Grafik Görünüm : Reiki 1 ve Reiki 2 ye Uyumlandım
başlangıç
06-10-2010, 09:45
Herkese merhaba,
Yaklaşık 2 ay önce kısa aralıklarla reiki 1 ve 2 uyumlaması aldım.Reikiyle tanıştığımdan beri artık hiçbir şey beni şaşırtmıyor.bu enerji beni hem fiziksel hem ruhsal olarak mutlu ediyor, tedavi ediyor sevdiklerime yardım etmemi sağlıyor.Reikiyle tanışmaktan sonsuz mutluluk duyuyorum.:pepper:Beni tanıştıranlanlara şükran duygularımı gönderiyorum.:flowers2:
Reiki 1 inisiyesi sırasında ilginç bir deneyim yaşadığımı düşünüyorum.sizinle paylaşmak istiyorum.Yorumlarınızı merak ediyorum.
Şöyle ki;
Reiki masterımla kararlaştırdığımız gibi saat 22.00 de onun söylediği pozisyonda oturdum ve gözlerimi kapatıp, beklemeye başladım.Beni uzaktan inisiye edecekti.(bu arada kendisini uzun zamandır tanıyorum arkadaşımdır aynı zamanda ama bu güne nasipmiş )
Saat farklılığı olabilir diye bir iki dk bekleyip neredeyse vazgeçmek üzere iken birden önce alnımda sonra karnımda bir sıcaklık hissettim.Sonra dönmeye başladım.Önce yavaş sonra giderek hızlandı.Gözlerimi açmak istediğimde sanki bağlantı kesiliyor gibiydi.O yüzden yeniden kapattım.Biraz korktum.Çünkü çocuklarımla evde yanlızdım.Bayılıyormuyum acaba diye endişelendim biraz.
Hızla dönmeye devam ediyorum bu arada.Kalp atışlarım o kadar hızlandı ki ben bile duyabiliyordum.Bu arada hala dönüyordum büyük bir hızla.O günden sonra hep söylediğim gibi sanki biri beni bir tepsinin içine koymuş hızla çeviriyordu.Kulağımda anlaşılmaz bir uğultuyla.
Sanki yer ayaklarımın altından kaydı ve ben havalandım.:see_stars:Döndüm derken fiziken dönmüyordum elbette.Zihinsel olarak bir dönme durumu.
Gözlerim kapalı döndüm… döndüm…döndüm Sonra yavaşladım ve durdum.Saatime baktım tam 22.07 idi.
Bittiğinde ağzım kulaklarımdaydı.İçimde müthiş bir sevinç ve huzur.Kahkahalarla gülme isteği aynı zamanda:bravo:.Belki bu ve benzer şeyler yaşayanlar olmuştur.
Ama asıl ilginç olanı buradan sonra başlıyor bence.
Masterıma bu deneyimimi e-mail atarak anlattığımda onun da çok şaşırıp önce ağlayıp sonra da reikiye bir kez daha aşık oldum şeklinde yorumladığı bir gerçek çıktı ortaya
O da şudur.
Masterım uyumlanma günümü yanlış hatırladığını.Bir sonraki gün olarak düşündüğünü.Beni kendisinin değil rehberlerin yada reikinin inisiye ettiğini söyledi (tam hatırlamıyorum şimdi)
O sırada ben reikiye uyumlanma isteğiyle oturduğumda isteğime cevap verildiğini, mükemmel bir biçimde uyumlandığımı,:angel2:Bunun enerjinin niyetle harekete geçtiğinin en büyük kanıtı olduğunu, reikinin onun utandırmadığını beni de mağdur etmediğini, daha önce böyle bir şey yaşamadığını ve duymadığını söyledi.
Ertesi gün bu hatasını telafi etmek için beni yeniden uyulmamak istediğini, ancak rehberlerin bu işlem sırasında ona gülümsediklerini, adeta "o zaten inisiye oldu" demek istediklerini söyledi.
Budur.
O günden beni hayatım değişti.
Teşekkürler reiki
(çok mu uzun yazdım kafanızı şişirdim kusura bakmayın nolur)
stonehenge
06-10-2010, 10:03
sevgili başlangıç,
çok çok güzel ve ilginç deneyim paylaştıkların. hele hele 1ci seviye uyumlama için...
hayırlı olsun :)
bahar967
06-10-2010, 12:00
Sevgili Başlangıç,
Yazdığın mesajdan anladığım kadarı ile reiki masterin seni uzaktan inisiye etmiş. Bununla ilgili sitemizde yer alan bilgileri ve Turgay Hocamın aşadaki yazısını okumanı tavsiye ederim.
Uzaktan Reiki uyumlaması almak mümkün mü?
Usui Reiki uyumlaması uzaktan yapılamaz.. Bu kadar net söylüyorum. Niye mi?
Usui Reiki uyumlaması masterin ve alıcının niyetinden ibaret değildir. Birçok enerji uyumlaması sadece niyet etmekten ibarettir. Ancak Usui Reiki kadim bir öğretidir. Adı üstünde 'kadim'. Değiştirilmez. Güncellenmez. Yüzyıllardır nasılsa yine aynıdır ve aynı şekilde kalacaktır. Kadim olma özelliği budur zaten.
Ve uyumlamada master alıcının karşısına geçip sadece niyet etmez. Bir dizi ritüel vardır. Bunlar sırasıyla uygulanmalıdır. Muazzam bir törendir bu ve master ve alıcı aynı aurayı paylaşmalıdır. Bu uzaktan olmaz web-cam'le de olmaz, niyetle de olmaz.
Bunlar 'mit' değil enerjetik gerçeklerdir. Bana göre sana göre değildir, hakikatte olandır.
'Ben yaptım oluyor' ile geçiştirilecek bir konu değildir. 'Oluyor' da ne oluyor acaba?
Usui Reiki'de uzaktan uygulanması mümkün olan kısım sadece 'şifa' bölümüdür.
Bununla beraber, bu anlattıklarım Usui Reiki'yi daha iyi yapmaz diğer enerji çalışmalarından..
Ben Usui Reiki öğretmeni -yani bir anlamda taraf- olduğum halde anlattıklarım yobaz bir bakış açısı değildir arkadaşlar.
Usui'yi Reiki'yi ulaşılmaz göstermek ya da 'en iyidir' gibi bir hava vermek için söylemiyorum, sadece hakikatı paylaşıyorum.
Usui Reiki böyledir.. bir başka enerji uyumlaması başka şekilde olabilir.. Ama Usui Reiki böyledir..
Usui Reiki öğretisi ne yazık ki -demode imiş- ya da masterleri dar görüşlü bakış açısına sahipmiş gibi söylem ve yorumları çok talihsiz buluyorum.
Ben çoğunuzun bildiği gibi birçok enerji ile çalışıyorum ve hiçbir enerjiye önyargılı yaklaşmam. Birçok hoca beni fazlaca modern(!) dahi bulur..ancak Usui Reiki böyledir. Biz ne kadar yeni uygulama ve uyumlama teknikleri bulduk zannetsek de..
Usui Reiki'nin böyle olduğu ve böyle kalacağını sonuna kadar her zaman savunurum.. Niye mi?
Çünkü bu şekilde olduğu takdirde 100 yılı aşan yazılı tarihçesi ile nesillerdir 'güvenle' kullanılmaktadır ve kullanılacaktır..
Uzaktan 'ben seni uyumladım'larla, 'niyet et yeter'lerle olmuyor arkadaşlar..
Bu konunun sadece uyumlama kısmı.. Hele seminer konusu var ya.. o işte işin en az uyumlama kadar önemli bir diğer tarafı..
8 saat süren seminerde -katılanlar bilir- durmadan konu anlatıyor, bilgi veriyoruz. Niye?
Ben de uzaktan uyumlarım, e-book yollarım...ohh ne güzel işte.. Biz niye bu kadar emek veriyoruz ki değil mi?
Masteriniz size 1-2 saatte seminer verip, kestirip atıyorsa sorgulayın. Neden başka birileri 8 saat anlatıyor ve her soruya o gün ve sonrasında cevap vermeye çalışıyorken sen bana 1 saatte anlattın diye..
Arkadaşlar, seminer çok önemli bir konu. Bir şeyi yarım yamalak öğreneceğinize hiç öğrenmeyin daha iyi.. bu kadar net söylüyorum.
Doğru bilgiye ve işini saygıyla yapanlara ulaşmaya çalışın. Bu öğreti saygı ve emek işidir.
'Daha kolayı var ama biz yokuşa sürüyormuşuza çevrilmesine' izin vermeyin lütfen.
Öğrendikleriniz size ömür boyu faydalar sağlayacaktır. Bu yalnızca aynı fiziksel ortamda ve soru cevaplarla yaşanabilecek bir olgudur. web-cam'le, e-book'la değil. Usui Reiki'nin bu duruşuna lütfen saygı gösterelim.
Bu enerjiler birer lütuf ve yetkidir bize sunulan..ve her zaman olduğu gibi her yetki, sorumluluğu da beraberinde getirmelidir.
Uyumlama verenler bu yetki ve sorumluluğu, yani bu dengeyi çok iyi bilmelidir.
Turgay Köyağasıoğlu
http://www.turgayreiki.com/forum/showthread.php?t=10224
evet turgay hocanın ısrarla üzerinde durduğu bir konu bu...
bana kalırsa da doğrusu bu. şurada 2 gündür konunun içind eolmama rağmen onlarca değişik enerji türünün varlığından haberim oldu. bunların kimisinin biraz sert hatta tehlikeli olduğunun söylendiğini duydum okudum. hatta çok sık kullanılan kundalini reiki ve gma da uyumlama sonrası bazı pskilojik etkiler söz konusu olabileceğini okudum ki, bunların bir kısmı kişinin akıl sağlığını tehdit edebilecek seviyede. doğru ya da yanlış bilemiyorum. bu yazdıklarım sadece edindiğim izlenim. lafı şuraya getirmeye çalışıyorum;
şimdi bu kadar bilinmezli ve hiç tanımadığımız bir dünya önümüzde dururken, kabak (kelimeyi kötü anlamda kullanmıyorum) gibi bodoslama bu dünyaya adım atmak bana kalırsa büyük risk. bu nedenle, yıllardır test edilip onaylanmış ve belli kurallara bağlanmış usui reikinin aynen bu şekilde korunması taraftarıyım ki, yeni başlayanlar güvenle enerji dünyasına adım atabilsin. bu herkesten çok yeni başlayan kişilerin yararına olan birşey.
bu kardeşimizin muhatap olduğu enerjinin usui reiki mi yoksa başka bir tür enerji mi olduğunu kendisi de bilemez.
yaşadığı deneyimlerin hayırlı olmasını dilerim.
bunların kimisinin biraz sert hatta tehlikeli olduğunun söylendiğini duydum okudum. hatta çok sık kullanılan kundalini reiki ve gma da uyumlama sonrası bazı pskilojik etkiler söz konusu olabileceğini okudum ki, bunların bir kısmı kişinin akıl sağlığını tehdit edebilecek seviyede.
Sevgili ibr.. :)
Kundalini Reiki de, GMA da sistem ve enerji olarak kabul görmüş ve Forumumuzda da uyumlama yetkisi olan arkadaşlarımızca belli zamanlarda duyuruları yapılarak uyumlaması ve sistem bilgileri verilen enerjilerdir..
Bu bu iki enerjide ve diğerlerinde de, uyumlamayı doğru zamanda ve biraz sistemin ne olduğunu bilmek, nerede kullanacağımız, nasıl kullanacağımız bilgilerini araştırarak uyumlamayı almak gerekir..
Örneğin; Usui Reiki 2 yi, UR1 eğitimi ve uyumlamasından en az üç ay gibi bir süre sonra öneririz. Mutlaka birebir eğitim ve uyumlamayla..
GMA ve Kundalini de, Usui Reiki 1 uyumlaması alınmış olması ön koşulu koymamızın sebebi yine, uyumlamayı alanın hem arınma döneminden geçmiş olması, hem de enerjiyi kullanmayı öğrenmiş olması gerekir diye alınan bir tedbirdir..
Bu konuda hassas davranmamızın sebebi, bahsettiğin bu enerji sistemlerinin tehlikeli oluşundan değil, etiklerine bağlı kalınarak, eğitim bilgileri ve enerjiyi sindirerek, ne zaman-nerede-nasıl sorularına hem enerjisel hem de fiziksel olarak vereceğiniz cevapların netleşme süreci içindir..
:angel:
Sevgiler..:flowers:
sevgili sarass,
detaylı açıklamanız için teşekkür ederim. ben detayı bilemiyorum sadece okuduğum bilgilerden yola çıkarak oluşan fikrimi yazmak istedim. örneğin aşağıdaki konuda tehlikelerden bashedilmiş.
http://www.turgayreiki.com/forum/showthread.php?t=4446
o başlıkta, turgay hoca da açıkça tehlikesiz dememiş. konuda yazdıklarından çıkardığım, kendimize güvenmemiz ve cesaretli olmamız mesajı... yeni başlayan için soru işareti oluşturuyor. yanlış yorumlamış da olabilirim. tekrar belirtmek isterim ki bu sadece dışarıdan bakıldığında gördüğüm şey. doğrusunu siz biliyorsunuz.
ayrıca o konuyu sadece bir örnek olarak yazdım. şahsen ben bilinmeyenlerin fazla olduğu durumları sevmem. temkinli davranmayı severim. kontrolüm dışındaki şeylere temkinli yaklaşırım. kişisel tercih. bu nedenle de usui reikide ki bu geleneksel şekil ve işin ehlinden ve birebir alınması yaklaşımının, bir yeni başlayan olarak tam bana hitap ettiğini anlatmak istedim.
tabi dediğiniz gibi ileriki aşamalarda tecrübe kazandıkça diğer enerji türleri ile tanışılabilir. ama başlangıçta böyle yumuşak ve güvenli giriş gerçekten de akla ve mantığa en uygun olanı.
ama açıkçası çok merak ediyorum diğerlerinin nasıl bir deneyim olduğunu. inşallah siz değerli arkadaşların klavuzluğu ile zamanı gelince hepsini deneyimleyeceğiz.
sevgiler
Sevgili ibr. :)
''tehlike ve korku onu davet edenlerin kadim dost ve misafiridir''
Hocam'ın linkte ki mesajları da yukarıda benim kısacık açıklamaya çalıştığım gibi;
Enerjinizi tehlike ve korkuya odaklamayın ve cesaretten kasıt bilgiyi doğru şekilde alıp yine doğru biçimde kullanın üzerinedir..
İsterseniz linki tekrar inceleyin.. :)
Sorularınız olursa bizlere buradan ya da Pm yoluyla özelden ulaşabilirsiniz..
Yolun keyfini çıkarmanız dileklerimle.. :angel:
Sevgiler..:flowers:
''tehlike ve korku onu davet edenlerin kadim dost ve misafiridir''
Enerjinizi tehlike ve korkuya odaklamayın ve cesaretten kasıt bilgiyi doğru şekilde alıp yine doğru biçimde kullanın üzerinedir..
şimdi yerine oturdu...
çok teşekkür ederim
şimdi yerine oturdu...
çok teşekkür ederim
:friends:
Sevgili Başlangıç,
Burada yazılanları okuduktan sonra terredüte düşmüş ve kendinizi boşlukta hissediyor olabilirsiniz. “O zaman hissettiklerim neydi” sorgulamalarınız oluşabilir. Konunuza biraz daha açıklık getirebilmek adına bir iki ilave yapmak istiyorum.
Sevgili Bahar967 hocamızın hatırlattığı, sevgili Turgay hoca’nın da net bir biçimde yazdığı gibi Usui Rei-Ki’de uzaktan uyumlama mümkün değildir. Doktor Mikao Usui’den ve uyumladığı büyük üstadlardan bugüne kadar gelen bilgilerde tek bir “uzaktan” kelimesine rastlayamazsınız. Çünkü böyle bir yöntem Usui Rei-Ki’de yoktur. Bu kadim bir öğretidir, böyle gelmiştir, böyle devam edecektir.
Peki o zaman neden “uzaktan” kelimesi Usui Rei-Ki için ortalarda dolaşmaya başladı. Neden bazı “hocalar” bunu uyguluyor? Bunun temel iki nedeni ve bu temel iki nedenden oluşan iki grup vardır.
Aşağıda anlatacağım gruplardan gerek sizi, gerekse hocanızı tenzih ediyorum. Hocanız, onun hocası, onunda hocası bu grupların niyetlerinden habersiz olarak Usui Rei-Ki’yi almış olduklarını zannedebilirler. Onların iyi niyetletlerini sorgulamak haddimiz değildir.
1. Grup: Kişisel gelişimden sapıp ego gelişimine geçenler
Bu gruba girenler eğitimlerini ve uyumlamalarını Usui Rei-Ki’nin etik kuralları içinde ve düzgün bir soyağacına dayanarak almış olabilirler. Ancak zaman içinde kendilerinin üstün olduklarını düşünmeye başlayıp Usui gerçeklerinden saparlar, kendilerince doğru olduğuna inandıkları, hiç bir kadim mesneti olmayan uygulamalara başlarlar. İşte bu noktada “soyağacı zinciri” kopar.
Bunlar “Ben yapıyorum oluyor” grubudur ve çok tehlikelidir. Evet birşeyler oluyordur, bir enerji harekete geçiyordur belki, ama ne enerjisi ? ne yapıyor? Kendi uydurduğu birşeyi başkaları üstünde denemek kadar büyük bir sorumsuzluk olabilirmi? Tam tersine Usui Rei-Ki masterlığı ve öğretmenliği büyük bir sorumluluktur. Bilgileri olabildiğince tam vereceksiniz, inisiyasyon sonrası bilgilendirmeye devam edeceksiniz, detokslarda yardım edeceksiniz. Bu yeni enerji seviyesine bedenin uyum sağlaması konusunda uyumlama sonrasında öğrenciniz ile içiçe olacaksınız, bu süreci onunla birlikte yaşayacaksınız.
2. Grup: Nema peşinde koşanlar
Hiçbir emek vermeden oturdukları yerden para kazanmak isteyenlerdir. "Master" olduklarını iddia ederler. Hatta bazıları kendilerine "Grand master... Bilmem kaçıncı aşama ışık masterı" gibi isimler koyarlar. (Not: Dr.Mikao Usui bile kendisine Grand Master denilmesini reddettmiştir). Bu tipler bir web sitesi kurarlar, visa numaranızı isterler ve uzaktan uyumladıklarını iddia ederler. Dayanakları da “niyetle herşey olur” dur. "Niyet" konusu sevgili Turgay'ın yazısında açıklanmıştır.
Google’a “reiki” yazın.. ilk sıralarda gelen bazı sitelere bakın. İlk sıralarda gelmelerinin sebebi Google’a para ödemeleridir. Bizim de adımız ilk sıralarda gelir, ancak adımızın yanında Google promosyon grubu göremezsiniz, web sitemizin trafiği nedeniyle ilk sıralarda yer alırız. Bu Google’a para ödeyen sitelerden birini açın, “Gel vatandaş gel, oturduğun yerde Usui Rei-Ki al, uzaktan uyumlama bal gibide olur, biz hep yapıyoruz, telefonla inisiyasyon randevusü alınız” tarzında yazılar görürsünüz. Rezilliği görüyormusunuz? Telefonla uyumlama saati için randevu veriyorlar. Sizi görmeden, tanımadan, sohbet etmeden. Ciddiyetsizliğin, sorumsuzluğun tavan yaptığı bir ortam malesef.
Bu şarlatanlar bu siteleri oluştururken hiçbir emek harcamazlar, genellikle izin bile almadan bizden “kopyala-yapıştır” yaparlar, ya emek harcamaya üşenirler, ya da “kuvvetle muhtemeldirki” zaten hiç birşey bilmezler. Ve bu kazançlarından 5 kuruş vergi vermezler. Bizi kopyalayan sitelerden hukuki takip ile çalınan emeklerimizi kaldırtıyoruz.
Yazımın başında dediğim gibi, sizin iyi niyetinizden asla şüphemiz yok. Hocanızı sorgulamak da haddimiz değildir. Ancak yukarıda anlatmaya çalıştığım gerçekler çerçevesinde hocanız da bilmeden bu grupların kurbanları arasında olabilir. Önemli olan bu grupların failleri arasında olmamaktır.
Bu grupların kurbanları arasında olanlar doğru inisiye edildiklerini zannederler. Gerçek bi Rei-Ki hocasından uyumlama almamışlardır. Bunun farkında da olmadıkları için, kendilerine gösterilen yolun doğru olduğunu zannederek bu yanlış uygulamaya devam ederler. Ve sonuçta bir sürü Rei-Ki’ye inisiye olduğunu zanneden, bir süre sonra bedenlerinde oluşturulan bu bilinçsiz enerji hareketinin semptomları ile uğraşan insanlar dolar taşar. Bizlere her gün bu tür onlarca vaka geliyor. Konuşuyoruz ve üzülerek görüyoruzki bu insanlara hiç bir eğitim verilmemiş, hiçbir şey bilmiyorlar Rei-Ki hakkıında, inisye ettik sizi diye göndermişler, hatta buna da tenezzül etmeyip uzaktan yaptım oldu demişler.
Sonuç olarak size tavsiyem hocanız ile bu bilgiler doğrultusunda bir görüşme yapmanız, kendisinin soyağacını sormanız, bunu incelemenizdir.
Yapmış olduğunuz bu “başlangıç” ın sağlam temellere oturması için ise kurallarına uygun şekilde bir eğitim ve uyumlama ile Usui Rei-Ki 1’den başlamanızı öneririm.
Aslına bakarsanız forum kurallarımızın 2. ci maddesinde belirtildiği gibi;
“Forum'da Usui Rei-Ki'nin uzaktan uyumlaması, Usui Rei-Ki 2. aşamayı almadan Usui Rei-Ki ile uzaktan şifa gönderilmesi gibi "kadim" öğretileri saptıran konular yer alamaz”.
http://www.turgayreiki.com/forum/showthread.php?p=5985#post5985 (http://www.turgayreiki.com/forum/showthread.php?p=5985#post5985)
Neden bu konuya forum kurallarına konacak kadar önem veriyoruz? Tüm yukarıda anlattıklarımız çerçevesinde insanlar yanlış yönlendirilmesinler, buraya bu konuda bilinçsizce yazılabilecek konulara bakarak yanlış bir başlangıç yapmasınlar diye.
Sevgi ve saygılarımla.
Forum Sağlayıcı: vBulletin™ Sürüm 4.1.12 Copyright © 2012 vBulletin Solutions, Inc. Tüm Hakları Saklıdır.