güzel düşünceleri hislerinizi çevrenizle eniyi şekilde paylaşmalısını ve zaman herşeyin ilacı bu arada hiç kimseyi dikte edemeyiz illaki bu böyle diye söğle bırak uyğula bırak kişi kendisi anlayıp kararını versin ve sayğı duyalımki saygı ğörelim
Forum Sağlayıcı: vBulletin™ Sürüm 4.1.12 Copyright © 2012 vBulletin Solutions, Inc. Tüm Hakları Saklıdır.