PDA

Grafik Görünüm : Değerli Taşlar Ve Burçlar

Betul
23-11-2004, 12:37
Değerli taşlar ve burçlar

Direk çeviri yapıyorum, bazı taşların Türkçelerini bulamayabilirim. Elimden geldiği kadar tarama yaptım. Büyük harflerle yazılı olanlar en tipik taşlar. Alıntı Karen Birkkjær den yapılmış. Ben de değerli taş satan minik bir adadaki minik bir dükkandan kopyasını aldım.

KOÇ (21/3 - 20/04) : Hematit (kantaşı), PIRLANTA, Jasper (yeşime benzer bir taş) Sardonix, Onix (damarlı akik)

BOĞA (21/4 - 21/5) : Dağ kristali, KARNEOL, öküz gözü, Rosaquartz, Safir

İKİZLER (22/5 - 21/6) : Agat (obsidian), Chrisopras, Citrin, Kaplan gözü, TOPAZ

YENGEÇ (22/6 - 22/7) : Aventurin, Kalcedon, AYTASI, İnci, Zümrüt

ARSLAN (23/07 - 23/8) : Pırlanta, Jasper, Karneol, YAKUT (lal), Güneştaşı

BAŞAK (24/8 - 23/9) : Şahin gözü, Jale (yeşim) , Karneol, Peridot, ZÜMRÜT

TERAZİ ( 24/9 - 23/10) : Aventurin, Beryl (bir tür zümrüt), Mercan (koral), LAPIS LAZULI (lacivert Taş), Opal

AKREP (24/10 - 22/11) : Ametist, GARNET (lal taşı, granat), Obsidian(koyu renkli volkanik cam), Opal, Turmalin (yeşil sarı ve turuncu tonları karışık bir taş)

YAY (23/11 - 21/12) : Lapis Lazuli(lacivert taş), Kehribar, Smoke quartz, Topaz, ZIRKON

OĞLAK (22/12 - 20/1) : Chrisopras, Malakit (bakir taşı), ONIX (damarlı akik), Yakut, Turmalin

KOVA (21/1 - 18/2) : Ametist, DAGKRISTALI, Granat, Nefrit, Turkis

BALIK (19/2 - 20/3) : Akvamaren, Amazonit, AMETİST, Safir Zirkon

Turgay
23-11-2004, 12:55
Sevgili Betül, emeğine sağlık, teşekkür ediyoruz. :flowers:

doktor
23-11-2004, 20:38
Benim güneş burcum Terazi, yükselen burcum akrep, ay burcum da akrep, ne takacağım ben şimdi?oy oyyyy :pepper: :banana: :pepper: :blink:

Betul
24-11-2004, 18:34
Sevgili Lale, Ametist seni muthis sakinlestirecektir. Granat (kirmizi lal) ise enerji verecektir, øzellikle bir tek hastaya bile bakacak istegin ve halin olmadigi zamanlarda...
Benim yukselenim ve normal burcum akrep, tecrubeyle denenmistir... :wub:
Ama bu atesli yazilarindan, mucadeleci, isyanci ruhundan senin de akrep burcuyla bir baglantin oldugunu kestirmeliydim.... :banana: :pepper:
Yalniz gunes ve ay burcumdan haberim yok, nasil bulacagimi bilmiyorum... ;)

ısık
13-12-2004, 12:17
çok önemli :wish:

doktor
14-12-2004, 22:34
Sevgili Betul,

Çevirin için teşekkürler..

Sevgili Betül, beni sakinleştirmek için :P yazdığın, bana özel olacak taşlarla ilgili yazını şimdi gördüm.. Tekrar teşekkür ederim.

Doğal taşlardan çeşit çeşit yüzüğüm var. Ametist favorilerimden gerçekten.. O gün sıkıntılı isem ametist olanı takıyorum.. Bedenimde ağrı varsa, hametit kolyeyi, hareketli bir gün geçirmek istiyorsam turkuazı ,savunmada isem obsidyeni tercih ediyorum.

Lal taşı hiçbirşeyim yok.

Madem taşları iyi biliyorsunuz sizlere birşey soracağım Betül ve Işık ..

Evvelki sene içinde kısmen opal damarları olan 6x5 cm lik kaba bir taş satın aldım.. O hep başucumda durur.. Bu sene yazın,taşı satın aldığım kişiyi başka bir fuarda gördüm, o beni tanımaz tabii. İçinde opal olan taşımı ona götürdüm "söyle bana bunun içinde taş var mı" diye sordum adama.. Aklım sıra adamı sınıyorum.. Adam bana şunu dedi. "Abla sen ne diyorsun, bu taş komple opal, bu taşı geçen sene ben sattım ama sadece içinde opal damarı vardı.. Şimdi hepsi opal olmuş baksana abla" dedi. Ben de sanki anlamış gibi yaparak oradan ayrıldım.

Kuşkulu materyalist yanım, hala merakta.. Bana bunu izah edecek var mı? :unsure:

:banana: :pepper: