PDA

Grafik Görünüm : Lokumlu Kurabiye Gibi bi' Şey :D

balbanu
14-11-2006, 21:00
Ehehe... Bugün Sahrap Soysal'ın "Sevgilim, Akşama Ne Pişirdin?" adlı yemek kitabındaki Çilekli Bademli Turta tarifini deneyecektim...
Ama çilek mevsimi olmadığı gibi, evde badem de yoktu... Hadi dedim... Vişne var buzlukta onu kullanırım... Ama bir baktım ki tarifteki 7 yumurta değil tek bir yumurta bile kalmamış bizim dolapta :doh: :bangin: Düşündüm ve komşudan istenebilecek sayıda yumurta içeren bir tarif uygulamam gerektiğine karar verdim.
Şimdi...
"Niye çıkıp da yumurta almadın?" derseniz, binasının alt katında market olan bir kişilik olarak şöyle bir yanıt veririm:
Tembelim efendim :dil:
Sonuç itibariyle mis gibi lokumlu kurabiye gibi bi' şey yaptım...

Malzemeleri şöyle:
1 + 1/4 su bardağı un
50 gr oda sıcaklığında, yumuşak margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta :naughty:
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
Gönlünüzce tarçın... miyamm da miyammm ben onu çok severim... Şöyle 1-1,5 tatlı kaşığı koydum ben... ama asıl tarifte o da 1/2 çay kaşığı görünüyor... Seviyorsanız koyun... cesur olun.. sevgi cesaret ister :thumbsup:
2-3 tane lokum - minik zar şeklinde doğranmış (Ben Hacı Bekir'in çifte kavrulmuş,fıstıklısını kullandım... ki kendüsünü sadece lokum olarak çok severiz :essen: )
1 kahve fincanından azca kuşüzümü
2-3 lokma/parça çikolata... (Aslında bu da tarifte 1 çay bardağı damla çikolata olarak geçiyor... ama illa damla çikolata almanıza gerek yok... evdeki herhangi bir çikolatadan ufak parçalar çıkartabilirsiniz... Hatta çok da ufak yapmazsanız, daha da hoş oluyor.)
Ben bunlara ek olarak, tarifte olmayan 2-3 tane de kuru kayısı ekledim... Tabii yine minik küpler şeklinde doğrayarak...

İşlemi basit...
Yumuşak margarini, şekeri ve yumurtayı çırpma kabına koyup mikserle birbirine yedirerek çırpıyorsunuz. Sonra üzerine unu, kabartma tozunu ve tarçini eliyorsunuz... Biraz daha çırptıktan sonra, eğlenceli malzemeleri de ekleyip kaşıkla biraz karıştırıyorsunuz...eşit yayılsın diye malzemeler...
Sonra da fırın tepsisine yağlı kağıt serip bu oluşan koyu kıvamlı kek hamuruna benzeyen şeyden tatlı kaşığıyla parçalar alıp, tepsiye aralıklı oarak incece tabaklar halinde yayıyorsunuz.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında şöyle bir 15 dakika kadar, fazla kızartmadan pişiriyorsunuz.
Fırından çıkarttığınızda yumuşacık olur; pişmedi sanmayın... Biraz soğuyunca katılaşacaktır.
Hmmmmm Earl Grey çayla muhteşem oluyor :essen: Tabii kahve de olur... Ama lütfen Nescafe/Jacobs/CafeCrown tarzı "instant" kahveler tüketmeyinnn :( Onlar kahve bile değil çünkü... Kahve doğada yok olur mu? Tüm kahveler tortu bırakır... Onlardan iz kalmıyor..unutmayın... Üşenmeyin filitre kahve için... Ya a bizim misssssss gibi köpüklü kahvemizdennn :friends:
Afiyonk olsuuuunnn...:flowers2:
http://photos1.blogger.com/blogger/5317/3946/1600/G_r_nt0023.jpg
fotoğrafını da ekliyorum; ama artık görünürse :bravo:

ladygodiva
14-11-2006, 22:07
ahhh ahhhh aahhhhh
sen benim rejimime
diri vicıdıma zararsın ziyansın :D :D :D

Manga
15-11-2006, 09:55
:puah: :banana: Yaşasıın yaşasıınn..Yine döktürmüşün balbanucumm yaaa..Walla sana progam yapıcam telefisyonda.. balbanu beder..yeter artık..yanında da biz dururuz şişko şişko bakın biz yedik böööle olduk die hueheuhe:lol:

balbanu
15-11-2006, 19:31
Ehe falla süper olur Mangacım :bravo: Asla da haaayır demem yani ....
Üzülme Özge :flowers2: Hep beraber tombiş tombiş çıkar, yemeklere her aşamada reiki verir, sevgi pıtırcıkları olarak çığır açarız gündüz kuşağında...:banana: Böööle bi' spritüel yemek programı daha olmamıştır nasılsa telefisyonda :thumbsup: Amaaaa haftada bir Turgay abi gelsiiin bir de Tunç aaabi :whistling: Hem dünyaya mesaj veririz :dil: hem de yapar yer eğleniriz :friends:

Tunç
17-11-2006, 08:25
Diyet yapıyorum.. yemek tarifleri bölümü kapatılmıştır. Hehehe :whistling:

balbanu
17-11-2006, 12:58
Ben de her çarşamba diyete başlıyorum (pazartesi diyete başlama takıntısını reddetmek için); ama perşembeyi bulamadan çoktaaaaaaan bir porsiyon portakallı baklavayı ya da iç pilavı bünyeme kazandırmış oluyorum :whistling:
Her ne kadar benim de 5 kg fazlam şöööyle bi 6 kilo fazlaya doğru :naughty: evrilse deeee...
Tunç aaaabi biz bööle de güselis yaffff :flowers2:

balbanu
06-03-2007, 15:27
Tunç aaabi? Nasılsın?
Ne oldu senin diyet? :dry:
Kendi yaptığım ve unuttuğum bir tarifi ararken gördüm de bu sayfayı :D Ahh ah... Benim o 6 kg fazlam, ben farketmeden bir ara 11 kilo fazlaya dönüştü :bangin: şimdi ondan 2,5 kilo eksilttim neyse ki :D Yafff bu aura genişliği ne zaman ruhen hissediliyo'? Bünye, açığı kapatıcam diye enden çatlayacak diye korkuyorum :puah: