PDA

Grafik Görünüm : Saint Germain 3 Ekim 1932

doktor
01-01-2007, 18:56
3 Ekim 1932

Saint Germain

(Dua)

Ey Sonsuz, Yuce Varlik-Herseyi kaplayan Hayat Ozu!
Yarattigin mucizelere tesekkur ediyoruz.
Hersey Yuce Varligindan geliyor, Insanlik sadece anlayabilse.
Sonsuza dek varsin.
Ey Yuce, Etkin Hayat Kaynagi, Insanligin dis dunyasina yayil ve Yuce Adaletini her yerde kur.

Yuce Isik Varligi - Tanri Gucu, insanlarin zihinlerini yonet, Gercek ve Adalete yonelt, ve Isik Habercilerini her resmi mevkiye getir, dis dunyanin karismasini onle, ki hicbir insan aldatici dusuncelere kapilmasin.

Tanrinin Yuce Varligi ve Gucu, herkesin zihnini feth et.

Herseyi yakindan izleyen Mukemmellige erismis varliklardan selamlar getiriyorum.

(Teblig)

Hayat, her yerde ve tezahur ettigi sekilde, “Tanrinin Faaliyetidir” , ve insanlar sadece dusunce ve duygularin tatbikatini anlayamadiklari icindirki, her yerde dogal olarak Mukemmelligini ifade edecek Mukemmel Hayat Kaynagininin saf akisini engellemektedirler.

Hayatin dogal egilimi Sevgi, Baris, Guzellik, Ahenk ve Bolluktur, cunku Hayat kimin ve nasil kullanildigina bakmadan kendinde dogal olan yuceltme ile Mukemmel ozunu durmadan yaratilisa akitmaktadir.

“BEN’im”

“BEN’im” (I Am) O Hayatin faaliyetidir.

Ne kadar gariptirki, en icten talebeler bile bu iki kelimenin gercek anlamini idrak edememislerdir.

BEN’im (I Am) diyip bunu hissettiginiz zaman Sonsuz Hayat Kaynagini engellenmeden ve karismadan akisina birakmis oluyorsunuz. Yani, O’nun dogal akisina kapiyi tamamen acmis oluyorsunuz. “BEN degilim” dediginiz zaman bu Yuce Enerjinin suratina kapiyi kapamis oluyorsunuz.

“BEN’im” Tanrinin Faaliyetinin Butunudur.

Onunuze “Tanri Faaliyetinin” Gercegini koyarak kendisini bireyde nasil ifade ettigini anlamanizi istiyorum. Evrenin her tarafinda her bireyin sesli veya sessiz, dusunce veya duygu olarak, ilk ifadesi, Kendi Fethedici Kutsalligini taniyan “BEN’im”dir.

Bu basit fakat yuce yasalari anlayip tatbik etmek isteyen talebe daima kendi dusunce ve duygulari ve kullandigi kelimeler uzerinde nobet tutmalidir, cunku ne zaman, bilincli veya bilincsiz olarak, “BEN degilim”, “Benim yok”, “Ben yapamam” dediginiz zaman “O Yuce Varligi” tikamis oluyorsunuz. Bu bir varligin bogazini ellerinizle sikmaniz kadar somuttur, su farkla ki, ellerinizi istediginiz an cekebilirsiniz. Fakat “BEN degilim” kelimelerini kullandiginiz zaman bu yanlislik geri cekilip ortadan kaldirilmadigi veya degistirilmedigi takdirde devamli olarak aktif olacak Yuce, ve Sonsuz Bir Enerjiyi harekete geciriyorsunuz.

Bu, Tanrinin Yuce Enerjisini nitelemek ve degistirmek icin sahip oldugunuz muazzam gucu gosteriyor, ve sevgili talebeler, size soylemek istedigim su, dinamit bile daha az tehlikelidir cunku sizi bedeninizden kurtarabilir. Fakat cehaletle ve kontrol etmeden harekete koydugunuz dusunceler sizi ebediyen yeniden bedenlenme cemberine baglar.

Iste, ne yaptiginizi bilmenin onemini goruyorsunuz, cunku dusunmeden yanlis ifadeler kullandiginiz zaman Evrendeki En Kutsal Gucu kullaniyorsunuz, “BEN’im.”

Beni yanlis anlamayin, bu yabanci, Oryental, veya zararsiz bir ifade degil, fakat gelmis gecmis butun medeniyetlerde kullanilmis En Yuksek Hayat Prensipidir. Cunku kendi kendisinin bilincine sahip olan her canli varligin ilk ifadesi “BEN’im”dir. Varlik sadece daha sonra, dis dunyanin yanlis nitelenmis faaaliyetleriyle temasa gectigi zaman “BEN’im”den daha eksigini kabul etmeye baslar.

Simdi goruyormusunuz, sevgili talebeler, “BEN hastayim” dediginiz zaman dogal hali Mukemmellik olan bu Hayat Kaynagini tersine ceviriyorsunuz, iradeli cehaletinizle dogasinda olmayan yeni bir nitelik vererek.

Asirlarca suregelen kasitli bir yanlis anlama ile insanlik atmosferini yanlislik ve sahteliklerle elektrikledi. Soylememe bile gerek yok ki, “BEN hastayim” dediginiz zaman Kutsalliginiza bir ihanettir, cunku O hasta olamaz.

Bu soz size sert geliyormu ?

O zaman dusunun derim, bu sozun sizi nasil kurtaracagini goreceksiniz.

Tanri Adina tekrar ediyorum, sevgili talebeler, Tanri Varliginizi yanlis sekilde ifade etmekten vazgecin, cunku buna devam ettikce Ozgur olmaniz imkansizdir. Bu gercegi hicbir zaman abartamam, icinizdeki Yuce Tanri Varligini taniyip kabul ettiginiz zaman hayatinizda hicbir terslik veya muhalefet olamaz.

DUR! Size soyluyorum, ne zaman gucunuzu dis dunyaya, kisilere, yerlere, cisimlere verip Tanri Adina “Ben hastayim”, “Ben parasizim”, “Ben kendimi iyi hissetmiyorum” dediginizi farkettiginiz zaman bu oldurucu sartlari hemen geri cevirin,”BEN’im” diyerek. “BEN’im” mukemmel sagliktir, bolluktur, Mukemmelliktir, mutluluktur, baristir, ve hem kendinizde hem de baskalarindaki MUKEMMELLIGI tanima yetenegidir.

“BEN’im” ifadesini dusundugunuz zaman bu demektirki, “Tanrinin Faaliyetinin” Hayatinizdaki ifadesini taniyorsunuz. Yanlis ifadelerin sizi yonetmesine ve sinirlamasina musaade etmeyin. Daima hatirlayin,”Ben her an hayatimda tezahur eden Tanrinin zenginliginde yasiyorum ve hareket ediyorum.”

Kendi kendinize boyle hatirlatarak bu Yenilmez, Fethedilmez Varliga kapinizi acmis ve saf, Yenilmez Ozunu ve Zekasini dis dunyaniza Mukemmel sekilde ormesini saglamis oluyorsunuz.

Hepinizden rica ediyorum, sevgili talebeler, bir sekilde fiyatini odemeyeceginizi zannederek bu yanlis ifadeleri kullanmaya devam etmeyin. BU IMKANSIZDIR.

“BEN’im” kelimelerini bilincinize islemek istiyorum, ki, oldugunuz Yuce Tanri Varligini hicbir zaman unutmayasiniz.

Bu kelimeleri duyan veya okuyan herkesin bu Yuce Gercegin Kuvvetini hissedecegine guveniyorum.

Ne zaman Mukemmelikten daha eksik bir goruntu deneyiminizde peyda olursa bunun dogru olmadigini ve sadece hayatinizda Mukemmellik olarak tezahur eden Tanriyi kabul edeceginizi “siddetle” beyan edin. Yanlis goruntulere musaade ettikce Hayatinizda ve deneyimlerinizde bunlari meydana cikarirsiniz. Bu gercekleri kabul edip etmemeniz, sevgili talebeler, kisisel inanc meselesi degildir, fakat yuzyillarca deneyimle ispat edilmis, ve Ozgurluge kavusmaniz icin onunuze koyulmus “Yasadir.”

Bugunku dunyanizin ahenksizligini gecmisteki dusunce ve duygularinizla yarattiginiza artik uyanin. Ayaga kalkin! Ayaga kalkin ve bu sinirlamalardan artik kurtulmak icin Tanri “BEN’im Varligi” ile yurumeye baslayin. Evrende sizi sinirlamalarla kusatabilecek tek sey icinizdeki Yuce Aktif Tanri Varligi yerine dis goruntuleri kabullenmektir.

Bati Dunyasi Eski Dogu Sihirbazligini, yani Ruhsal Guclerin kotuye kullanilmasini reddettigini zannederek kendi kendini aldatmaktadir. Cunku insanlik tarihinde gelmis gecmis en kotu sihirbazlik bugun siyasal cevrelerde zihin gucunu yanlis kullanarak yapilmaktadir.

Eger bu muthis kuvvet ve Gercek sadece butun mevkilere Tanriyi getirerek kullanilsaydi yonetici sadece kendi ozgurlugune kavusmakla kalmazdi, fakat butun siyaset dunyasi Adalet ve Ozgurluk ile dolardi. O zaman biz de sadece Tanrinin Faal oldugu dogal bir dunyada yasardik.

Bugun de bir zamanlar Misir’da oldugu gibi. Zihin gucunu yanlisa kullananlar kendilerini bedenden bedene ahenksizlik icinde yasamaya mahkum ediyorlar.

Daima bunu beyan edin-“Kendim hakkinda baska hic kimseden bir sart veya nitelik kabul etmiyorum, ve “BEN’im” yonetmenim sadece Tanridir.” Gunde birkac defa sessizlik icinde oturup dis benliginizi sakinlestirin. Bu enerji kaynagini acacaktir. Bedeninizdeki enerjiyi kontrol etmeyi ve yonetmeyi ogrenin. Enerjinin sakin olmasini istiyorsaniz sakin olun. Enerjinin aktif olmasini istiyorsaniz aktif olun. Ayaga kalkip, karsilasip ustesinden gelmeniz lazim, baska yolu yok.

Talebeler daima aliskanliklarini izleyip bunlari kirmasini bilmelidirler. Talebe baskasi tarafindan yonetilmeden kendi kendisine bakip Mukkemmel olmayan herseyi kokunden cikarip atabilmelidir. Bu baska turlu erisilemeyecek bir ozgurluk getirir.

Eski aliskanliklara bagli kalmak eski ve pacavralanmis elbise giymeye benzer. Talebe bunlari baskasinin dusunmesini beklememelidir, kendisi yapmalidir. Hic kimse bunu baskasi icin yapamaz.

Bu Calismada ve bu Isinin (Ishin) altinda kiside sakli olan her sey ortadan kaldirma amaciyla disariya getirilmektedir. Dikkat edin-dikkatiniz istemediginiz seyler uzerinde olmasin.

Sizin icin olumlu sonuclar getirmeyen seylerin uzerinde durmak ve bunlari hatirlamak son derecede sacma ve komik. Yuzyillarca yarattiginiz sinirlamalari dikkatinizle ve kendi gayretinizle birkac senede yikabilmek sahane bir sey degilmi? Gayretinize degmezmi?

Bir seyden esprituel sekilde uzaklasmak bazan en etken ve cabuk yoldur, cunku bu yuceltici ve neseli his enerjiyi serbest birakir, ve cogu zaman mucizevi bir hadise yaratir.

Kisi kendini birakip Affetme Yasasina basvurdugu zaman gecmiste yarattigi her seyi Eriten Aleve (Mor Alev) atip bunlardan kurtulabilir. Bilinizki, bunlari eriten Alev Tanrinin Aktif Varligidir. Tanrinin Ozgurlugu burada faaliyet halinde.

Olumlu bir sey yapmak icinizden geldigi zaman yapin, sebat edin, ve gokler yere inse bile vazgecmeyin. “Tezahuratin” simdi veya sonra gelmesi hicbir zaman bilincinize girmemeli.

Talebeler bir seyi entellektuel olarak bildikleri zaman bile zihinlerinin yanlis sartlari hatirlamasina musaade etmemelidirler. Insanlarin kendi zihinlerindeki dusmanlari yenmemesi inanilmaz bir olay. Ortadan kaldirmaya calistigi sartlari aklindan cikarmadan hicbir talebe basarili olamaz.

Bir ogretmenin ogretmeye cabaladigi ilk sey talebeye “Kabullenmek” olayini anlatmaktir. Talebe dikkatini neye veriyorsa zihin bunu kabul eder ve birlesir. Zihin bir seyi veya sarti kabul ettigi zaman kisi bunu dunyasina ferman etmistir. Dikkatinizi bir seyin uzerinde tuttugunuz zaman bunu kabulleniyorsunuz demektir, cunku dikkat ederek zihninizin bununla “bir” olmasina musaade ettiniz.

Bir kisi coreklenmis bir yilan gordugu zaman uzerinemi gider? Tabiiki hayir. Fakat talebeler dikkatlerini problemlerinin uzerine tuttuklari zaman aynen bunu yapiyorlar.

Hayatta sadece iki faaliyet vardir, ve Ic Dunyanin Mukemmel Planina gore Dis Dunyayi yonetmesine musaade etmiyorsaniz, o zaman dizginler Dis Dunyanin elindedir.

Olumlu bir resim zihninizde parladigi zaman realite odur. Resmi hatirlayip gozunuzun onunde yeniden tuttugunuz zaman realitenin yaratilisi baslar.

Bir insan kendi Tanri Varliginin o kadar farkinda olabilirki, her zaman, O’nun Isiginin uzerine aktigini gorebilir ve hissedebilir.

Istemedigi seyler icin Dis Varligin (Ego) kendine sonsuz guveni vardir. Talebenin vazifesi duygularin kusurluluguna olan ayni guveni Tanrinin Mukemmelligi icin de islemesidir.

Talebe daima kendine guvenmeli. Daima dusunmeli, “Bana verilen ipuclarindan bu faaliyeti yogunlastirmak icin neler yapabilirim?” .

“The “Am” Discourses By The Ascended Master Saint Germain”
Discourse 1, October 3, 1932
Saint Germain Foundation

missbugg
02-01-2007, 01:31
Harika bi yazı Dr. paylaştığın için tşklr:flowers2:

tantra
02-01-2007, 10:41
:flowers2: teşekküt ederim çok güzel aydınlatıcı hatırlatıyor...

BEN BENİM...

kırkayak
02-01-2007, 12:57
iyi günler öncelikle yeni yılınızı en içten dileklerinle kutlar yeni yılda neşeli ,sağlıklı,huzurlu,mutlu güzel bir yıl geçirmenizi temenli ederim.Çok güzel bir yazı alınacak çok dersler var dogrular her zaman her yerde yaşandıgı gibi öncelikle kendi içinde yaşadıktan sora dışarı çıkyor önce her konuda kendi içine dönüyorsun sorada yapman gerkenni gerçekleştiriyorsun evet BEN im kelimesi çok büyük bir güç bunu iyi kullandığında insan kendisi oluyor. pirensip olarakta KİM NE YAPARSA KENDİSİNE YAPAR ,İSANIN KENDİSİNE VERDİĞİ ZARARI HİÇ KİMSE VERMEZ ögle degimi NE EKERSEN ONU BİÇERSİN,RÜZGAREKEN ,FIRTINA BİÇER ellerinize sağlık bu yazıların devamını isteriz çok faydalı yazılar.Allah razı olsun sağolun

parisstgermain
20-05-2007, 03:40
muhteşem!!!çok teşekkürler!!geceme ışık kattı!!!

Akineton
02-11-2007, 00:48
Çok süper bir mesajmış evet gücümüzü modern gurulara teslim etmeyelim.

sarass
02-11-2007, 10:45
Çok süper bir mesajmış evet gücümüzü modern gurulara teslim etmeyelim.

sevgili akineton..

kim kime neyi teslim ediyo..??:)
anlamadım vallahiiii:puah::puah::puah::puah::puah:
teslim eden kim alan kim? satışıda yapılıyo mu bunun?:)

New Life
03-11-2007, 15:59
aydınlatan bir paylaşım. teşekkürler

telvin
04-11-2007, 13:51
paylaşımın için sağol...keyifle okudum

umutnur
25-12-2007, 17:20
bu güzel bilgileri ve paylaşımı hatırlatmak istedim.sevgi ile bütün can lara.:flowers2:

nergiz
25-12-2007, 20:58
:flowers2:teşekkürler yazan ve hatırlatan can lara:flowers2:

mySoul
19-06-2008, 08:56
Ekim 1932 den mektup almışız, ve bu bütün bu zamanı çok detay açıklamış, bu ne muhteşemlik,mektubu yazana ,bizlere ulaştırana teşekkürler:flowers:, bilince yerleşene şükürler olsun :angel2: