PDA

Grafik Görünüm : oto-hipnozla daha cabuk, rahat ve derin uyumak!

Desdemona
27-05-2011, 00:53
cocuklugumdan beri uykuya dalma zamanim cok uzun sürerdi benim. aklimdan birsürü sey gecerdi, saat gecenin ikisi olurdu uyuyamazdim bi türlü, ertesi günü yorgun kalkardim dogal olarak.

sonra yaklasik 15 yasindayken, hipnozla yakindan ilgilenmeye basladim. o yaslar icin normal olan "kendi icindekileri" anlamaya, ve belkide kendimi daha iyi anlamak icin otohipnozu denedim, orada cevaplar bulmayi umuyordum. bilirsiniz hani su gözler kapaniyo, hayalgözünün önünde birbirine yürüyen merdivenle bagli 3 katli bi bina canlandiriliyor, oto hipnoz yaparken. sonra o merdivenleri 20 den 0a sayarak asagiya iniyorsunuz. ve yavas yavas geri sayiyorsunuz yürüyen merdivenleri inerken. 20...19...18 her indiginiz katla birlikte kendinizi daha da cok birakiyorsunuz derine. ben bunu denerken uyudum, yani en alt kata kadar gidemedim bile. bu beni cok sasritti ve "yay! uyku sorunum cözüldü!" dedim. :)

bi zaman sonra farkettimki, o yürüyen merdiven hayali artik eskisi gibi etkili degil, asindi bi nevi. aklima baska sey geldi. kendimi okyanusa düsen ve yavas yavas derine ve karanliga gömülen agir bir tas olarak hayal ettim. o tas gömüldükce bende gömüldüm uykumun o koruyucu derinligine.

yani illaki karanliga gömülmek hayal edilcek diye bisey yok. bikeresindede kendimi ufacik bir perikizi olarak hayal ettim. sihirli bir ormanda upuzun ipli bir salincakta oturup sallaniyordum, yavas yavas agir cekim gibi, ve gittikce yüksege daha yüksege, ileri ve geri. o hafiflikle uykuya dalmakta güzel.

yani cok hafiflemek yada cok agirlasmak ayni etkiyi gösteriyo. yada yatakta yavas yavas transparanlastigini hayal etmek. birden yatagin bos kalmasi.

bi keresindede kendimi cok kötü hisediyordum, biseye üzülmüstüm. bir melek hayal ettim cok güzel, bembeyaz, yüzü isiktan bir melek. erkek yada kadin belli degildi enteresan olani. zaten fark etmiyordu :) onun bir cherub (keruv) oldugunu anladim, ve cagirdim onu: "cherub, gel al beni götür, cok cok uzaklara." sonra yatagimin yanina bir melek geldi hayalimde, böyle güzel bisey görmedim hic. hic konusmadan, hani anneler misafirlikte kanepede uyuya kalmis cocuklari kucagina alirya, öyle aldi kucagina beni. o yüce kanatlarini cirpti ve uctuk gittik ... onun ayaklari yerden kesildigi anda cok derin bi uykuya daldim. o cherubun cok ozel bir melek oldugunu anladim sonra. sadece cok cok ihtiyacim olunca cagirdim. yani hayal ettim tabiiki.

bu anlattigim sekillerde uyumayi, uyku probleminiz varsa, deneyin. tavsiye ederim, kendi "ic resimlerinizi" bulun ve deneyin bi. cok merak ederim tabiiki, oldumu, istediginiz gibi basardinizmi derin bi uykuya dalmayi. tecrübelerini paylasan olursa süper olur.

türkcemi bagislayin, yurtdisinda dogup büyüdüm.

iyi geceler, ve derin uykular :lol:
mona

fantastic
27-05-2011, 21:50
bu anlattigim sekillerde uyumayi, uyku probleminiz varsa, deneyin. tavsiye ederim, kendi "ic resimlerinizi" bulun ve deneyin bi. cok merak ederim tabiiki, oldumu, istediginiz gibi basardinizmi derin bi uykuya dalmayi. tecrübelerini paylasan olursa süper olur.
Güzelmiş : ) bende dün gece kısa kısada olsa , uykumda uçarak suya dalıp çıktım bir yunus gibi daha sonra uçtum : ) müthişti

yani illaki karanliga gömülmek hayal edilcek diye bisey yok. bikeresindede kendimi ufacik bir perikizi olarak hayal ettim. sihirli bir ormanda upuzun ipli bir salincakta oturup sallaniyordum, yavas yavas agir cekim gibi, ve gittikce yüksege daha yüksege, ileri ve geri. o hafiflikle uykuya dalmakta güzel.
Evet insanın hayal gücü müthiştir , kendi rüyasınıda yaratabilr :))
Güzelmiş , teşekkurler paylaşım için :)

Desdemona
28-05-2011, 23:33
Güzelmiş : ) bende dün gece kısa kısada olsa , uykumda uçarak suya dalıp çıktım bir yunus gibi daha sonra uçtum : ) müthişti

Evet insanın hayal gücü müthiştir , kendi rüyasınıda yaratabilr :))
Güzelmiş , teşekkurler paylaşım için :)

yunusmu? süper! :lol: hayal gücümüz olmasa deliririz herhalde ... kendi rüyasini yaratmakmi? onu basaramadim iste birtürlü, bazi insanlar bunuda yapabiliyormus.
uyku ve ayiklik arasindaki zaman, "kapi" olarak kullaniliyormus, diye duydum.

fantastic
29-05-2011, 20:54
yunusmu? süper! :lol: hayal gücümüz olmasa deliririz herhalde ... kendi rüyasini yaratmakmi? onu basaramadim iste birtürlü, bazi insanlar bunuda yapabiliyormus.
uyku ve ayiklik arasindaki zaman, "kapi" olarak kullaniliyormus, diye duydum.
Evet öyle şeyler var , şahsen benimkilerde kendiliğinden oluyor ama çokda zorlamıyorum.Bence önemli olan bedenin iyi durumda esnek , sağlıklı ve enerji yolları açık olursa daha rahat ve huzurlu rüyalar görmeye başlıyor,bunun tam terside mümkün.

Bu yüzden yoga , reiki v.s tekniklerede bedeni ve zihni gevşetmek gerekki rüyalar güzel olsun.Gerçek hayatta sıkıntı olunca bedendede sıkıntı olabiliyor.
Rüya yaratımına gelirsek : ) Lüsid rüya konusu geliyor.

Lüsid rüya (Lucid Rüya) kişinin rüya (http://tr.wikipedia.org/wiki/R%C3%BCya) gördüğü sırada, rüya gördüğünün farkında olması haline ve rüya gördüğünün bilincinde olduğu bu tür rüyalara verilen addır. Terim ilk kez Oxford Psikofizik Enstitüsü’nden parapsikolog (http://tr.wikipedia.org/wiki/Parapsikolog) Celia Green tarafından kullanılmıştır.
Doğu’nun lüsid rüyaya önem veren bazı mistik (http://tr.wikipedia.org/wiki/Mistik) ekollerinde üstat, öğrencisine gördüğü psikofizyolojik kaynaklı rüyayı yönlendirebilmesi için imajinasyonu denetleme tekniklerini öğretir. Bu teknikleri uygulayabilen öğrenci, rüyasında vahşi bir hayvan tarafından kovalanmaktaysa, rüyasında bilinçli hale geçer (lüsid rüya hali) ve imajinasyonunu denetlemesi sayesinde rüyanın kalan kısmında bu kez kendisi o vahşi hayvanı kovalayabilir.
Tabi uzun bir konu , ama sonuç olarak rüyalar hep bize başka dünyaların , evrenlerin olabileceğini anlatmasıda ayrı bir güzellik bence : ))
Sanal bir rüya görüntüsü için resme tıklayabilirsiniz.

1227 (http://www.syfy.com/tinman/oz/)

Desdemona
30-05-2011, 09:58
Tabi uzun bir konu , ama sonuç olarak rüyalar hep bize başka dünyaların , evrenlerin olabileceğini anlatmasıda ayrı bir güzellik bence : ))
Sanal bir rüya görüntüsü için resme tıklayabilirsiniz.

fantastic, sana katiliyorum kesinlikle, hatta bazi cok uyuyan insanlar rüyalari bu dünyadan kacis sekli olarak kullandigindanda eminim. benim tanidigim var, basini nereye koysa orda uyuyor ve cok uyuyor özellikle kendini kötü hisettigi zamanlar
böyle olurmus. hm :whistling:

rüyalari belkide dogal akimina birakmak lazim, nede olsa rüya görmenin birseyleri hazmetmek, anlamak ve icerlemek, "aritmak" gibi fonksyonlari var. yani kötü rüyanin bile bi porizif anlami var aslinda ve ruh sagligi icin rüya gömek, her nasil bir rüyaysa, cok önemli. lusid rüya görmekle buna engel olmazmiyiz, yani rüyalari istedigimiz yere yönlendirerek? zaman makinesine binip gecmisi, begenmedigimiz bir "simdi" icin degisirmek gibi olur belkide. halbuki yüzlesmemiz gereken birseyler vardir. bende bilmiyorum, sadece tahmin, ve lusid rüya görmenin kolay olmamasinin nedenide budur belki.

yolladigin link harika! oz sihirbazinin modern bir uygulamasiyla birlikte acayip bi websayfasi yapmislar, dünya icinde dünya, rüya icinde rüya sanki :lol:
paylastigin icin cok sagol.