PDA

Grafik Görünüm : Kafam çok karıştı gerçekten

ibr
08-10-2010, 22:17
sevgili dostlar ve üstadlar,

MELEK MEDİTASYONU (http://www.turgayreiki.com/forum/forumdisplay.php?f=10)
KANAL BİLGİLERİ (http://www.turgayreiki.com/forum/forumdisplay.php?f=3)

bölümlerinde okuduklarım kafamı çok karıştırdı. meleklerin birebir insanlarla iletişim kurup, bir şekilde mesajlar gönderdiğini okudum. çok fantastik geldi bana. bu bahsedilen gerçekten bizim bildiğimiz melekler mi yoksa başka bir kavramdan mı bahsediliyor.

birisi dünyanın en cahil insanına anlatır gibi anlatsın ne olur.

ayrıca meleklerden gelen mesajların birilerinin vasıtası ile (örneğin: tom kenyon) gönderildiği yazıyor. bu kişiler ne kadar güvenilir? söylenen şeylerin gerçekten melekten geldiğini ya da melekten geldiğini varsaysak bile, o yazılanları söyleyip söylemediğinden nasıl emin olabiliyoruz. manüplasyona çok açık bir konu gibi geldi bana...

ya da siz değerli dostların deneyimlerinde okuduğum kadarı ile bazılarınız meleklerinizden mesajlar aldığınızı yazmışsınız. bunların gerçekten melek olduğundan nasıl emin olabiliyoruz. çünkü içinde tamamen sevgi ve iyilik de olsa, melekten sandığımız varlıkların başka varlıklar olma ihtimali var. bunun zaten hissedildiğini söylüyorsunuz ancak hislerin yanılma ihtimali yok mu?

vs vs vs ...

lütfen cahilliğime vererek beni aydınlatın...

sevgiler

cebellokum
01-01-2012, 21:03
çok zaman önce sorulmuş da olsa bir şeyler söylemek istedim :)

her zaman yapabileceğimiz en güzel ve bence en sağlam yol içimize sormaktır :) iletişim kurduğumuzu farz ediyorsak ; nasıl bir varlık olduğuna dair içimize dönmeliyiz ..sıkıntı yaratmayacak bir varlık olduğu fikrine varırsak melek mi yoksa başka bir varlık mı önemi olmamalı :) Sonuçta "bir"lik var :) ayrım yapmanın manası yok bence :)

ibr
06-02-2012, 11:30
sıkıntı yaratmayacak bir varlık olduğu fikrine varırsak melek mi yoksa başka bir varlık mı önemi olmamalı :) Sonuçta "bir"lik var :) ayrım yapmanın manası yok bence :)

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim ama bu fikrinize katılmıyorum. eğer zararlı bir varlık ise ilk kontak çok olumlu olsa bile sonrasında işin rengi değişebilir. negatif ya da pozitif bir varlık olduğunu içimize sorarak anlamak ise her babayiğidin harcı değil. ciddi uzmanlık gerektiren bir konu. evet birlik var, ama öte yandan çok yayıda musallata uğrayan insanlar da var. negatif varlık söz konusu ise, onu öyle içimize sorarak hissetme şansı her zaman olmayabilir. ayrıca "önemi olmamalı" ifadesi, konuyu bu yönü ile biraz hafife almak olur bana göre. eğer negatif bir varlık ise nasıl yaklaşabileceklerini ve nelerle karşılabileceğinizi araştırmanızda fayda var. yine siz bilirsiniz.

bu yazdıklarım yukarıdaki soruma konu olan "melek meditasyonu" ve "kanal bilgileri" ile ilgili bir yargı değil. o konularla ilgili bilgim yok. sizin ortaya koyduğunuz genel yaklaşıma katılmadığımı belirtmek istedim sadece. yanlış anlaşılmasın. aradan bir yıldan fazla geçmiş ama konuyla ilgili yukarıdaki mesajdan öte pek bir araştırma fırsatım olmadı. nedir ne değildir bilgim yok.

cebellokum
06-02-2012, 23:43
bence haklısınız birçok yönden .. mesajı yazalı çok zaman geçmese bile ,ben şuanda yukarıda yazdıklarıma tam olarak katılmıyorum :) bazı ufak açıklamalar eklesem yararlı olur sanırım :)
-varlığın negatif mi pozitif mi oldugunu anlamak konusunda haklısınz..ama yinede içimize sormaktan şu konuda yanayım .."burada bir terslik var" çok belirleyici bir cümle.. şu güne kadar birçok konuda içimde bu cümle ne zaman belirse hep haklı çıktı... belki bu bende bu şekilde oldu sizde farklı olabilir bilmiyorum sadece paylaşıyorum..yoksa dediğiniz gbi pozitif negatif ayrımını yapmak için gerçekten babayiğit olunmalı :D bu konuda hemfikirim sizle :)

-mesaj konusuna gelince şöyle bir inancım var.. eğer hakikaten bu mesajı almamız gerekiyorsa.. bu şüphe götürmez bir şekilde bize aktarılacaktır.. burada çok üst varlıklardan bahsediyoruz.. becerememe gbi bişey haşa söz konusu bile değil... yani bunu bize ileten varlık bir melek miydi..sorusu kafamızda soru işareti olarak kalamaz bence bu durumda..ama bunu da buradan okuyarak öğrenemeyiz..kanıtın ne oldugunu yani... çünkü bunlar çok özel deneyimlerdir ve işin içinde mahremiyet vardır .. burada bu mahremiyetin ortaya serileceğine pek inanmıyorum..hatta kolay kolay hiçbir yerde serileceğine inanmıyorum..

-"çünkü içinde tamamen sevgi ve iyilik de olsa, melekten sandığımız varlıkların başka varlıklar olma ihtimali var." ben bu sözünüze şu yanıtı verirken ;
"sıkıntı yaratmayacak bir varlık olduğu fikrine varırsak melek mi yoksa başka bir varlık mı önemi olmamalı :) Sonuçta "bir"lik var :) ayrım yapmanın manası yok bence :) " varlığın pozitif olduguna kesin kanaat getirmişiz olarak algıladım.. o şekilde cevapladım.. bu varsayımım dışında kesinlikle haklısınz..hafife almak olur evet..