PDA

Grafik Görünüm : şifaniza Ihtiyacim Var

esitmez
06-11-2006, 08:40
klhkhuguık

neslihan
06-11-2006, 09:17
Hemen geliyor destek:angel2:

neslihan
06-11-2006, 09:19
ismini yazabilirmisiniz lütfen ve bulunduğu şehri

reikevs
06-11-2006, 09:50
iyileşme durumu var mı bu dört yaşındaki bebeğin. inşallah ümit ederim iyileşir.
kızınız için çok sevindim.

şifanız hemen geliyor.......

:friends:

neslihan
06-11-2006, 10:03
:angel2: :kalp:

ladygodiva
06-11-2006, 14:00
şifa gönderelim hemen tabi ama
merak ettiim yasal sürece başladınız mı
hekimlerin bu hataları beni inanılmaz üzüyor
neden, nasıl olabiliyor bilmiyorum ve bir türlü kabullenemiyorum!!!
allah herkese sabır versin!

reikevs
06-11-2006, 14:07
ben de ladygodiva' ya katılıyorum. Bu hastanenin bir ihmalii...

çocuklara ve bebeklere yapılan tüm kötü hareketleri ve ihmalkarsızlıkları kabullenemiyorum.
Önlenebilecek her şeyin tedbirini almak gerekir, dikkatli olmak gerekir.
Bebekleri ve çocukları koruyalım. onlar bizim geleceğimiz.
:(

aspirin
06-11-2006, 15:39
Allah yardım etsin.:angel2:

Benim oğlum da yaşamıştı.Ama gözler konusundaki hassasiyeti doktoru söylemişti.Çok dikkat ettik.Çok şükür atlattık.

Ama yakın bir arkadaşımın oğlu atlatamadı.Gözlerini kaybetti.Ama yürümesi,konuşması,herşeyi normal.Herkes alıştı.Yazı buymuş deyip,yaşıyorlar.Yasal olarak hiçbir girişim yapılamadı diğer koşuşturmalardan.Sadece kabul ettiler. İnanılmaz yakışıklı ve zeki bir delikanlı yetişiyor:friends:

pirilti
06-11-2006, 18:55
:angel2: hemen gönderiyorum geçmiş olsun yüreğinizde umut hiç eksik olmasın sevgiyle

doktor
06-11-2006, 20:01
Yeğeninize çok geçmiş olsun diyorum.. Gelişimi ile, pek çok bedensel sorunu atlatacağına inanıyorum.

Nacizane....

Erken doğan ( prematür ve immatür) bebekler , bildiğiniz gibi , organlarının gelişimini tamamlamamışlardır.

Normal doğum ortalama 40 haftada beklenir. Ancak gebeliğin 36 .haftasından sonra, bebeklerin anne karnında gelişimi hemen hemen tamamlanmış sayılır.

32-36 hafta arası doğan bebeklere "prematür " (yani PRE: öncesi MATÜR : olgun ) denir.. Kıyaslanamaz ama ,ham elma gibi.. Onu dalından koparınca kendi kendine olgunlaşması pek beklenemez.

İnsan bedeni ise böyle erken doğumlarda , tek başına olgunlaşmayı pek başaramaz.. Mutlaka tıbbi destek gerekir.. Olabildiği kadar.

Prematür doğmuş bebeklerde en sık görülen problem, akciğer gelişememesi ve gözlerde gelişememedir. Ve diğer başka yarım kalmış durumlar.

Bu yüzden, bu şekilde doğan bebeklere , bazı hastanelerde özel bakım üniteleri açılır.. Bu bebekler uzun süre hastanede yatabilirler.. Gelişimleri tamamlanıncaya kadar en azından.. 3 ay-4 ay bile.
Sadece gözlerinin kapatılmaması ile görmez olması gibi elbette talihsizlik, ancak anlattığım gibi, görmez olmanın nedeni bu kadar basit değil.

Bazı bebekler yaşama dört elle sarılıyorlar ve ellerinden geldiği kadar gelişimlerini tamamlıyorlar, bazıları ise kısmen..

Bu noktada yapılan tıbbi yardım , onların bu savaşlarında elden geldiği kadar yardım etmek. Yani kopmaya yüz tutmuş ham elmayı, uzun süre dalında tutmaya çalışmak.

Sevgilerimle.:angel2:

nisan
06-11-2006, 20:17
:angel2: :kalp: :kalp: :kalp:

yaso
07-11-2006, 00:06
:angel2: :kalp: :angel2:

serap
15-11-2006, 18:32
geçmiş olsun...destek hemen geliyor:angel2: