Grafik Görünüm : INDIGO cocuklar
Sevgili arkadaslar, son okudugum Indigo cocuklar ( gunesin cocuklari veya yildiz cocuklar) adli kitabin biriki satirini sizlerle paylasmak istiyorum. Yorumlarinizi okumak cok heyacanli olacak... Herkesin tanidik yakini veya kendisini bile bulabilecegi bazi øzelliklerini yaziyor kitapta bu cocuklarin... Belki de aramizdan bazilari coktan bu øzellikleri tasiyor ve indigo cocuklara ortam hazirlamak icin ønden gelenler grubundan olabilir.. :spor: :boat:
Eger asagida siralayacagim 14 veya daha fazla øzelliklere sahipse cocuk veya siz, buyuk bir olasilikla bir indigo cocuktan søzediyoruz:
1- Iradeleri kuvvetlidir
2- 1978 veya daha sonrasinda dogmuslardir
3- inatcidirlar
4- Yaratici, sanatsal yeteneklere sahiptirler ( muzik, taki dizayni, sair )
5- uyusturucu kullanma tehlikeleri vardir
6- olduklari yastan daha yasli (olgun) izlenim birakirlar
7- guclu sezgileri, insan aklindan ustun yetenekleri vardir, melekleri veya øluleri muhtemelen gørurler...
8- baskalarindan ayrilmaya, icine kapali olmaya egilimli. Ya agresif, cabuk kirilan, veya ice donukturler.
9- Dikkafali, inatci, søz dinlemez ve kendine guvenlidirler, baskasindan herzaman para isteseler de...
10-dunyaya yardimi olacak buyuk bir hedef icin can atar, yanip tutusurlar...
11- buyuk bir kendini begenmislik ve kendine az deger verme arasinda gidip gelirler
12- cabuk SIKILIRlar
13- belki hiperaktif,dikkat eksikligi, ADS, ADHS teshisi konmus cocuklardir
14- uykusuz, huzursuz uyuyan, kabus goren, uykuya dalmaya korkan cocuklardir..
15- gercek , derin , uzun omurlu arkadasliklar arar
16- bitki ve hayvanlara kolay baglanir....
:robot:
Evet arkadaslar, yazi devam ediyor.... Asagida ise simdiye kadar indigo cocuklar hakkinda neler bildiklerimizi okuycaz,
1- kendilerine "ben" demeye 1,5 yasinda baslarlar
2- konusmaya 2 yasinda baslarlar
3- bilgisayarin basina 3 yasla beraber otururlar
4- buyuklerin konusmasina karisirlar ve
5- onlara ne yapacaklarini anlatirlar
6- sasirtacak kadar cok gururlu (arrogant) durlar
7- diger cocuklarla ilgili konustugunda ornegin " onlar benim kim oldugumu bilmiyorlar" der
8- SIKLIKla gecmis yasamlariyla ilgili seyleri kendiliginden hatirlarlar
9- kendi melekleri ile konusurlar...
Daha sonra indigo cocuklarin kendileriyle, anne ve babalaryla yaptigi konusmalar var... Inger Brochmann yazmis... Cok ilginc bir kitapti...
Sevgili Betul,
Paylaşımın için çok çok teşekkürler.. eline ve yüreğine sağlık :flowers:
Ben bir indigoyum sanırım..İlk ikisi hariç diğerleri varr :huh: :blink: :bangin: :arabia:
fifth_dimension
25-02-2005, 14:19
Evet bütün maddeler bende var, sadece hiperaktivite yok o kadar, ancak sanırım biz yetişkin indigolarız. Bakınız yetişkin indigoların özellikleri...
--------------------------------------------------------------------------------
Yetişkin İndigoların Özellikleri:
1)Zekidirler, her ne kadar en yüksek notları almamışlarsa da.
2)Çok yaratıcıdırlar, bir şeyler üretmeyi severler
3)Her zaman NEDEN olduğunu bilmek isterler, özellikle onlardan bir şeyler yapmaları istendiğinde.
4)Okuldaki yapılması gereken ve rutin işleri gönülsüz yapmışlardır hatta mideleri kalkmıştır.
5)Okulda isyankardırlar, ödev yapmayı reddetmişlerdir, öğretmenlerin otoritesini kabul etmemişlerdir, veya ciddi olarak isyankar olarak adlandırılmış, bunu ailelerinden gelen baskıya rağmen UMURSAMAMIŞLARDIR.
6)Genç Yaşta depresyon ve yardım alamama duygularını hissetmişlerdir. Bu onları mutsuzluğa, ve ileri derecede umutsuzluğa yönlendirmiştir.
7)Lise veya daha genç çağda İntihar duyguları çok da azımsanacak gibi değildir yetişkin indigolarda.
8)Hizmet gerektiren işlerde zorluk yaşamışlardır. İndigolar otoriteye ve kast sistemi gibi olan iş hayatına karşı gelirler.
9)Yardımsever çabaları, liderlik pozisyonunu veya tek başlarına çalışmayı tercih ederler.
10)Başkaları için derin bir empati duyarlar, yine de aptallığa tahammül edemezler.
11)Son derece duygusal olabilirler hatta bağıra bağıra ağlamak gelir içlerinden. Veya tam tersi hiç bir duygu belirtisi göstermezler(tam saklanma)
12)Hiddet konusunda problemleri vardır.
13)Çalışmayan veya etkisiz sistemlerle, politik olsun, eğitim olsun, tıbbi olsun, kanunla ilgi olsun sorunları vardır.
14)Politikadan soyutlanma veya öfke duyma - sesinin hiç bir etkisi olmayacağı ve sonucun gerçekten de önemli olmadığı konusunda mesela Geleneksel Amerikan Rüyası, 9-5 çalışma şifti, kariyer, evlilik, çocuklar, beyaz çitli ev konusunda engellenme veya reddediş.
15)Elinden alınan haklar konusunda öfke, kızgınlık ve "Big Brother watching you" konusunda müthiş hiddet.
16)Değişiklik yapmak ve dünyayı daha iyi hale getirmek için yakıcı bir istek duyarlar. Ama ne yapacaklarını, yollarını nasıl seçecekleri konusunda zorlanırlar.
17)Genç yaşta veya ergenlik yaşlarında psişik veya ruhsal ilgileri vardır.
18)Eğer vardıysa bile çok az İndigo rol modelleri olmuştur.
19)Kuvvetli sezgileri vardır.
20)Sıradışı davranış stili veya kafa yapısı (Dikkat Eksikliği Semptomları), verilmiş işler üzerine konsantre olma güçlükleri vardır, konuşurken bir yerden bir yere atlarlar.
21)Psişik deneyimleri olmuştur, önseziler, melekler, hayaletler görme, astral seyahatler, sesler duyma gibi.
22)Elektriksel olarak duyarlıdırlar, mesela saatleri bozarlar, sokak lambaları onlar altından geçerken gidip gelirler, elektrik ekipmanları bozulur, lambalar patlar
23)Diğer boyutların ve paralel realitelerin farkında olabilirler.
24)Cinsellik çok gösterişli (ifadeli)ve yaratıcıdır veya yüksek ruhsal bağlantı amacıyla veya sıkıntıdan cinselliği reddederler.
25)Alternatif cinsel deneyimleri keşfedebilirler.
26)Hayatlarına bir anlam ararlar ve Dünya'yı anlamak isterler. Bunu dinde, ruhsallıkta, ruhsal gruplar ve kitaplarda, kendine yardım grupları ve kitaplarında ararlar.
27)Eğer denge bulurlarsa çok dengeli, sağlıklı, mutlu bireyler olurlar.
Wendy H. Chapman Çeviri: Burçak Alkanlı
İyi de sevgili arkadaşlar,
İndigo , belki de kristal olması muhtemel kişilere, üstelik bunlar henüz yetişiyorlarsa ( 10-18 yaş arası) nasıl davranacağız?
Benim ufaklık kök söktürüyor mesela.. Kesin bir indigo o.. 15 yaşında.. Onu gördüm mü, heryerim çarpılıyor, üstüne atlayıp boğasım geliyor :wonk: :blink: ...
Benden beklemezdiniz değil mi? Bekleyin bekleyiinnnn.. Bu indigolar var ya , eğer biz nasıl davranacağımızı bilmessek, tam bir baş belası :wallbash:
Ve ben 15 yaşındaki kızıma nasıl davranacağımı bilmiyorum.
fifth_dimension
27-02-2005, 19:20
Doktorcuğum, senin kızın hangi tipe giriyor?
----------------------------------------------------------------------------------------------
INDIGO TIPLERI:
Jan Tober: Farkli Indigo tipleri var midir? Eger varsa onlar nedir, ve Özellikleri nelerdir?
Nancy Ann Tappe: Dört farkli tip vardir ve her birinin bir amaci vardir:
1. INSANCIL: birincisi, kitlelerle birlikte çalisacak olan insancil indigo’dur. Onlar yarinin doktorlari, avukatlari, ögretmenleri, tüccarlari, isadamlari ve siyasetçileridir. Onlar, kitlelere hizmet edecekler, ve onlar hiperaktiftirler. Ayrica, son derece sosyaldirler. Her zaman herkesle son derece dostça konusurlar. Ve çok güçlü fikir ve kanilara sahiptirler. Ayrica, dedigim gibi, hiperaktif ve biraz sakardirlar, ve bazen frene basmayi unutup hizla duvara çarpacaklardir. Onlar tek bir oyuncakla oynamayi bilmezler. Her seyi ortaya döker ve sonra oyuncaklarin çogunu hiç ellemeyebilirler. Onlarin gidip odalarini toplamalarini istiyorsaniz, bunu kendilerine defalarca hatirlatmaniz gerekebilir, çünkü dikkatleri kolayca baska seylere kayabilir. Onlar odalarina gidip ortaligi toplamaya baslarlar, ama bu bir kitap dikkatlerini çekinceye kadar sürer. Sonra o kitabi alip okumaya baslarlar, çünkü onlar birer kitap kurdudur.
2. KAVRAMCI: Ikinci tip, kavramci Indigo’dur. Kavramci Indigo, insanlardan çok projelerle ilgilenir. Onlar yarinin mühendisleri, mimarlari, tasarimcilari, astronotlari, pilotlari ve subaylari olacaklar. Onlar sakar degildir ve çocukken, çogunlukla, çok atletik olurlar. Onlarin yönetme sorunlari vardir, ve en çok yönetmeye çalistiklari kisi, eger oglansalar, anneleridir. Kizlar babalarini yönetmeye çalisirlar. Eger bunda basarili olurlarsa, bu büyük bir sorun olabilir. Bu indigo tipi ergenlik çaginda bagimliliklara, özellikle de uyusturucu haplara egilim gösterir. Ana-babasinin onun davranislarini yakindan izlemesi gerekir: ve o saklanmaya ya da “Odama girmeyin” gibi laflar etmeye basladiginda, annesinin onun odasini arastirmasi gerekir.
3. SANATÇI: Üçüncü tip, sanatçi indigo’dur. Bu indigo, digerlerinden çok daha duyarlidir ve, genelde, daha ufak tefektir. Onlar daha çok sanatla ilgilenirler. Yaraticidirlar, onlar yarinin ögretmenleri ve sanatçilari olacaklar. Her neyle ilgilenirlerse ilgilensinler, onun yaratici yaninda olacaklar. Eger tip alanina girerlerse, cerrah ya da arastirmaci olabilirler. Güzel sanatlar alanina girdiklerinde, yaraticinin yaraticisi olurlar. Dört ila on yaslari arasinda, on-bes farkli yaratici sanati ele alabilir, biriyle bes dakika ilgilenip birakabilirler. Bu yüzden, ressamlarin ve müzisyenlerin annelerine hep, “Aletleri satin almayin, kiralayin,” derim. Sanatçi Indigo bes-alti farkli müzik aleti de çalisabilir, sonra ergenlik çagina geldiginde, onlardan birini ya da bir baska sanat dalini seçip onun sanatçisi olabilir.
4. BOYUTLARARASI: Dördüncü tip, boyutlararasi indigo’dur. Onlar diger indigolardan daha iri yaridir, ve bir-iki yasindayken onlara hiçbir sey anlatamazsiniz. Onlar size, “Bunu biliyorum. Bunu yapabilirim. Beni rahat birakin,” diyeceklerdir. Onlar dünyaya yeni felsefeleri getirecek olanlardir. Çok daha iri yari olduklarindan ve diger üç tip gibi uyumlu olmadiklarindan, zorbalik da yapabilirler.
Kaynak: www.indigoturkiye.org
fifth_dimension
27-02-2005, 19:24
Bir yazı daha buldum, burada da anne-babalara öneriler var.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Anne babalara; şunu yapma demek yerine '' Bunu şimdi neden yapmak istiyorsun bana açıklar mısın?'' haydi bunu konuşalım. Sence ne olacak? ya da sen olsan bunu nasıl ele alırdın gibi sorularla yaklaşım içinde olmaları öneriliyor. Bu yaklaşım tek başına yeterli olmayacaktır. En çok insancıl indigolar bu yaklaşıma olumlu tepkiler verecektir. Bu çocukların saygısını kazanmak için gerçekten önce saygı duymak gerekir. Otorite olmaya çalışmamak, ihtiyaçlarını söylemelerine izin vermek değil indigolar, her çocuk için geçerlidir.
Zeki çocuklar ve onlara verilen eğitim kapasitelerinin altındaysa, ya sıkıntıdan hiperaktif görünüyorlar ya da dikkat eksikliği olarak etiketlenebiliyorlar. Çevresinde duygusal olarak güven verici yetişkinlerin bulunmasını isterler. Büyük fikirlere sahiptir, oysa kaynaklardan uzaksa düş kırıklığına uğrar. Araştırıp keşfederek öğrenir, ezbere karşı çıkacaktır. Onlar kendi başlarına durabilirler, sadece desteklendiklerini kimi zaman bilmek isterler. Güven en önemli olgulardan biri. Ya işlev bozukluğuyla kendilerini duvardan duvara atıyorlar ya da ailenin neşe kaynağı olabiliyorlar. Herhangi bir konuda sürekli direnç gösteriyorlarsa, bizlere ayna tutuyor olabilirler veya yeni sınırları bulmasına beceri ve yeteneklerini ortaya çıkarmasında yardımcı olunmasını istiyor olabilirler. Anda yaşarlar ve ilerde ne olmak istiyorsun gibi bir soru onları yaşadıkları anın dışına çıkartır. Oysa onlar zaten olmaları gereken her şeydir.
Meleklerle ya da görünmeyen varlıklarla temas halinde olduklarını dile getirirler, ya da anlaşılmayacaklarını düşünüp söylemezler. İndigo çocukları partneriniz yapmak, her konuda seçimlerle yaklaşmak, disiplin konusunda kendi çözümlerini yaratmalarına izin vermek, bir talimatı verdiğinizde neden verdiğinizi mutlaka açıklayarak yaklaşımda bulunmak büyük farklar yaratacaktır yeterki geçirilen zaman nitelikli olsun.... Bilgeliği içlerinde taşıyan bireyler... Sevgi yolumuzda... ve de öyledir...
Kaynak: www.indigoturkiye.org
Sevgili Fifth im,
Verdiğin değerli bilgiler için teşekkür ediyorum..
İndigo kategorilerine baktığımdaeğer indigo ise, kızım 4. olan Boyutlararası olana giriyor..
Aslında çocukken, uzun süre müzikle uğraştı.. Üstelik klasik müzik.. Koro ve keman çalışmaları.. Kemanla yatar, kemanla kalkardı.. 3 sene önce müziği, okumayı , sporu şak diye bıraktı.. Ne fırıldaklar çevirdiysem de, bir daha bu uğraşılarına geri dönmedi.. Birden isyankar oldu. Bulunduğu okulun da bunda etkisi olmadı değil.. Bunun farkına varıp, bu yıl başında okulunu değiştirdim..Çünkü okul dışında kendisine saldıran 20 kadar gence tek başına o da saldırdı.. Bunu gözü kapalı yaptı.. Neden saldırdılar dersen eğer, bir kız arkadaşını korumak için önce benim kız saldırıyor.. Sonra da okul çıkışı, yakasını zor kurtarıyor.. Kaçmıyor..Kurtarılıyor. Bedenindeki onca yaraya rağmen gıkı çıkmadı.Takiben sevgili R.A onu ve büyük kızımı Reiki 1 e uyumladı. .Böylece 5 ay önce çok daha nezih, gence insan gibi davranılan bir okula aldım.. Toparlamaya başlasa da, onun için kolay olmuyor..Fırsat bulsa, bu korkmazlığı, aymazlığı her an ortaya çıkacak gibi.. Ama gözle görünür bir düzelme var.
Fifth im.. Az önce çok ilginç birşey oldu. Benden giderek uzaklaştığını düşündüğüm kızım, bir yazı yazmış ve bana gelip onu okudu.. 2 yıl sonra.. Muhteşem kompozisyon yazardı bundan 3 sene öncesine kadar. Bu yazısı da muhteşem olmuş.Böylece yıllar sonra kızımla, onun isteğiyle ilk iletişimizi kurduk.. Az önce.. Ne ilginç değil mi?
Lise 2 de 90 şubat doğumlu pırıl pırıl bir kız.
Verdiğin öğütleri hep anımsamaya çalışacağım. :up:
fifth_dimension
28-02-2005, 21:45
Sevgili doktorcuğum,
Bu muhteşem bir gelişme, umarım bir başlangıçtır, yeni bir başlangıç :banana: :pepper: :guitar: :guitar:
Sevgili Fifth im,
Hakikaten çok hızlı gelişmeler oluyor kızım hakkında.. Burada simbaleyn in çok etkisi var diye düşünüyorum..
Ne oldu dersen, bu akşam kızım yanıma geldi ve okulda bölüm değiştirip RESİM bölümüne geçebileceğini, resim hocasının onu çağırdığını, ilerletmesini istediğini, gerekirse güzel sanatlara hazırlayabileceğini söylemiş. Neden olmasın dedim.. O da bana biraz sitem etti.. "Ben endüstriel tasarım okumak istiyorum, güzel sanatlarda ne olacağım ki "dedi... Neticede, onun lehine pek çok faktör harekete geçti..
Buraya bir kaçgün önce kızım hakkında yazdığımda, çaresizliğin son haddine gelmek üzereydim.. Bu çöküş ve takiben yükseliş gibi bir şey.. Çok ilginç.. Çaresiz kaldığım her an, karşıma müthiş destekler çıktı ve tabii ki asıl destekler kızıma..
Meğer kızım 2 yıldır roman yazıyormuş. Verdi elime oku diye.. O buram buram sanat kokan çocuk, şimdi tekrar sanata geri dönüyor... Ben çok memnunum, gelişmelerden haberdar ederim..
Ha bu arada resim öğretmenine aynen şöyle demiş.." Bana öyle konulu monulu, cumhuriyetli filan resim yaptırmayın, hiç yapmam, beni yönlendirmeyin, hiç gelmem" demiş.
Resim öğretmeni de "eyvallah, uyarız" demiş. :up:
Forum Sağlayıcı: vBulletin™ Sürüm 4.1.12 Copyright © 2012 vBulletin Solutions, Inc. Tüm Hakları Saklıdır.