PDA

Grafik Görünüm : Manici Kasrı

Manga
23-12-2004, 10:02
Bu Otel mükemmel bir otel ama henüz gidemedim. Ama birgün mutlaka deyip, ayrıntılı bir şekilde anlatmak istiyorum.
Manici Kasrı, Kazdağı eteklerinde, uçsuz bucaksız zeytinlikler, badem ve incir ağaçları arasında şehirden uzak bir kaç gün geçirmek isteyenler için muhteşem biryer. Fabrikanın yüz yıllık ateş tuğlaları ile örülmüş kemerli koridorlarıyla Manici Kasrı'nın tarihi bir bina olmadığına inanmakta güçlük çekilebilir. Oysa 3 suit, 7 double oda bulunan otelde merkezi ısıtma vardır, 24 saat sıcak su bulunur ve odaların tümü şömine ve banyoya sahip. Şato gibi biryer :thumbs_up:
Oda fotoğrafları ve yakınındaki bakir Yeşilyurt Köyü'nü görmek isterseniz. site adresini vereceğim. Ben galiba yılbaşında buraya gitmeyi planlıyorum. Bir arıyayım yer kalmışsa...

Sevgimle.. :heart:

http://www.manicikasri.com/turkish/fotografgalerisi.htm

memojoe
23-12-2004, 10:31
Şato gibi dedin aklımı aldın :)

Benim önceki yaşamlarımdan, sanırım Ortaçağ enkarnasyonlarımdan kalma acaip bir şato takıntım var. Böyle taş binalar, kuleler, şömineler filan acaip çekiyor beni.

Ben ileride ev filan almıycam zaten, ormanlar içinde bir göl kenarında bir arazi alıp oraya kendi şatomu yapıcam :)

Satılık kelepir şato bileniniz varsa haber versin lütfen :)

Bahsettiğin yer de güzel bir yer yere benziyor. Ama link çalışmıyor galiba...

Manga
23-12-2004, 10:46
:blink: çalışmıyor mu? :omg_smile: hay allaa.. www.manicikasri.com (http://www.manicikasri.com)

Burayı çok beğeneceğine eminim sevgili memojoe şatoları seviyorsan..Burası da bi şato gibi. :) Size şövalye diyebilir miyim? :) Ben de bayılırım şatolara. Hatta en çok gitmek istediğim yer Normandiya. Koridorlarını bir gör..(umarım link'i çalıştırabilirsin.) Bu kadar otantik bir yer başka biyerde yoktur sanırım Türkiye'de. Kulesinde de kalınıyor. Ayy kesin çok beğeniceksin :D

sevgiler :heart:

memojoe
23-12-2004, 11:44
Çalıştı çalıştı :banana:

Hakikaten güzelmiş. :thumbs_up: Mutlaka gidip kalmak lazım. Çevresi de çok hoş görünüyor. Küçükkuyu'ya da yakınmış. Ben çok severim orayı :)

Ben de bir ara Fransa'da bir sürü eski şato bulmuştum satılık :) Hem de çok ucuz. Ama bayağı bir bakım istiyor tabii.

Ben şimdiden taş biriktirmeye başliyim şatom için :D

Manga
23-12-2004, 12:37
Ben de taş gönderiyim sana o zaman.. :wonk:
Yılbaşı için kalayım dedim ama yer yokmuş :( Şu şato olayına katılabilir miyim ben dee :ninja: ...Bu arada merak ettim gerçekten ne kadarmış şatoların fiyatları? ve nerdelermiş? :blink:

:wave:

memojoe
23-12-2004, 12:57
Gönder gönder, daha çabuk biter B)

Gel katıl şato olayına.

Valla şatolar yaklaşık 30 bin Euro'dan başlıyodu. Burada alacağın bir evden çok daha ucuz. Para da harcayıp oturulucak bi yer yaparsan iyi bir ev parasına bir şato sahibi olabilirsin :thumbsup: Genelde Fransa'nın orta kesiminde oluyor bunlar, ormanların içinde. Ile-de-France gibi bi yerlerdeydi daha çok yanılmıyorsam.

Hatta bir ara Fransa'da Ortaçağ oyunları düzenleniyordu. Öyle bir şatoda kalıyorsun bir hafta boyunca, o dönemin kıyafetleri, silahları, vs. aynen yaşıyorsun o dönemi. :) Ama feci pahalı bir şeydi.

İstanbul'a yakın olanlar için ben de bi yer keşfettim.

http://www.tranquilla.com.tr

Bir İstanbul Masalı seyreden var mı bilmiyorum, orada kızın kafa dinlemek için kaçtığı yer burası, Riva'da harika bir yer. Ama burada da çok talep ve sınırlı yer olduğu için bayağı bir önceden rezervasyon alıyorlar.

doktor
25-12-2004, 20:08
Manici Kasrı çok güzelmiş.. Kışın şömine başında mükemmel olacak.. O yöreler ayrıca bir enerji yüklü sanki.. Ama yazın o havası kayboluyor.. Eskiden yazında çok harikaydı, Küçükkuyu, Altınoluk civarı..

Manici Kasrı bu yüzden kışın mükemmel olur.

Yılbaşında oraya gidersen eğer, benim için de denize bak Sevgili Manga :wave: :flowers:

doktor
25-12-2004, 21:13
Sevgili Memojoe, Rivadaki bu yer çok keyifli.. Derhal kayıt ettim ve yaz olsun kış olsun oraya gidip 1 gece kalmayı , kafama koydum.. Tek başıma değil elbette.. Ne yani :puah: :puah: :heart: :heart: :whistling: