PDA

Grafik Görünüm : Mafya Usulü Cheesecake

balbanu
04-01-2007, 01:55
Ehe... Abarttım :D
Ama bu tarif Gambino ailesinin şeflerinden olan ve sonradan FBI'nın muhbiri olup, tanık koruma programına katılmış olan Joseph Iannuzzi'nin "Mafyanın Mutfağından... Pitim Pişirdim" adlı kitabından :whistling:

Cheesecake
Hamuru:
1 su bardağı elenmiş un
1/4 su bardağı şeker
1 yumurta
1/2 su bardağı yumuşamış tereyağı
1/2 çay kaşığı vanilya

Harç:
625 gr labne (ya da İtalyan akrabanız,arkadaşınız, tahsilatçınız falan varsa mascarpone :D)
4 çay kaşığı un
3/4 su bardağı şeker
3/4 çay kaşığı vanilya
2 yemek kaşığı ekşi krema (bu sour cream denen şeyden bizde yok galiba... onun yerine taze loru ekşitiyorlar sanırım bir şekilde... yani koyulmasa da olur aslında...)
2 yemek kaşığı süt
4 adet yumurtanın sarısı

Fırını önceden 200 derecede ısıtın ve hamurun tüm malzemelerini iyice karıştırın. Karışımı (tercihen) kelepçeli bir kalıba dökünve düzeltip, bastırın. 10dk pişirip soğumaya bırakın.

Bu kez de fırını 250derecede ısıtın.
Orta hızda ayarlı mikserle, labne peyniri yumuşayana kadar çırpın. Bu sırada da içne önce un ve şekeri, sonra da vanilya,süt ve varsa ekşi kremayı ekleyin. Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarılarını da tek tek ekleyin. Bir yumurtayı iyice yedirmeden ötekini katmayın. Karışımı hamurun içine döküp 6dk pişirin. Sonra da ısıyı 100 dereceye düşürün ve kesinlikle 30dkdan fazla pişirmeyin. Kalıbında soğutup, buzdolabına koyun ve tamamen soğumadan da kalıptan çıkartmayın.

Afiyonk olsun....

Benden de bir not olsun :D : Böyle bol yumurta sarısı kullanılan tariflerde genellikle beyazları ziyan oluyor yumurtanın. The Marmara Cafe'nin şefi değişmeden önce, menülerinde "kolestrolsüz omlet" diye bir yemek vardı, yumurta beyazıyla yapılan. Doğrusu orada yemedim; ama çeşitli otlarla ve biraz peynirle, bu yumurta beyazlarından hoş bir omlet yapılabilir. Ziyan da olmamış olur böylece yumurta beyazları... Onu bulamayan da var, günah :D :dil: :flowers2:

aspirin
04-01-2007, 06:14
Başlığı okuyunca bir an aklımdan acaba içinde neler var bu kekin diye geçirmiştim...Hani ne bileyim,küçük parmaklar,kulak,vb.Ama çok hoşmuş vallahi.:bangin:

Ben böyle bir tarifi lorla yapmıştım.Güzel oluyo.Tavsiye ederim.:essen:

Sağol Bal'cım...:friends:

Manga
04-01-2007, 15:00
Ehuehuehe..anneciiimmmm dedim ama iyi bi tatlı çıktı bu hehe :essen:

reikevs
04-01-2007, 15:17
harika bir tarif.. denemeli hemen.....

evet yumurta beyazları ile omlet yapılmalı ziyan olmasın...

:flowers:

balbanu
04-01-2007, 20:39
Ehehehe :naughty:
Afiyonk olsun hepiniseee...
Valla kitabı alırken ben de öyle şeyler bekliyordum; ama mafyanın damağı kuvvetliymiş :doh: :bangin: :puah: