Grafik Görünüm : Tasavvuf ve reiki
reikim45
01-05-2006, 18:45
tasavvufda tefekkür vardır yani şükür etmek ve tam teslimiyet vardır.koşulsuz sevmek sır kapısından geçmek için.. ruhsal yolculugumuzda reiki de mental oaln çalışma tasavvufta zikirdir.Egoyu bertaraf etmek vardır tasavvufda manevi yolculugumuzda yargı yoktur kabul etmek vardır.
reikim45 sizce yakın degilmi:artist:
vampirpenguen
02-05-2006, 17:51
Yakın :)
benfaruk
21-04-2007, 17:56
güzel bi tesbit ben her nekadar reiki eğitimi almamış olsamda tasavvuf konusunda kendini keşfeden yakınlarımdan biri bana reiki bi yerde tıkanıyor orda zikr devreye girince son duvar yıkılıyor dedi. buradaki zikirden mana şu:
1. her chakra da o chakraya mahsus zikr edilmesi.
2. her kişi kendini keşf için kendindeki tecelli eden esmaları öğrenip onları belli sayılarda zikr etmesi tabi sonsuza kadar değil odaklamanıza bağlı olarak belli olur süresi ama benimki genelde 1-3 hafta arasında değişiyor en azından şu ana kadar.
1. zikir biliyorsanız yapın daha çabuk etkisini görürsünüz.
2. zikirde ise biri sizin rehberiniz olmalı dikkat şeyh falan demiyorum. günümüzde tarikatlarda genel zikirler öğretile geliyor buda çok yavaş gelişmeyi sağlaya bi yöntem size özel zikir için birinin gözetiminde olmanız sizin için önemli.
tasavvuf ile reiki arasında en önemli fark
reikide hemen herşeyi öğretebiliyorsunuz ama tasavvufta kişiye özel onun kapasitesine göre öğrenme söz konusu ve kimse açık bişekilde bazı şeyleri anlatmaz...
Arkadaşlar,ben bu konuda xxxxxxxxxxxxxx Dua ve Zikir kitabını önerebilirim.Ben çok faydalandım.Bu kitabı üstadın web sitesinden ücretsiz indirip okuyabilirsiniz...
Hayal Ayaz
09-06-2007, 23:23
zaten sır tutamayana ikrar verdirmiyorlar..ikrar verinceye kadar..bir çok evreden geçiriyorlar..keşke bu kadar sır olmasaydı..belki biz bu gün daha çok şey bilerek büyüyecektik ve gelişecektik..bu kültüre çokda yabancı değilim..sır verilmediği halde..erkek çocuklar daha şanslıydı..biz kızlar yolda olmayan birisiyle evleniriz diye mümkün mertebe uzak tutulduk.işte yinede ucundan kıyısından,yola girdik..el yordamıyla yürümeye çalışıyoruz..inşallah başarırız. arkadaşlar şu anda aklıma geldi aranızda iskenderiye kitaplığında bulunan bilgiler hakkında bilgisi olan varmı ?bu konu benim çok ilgimi çekiyor, araştırmaya nereden başlıyacağımı bilmiyorum, bir şekilde beni yönlendirirseniz sevinirim..iskenderiye kitaplığının yakılmış olması benim daima canımı acıtmıştır...sevgiler
lavinia79
09-07-2007, 15:01
Erkeadam merhaba;
bahsettiğin kitabı online göz atabilme şansım oldu zikir konusuna gelince ; kitapta şöyle bir şey yazıyor
"
Demiştik ki, belirli kelimelerin veya kelime grublarının beyinde tekrarının adıdır ZİKİR.
Yapılan her zikirde, ne kelime olursa olsun, beyinde belirli bir frekansta dalgaboyu üretilerek, beynin görev dışı olan hücreleri, o frekansla programlanır..
Şayet CİNNİ ilhamla gelmiş bir kelime ya da budistlerin meşhur "om" kelimesi gibi bir zikir yapılırsa; kişinin beyninde o istikâmette bir gelişme sağlanır ve insan farkında olmadan CİNLER ile rezonansa girerek bir takım ilhamlar almaya başlar. Ve bunun sonunda, verilen ilhamlara göre, kendini, UZAYLI veya EVLİYA, veya MEHDI veya PEYGAMBER veya ALLAH olarak görüp; çeşitli mantıksal bütünlükten uzak fikirler içinde heba eder."
çakra dengelemede yada yapılan çakra temizlemede teknik olarak ses terapisinde kullandığımız mantralar oluyor ;bu terapide kullanılan LAM,VAM,RAM,YAM,HAM,KSAM VE OM gibi mantraların kullanılmasını düşük seviyedeki varlıkların çağrılması olarak mı algılamam gerekiyor?
YA DA bu konudaki yorumlarınız nedir?
:) teşekkürler...
Erkeadam merhaba;
bahsettiğin kitabı online göz atabilme şansım oldu zikir konusuna gelince ; kitapta şöyle bir şey yazıyor
"........
....
çakra dengelemede yada yapılan çakra temizlemede teknik olarak ses terapisinde kullandığımız mantralar oluyor ;bu terapide kullanılan LAM,VAM,RAM,YAM,HAM,KSAM VE OM gibi mantraların kullanılmasını düşük seviyedeki varlıkların çağrılması olarak mı algılamam gerekiyor?
Bu konuyu cok guzel yakalamissin sevgili Lavina 79.Dogrusu cevabini ben de merak ediyorum..:flowers:
vampirpenguen
09-07-2007, 16:10
Erkeadam merhaba;
"
Demiştik ki, belirli kelimelerin veya kelime grublarının beyinde tekrarının adıdır ZİKİR.
Yapılan her zikirde, ne kelime olursa olsun, beyinde belirli bir frekansta dalgaboyu üretilerek, beynin görev dışı olan hücreleri, o frekansla programlanır..
Şayet CİNNİ ilhamla gelmiş bir kelime ya da budistlerin meşhur "om" kelimesi gibi bir zikir yapılırsa; kişinin beyninde o istikâmette bir gelişme sağlanır ve insan farkında olmadan CİNLER ile rezonansa girerek bir takım ilhamlar almaya başlar. Ve bunun sonunda, verilen ilhamlara göre, kendini, UZAYLI veya EVLİYA, veya MEHDI veya PEYGAMBER veya ALLAH olarak görüp; çeşitli mantıksal bütünlükten uzak fikirler içinde heba eder."
bu sorunun cevabını ben de bekliyorum ve güvenemiyorum açıkcası...
bırakın bu zikirlerle uğraşmayı bilmiyorum sizde var mı egonun ve şeytani fikirler insana kötü fikirleri hoş göstermeye çalışıyor zaten.az veya çok bilgi kapasitemi tam olarak ne kadar olduğunun farkında değilim.olduğunca bu fikirleri sağlam olan bilgiler aklıma getirip kendimi savunuyorum.biraz da bu foruma bazı konuları tartışmaya açmamım sebebi bu.bazen öle deforma ilhamlar geliyor ki görüşünüşte sevgi dolu çok güzel gibi işin aslı öle değil tamamen deformasyon.asıl sorun nefsimizde :( ne kadar bilersek bilelim o farkındalıkda yaşamadığımız sürece bu ilhamlara kapılma riskimiz çok fazla.bu foruma yazan insanların sevgi dolu olduklarını biliyorum.ne diyim Allah sonumuzu hayır etsin.
herkese slmlar,sewgıler..
bu bılgı etkıleyıcı geldı,elbettekı calısmalar negatıvıte oluştursun yada bıze negatıvıteyo,dusuk enerjılerı ceksın ıstemeyız..
aslında bır suredır ben de zıkr konusuna ılgı duymaya basladım..bıraz arastırınca her kısının gelıstırmek ıstedıgı konuya-daha dogrusu sole ıfade etmelıyım - ıcsel ve dıssal yasamımızdakı eksıklerımıze kawusmaya yardımcı olan bı nevı cekım- mıknatıs etkısı olan kelımeler ki ozel bır kutsallık ve enerjı,kod yuklu oldukları zaten bılınıyor.yukarıda belırtılen cakra zıkr lerını bıara uygulamıştım acıkcası ancak sonradan dewam etmedım... sımdıyse esma-ul husna dedıgımız - yuce rabbımızın kutsal 99 ısmınden bırını secıp calısmalarıma basladım.ancak hıcbıryerde bu yapılan zıkr sayısı fln belırtılmıyor, okudugum hıc bı kaynakta bole bı bılgı yok..sadece 7 -14-21-40 gun /sayı alternatıflı yapmanın etkılı oldugu soylenıyor.Ben ılk bıkac gun sonrası tuy kdr hafıfledıgımı hıssettım.bu ılk bıkac gun dewam ettı.ınanılmaz hoş,huzur,sewgı,coşku younlugu..sonra da sankı herzmnkı gıbı normale dondum.derınden bı etkısı olabılır dıye dusunuyorum..hala dewam edıyorum,henuz 14 gun olmadı bıle..belırtılen 40 gun uygulamayı surdurme nıyetındeyım.fakat belırlı bır dsıplınde yapmıyorum aklıma geldıkce gun ıcınde , 7 ve katları seklınde..bazen medıte haldeyken ,bazen kanalım acıkken,bazen dua arasında..
ayrıetten,gectıgımız gunlerde cok bılınen bır reıkı masterlardan bırı olan nazmı musal ın kıtabını aldım..okurken ,ogrendıgım kadarıyla bıldıgımız, hatta ezberımızde olan fatıha suresının de cakra acıcı etkısı oldugu..
her cumlesının,(ayet denıyor sanırım )
7 cakramıza ;sırasıyla kokten ıtıbaren-tac cakraya kadar ,asagıdan yukarıya dogru ..
yazmak ıstemedım kelıme kelıme ..ancak arzu edersenız elbettekı ekleme yapabılırm..
sevgıyle kalın..
vampirpenguen
10-07-2007, 12:33
herkese slmlar,sewgıler..
bu bılgı etkıleyıcı geldı,elbettekı calısmalar negatıvıte oluştursun yada bıze negatıvıteyo,dusuk enerjılerı ceksın ıstemeyız..
aslında bır suredır ben de zıkr konusuna ılgı duymaya basladım..bıraz arastırınca her kısının gelıstırmek ıstedıgı konuya-daha dogrusu sole ıfade etmelıyım - ıcsel ve dıssal yasamımızdakı eksıklerımıze kawusmaya yardımcı olan bı nevı cekım- mıknatıs etkısı olan kelımeler ki ozel bır kutsallık ve enerjı,kod yuklu oldukları zaten bılınıyor.yukarıda belırtılen cakra zıkr lerını bıara uygulamıştım acıkcası ancak sonradan dewam etmedım... sımdıyse esma-ul husna dedıgımız - yuce rabbımızın kutsal 99 ısmınden bırını secıp calısmalarıma basladım.ancak hıcbıryerde bu yapılan zıkr sayısı fln belırtılmıyor, okudugum hıc bı kaynakta bole bı bılgı yok..sadece 7 -14-21-40 gun /sayı alternatıflı yapmanın etkılı oldugu soylenıyor.Ben ılk bıkac gun sonrası tuy kdr hafıfledıgımı hıssettım.bu ılk bıkac gun dewam ettı.ınanılmaz hoş,huzur,sewgı,coşku younlugu..sonra da sankı herzmnkı gıbı normale dondum.derınden bı etkısı olabılır dıye dusunuyorum..hala dewam edıyorum,henuz 14 gun olmadı bıle..belırtılen 40 gun uygulamayı surdurme nıyetındeyım.fakat belırlı bır dsıplınde yapmıyorum aklıma geldıkce gun ıcınde , 7 ve katları seklınde..bazen medıte haldeyken ,bazen kanalım acıkken,bazen dua arasında..
ayrıetten,gectıgımız gunlerde cok bılınen bır reıkı masterlardan bırı olan nazmı musal ın kıtabını aldım..okurken ,ogrendıgım kadarıyla bıldıgımız, hatta ezberımızde olan fatıha suresının de cakra acıcı etkısı oldugu..
her cumlesının,(ayet denıyor sanırım )
7 cakramıza ;sırasıyla kokten ıtıbaren-tac cakraya kadar ,asagıdan yukarıya dogru ..
yazmak ıstemedım kelıme kelıme ..ancak arzu edersenız elbettekı ekleme yapabılırm..
sevgıyle kalın..
sevgili pelin ahmed hulusinin sitesinde dua ve zikir kitabında gayret ayrıntılı anlatıyor.zikir kesildiğinde ara verildiğinde etkisi belli süre devam ediyor diye hatırlıyorum.başka kaynak bilen arkadaslar varsa lütfen sölesinler bu konu hakkında
superr,
cok tşk edıormm cnm:friends: bnmm:angel2::kalp:
lavinia79
11-07-2007, 00:50
arkadaşlar paylaşım için teşekkür ederim..ama hala net değil kafamda ..hiçbirşey...
pelinn ben arzu ediyorum..gerçi bahsettiğin kitaba da ulaşmaya çalışacağım ama eklemelere ihtiyacım var tabiki :) sanırım ne kadar bilgi alınırsa o kadar iyi...
araştırmalarım sürüyor..yeni birşey öğrendiğimde..sizinle paylaşacağım..doğru bilgilerin doğru zamanda bizi bulması dileğiyle :):flowers2:
tamamdr sewgılı lawınıa , akş ewe gıdıp kıtabın adını fln alıp brz da ek bılgı not eder, eklerımm...
dıer reıkı kıtapşarından brz daha faklı bı anlatıma sahıp,farklı bı vızyondan ek bılgıler katılabılıcek bısey..
opuldunn..
lavinia79
11-07-2007, 11:22
teşekkür ederim pelinncim;
dün ender saraçın kitabında bişiler buldum konuyla ilgili ama fazla zamanım olmadı bende akşam bir kucalayım ortaya karışık lezzetli bişiler çıkartmaya çalışayım ;)
...sevgiyle :)
ewttt , harıkasın .. o kıtap da super.. ben de zıkr bolumden bı tane kendıme secmıştımm..
dua ve zkır de gayet hoşş.. basladım benn , sewgılı arkadşımızınn onerısı ıcın de en ıcten sewgılerımı ıletıyorm yenıden..
netten brz goz at bence..
hersey daha gujel olucak..
Redflame
11-07-2007, 12:53
:kalp:ben tasavufla ilgileniyorum.ama benim zikrim sayı ile degildir şartlanmam.bunu derken kesinlikle tüm insanların inancına saygılıyım.her kez kendince yol alır.perşembe günleri kendimce dua edip ilahilerimi okuyorum.kuran okuyorum.tesbih çekiyorum ama içimden geldigi gii yapıyorum.ama bi gerçegi iyi farkettimki gerçek bir sevgi olmak biraz kendini büyütmek yürütmekle ilgili.hepinize teşekkür edrim.sevgi ve saygılarımla:kalp::kalp::kalp:
vampirpenguen
11-07-2007, 21:24
zikir esnasında korunmayı ihmal etmeyin.Allah yolunuzu açık etsin inşallah tekrar benimde başlamam nasip olur :)
ya ,sewgılı wampırpenguencımm.. su korunma olayına anlam weremıormm, bahsı gecen kıtap da dusuk enerjılerı cekmekten bahsetmışş..o kdr da heweslıydımm dewam edıyorm ama hanı olur ya ıcıme bı kurt dusuyo sımdı dee :P
ama kesmek ıstemıormm.. dewam edıcem ben.. kararlıyım..
yuce rabbımın ıznıyle,hayırlısıyla,sewgıyle,ısıklave reıkıyle hatta gma ıle :)) ..
vampirpenguen
14-07-2007, 12:22
ya ,sewgılı wampırpenguencımm.. su korunma olayına anlam weremıormm, bahsı gecen kıtap da dusuk enerjılerı cekmekten bahsetmışş..o kdr da heweslıydımm dewam edıyorm ama hanı olur ya ıcıme bı kurt dusuyo sımdı dee :P
ama kesmek ıstemıormm.. dewam edıcem ben.. kararlıyım..
yuce rabbımın ıznıyle,hayırlısıyla,sewgıyle,ısıklave reıkıyle hatta gma ıle :)) ..
yolun açık olur inşaallah :) en hayırlısı olur hakkında inşaallah.:flowers:
Devam :angel:
fantastic
18-07-2007, 21:53
Evet kesinlikle Tasauffla bu islerinde derinden bir baglantisi var,zaten mevlanain bahsettigi evrenin bütünlügü iste herbirimize akan o sonsuz gücten bahseder,mesnevilerinden bence dönerken bir ellerinin gökyüzüne bir ellerinin topraga bakmasi boşa degil,cünkü ikisinden büyük bir güç yayılmakta,
burada kuantum fizigi ve mevlanyal iligli kücük bir yazı var
http://blog.milliyet.com.tr/Proje/Gusta/GustaBlog.aspx?BlogNo=3066
Bir ustatda bir yazisinda söyle demis :
Sonunda Reiki ile sevginin ışığını yakaladım. Derinlerdeki içsel ve sonsuz sevgiyi buldum. Bu sevgi Mevlana'nın Mesnevi'sindeki ve Yunus Emre'nin yüreğindeki sevgiyle aynı idi.
http://www.minikjaponya.com/icerik/din/reiki.asp
bencede tam anlamiyla böyle : )
lavinia79
19-07-2007, 14:53
arkadaşlar biraz geç oldu farkındayım ama Ender Saraç'IN kitabında bazı yerleri aldım paylaşmakta fayda var ;
Belirli ses veya anlamı olan kelimelerin ritmik veya belirli sayıda tekrar edilmesi (zikir)sadece budistlerde veya hindularda değil Müslüman toplumlarında da uzun dönemlerden beri kullanılmaktadır.Zikir kendini tanımaya ;Yaradan’ın bazı özelliklerini hissetmeye ve daha da önemlisi kendimizde uyur halde duran bazı potansiyellerimizi uyandırmaya yöneliktir.Düzenli veya belirli program şeklinde yapılan ses tekrarları veya zikir kişide bekirli sürelerin sonunda geniş açılımlar sağlar.
Bilindiği üzere gezegenimize gönderildiği öne sürülen ilk yazılı metinler VEDA metinleridir.Son gönderilen metin ise KURAN’dır.İl metin olduğu öne sürülen VEDA’larda tanrıların adları çeşitli şekillerde bahsedilmiş ve kutsal seslerin (OM veya mantralar) belirli şekillerde tekrarının BRAHMANA ulaşmada önemli bir yol olduğu anlatılmıştır.Kabala öğretisinde ise Tanrı’nın 72 isminin meditatif bir şekilde okunmasının veya zikredilmesinin de özel açılımlar sağladığı beyindeki bazı merkezleri etkilediği öne sürülmektedir.Son ve bozulmamış kaynak olan KURAN da ise ;ALLAH’ın sonsuz ve kavranamayacak kadar özelliği ile 99 ismiyle bilerek ve tekniğe uygun enerji çalışması yapan işi birkaç hafta içinde bedensel ve ruhsal yapısında şaşırtıcı değişiklikler görecektir. Yöntemler ve arınma süreçleri ile uzun uzun detaylı bilgilerde yer alıyor..ama hepsini buraya alamadım
RUHSAL GELİŞİM VE KADER ;syf:71-72
sevgiyle :flowers2:
benfaruk
01-11-2007, 13:17
arkadaşlar zikr edin yeterki edin diyenlerden değilim ancak sayın ender saraçın kitabını tavsiye etmem. zikr konusunda xxxxxxxxxxxxxxx okuyabilirsiniz...
daha fazla tavsiyede bulunmayı lüzum görmüyorum bilginin açıkça dile getirilmemesinin tek sebebi bilgiyi haketmeyenlerin ve hakedipte hazır olmayanların varlığıdır....
Konu forum kurallarını zorlamaya başladığı için kapatılmıştır.
Forum Sağlayıcı: vBulletin™ Sürüm 4.1.12 Copyright © 2012 vBulletin Solutions, Inc. Tüm Hakları Saklıdır.