PDA

Grafik Görünüm : Ekzorsizm

Betul
25-11-2004, 10:21
Dun ilginc bir olay Danimarka`da haberlere konu oldu. Ruh ve sinir hastaliklari hastanesinde calisan uzman bir doktorun bir iddiasi vardi. Pek cok hastanin aslinda ilaclarla uyutulmak yerine, esir alinmis bedenlerinin ruhlarin elinden alinmasiyla kurtarilabilinecegini soyledi. Doktora gelmek yerine bir rahibe gidip bu konuyu halledebileceklerini, pek cok hastasinin ekzorsistlerin sayesinde kurtarildigini ekledi.
Ertesi gun Saglik bakanligi ayaga kalkti. Adami nerdeyse aforoz ediyorlardi... :nono:
Biz hastalarimizi modern tip yontemleri ile tedavi ediyoruz, siz bu doktorun dediklerine inanmayin, gereken gozdagi verilmistir kendisine dendi... :unsure:
Doktorun cesaretine inanamadim. Herzaman her konuda bu kadar ileri asamalarda programlar yapilirken, bu konularda pek cok arastirma yayinlanirken , modern tip icinden bir uzman doktor cikip, ruhun esir edilmesi olayi gercektir, lutfen gozardi etmeyin, bu ihtimali her zaman dusunun, insanlar ilac deposu haline gelmeden de cozumlenebilecek vakalar cok derdemez ortalik birbirine girdi...
Bir tarafta internet sitelerinde ilanlar var: evinizde køtu ruhlar, yakinlarinizdan obsessif veya sizofren, narkoman, alkolik olanlar var yardim mi istiyorsunuz???
Insanlar muthis bir sekilde doga ustu olaylarla ilgileniyor. Noel yaklasti biliyorsunuz, inanin clear seing dedigim medyumlarda yer yok. 3 ay sonrasina gun veriyorlar...
Ilginc degil mi belki bir gun modern tip , ya bi dakka ne diyonuz siz yaw ??? dermikine???

doktor
25-11-2004, 19:16
Sevgili Betül,

Çok ilginç olaylarla karşımıza çıkıyorsun.. Doktorun fikrini okuduktan sonra bu konuyu düşünmeye başladım.. Hani nasıl obsesyon , bu konuda uzmanlar tarafından tedavi ediliyorsa, ruh neden alınmasın?

İnsan ruhunu alabilir miyiz bedenden?

Sanki, biz zavallı beşer ki henüz insan bile olamadık, bir ruhu bedeninden öylece uzaklaştıramazmışız gibi geliyor.. Ya da doktorun önerisi şu muydu? Kişi kendi ruhunu yollayabilir yardımla.. Bu olabilir mi?

Düşünmek gerek :unsure:
Of offf.
Yani Betül, bir konu atıyorsun ortaya, çık şimdi işin içinden dur bakalım. :wacko:

Betul
26-11-2004, 21:46
Lalecim, galiba yanlis cumleler kurdum. Bi daa anlatmaya caliscam... Bu gun yeni bir yazi daha vardi tip dergisinde. Uzman doktor diyor ki- psikolojik hastaliklarin altinda demonlarin vucudu veya insan ruhunu esir almasi soz konusu olabilir. ( Seytan/cin/iblis olarak geciyor demon sozlukte... ) Ben hastalarima demon musallatindan suphelenirsem onlarin kovulmasi icin kliseye rahibe gonderiyorum. ..
Doktora guzelce lafini geri aldirtmislar. Adamcagiz - ben sadece bir oneride buluyorum diye demec verdim diyor ama, hastane yonetimi ve bakanlik kuplere binmis. Bu doktora muayene icin denk gelen hasta isterse baska bir doktor isteyebilir, kendisi bir daha kesinlikle bu konuda konusmayacaktir falan diyor. Millet doktoru isinden kovdurtmadan rahat etmiyecek. Olayi hristiyanlik, yani din ile de bagdastiriyorlar. Din in bilimle yanyana durmasi azcik zor oldugu icin de modern tip ta klisenin soz hakki yoktur gibi yerlere uzadi konusma....
Yani aslinda bildik bir konu. Sadece ben azcik dolambacli anlatmisim, kusura bakma.... :red_smile:
Sevgilerimle

doktor
26-11-2004, 21:53
Sevgili Betül,

Sanırım şimdi anladım , bu konular beni biraz aşar gibi gibi...Pek anlamadığım konular da aynı zamanda.. Bir kez, hiç bilmeden, görüntü gördüm ve kovdum. Küçük kızıma musallat olarak düşündüm..Birkaç sene sonra obsesyon nedir öğrenince kendime bir afferin
:up: çektim..
Bizde hacı hocada muska yazdırmak gibi birşey olmasın bu?