PDA

Grafik Görünüm : Çin'de Bambu Yetiştiricileri

Turgay
03-12-2004, 12:05
ÇİN'DE BAMBU YETİŞTİRİCİLERİ:
Çin'de Bambu yetiştiricilerinin toprağa diktikleri , düzenli olarak sulama ve gübreleme yaptıkları Bambu tohumunda, 1.senenin sonunda en ufak kıpırdanma ya da filizlenme olmazmış.İkinci sene de aynı gübreleme ve sulama disiplinini devam ettirirlermiş ve ikinci senenin sonunda yine bakarlarmış ki ne kıpırdanma ne de minik bir filiz.Üçüncü sene sonunda yine aynı, dördüncü sene yine aynı.Beşinci senenin sonuna kadar yine aynı.Beşinci senenin sonunda minik bir Bambu filizi belirirmiş.Bu filiz 6 haftanın sonunda hangi boya gelirmiş dersiniz?Tam 27 metre.
Sizce bu Bambu 6 haftada mı, yoksa beş yıllık emek artı 6 haftada mı bu boya geliyor?
Lütfen emeğinizin karşılıklarını alamadığınızı düşündüğünüz anlar bu hikayeyi hatırlayın.Doğanın kanunu:Evren emeklerimizin karşılığını bizim o an için düşünemeyeceğimiz boyutta mutlaka ama mutlaka fazlasıyla verecektir.Sabrın sonu selamet, sabrın sonu 27 metrelik Bambu, ya da sabrın sonu siz ne isterseniz, lütfen bunu unutmayın.
Sevgiyle kalın. :wave:

nisan
10-12-2004, 18:00
Sevgili Turgay,

Eğilmeme fırsat kalmadı attığın taş kafamı yardı.)) :wacko:
Haklı olduğum konular olduğunu biliyorsun ve bu konularda muhteşem bir iyileşme başladı, umarım meleklerim yardıma devam eder. :wub:
Ve sana yine teşekkür ederim..)) :helal:

Vakit bulduğunda sitemi ziyaret edermisin.Fikirlerin benim için çok çok değerli.

Sevgilerimle
Nisan

Turgay
12-12-2004, 15:06
İşte bu, işte bu,
işte buuuuuuuuu :bravo2: :flowers2:
Web sayfanın haberini aldığımda ilk ağzımdan çıkanlar bunlar oldu.
Gönülden tebrik ediyorum.Seninle gurur duyuyoruz. :thumbsup:
Sayfanı çok beğendim.Kedilerinin resmini eklemen de çok hoş olmuş.
Ne dersin bambuda 27 metre abartı değilmiş di mi?
Sana taş atmak haddim olamaz.Acık ara gaz verdiğimi kabul ediyorum :wub: ama buna ihtiyacın olduğundan değil, sadece birşeyler paylaşmak istediğimdendi.
Seni tebrik ediyor, girişimlerinin ve başarılarının devamını diliyorum.Veee sana taş değil yoluna çiçekler atıyoruuuuuum :flowers2: :flowers2: :flowers2:

nisan
12-12-2004, 16:42
Sevgili Turgay,

Teşekkür ederim, nasıl mutlu olduğumu biliyorsun. :wave:
Beğenmene çok çok sevindim, kedilerim nasıl ama harikalar değilmi onları çok seviyorum. Aslında bütün hayvanları seviyorum.
Şey şu 27 metre bambu konusu :red_smile: ne desem bilmemki sağol ama daha öğreneceğim çok şey var :rolleyes: çoook çalışmam lazım.
Sevgilerimle

Tunç
13-12-2004, 11:02
Sevgili Nisan,

Web siten çok hoş olmuş, kutlarım :bravo:

Başarılarının ve harika paylaşımlarının devamı dileği ile.

Sevgiyle kal :flowers: