PDA

Grafik Görünüm : Bir Zeki Müren Filmi

Tunç
22-12-2004, 11:22
Sanat güneşimize hala hayranım.. onun gibi ses gelmedi.. az önce Türk Filmlerinden Replikler bölümünü okurken onun eski filmlerini hatırladım.. aşağıda biraz mizah katılmış bir pasaj var.. bu vesile ile ruhu şad olsun diyorum :flowers:

- Baaahçeeevan geldiii.. baaahçeeevan geldiii.. deh deh dül dül deh deh dül dül sen düldülsün ben bül bül
- Anneciğim bak.. bahçevan geldi :)
- Biraz kabak alıver kızım, akşama peder beyine dolma yapacağım
- Bahçevan bey, 2 kilo kabak rica ediyorum
- Emriniz olur küçük hanım
- Sesiniz ne kadar güzel bahçevan bey.. ruhumu okşuyor
- Tevecühhünüz küçük hanım.. benim adım Zeki, bana Zeki deyin lütfen
- Bende Belgin.. mem-nun oldum..Zeki bey, bu sesi neden halkımızdan mahrum ediyorsunuz? Sahnelere çıksanız
- Neredeee küçük hanım, ben fakir, zavallı bir bahçevanım
- Benim pederim gazinocular kralıdır.. bakın işte tacı :) Size yardımcı olabilir
- Pek mütehassıs olurum küçük hanım
- Akşama yemeğe gelin lütfen, sizi pederimle tanıştırayım
- Lütfettiniz küçük hanım.. akşama görüşmek üzre.. haddim olmayarak söyliyeyim.. yanağınızdaki ben size pek yakışıyor :)
- Sesiniz kadar ruhunuz da latifmiş :) teşekkür ederim
- Reca ederim haydi bana müsaade.. Baaahçeeevan geldiii.. baaahçeeevan geldiii.. deh deh dül dül deh deh dül dül sen düldülsün ben bül bül

Kader ağlarını örmektedir, akşam olur, Zeki Belginlerin konağındadır…

- Sevgili babacığım.. işte size bahsettiğim bahçevan.. Zeki
- Deh deh dül dül deh deh dül dül sen düldülsün ben bül bül
- Tanrım bu ne ses; Oğlum sen nerelerdeydin bugüne kadar?
- Kaderin beni iteklediği mütevazi köşemde, yanağım gözyaşlarımdan dolayı ıslak, talihimin dönmesi için dua ediyordum efendim.. kısmet bugüne imiş :)

Ertesi gece gazino tıka basa doludur. Zeki sahnede dinleyicilerini mest etmektedir. Belgin onu kuliste izlerken ayağı kayar yere düşer ve değişiklik olarak kör olur. Zeki hemen yanına gelir..

- Belgin! Aman tanrım.. ne bedbahtım.. gözlerinnn kimseye ümit veeermesiin.. yalnız benim için.. bak yeşil yeşiiil
- Salak, bu ne biçim şarkı, ben hem körüm hem gözlerim kahverengi
- İyileşeceksin nur tanem, evleneceğiz, perdeleri yeşil, duvarları sarı, kutu gibi bir evimiz olacak.. bahçesinde kereviz yetiştireceğiz.. sana ellerimle yedireceğim :) .. Birde baba bulursak boy boy çocuklarımız olacak..
- Ne mes-udum Zeki, gözlerim görmesede ruhum seni görüyor (gözlerim açılmasa da olur zaten, sarı duvarları görmektense.. böööö)
- Artık hep yanında olacağım Belgin sahneleri bırakıyorum.. şan, şöhret bana göre değil.. ben salatalıklarımla, patlıcanlarımla mes-udum.. sana sebzeler yetiştirip, şarkılar söyleyeceğim
- Tanrım bu ne saadet
- Baaahçeeevan geldiii.. baaahçeeevan geldiii.. deh deh dül dül deh deh dül dül sen düldülsün ben bül bül

Manga
22-12-2004, 11:55
:blink: :blink:
:puah: :puah: :puah:

ısık
23-12-2004, 18:39
:whistling: :whistling:
Harikasınız Tunç bey :wallbash:

:bravo: :bravo2: :bravo:

cumhurarıkan
12-01-2005, 23:17
Tunç Abi;
Sanki ben bu fıkrayı bir yerlerde izlemiş gibiyim.Ya da yanılıyorum. Fıkranın kahramanları hiç yabancı gelmedi,salatalık,patlıcan ve kerevizler fıkrayı ayrıca dramatize etmiş, özellikle kerevizler ayrı bir hava vermiş.(Gökten ha bire melek yağıyor ve ben yazacağımı şaşırıyorum. Şu Turgay'a söyle Melek Çalışmalarını başka bir yerde yapsın.).Özellikle fıkranın sonunun acıklı bitmesi son derece yeknesak bir yaklaşım.
BU fıkradan dolayı seni içtenlikle kutlar başarılarınızın devamını dilerim.
Şu anda gelen melek bana çarpmadan tüyüyorum. Eyvallah;

Mucur.

Turgay
13-01-2005, 11:18
Mucur,
Ben sana ne diiiim abi.Melekler gıdıklasın seni :P
Ben de zaten kafama çarpan melekten sonra bööööle oldum. :banana: :guitar: :pepper:

Tunç
13-01-2005, 11:56
Mucur seni bi elime geçirsem hiç yeknesak olmayan bir sonun olacak !

:puah: :puah: :puah: :puah: :puah: