PDA

Grafik Görünüm : SSK'lılara Eczane Müjdesi

Tunç
15-12-2004, 09:11
SSK'lı hastaların serbest eczanelerden yararlanmasına ilişkin protokol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Maliye Bakanlığı ve ilaç sektörü temsilcileri arasında imzalandı.

Protokol, en geç 10 Şubat 2005'ten itibaren geçerli olacak.

Protokol tanıtım toplantısında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, uygulamayla bir maliyet artışı olmasının doğal olduğunu belirterek, ancak sektörün yapacağı indirimler nedeniyle kamunun bir yıl için 1 katrilyon lira tasarruf edeceğini bildirdi.

Uygulamanın firmaların gönüllülük esasına dayandığını ifade eden Başesgioğlu, "Anlaşmaya vardığımız prensipler çerçevesinde, tüm jenerik ilaçlarda eczane satış fiyatı üzerinden indirimin yüzde 3.5 eczacı tarafından, yüzde 11 imalatçı veya ithalatçı tarafından karşılanması kararlaştırıldı" dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bundan sonra devletin ilacı tek elden alacağını, yapılan uzun süreli görüşmeler sonucunda yeni bir sistemin başlayacağını söyledi.

Bugüne kadar SSK'lı hastaların ilaçlarını almak için SSK hastanelerine gittiklerini, eziyet çektiklerini anlatan Unakıtan, artık SSK'lı hastaların da Türkiye genelindeki 22 bin eczaneden ilaç alabileceklerini kaydetti. :bravo2:

doktor
15-12-2004, 19:06
Yaşasın :angry: :wacko:

Şu anda bile, normal eczanelerde, çalıştığım bölgede Tetanoz aşısı yok mesela..

İndirimi duyan, piyasayı hakikaten indirdi.

SSK eczanelerinde bir demir preperatı bile yok. Mesela mide ilacı yerine antiinflamatuar- analjezik vermek, yaygın bir alışkanlık haline geldi. İyice mideler delinsin diye.

Heyooooo çok sevindim :wacko:

Normal eczaneler de batacak sayelerinde.. Hani geçenlerde makamdaki bir burokratımız" artık muayenehaneler bir bir kapanıyor, hedefimize erişmek üzereyiz "dedi ya ohhhh canıma değsin :angry_smile:

SSK hastaneleri devrediliyor ,tüm sağlık çalışanları ilerde belediyelerin elemanı haline gelecek hoppptirinom mesela :wonk:

Geçenlerde bizim eski başhekime bölge belediyesinden bir haber geldi." O çaycısını atsın, yoksa onu çaycı yaparız " Bizim başhekim çaycıyı yolladı veistifa etti. Yerine ben geldim. Ben de yeni çaycı almadım.. Yerine elektrikli kahve makinesi aldım.Çay içmeyiversinler. Hem de ucuz .Aferin bana.. Her eve lazımım mesela :helal:

offff of

:banana: :pepper: :banana: :pepper:

Betul
16-12-2004, 14:19
Sevgili Lale ,
Niye calistigin eczanelerde tetanoz asisi yok sana anlatayim. Tetanoz asisi ithal. Kar orani cok dusuk normal ilaca gore. Kullanim suresi uzun degil. Hergun satilan bir ilac degil, surumu tok. Yani hastanin biri gelecek de , sen kullanim suresi nerdeyse yeni dolmus ilaci satacaksinda... Odemeler ithalde pesin, vade yok. Rafina habire tetanoz ve diger asi ve serumlari al , habire miadi dolsun at... Ustelik parasi da coktan odenmis. Isin mi yok ??? Ha unutmadan tetanoz asisi dahil daha pek cok asi ve serumlar eczanede BULUNMASI GEREKENLER listesinde... ;)
Her uc aydabir saglik ocagindan gelinir, teftis yapilir. Bunlarin icinde bu listedeki ilaclar vardir. Hepsi kontrol edilir. Sen ne mi dersin? Seyyy piyasada yok, cikinca alir koyarim... :red_smile:
Sonra da kimbilir kac kisi gelir acil senden ilac sorar ,yok der gonderirsin. Ay canim ondan gelcek kar da eksik olsun yani dii mi??? :whistling:
Zaten bu asi ve serumlar habire piyasadan kaybolurlar, onla mi ugrasicaksin??? :nono:
Iste boyle canim, kisi olarak sorumluluk sahibi olmakdiktan sonra, Galen yeminine bagli kalmadiktan sonra , biz daha coook asi arariz... :broken_heart:
Yurt disinda ulkelere giderken yapilacak asilar listesi var burda. Ne yazik ki Turkiye kuduz ve hepatitis, hatta tuberkuloz asisi yapilacak ulkeler arasinda geciyor. Hani mazallah køpek isirsa kuduz asisini da bulamazsin. Cunku piyasada yoktur... :whistling:
Sevgiyle ve saglikla kalin... :heart: :wallbash: