Grafik Görünüm : Grip mi ne
Sevgili dostlar,
Kundalini reiki olmuş dostlara ve sevgili hocam Turgaya soruyorum bu ne?
Dikkatimi çok çekti.. Biliyorsunuz KR 3 oldum.. Daha ince KR 1 den sonra, ağır grip geçirmiş, ardından da bir kostayı kırmıştım.. Izdıraplı bir dönemdi.. Sonra herşey yoluna girdi.
KR 2 den hemen sonra( ki hep 1 gün sonra oluyor) , tekrar grip gibi oldum.. Kırıklık, halsizlik, yorgunluk, boyun tutulması , ateş vs..
Bu kez olmayacak derken, yine tam 1 gün sonra ateş, boğaz ağrısı, kırıklık vs, şu anda anca kalktım birşeyler yazmaya..
İyi de bu hep böyle mi olmak zorunda? Hadi 1-2 de oldu.. Ya bu sonuncusuna ne demeli? Canım kimse ile konuşmak istemiyor, işe gitmek istemiyor, bir yorgunluk, bir kırıklık.
Bir de şöyle düşündüm.. Her KR inisasyonundan sonra, sosyal hayatımda bir şeyler hızlandı.. Aksi gibi görünen şeyler pat pat ortaya çıktı.. Bu arada sanki gereksiz olduğunu düşündüğüm şeyler de oldu.. Örn KR 1 den sonra, ağır grip, 20 sene sonra ilk kez dr yüzü görmem, tetkikler vs, sigarayı bırakmam, ve bunun 3 cü günü küt diye arabama çarpmaları. Şimdi bu arabama çarpmalarındaki hayır neydi diye düşünüyorum.. Çarpan kişi pilottu.. Acaba, bu olay onun hayrına mı oldu? O halde durduk yerdeki( durduğum yerde evet) 3/8 hatayı bana vermeleri niye? Üstelik aracımın kaskosu da yok.( 14 yıllık gariban, sigorta şirketleri kasko yapmaya yanaşmıyor.. neyse)
KR 3 den sonra da, oluşan bu allerjik reaksiyonun, sanki nedeni varmış gibi geliyor.. O gün, yani pazartesi, işyerimdeki dr arkadaşları teselli ile geçirdim.. Sorumluluklarını üstlendim. ( hepimizin başında bir iş var da, başhekim olarak, bana böyle yapmak düştü).. Fazla konuşamadım. Gerekli itirazı yapamadım.
Nedeni şu.. Her tarafından küf akan daracık bir ortamda, 6 dr arkadaş, istanbul çapında , bence harikalar yaratıyoruz. Bunu il sağlık mdlüğü de biliyor.. Yani çalıştığımız mezbeleliği.. Gelen yüzlerce yoksul insanla aynı wc yi paylaşıyoruz.. Kapısı kırık.. Artık gerisini siz düşünün.. Dr arkadaşlarım ve personelim sürekli hasta.. Ciddi hastalar.. Bu yüzden , ben onlara, her gün birisi mesai sonuna kadar kalmak suretiyle, öğleden sonra izin veriyorum.. Geçen hafta yakalandık.. Şimdi savunmamız isteniyor.. Verdik. Bizi bu ortamda, hasta muayenesine zorunlu tutan, o insanları da bu pisliğe, harap ve küf sarmış ortamda jinekolojik muayeneye mecbur tutan bu zihniyet, vay siz yarım saat nasıl erken çıkarsınız işten diye, bizden savunma istiyor.. İşte pazartesi buna acaip sinir oldum..
Yaklaşık 2 aydır yeni bina peşinde koşturuyordum.. Bir makamda oturan 3 adet burokratın( bizim devlet tarafından tayin edilmiş şeflerimiz, aradın mı asla yerinde bulamazsınız, ya kaymakama gitmiştirler, ya da şu bu.. ne var bu kaymakamlıkta her gün bilmem) hangisini arasam, o ona, öteki ona şutluyordu beni.. En sonunda belediye başkanı ile görüştüm.. İstediğim binayı verdiler.. Amaaaaaaaaa ne oldu? Bu işi tek başıma hallettiğim için, o tepemdeki 3 burokrat hasta oldu.. Başkanları da tam bu arada emekli oldu.. Böylece 3 burokrattan birisi 1 martta vekil oldu.. Yani benim başkanım oldu.. 2 martta da ilk icraatı, o mezbelelikte nedennn yarım saat daha durmadık diye, savunmamızı istemek oldu.
Hastayım arkadaşlar hastaaaaaaaaaaa.. Bu meslekte 21 yılım bitti.. Emekliliğim geldi geçti.. Niye hala bu saçmalıklarla uğraşıyorum ben yaaaaaaaa. :bangin:
Ben normal diilim yaaaaaaaaaaaaaa. :wonk: :blink: :wallbash:
Kafanızı şişirdiysem ne olur kusuruma bakmayın.. Babam asker emeklisidir.. Bizleri de idealist yetiştirdi.. Bizler 60 ı 70 i 80 i hepsini göre göre yetiştik.. Bizler Ankara gibi yetiştik. Benim tek özürüm bu.
Sıkıldım artık yaaaaaaaaaa. :angry_smile: :angry_smile: :angry_smile: :angry_smile: :angry_smile:
Sevgili Doktor öncelikle rahatsızlığın için geçmiş olsun.
kundalini reiki hakkında okuduğum kitaplardan dolayı
bildiğim kadar. sen arınma geçiriyorsun her insanın vucudu
değişik tepki gösteriyor. sende benim gördüğüm kadar
enerji çok güçlü bunlarıda atlatırsın morelini bozma
sevgili arkadaşım. kr3 den sonra gelen ve sana devredilen ek
uyumlamardan çalış genel durumun için. ben de kr3 aday
biri olarak seni takip ediyorum. tahminim bu arınmalarda
olumsuzlukarda olabiliyor belki bu senin ilerde hayrına
olacak bilemessin. benim kr1 ağır geçti kr2 çok hafif
geçti. sende gördüğüm yüksek enerjiler var kendi vucudunda
onun için bunların düzünlenemesi sırasında bunlar olabilir.
21 gün içinde genelde arınma bitiyormuş. bürkrasisyi
hepimiz biliyoruz nasıl ağır aksak çalıştığını onun için
lütfen morelini düzgün tut. belkide bu olaylar ileride senin
hayrına olacak belkide yeni bir karar verip emekli
olup şirincede güzel şekilde yaşayacaksın bilemessin.
sevgiler gönderiyorum. :flowers2: hadi muzlarınıda koyalım
:banana: :pepper:
Canim doktorcum, isyanlarini cok iyi anliyorum... :wub:
Sen devlet isindesin, yani kafan attiginda duzeni degistiremezsin. Olay yavaaas yavaaas, asagidan yukari dogru agir ve emin adimlarla ilerler. O ona atar, oburu digerine... Sen de :wallbash:
Bak gercekten burokrasi, kagitlar ve hesap alip verme savasi icinde kaybolup gitmis bir duzen var... :nono: Ama bence sen bu imkansiz duzen icinde, butun ictenliginle mucadele eden bir yurek insanisin :flowers2:
Yani senin gibi bir avuc yurekli insan sayesinde bu memleket ayakta... Sen klinikte kendini paraliyorsun, kimi hastanin agzinin icinde :) , kimi operasyon odasinda , kimi hukukta, kimi kalemiyle savas veriyor....
Sizler olmasaniz, o caresiz insanlar , coook cok yukardaki insafsizlarin elinde kalacak... Bizim insanimiz buna layik degil, bunu haketmiyor, elim ayagim tutuyorken ne elimden gelirse onu yapayim diyorsun... Uzulme seni pek cok insan takdir ediyor. Sen bunu zaten sadece insanlar icin degil, kendi vicdanin icin de yapiyorsun... Allah da bunun odulunu sana verecektir, burda veya baska bir alemde... :heart: Yaptigin her iyilik sana bir sekilde geri donecektir... :wub:
Diyecegim, aslinda anormal olan sen degilsin, digerleri... :thumbdown:
Bak burda insanin aklina bile gelmiyecek en kucuk ayrintilari dusunerek insanlara hizmet veriyorlar.... Hizmet verenin de her turlu ihtiyacini dusunuyorlar... Bu adamin da kapasitesi var, haklari var diyorlar... Bu bir iki gun hastanede birkac isim vardi... Yaa gøzlerim yasardi yani adamlarin verdigi hizmeti gørunce. Hizmeti veren guleryuzlu, alan da oyle... Mutlu mutlu tedavi olup gidiyorlar... Niye benim memleketimde bunlar olamasin? Biiiir suru nedeni var. Basinda para ile ilgili sorunlar geliyor. Bir turlu yeterli ødenek olmaz... Osmanli dan gelen bu zenginligi yiye yiye bitiremedi gelip gidenler hayret??? :arabia:
Gelen yiyip yedirmekten yorgun dusuyor... ;yahoo:
Burda isine bisikletle gidip gelen millet vekilleri var... :shake:
Milletvekilleri gayetten normal evlerinde oturmaya devam ediyor, bazi yuksek konumdakilerin bir araba korumasi falan yok...
Bir belediye baskani misafirlere cok pahali ve cok fazla sarap ikram etti diye adami zorla istifa ettirdiler. Simdi bu zat nerde biliyor musunuz? Antalya`da emlakcilik yapiyor... Ev yapip ucuk kacik fiyata Danimarkalilara satiyor... Ya millet bizim ulkemizi modern yontemlerle sezdirmeden isgal altina almis biz hala Avrupaliyi, Arabi basimizin ustunde gezdiriyoruz...
Konu nerden nereye geldi??? :drunk:
Benim babam da emekli øgretmen, ben de idealist, inandiklari icin sonuna kadar savasmayi gorev bilip,durustlugun en buyuk erdem oldugunu ogrenerek yetistirildim.. Ama kendimi bildim bilelei yukardakileri hayretler icinde izliyorum... Analar ne aslanlar dogururmus diyerekten... :robot:
Bizim tek øzurumuz insan gibi yasamak, insan gibi kosullarda, insanlara hakettikleri gibi hizmet vermek istemek... Insan gibi muamele gørmek arkadas... Yoluna tas koyanlarin senden øzur dilemesi gerek bunu hepimiz biliyoruz...
Sen bas agritmadin Doktorcum, biz zaten senelerdir milletce migren krizi icindeyiz yukardakilerin icraatini izlemekten... :bangin:
Sen dogru bildigin yoldan ayrilma, mucadelene devam et. Yuregimiz , dualarimiz senin ve senin gibi pirlanta insanlarla.. :heart: :up: :heart:
Sevgili Ali ve Sevgili Betül,
Desteğinizi okuyup, gözlerimin yaşarmaması mümkün değil. Boğazım sıkıştı şimdi.. 2 damla da yuvarlandı..
83 ten beri, aynı zihniyette ve hiç çizgimi değiştirmeden hareket ettim.. Başhekim olunca , başıma gelecekleri biliyordum ve bu yüzden hiç istemedim.. Neyden kaçıyorsak, başımıza geliyor işte.
Beni neden başhekim yaptıkları da ayrı bir tartışma konusudur. Bu tepemdeki 3 burokratın bir özürüdür aslında.. Bana ve ben gibi çalışanlara özürleri çoookkk olacak daha.
83 de mezun olduktan sonra, mecburi hizmette ilk icraatım , bu sistemin nahoş taraflarını ortaya çıkartmaktı.. Çıkarttım. Ve sürüldüm.. Eh, her musibetin iyi bir tarafı varmış tabi.. Bugün bu perspektifle baktığımda, daha iyi görüyorum o günleri.. Uzak bir ilçeye sürülmek( 4.5 aylık kızımdan 80 km uzakta) hiç hoş olmadı ama, bu da ihtisasa girmem için müthiş bir faktör oldu.
Şimdi bu başhekimlik özürü de böyle, sürülmek yerine , adamı baş yapıyorlar artık.. Devir biraz değişti demek.
Arkadaşlar, gribim iyileşti.. Yorgunluğum geçti.. Devir çalışmak devri artık.
Tekrar çok teşekkür ediyorum. :bravo: :friends:
:artist:
sizde benim gibi ayni şeyden muzderipsiniz
karşıdan verilen şey çok önemli imiş gibi görünüyor ama herşey o kadar çok farklıki
birkere sevdiğiniz mesleği tam anlamıyla yapamıyorsunuz sadece arada sırada öğrenci eğitiyorsunuz
ve işinizde mesleğiniz dışında personel işleri yani sorunlar
altta kalanların sorunları üsttekilerin sorunları.
kendinizi bir sakız gibi hissediyorsunuz her taraftan bir şekilde sorunlarla sizi iç içe bırakıp çekip bırakıyorlar.
herşeyin çözümünü sizden bekliyorlar.
sizden istenen altınızdakileri idare etmek üsttekileride memnun etmek.
ne zor birşey bu yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
beni yaş 28 iken bu konuma getirdiler. ne kadar çok zorluk geçirdim anlatamam.
çalıştığım yer değişti konumum değişti ama yine bu yöneticilik olayı geldi yine beni buldu.
üzmek istemiyorum çalışanlarımı herşey sevgi ve istek çerçevesi içerisinde olsun istiyorum ama bazen sorunlar çıkıyor işte.
neyse çok konuştum benim prensibim tatlı sert onu kavradım artık.
mümkün olduğunca iyi çok aşırı üzerime gelindiğinde patlayan.
çok işe yarıyor bu alttakilerde üsttekilerde bunu biliyor son raddeye getirmiyorlar artık
Sevgili doktor,
Düzen hakkında bir şeyler yazmıştım, ama sildim, zira hepimiz biliyoruz sonuçta.
Söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız. Ve maalesef, siz bu düzeni değiştirmeye çalıştıkça, başkaları da kendi düzenlerini bozmamak için sizin düzeninizi bozmaya devam ediyor.
Kundalini konusuna gelince,
Uyumlamadan sonra 21 gün detoks süreci oluyor. Bu dönemde grip sandığınız gibi bazı arınmalar oluyor. Kimileri şiddetli geçebiliyor. Yine Reiki ile bu sürecin hafif geçmesini, kaldırabileceğiniz yoğunlukta geçmesini talep edebilirsiniz.
Bu aralar söylediğim gibi enerjiler gerçekten çok yoğun. Kundalini zaten kendi başına çok güçlü. Bu enerjilere uyum sağladıkça çok daha rahatlayacağınıza eminim.
Sevgiler
Memojoe
fifth_dimension
12-03-2005, 18:31
Sevgili doktorcuğum,
Herkes her şeyi söylemiş, ben başka bir şey söyleyeyim dedim... Hani sen hep insanlara yardım ediyorsun ya, hani hastalandıklarında reiki veriyorsun, ne bileyim çalışıp didiniyorsun, uğraşıyorsun insanlar için... Peki bu harcadığın enerjinin karşılığını alıyor musun? Yoksa öyle sevabına yapıp geçiyor musun?
Son öğrendiğim şey, eğer bu şekilde karşılıksız birilerine enerjiler veriyor, hatta üste kendi cebinden harcıyorsan, başına bu tip şeyler geliyormuş. Hani sembolikte olsa şu enerjinin karşılığında bir şeyler alsan diyorum... Maksat dengeyi bozmamak, yoksa bir taraf hep kendinden veriyor :drunk:
Evet o konuda haklısın 5. boyut. Yoksa kendi çakralarında blokajlar oluşmaya başlıyor.
Bunu Usui Reiki Hocam Balbir de söylemişti.. Yaptığının karşılığını, mutlaka sembolik olsa da al diye..
Siz merak etmeyin.. Alabildiğimi alıyorum.. Alamadığım olsa da, başka başka yerlerden geliyor..
Eskiden istemeyi bilmezdim, şimdi istiyebiliyorum..
En azından bunu epeyce deniyorum.
Zaten çıkış noktaları bir bir önüme çıkıyor. Siz benim avaz avaz yakındığıma bakmayın.. Çark işliyor.. Ben de arada çarka sıkıştım, canım acıdı o kadar.
Bir ufak örnek vereyim.. Yardımcımın annesinden, geçen hafta biopsi aldım.. Eskiden olsa, patoloji dr larının ücretini de ben öderdim.. Yardımcım ve kardeşlerine bıraktım bunu.. Yalnız zor haberi bugün aileye verdiğimde, yine yüzüm gözüm akmaya başladı.. Ben de kendime kahve yaptırdım, naapiim yaaaaaa...Hala burnum gözlerim akıyor, şimdi de hapşırık çıktı başıma..
Böyle blokajlar oluşuyorsa bunu kendi yöntemlerimle nasıl çözebilirim?
Önce sevgili Doktor' umun 14 Mart Tıp Bayramını yürekten kutluyorum. :flowers2:
Arkadaşlarımın "Grip mi Ne" bölümünde paylaştığı her konuyu ben de gözlerim dolarak okudum.Gerçekten "Sevgi" nin yazıya aktarımı hepsi.Sevgili arkadaşlarımı kutluyorum. :flowers:
Eveet dönem isyan dönemi, dönem sorgulama dönemi.Kolay değil, insanoğlunu olduğu gibi kabul edebilmek.İçimizin "bu hiç adil değil" dediğini, hatta bağırıp, haykırdığını sindirmeye çalışmak, adalet üstü görebilmek ve bunun derslerini bireysel olarak çıkarabilmek hiç kolay değil.Bunu "artık ben de bundan sonra" hışmıyla başlayan cümlelerle öfke taşımadan yaşayabilmek hiç ama hiç kolay değil.
Ama hepimiz en azından gayret ediyoruz.
Gayretlerimiz kesinlikle ama kesinlikle "hiç" için değil ve biz bunu çok iyi biliyoruz.Belki de yaşam enerjimiz bu zaten, Ki dedikleri Chi dedikleri bu zaten.Onu söndürmeyeceğiz. :up:
Sevgili Doktor,
İsyanın yoğunluğunda fıkra gibi başlayıp şiir gibi biten ama tabi ki her ikisi de olmayan bişey yazmıştım geçen hafta, paylaşayım...
ÖKÜZ OLMAK İSTİYORUM:
Bazen öküz olmak istiyorum, öküz olsam da sadece otlasam,
Yanımdakiler ölse de, kalsa da ben yine otlasam
Sanki hiç bir şey olmamış gibi yine çimenleri koklasam
Güneşe, yağmura hiç minnetsiz bakakalsam...
O zaman mahvolmazdım verdiğim çiçeğin anlamsızlığına
O zaman kahrolmazdım
O zaman üzülmezdim gayretlerin boşluğuna
O zaman isyanı tanımazdım..
Bazen öküz olmak istiyorum,öküz olsam da sadece otursam
Sinemada yanımdaki hıçkırırken sahneye
Ben yine sadece mısır yiyip bakardım perdeye
Yemezdim kendimi hiç, esas kız öldü diye
Yaşlı teyzeme banka kuyruğunda ağlamazdım,
Sadece öylece bakardım
Hastaneden içeri kucağındaki bebekle koşan adam
Farketmezdi benim için çimlerde yaladığım solucandan
Ne savaş vardı o zaman benim için ne de anlamı
Ne ölenler, ne gömülenler
Ne de yaşamın heyecanı,
Ben niye kaybedeyim ki keyifle geçirdiğim anı
Bazen öküz olmak istiyorum, duyarsız, bir o kadar da zararsız
Bana yeterdi, azıcık sıcak bir dam
Ah ne güzel keşkeleri olmayan bir yaşam
Belki kesimhanede o son an
Farkeder miydi, keşkeli ya da keşkesiz
Biterdi işte, duyarsız, sevgisiz, üzüldüğün yaşlı teyzesiz
Kimbilir belki o son an derdim, bilmiyorum
-Ben insan olmak istiyorum...
Turgay K.
09.03.2005
*Gördüğün gibi isyanlarında yalnız değisin. ;)
Hepinize sevgilerimle :heart:
Sevgili Turgay,
Şiirine bayıldım..Bugün cnbce de bir dizi vardı.. Malcolm in the Middle diye.. Bilmem izliyor musunuz.. Zeki ve hassas çocuk olan Malcolm bir gün vasat insanlar olabilmek için, kardeşinin öğüdüne uyuyor.. Başı her sıkıştığında Minty Mint Naneli Nane şarkısını söylüyor içinden. :rolleyes: Böylece etraftaki vasat düşünüp, vasat yaşayan insanlar içinde kabul buyruluyor.. Çok da hoşuna gidiyor bu.. Çünkü vasat bir kız arkadaşı oluyor.. Desrleri vasatlaşıyor.. Evde ise lay lay hareket ediyor.. Ancak bu duruma kısa süre dayanabiliyor.. Sonra yine normal haline dönüyor.. Kız arkadaşı yok, evde işler ona kalmış..Dersleri düzelmiş.. Sorumluluk sahibi, ayrıntıcı bir çocuk olmuş.
İstesek de öküz möküz olamayız .. Ama arada Nane naneeee :blink: şarkısını içimizden söylesek ne olur ki? :music:
Konu biteli aylar olmuş amma ben yine de bir soru soracağım :rolleyes:
:scratchchin: peki, düzeltmek istediğimiz şeyler için de reiki yapabilir miyiz? işte örneğin, ülkemizdeki sağlık sistemi düzelsin (tabi burda biz bi yol gösteremeyiz) gibi... böyle şeyler mümkün mü reiki ile?
ya da işte dünyada savaş olmasın diye, yahut dünyamızın ozon tabakası için....vs vs vs. ne kadar etkili olabiliriz ki?
hoşçakalıııınnn :harp:
Tabiiki yapabiliriz :) Bütünün hayrına olacak şekilde düzelmesini istediğimiz konular ile ilgili niyetimizi Reiki aracılığı ile evrene göndermek yeterli. Bu iyi niyet beyanımız evrende mutlaka karşılığını bulacaktır.
Sevgiyle kal :flowers:
Yarabbim çok şükür.." İşte sağlık sistemimiz düzelsin" diye reiki gayreti içindeolan bir dost soru sormuş..
Ver elini öpeyim sevgili Buket.
Ben onu her gün 24 saat yapıyorum.
Neyse ki "UMUT" denen his ile hiç aram yoktur.. Bu yüzden "sistem ayarlaması" açısından anlık olarak hiçbir sorunum yok.. İsrarla "sağlık sistemi düzelsin" diyorum. Ayrıca çok şanslıyım, çünkü sistemin içindeyim.. Böylece hangi çapta olduğunu bilmediğim gayretler içindeyim.. Önüme geleni de bu gayretin içine atıyorum.. Ateş gibi yakıyor tabi.. Sağlık sisteminin aksaklıklarına duyarlı, ama bende yapmaya uğraştığı tahribatlara duyarsızım.. Çok şükür. Eh, belki de öyle sanıyorum.. Olsun varsın..
Sadece sağlıl sisteminde değil, gördüğü her aksaklıkta, gözünü kapatmayan, elinden gelen her gayreti gösteren sevgili dostlara minnettarım.
Bu arada yeni binamızı süslüyoruz. :pepper: :banana: :love: ..Biz onu sevdikçe, o da bizi çok seviyor.7 aylık mücadele sonunda , şimdi yepyeni, mis gibi binamızda hizmet veriyor ve bundan çok keyif alıyoruz. :victory:
Forum Sağlayıcı: vBulletin™ Sürüm 4.1.12 Copyright © 2012 vBulletin Solutions, Inc. Tüm Hakları Saklıdır.