Grafik Görünüm : Depresyon
Öyle karışık duygular içerisindeyim ki..İnşallah yaşadıgım sıkıntıyı kelimelere döküp anlatabilirim..Eşim bilgisayar mühendisi bundan 6 sene önce bu ekonomik krizde çalıştıgı şirket battı ve daha sonra kendisi bir şirket kurdu 3 ortak açmışlardı o şirkette iflas etti...
Daha sonra büyük bir firmanın Bilgi işlem Müdürü olarak işe girdi sonra o büyük holding 1 ay sonra çalışanlarının maaşını veremez oldu ve ordanda ayrılmak zorunda kaldı...
Bu durumlar eşimde artık başarısızlık korkusu getirdi ve bu seferde Tip 1 diyabet hastası oldu 3 senedirde tip 1 diyabet hastası....geçen kişta tamammen raslantı eseri tip 1 diyabet oldugu için çok yakın doktor bir arkadaşımızdan rutin kontrolleri sırasında böbreginde tümör tespit edildi..kendisi aynı zamanda hemofili hastası(kanda pıhtılaşma olmuyor)1,5 ay hastanede kaldık...ameliyat çok başarılı geçti..ama kan probleminden dolayı 3 defa iç kanaması geçirdi....
Şu an Allah'a çok şükür hastalıgıyla ilgili bir problemimiz kalmadı..fakat depresyonda kendisinin çalışma odası var o odadan dişarı çıkmıyor..maket puzzle,bilgisayarı veakvaryumuyla bir kendisine bir dünya kurmuş sabaha kadar oturuyor..sabah 8'de yatıyor 3-4 saatlik uyluyla ayakta kalıyor..o odadan dışarı çıkaramıyoruz..Kendisi bazen şöyle artık böyle omaz diyip iş girişimlerine girişiyor....bu işte olmaz diyip tekrar odaya koşuyor...
Şuan oglumda ünüversiteye sınavlarına hazırlanıyor babasını gördülçe ben neden okuyayım....babam 2 dil biliyor yurtdışında egitim almış bilgisayar müh.evde oturuyor ben de böyle olacam diye onuda endişeleri başladı...
Ben onlara nasıl yardımcı olabilirm..eşimi odadan nasıl çıkarabilirim oglumun kaygılarını,sorumluluklarının olduguna nasıl ona anlatabilirim...biemiyorum işte böyle karışık duygular içindeyim..kendi içimdeki hayata olan öfkemi bastıramıyorum...
Bana ve aileme bu konuda sevgi ve desteklerinizle yardımcı olabilir misiniz..
Metin Aykut/39
Altug Aykut/17
Yasemin Aykut/39
Ankara/Çankaya
Şimdiden herkese teşekkürlerimi sevgilerimi yolluyorumm..
:flowers2:
Sevgili Yasemin... sevgi enerjlerimizle yanınızdayız :angel2:
Bu arada.. bol bol çakra dengelemesi yapsan.. kendine ve ailene fırsat buldukça reiki versen... hatta aileni reiki ile tanıştırsan :)
benim de size bir önerim olabilir diye dusundum. cunku benzer bir olayi yasayip, reiki masterimin bana verdigi bir bilgiyle bazi seyleri kismi de olsa duzeltmeyi denedigim bir calisma....
esimin kok cakrasina reiki verdim. biliyoruz ki kok cakrasi calismasi parasal ve ekonomi ile ilgili sorunlarda cozum olabiliyor.
Her zorlugun altinda bir kolay yol vardir. ama o yolu bulmak tamamen bize dusuyor.
ailenizle birlikte huzur ve mutluluk diliyorum
:friends:
Tunç abiii aslında Reiki'yi kendisi ögrelenelim beraber gidelim demişti teklif ondan geldi...fakat gene kendisi vazgeçtii...
Evde kendim sürekli çakra dengelemesi yapıyorum ....eşimde,oglumda bana reiki yapmam konusunda talep te bulunmadılar...inşallah sabırla bekliyorum..
Merhaba Yasemin.. öncelikle üzüntünü paylaştığımı bilmeni isterim. Sana enerji gönderemeyeceğim ( reiki 1 olduğum için ) ancak başka şekillerde yardımcı olmaya çalışacağım.. 6 ay önce benzer durumlar yaşadım.. Depresyon hakikaten ciddiye alınması gereken , önemli bir hastalık..
Öncelikle kati suretle doktora gitmesi gerekiyor..Doktora gittikten yaklaşık 2 ay sonra yeniden doğmuş gibi hissedecek, ben bir kabus gördüm ve uyandım diyecek.. Süreçler elbette kişiye göre değişiklik gösterebilir. Ancak genel süreç bu şekilde işliyor. İnan bana doktora gitmesiyle herşey değişecek. Senin ilgili davranmanı, ancak üstüne gitmemeni tavsiye ediyorum.. Örneğin sen iyi niyetle hadi çıkalım , biraz dolaşım gibi bişey söylediğinde eğer "Hayır" diyorsa, Sadece "peki başka bi zaman gideriz" demekle yetinmelisin. Söylenecek çok şey var aslında..Eğer istersen msn imi verebilirim..
Bir an önce ailenle mutlu bir yaşama erişebilmeniz dileklerimle
Sevgiler
neslihan
21-09-2006, 22:53
Yanındayız Yasemin :angel2:
Eşin ve ailenin yaşadığı bu zor dönem senin sevgin ve anlayışınla geçecek biraz sabır sadece...
Bizler de desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz...
Depresyonla senelerce yaşamış bir kişi olarak küçükte olsa tavsiyelerim var.
Öncelikle eşine ona ihtiyacınız olduğunu hissettirmen gerekiyor..
Yani eşini o odadan ve gece uykusuzluğundan kurtarmanın öncelikli yolu ona dışarı çıkmak için bir amaç bulmakla başlıyor...
Bunun için eşine örneğin sabah o uyumadan erken saatlerde yürüyüşe başlamak istediğini ve erken saatte yalnız çıkamayacağını ona yardımcı olmasını isteyebilirsin...
Ya da şimdi aklıma gelen öneri bir hafta sonu eşinin ailesinin yardıma ihtiyacı olduğunu yada başka bir bahane söyleyip izmire gelmeye ikna edebilirsin...
Dikkat edersen bu önerilerde ona yardım amaçlı değil sadece başkalarına yardım amaçlı bir dışarı çıkma zorunluluğu olmasını önerdim...
Eşin senden reiki talep etmese de ne zaman onun yanına gelsen reiki kanalını aç ve ona sevgiyle dokun ..Sevgini ve desteğini mutlak alacak ve şifalanacaktır..
Doktor değilim ancak depresyon ilaçlarının tek kesin çözüm olmadığını senelerce deneyimledim...Bir sene de depresyon illetinden reiki sayesinde kurtuldum eşinde kurtulacak ben buna inanıyorum:angel2:
Sevgilerimle:friends:
:kalp: Sevgili tunç abi,reikevs,ceren ve canım arkadaşım neslihancıgım bana yardımcı oldugunuz için hepinize ayrı,ayrı teşekkürlerimi sunuyorum....
Duygularımı bir şekilde anlatmak ve birilerin bana yol göstermesini istedigim için bu yazıyı yazdım....şimdi de ailevi durumu yazıp sizleri sıktımmı acaba diye düşünüyorum.....
Sizlerin önünde saygıyla egiliyorum...sevgilerimi yolluyorum....:angel2: :angel2:
mevlana.24
22-09-2006, 11:47
inanın çok üzüldüm canım kırıldı. ...acil şifalar diliyorum.....mevlana.24...
şimdi de ailevi durumu yazıp sizleri sıktımmı acaba diye düşünüyorum.....
Ne demek.. olurmu hiç öyle şey.. paylaşıp yardımlaşabiliyorsak ne mutlu bize.
Sevgilerimle :flowers:
Sevgili Yasemin hepimiz zaman zaman bu olumsuzlukları yaşayabiliyoruz.Burada iş sana düşüyor sonsuz sabır ve şevkatinle bu işin üstesinden gelebilirsin bende 7 yıl önce bua benzer olaylar yaşadım hep kendi kendime sen ayakta kalmak zorundasın diyerk mücadele ettim ve başardım.İnanıyorumki sende başarırsın sağlıklı ve mutlu günler çok yakında lütfen buna inan sevgilerimle
:flowers2: :flowers2:
ladygodiva
27-09-2006, 17:31
merhaba
bu tip durumlarda melek enerjileri inanılmaz işe yarıyor. tuhaf bir mutluluk hissediliyor. Eşinizden izin istemenize, onun 'normal' olmadığı için 'destek'e ihtiyacı olduğunu göstermenize gerek de yok. Allahın izniyle bütünün hayrına olacak şekilde deyip gönderin şifalarınızı
Melek enerjilerine uyumlanmamış olabilirsiniz. Uyumlama almayı tercih edebilirsiniz. Etrafınızda melek enerjisi uyumlayacak birisi yoksa ben seve seve uzaktan uyumlama gerçekleştiririm ama buna gerek bile yok. Onları sadece gönülden yardıma çağırmanız yeterlidir.
Özellikle Melek Mikail'i çağırın. Onunla çalışmak çok ilginç sonuçlar veriyor. Çokk farklı yöntemler gösteriyor.
Doktor tedavisi konusunda yapılacakları siz de en az bizler kadar iyi biliyorsunuzdur zaten.
İşsizlik ve depresyon çok kötü. İkisi birbirini doğuruyor zaten. Ama en acısı sanırım eşe karşı mahçupluk duygusu. Eşinize ne olursa olsun ihtiyacınız olduğunu hissettirin ama bunu sakın söylemeyin!
Ne olursa olsun benim sana ihtiyacım var gibi laflar bu gibi durumlarda daha da itici oluyor ve 'ne olursa olsun' durumu psikolojiyi daha da alt üst ediyor.
Olumlama yapın. Birçokları bunları zikir kelimesi gibi kullanmayı tercih eder. Ben 'mış' gibi yaşamayı tercih ederim. Çok daha etkili olduğunu gördüm. Çocuğunuza, kendinize ve etrafınıza sanki eşiniz normalmiş gibi davranın. Bu tutum sizin en alt seviyede etkilenmenizi sağlar.
eşim bugün yemek yemedi.. diyette herhalde... gibi
çok zor ya da saçma gelecek ilk günler. Sonra bakacaksınız her şey kurmaca dünyanıza göre yaşanmaya başlamış.
sevgiler
Zor günler elbette son bulacaktır.Sevgiyle.
Forum Sağlayıcı: vBulletin™ Sürüm 4.1.12 Copyright © 2012 vBulletin Solutions, Inc. Tüm Hakları Saklıdır.