PDA

Grafik Görünüm : Pratik Bilgiler

reikevs
11-12-2006, 08:34
KEREVIZ
Evinizde kereviz sevmeyenler varsa ve onların bu eşsiz yararları olan sebzeden yemesini istiyorsanız size küçük bir öneri:
Orta boy bir kerevizi rendeleyin. Yarım limon suyunu dökün ve karıştırın.
Sarmısaklı yoğurt hazırlayın ve rendelenmiş kerevizi karıştırın. Biraz da tuz ve zeytin yağı dökün.
Kereviz tadı anlaşılmadığı için, çok rahatlıkla yenebiliyor.
Hatta bir tabak makarnanın üstüne sos olarak koyduğunuzda kimse kereviz yedigini bile anlayamıyor.....

LIMON:

Suyunu sıktığınız limonların kabuklarını atmayın. Dolapta saklayın.
Limon kabuğunu banyoda ayak topuklarınızı temizlemek için kullanabilirsiniz.
Hem yaza hazırlık için çok idealdir. Hem ayak sağlığı ve bakımı için de muhteşemdir.
Limon kabuğunu elleriniz için de kullanabilirsiniz. Hem parlatır hem derinden temizler.
Limon kabuğunu lavabonun içini temizlemek için kullanabilirsiniz. Çok iyi temizliyor.

KURU CILT MASKESI VE SAÇ BAKIMI

Kuru ciltleri temizlemek ve nemlendirmek için zeytinyağını bir pamuğa dökün. Ve cildinizi bununla temizleyin.
Bir yumurta (sarısı ve beyazıyla) yarım çay bardağı zeytinyağı ve yarım limon suyu karışımını hazırlayın ve iyice karıştırın.
Saçınıza sürün. Bir saat bekletin ve iyice yıkayın. İnanılmaz parlak ve canlı saçlarınız olacaktır. (haftada bir kere yapabilirsiniz)
Yukarıdaki karışımı yüzünüz için de kullanabilirsiniz. Yüzünüze sürün. İyice kuruduktan sonra yıkayın. Cildiniz parlayacaktır.

devam edecek..........

:)

BBG
14-12-2006, 08:32
Sevgili Reikevs bir çok kişi soğan ya da sarımsak doğrarken ellerine sinen kokudan nefret ederki ben de bunlardan biriydim. Ancak Bakır yemek kaşığının mucisesi beni şaşırttı.

Ellerinizi bakır yemek kaşığı (eski yemek kaşıkları hepimizde bulunur sanırım) ile sanki elinizde sabun varmış gibi akan suyun altında yıkayın. 1 dakika kadar göreceksiniz ki elinizde ne soğan ne de sarımsak kokusu kalacaktır.

reikevs
15-12-2006, 16:09
Bu süper pratik bilgilerden biri teşekkürler BBG. evet cogu kez ellerimiz sarmısak ve soğan kokar ve hiç hoş olmaz.

SARMISAK
Sarmısak soymak için en kolay yöntem, sarmısak taneciklerini, su dolu bir kabın icinde biraz bekletmek. daha kolay kabuklarından ayrılıyorlar....

Sarmısak ve soğan yiyorsunuz seviyorsunuz.... güzel...
ama kokusu ağızda başkalarına duyuracağı koku hoş değil..... evet
Hemen biraz maydonoz yeyin.
Dişlerinizi fırçalayın. :wink_smile:

koku kalmıyor........

:wave:

reikevs
18-12-2006, 09:24
ZEYTIN

aldiginiz zeytin büyük bir oranda tuzlu olacaktır. tuzlu zeytin yemek istemiyor iseniz küçük bir püf noktası :
su kaynatın kaynamış suyu, zeytinleri koyduğunuz kabın içine dökün.
ve kaynamış su soğuyana kadar bekleyin...
sonra suyu dökün. zeytinleri soğuk suyla iyice yıkayın.
yiyeceğiniz miktarda zeytini, yağlayın ve limonlayın
tuzundan arınmış olacaktır.

:wink_smile:

ben bunu peynir içinde yapıyorum. çok tuzlu ise, yenecek kadar olan peyniri kaba koyuyorum, kaynak suyla bir süre bekletiyorum.
hem yumuşuyor, hem tuzundan arınmış oluyor. çok lezzetli oluyor. denemekte fayda var....

reikevs
19-12-2006, 09:19
KIRMIZI ET

önümüz kurban bayramı, etli yemekler nefis....
yalniz et haşlayacaksanız ya da etli kavurmalar yapacaksanız size küçük bir öneri:
haşlayacağınız ya da kavuracağınız ete önceden kesinlikle tuz koymayın. bırakın tuzsuz pişsin, haşlansın. piştikten sonra tuz dökersiniz. hatta içine bir tatlı kaşığı şeker koyun. Hamur gibi yumuşacık olacaktır....

reikevs
19-12-2006, 09:24
ŞEKER

Kırmızı ete, kuru baklagiller pişirirken (nohut, kuru fasulye vs...) ve pirinç pilavını şekerin yumuşattığını biliyor muydunuz ?

Geceden suya ıslattığınız nohut veya kurufasulyenin içine bir çorba kaşığı şeker koyun. Karıştırın .... Ertesi güne daha da yumuşamış olacaktır.

Pilav yaparken, pirinci kavuruyorsunuz içine bir çay kaşığı şeker koyun. Pilav çok ama çok lezzetli olacaktır. Hatta pirinci kavururken yarım limon suyu ekleyin. tadı harika olacaktır.

Sebze yemeklerine şeker konuluyor artık bunu herkes biliyor... :wink_smile:

reikevs
09-01-2007, 16:26
EKMEK

Evde bir sürü bayat ekmek mi birikti, size güzel bir öneri.
Ekmekleri dilimleyin, tepsiye sıralayın, yüksek ateşte fırınlayın. Hafif kuru-kızarmış olduklarında, çıkarın (yaklaşık 10-15 dk yeterli).
Soğuduklarında, mikserden geçirin toz haline getirin. Ve cam kavanozda saklayın.
İstediğinizde köfte içine harç olarak kullanabilirsiniz.
Çorba üstüne de konabilir....
Her zaman elinizin altında duracaktır.....