PDA

Grafik Görünüm : Alkol ?

the_crow
01-11-2006, 17:31
Hic bir sekilde dogrulugunu savunmamam ile beraber gerek is cevrem gerekse bulunmam gereken ortamlar nedeniyle gunluk yasantimda alkol almak artik cok normal oldu.Mutlaka bir olcusu oldugunu dusunuyor ve kisiye gore degiskenlik gosterdigini biliyorum :) Ancak normal gunlerden bahsediyim,benim icin bu 2 3 kadeh kirmizi sarap tabikide bunun asildigi party gunleri falan oluyor.:banana:

Butun bunlarla beraber bildigim birsey var ki o da alkolun verdigi negatif enerji ve cakralarima etkisi.Olcuyu ve kullanma araligini kontrol etmek mumkun ancak bahsettigim bu etkilerden korunmanin veya temizlemenin yollari nedir bunu merak ediyorum.

Konuyu umarim dogru bolumde yazmisimdir,yardimci olursaniz sevinirim.

Herkese Sevgiler...:kalp:

ladygodiva
01-11-2006, 18:03
işkembe çorbası..

dermişiiimmm :D

hemi de Beykoz'da :D :D
ahhh ankara'yı mı özledim ne ?!

neyse cıvıtmayalım:

şimdiii...
kırmızı et, alkol, tütün gibi zararlı maddeleri bedenimizden uzak tutmalıyız. bunlar bizim çakralrımızı dediğiniz gibi olumsuz etkiler. dolayısıyla enerji çalışmalarımız için de bu büyük bir kötülüktür.

aynı zamanda 'sarhoş' olmamamız da önemli. çünkü, her an şuurumuzun açık olması negatif saldırılarından korunmakta en önemli şeydir.

gelelim korunmaya..
hangi enerjileri kullanabiliyorsunuz bilmiyorum ama uzaktan şifa gönderebiliyorsanız kadehi elinize alıp 'bu şaraptaki bana zarar verecek tüm negatif enerjilerin nötralizasyonuna, tüm şifa güçlerimle şifa gönderiyorum' derseniz elinizdeki kadeh muhtemelen titremeye başlayacaktır. ancak etrafınızdakiler size yarım saat geçti ama neden içmiyorsun diyerek deli muamelesinde bulunabilir :D
bu bir yöntem :D

başka bir yöntem de şu:
'bu gece yiyeceğim ve içeceğim her şeyin içindeki negatif enerjilerin ve zararlı kimyasalların sevgiye dönüşmesine, tüm şifa güçlerimle şifa gönderiyorum' dersiniz
bu iş için de bence sabahtan oturun başlayın çalışmaya:D

ya da tek bir kadehle işi bırakın :D

doktor
01-11-2006, 18:22
Sevgili Ladygodiva, çok ama çok tatlısın.. Çok atlısın dermişim :wink_smile:

Alkolün , spirituel çalışmalar üzerine zararlı etkisini o kadar güzel anlatmışsın ki hayran kaldım.

Gelelim alkolün fiziksel zararlarına.

Hassas hücreleri yok eder( Beyin, sperm , karaciğer)

Bu getirilerle , bedende oluşan doku kayıpları, zincirleme olarak , tüm organların zarar görmesine yol açar. Böylece , bedenimizin savunma mekanizmaları zayıflar.. Başka hastalıklara zemin hazırlanır .

Beyin hücrelerindeki kalıcı hasar , unutkanlık , erken bunama ,

Karaciğer hasarı , karaciğerde yağlanma , siroz ,

Pankreasta hasar , diabet ve bazı metabolik hastalıklar ,

Savunma sistemimizde zayıflama ... gerisini siz düşünün. ....

Ölçülü içelim, içeceksek eğer....:bravo:

PsYcHouSaN
02-11-2006, 14:36
alkolden konu açılmışken ve ben yeni gelmişken bir soru sormak istiyorum...Alkollüiken reiki verilebiliyor mu?yoksa bir sorun çkıabilirmi karşıya negatif enerji aktarma gibi?şimdiden teşekkürler...

ladygodiva
02-11-2006, 16:41
ben kesinlikle verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
siz bir kanalsınız
o kanalın içi pisse, gelen su ne kadar temiz de olsa kirlenecektir

Bluerain
02-11-2006, 18:55
sevgili ladygodiva ya katılmıyorum evrensel yaşam enerjisini hiçbir şey kirletemez. evrensel yaşam enerjisine bizim kanalığımız su kanalı seklinde değildir.:)

yanlız bu konuyu etik olarak değerlendire biliriz bu kişinin vericeği bir karardır bence , kendi fikrim ise sarhoş değil ama alkolüyseniz enerji vermenizde hiçbir sakınca yoktur, dediğim gibi kişinin vericeği bir karar.

Akyron
02-11-2006, 20:28
Değerli arkadaşım "alkolun verdigi negatif enerji ve cakralarima olan olumsuz etkisinden korunmanin veya temizlemenin yollari nedir" demişsin yanlış anlamadıysam...
Öncelikle reiki'ye inisiye olmulsanız mideniz bulandığında veya kendinizi kötü hissettiğinizde 6.yaani alın çakranıza ve 3. yaani güç çakranıza değişik zamanalrda reiki vermek "alkolün düzeyi ne olursa olsun" çok hızlı bir arınma yaşatır ve vücuttan kısa bir sürede atılmasına yardımcı olur...Alkol genel olarak vücuttaki enerji devinimini yavaşlatır..Eğer reiki 'ye inisiye olmuşsanız önerebileceğim şeyler bunlardır...
Haa onun dışında yatmadan önce bikaç kadeh şarap iyi gelir sinirleri yatıştırmak için o ayrı :wink_smile: ama abartmamak gerekir diye düşünüyorum...:blush:
Ayrıca her zaman buzdolabında soda-ayran bulundurmak her halukarda işe yarar diye düşünüyorum :thumbsup:

Bluerain
02-11-2006, 20:50
Ergincim ben PsYcHouSaN sorusuna cevap yazmıştım alkolün zaralarına doktorcum güzel cevap vermiş zaten :)

PsYcHouSaN
03-11-2006, 09:40
arkadaşlar fikirleriniz çok teşekkürler...

PsYcHouSaN
03-11-2006, 11:29
vaktim çok dar oldugu için önceki mesaj kısa oldu:)reiki inisiasyonu aldım ben ve suanda ikinci dereceyim yalnıza alkol ile kullanımı hakkında kuşkularm vardı ama anladığım kadarıyla kalbimin sesini dinlemem gerekecek..:)

Hazar
03-02-2008, 22:33
Alkol alındıktan sonra çakralarda tıkanıklık olacağından enerjinin az ya da o anlık hiç akmayacağını düşünüyorum. Zaten Reiki'yi biyo enerjiden ayıran en önemli özellik; hiç bir şekilde negatif enerji aktarımının olmamasıdır. Eğer alkol alacaksak az almakta fayda var. Bir kitapta okumuştum ama hangi kitap olduğunu hatırlamıyorum. Alkol bir kez alındığında bile on yıl kadar çakralara etkisi olur gibisinden bilgiler içeriyordu ama; ne kadar doğru bilinmez...