PDA

Grafik Görünüm : çelişki

sadede
30-09-2009, 18:19
merhaba:) aranıza yeni katıldım...

daha önce hocama sorup ikna olmadığım bir konuyu size de danışmak istedim.

ben, sadece reiki 1 aldım. aldığım günden beri de uzağa ya da istediğim herhangi bir şeye reiki uygulayabiliyorum;lakin bunları yapabilmek için diğer aşamalardan geçilmesi gerektiği enforme edilmişti... bu bende bir çelişki olarak kaldı.

düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim...

Mutlu_TEKIR
30-09-2009, 19:27
usui reiki 1. seviyede sadece ellerinizle şifa aktarabilirsiniz. 2. seviyede uzağa gönderebilirsiniz. yalnız kundalini reiki de ise 1. seviyede de uzağa gönderebiliyorsunuz. hangi reikiyi aldığınızı hatırlıyor musunuz?

sadede
30-09-2009, 19:49
usui reiki 1. seviyeyi aldım.

Mutlu_TEKIR
30-09-2009, 20:28
uzağa gönderememeniz lazım. anasitede usui reiki ile ilgili ayrıntılı bilgileri bulabilirsiniz ve uzağa gönderilemeyeceğini orada görebilirsiniz. yanlış anlaşılma ihtimali olamaz mı? böyle inanmak istiyorum çünkü, günümüzde her işte olduğu gibi bunun da şarlatanları var da.

sadede
30-09-2009, 20:40
okuyup, öğrenmenin ötesinde bir durumu; yaşadığımı paylaştım. şarlatanlıkla ne alakası var...

sirius
30-09-2009, 21:44
evet usui reikiyi aktarmak içn ikinci seviye gereklidir. AMa kişi kendi imajinasyon ve enerjisiyle uzaktan şifa verebilir. Şifa bir tek reiki odaklı değildir. İnanç, konsantrasyon ve imajinasyonla birleştiğinde kişi uzakta ki bir kişiye tesir edebilir. Tesir etmesinin sebebi reiki değil, kişinin kendi imajinasyon enerjisidir. BU şekilde şifa çalışması yapn bir çok kişi vardır :)

Detay vermediğiniz için net kimse birşey diyemez. Öncelikle uzağa verirken kişiyi imajine ediyor musunuz? Nasıl ediyorsunuz? Renk kullanıyor musunuz? Niyet yapıyor musunuz? Yaptığınız insanlar neleri hissediyor? Kaç kişide gözlemlediniz ve reiki yapacağınızı insanlara söylediniz mi? vs.. gibi soruların cevaplarını görmemiz gerek önce :) Merakla bunların cevaplarını bekliyorum, böylelikle çok daha ikna edici ve net bir cevap verilebilir.

Mutlu_TEKIR
30-09-2009, 22:07
okuyup, öğrenmenin ötesinde bir durumu; yaşadığımı paylaştım. şarlatanlıkla ne alakası var...

ben size bir şey demiyorum. ben de 1. seviyenin getirdiklerinden bahsediyorum. eğer hocanız 1. seviyeye uyumlayıp uzağa enerji gönderebileceğnizi söylüyorsa o kişinin hocalığından şüphe duyulur.
sevgili sirius un da bahsettiği gibi kendi enerjinizi istemeden gönderiyor da olabilirsiniz. güzel bir noktaya değindi:) ki buna bioenerji denir ve forumumuzla ilgisi olmayan bir konudur.

bahar967
01-10-2009, 09:59
Bioenerji insanın özünde bulunan bir enerji çeşidi diyebiliriz.Genellikle Rusya ve orta asya çevrelerinde kullanılıyor.Bioenerjye içimizdeki saklı güçte diyebiliriz.Her insan içindeki bu enerjiyi kullanamıyor veya keşfedemiyor.
Fakat Mutlu-Tekir arkadaşımında belirtiği gibi forumumuzla ilgisi olmayan bir konudur....

sadede
03-10-2009, 13:05
ben "bioenerjiden" bahsettiğimi hatırlamıyorum!

hocam, çok kıymetlidir.enerjimin çok akışkan olduğunu söyleyip istersem uzak çalışması yapabileceğimi yalnız 1.aşamada olduğum için şimdilik yakın çalışmamı söylemişti.ben acele edip uzak çalışması yapabildiğimi tecrübe ettim.

kaç kişiye gönderdiğimi bilmiyorum. yaptığım şey şudur:

reiki almak isteyen onay verir ve ben o kişinin hayrına reiki gönderirim. o kadar; başka bir şey yapmıyorum ve yapmanın da gerekliliğine inanmıyorum. niyet etmek yeterli benim için, çünkü reiki Yaratıcının iradesinde çalışan saf bir enerji olduğundan onu yönlendirme çabası içine girmek bana manasız geliyor. ben, sadece bir kanalım. reiki nereye gitmesi gerektiğini bilir.

uzak çalışmalarımda kime veya neye reiki uyguladıysam olumlu sonuç aldım. enerjiyi alan kişilerde bunu: uyuşma,uyku,karıncalanma,sakinleşme ya da gelip giden ağrı şeklinde yorumladı. nerde sorun yaşıyorlarda o bölgenin çakrasında bir hareket oldu.

mesela; duygusal sorunları olan bir arkadaşımın mide üstü çakraları hemen harekete geçmiş ve solunum sıkıntısı çekmişti...

ben bu arada kendi enerjimizi gönderdiğimize de asla inanmıyorum. reiki "koruyan" bir enerjidir.

Tunç
03-10-2009, 17:03
Yukarıda kırmızı renkli akan yazıyı okuyunuz.

Kadim öğretiler saptırılamaz. Bu bir tavır değil "öğreti" dir.

http://www.turgayreiki.com/forum/showthread.php?t=10224

Yukarıdaki linkteki yazıyı lütfen dikkatle okuyunuz. Oradaki ifadeyi burada tekrarlıyorum:

Birçok enerji uyumlaması sadece niyet etmekten ibarettir. Ancak Usui Reiki kadim bir öğretidir. Adı üstünde 'kadim'. Değiştirilmez. Güncellenmez. Yüzyıllardır nasılsa yine aynıdır ve aynı şekilde kalacaktır. Kadim olma özelliği budur zaten.

Usui Rei-Ki 1. derecede uzağa şifa gönderilemez.

Niyetle elbet şifa göndermeyi deneyebilirsiniz, olumlu sonuçta alabilirsiniz. Ancak bu yöntemin adı Usui Rei-ki değildir.

Kadim bir öğretinin aslını ve esasını anlatmaya çalışan arkadaşlarımıza "tavırlı" demeniz son derece üzücüdür ve bu forumun kuruluş amacı Kadim öğretilerin aslını anlatmak ve etiklerini korumaktır.

sadede
04-10-2009, 01:31
ben, düşünce paylaşımı istedim. oysa burada sert bir "tavırla" karşı karşıya kaldım.

sadece şunu tekrarlamak boynumun borcudur.hocam çok kıymetlidir. ben, yanlış anlaşılabilirim boğazıma kadar... hiç sorun değil..

gani gani cümleler kurup burada beni yanlış anladınız, oysa ben kocaman bir sevgi pıtırcığıyım, kelimelerimin iyi niyetimi yansıtmaması dilbilgisi eksikliğimden gibi saçmalıklarda da bulunmayacağım..

bir tek şey hissettim: "hayal kırıklığı"...

sirius
04-10-2009, 10:03
ben, düşünce paylaşımı istedim. oysa burada sert bir "tavırla" karşı karşıya kaldım.

sadece şunu tekrarlamak boynumun borcudur.hocam çok kıymetlidir. ben, yanlış anlaşılabilirim boğazıma kadar... hiç sorun değil..

gani gani cümleler kurup burada beni yanlış anladınız, oysa ben kocaman bir sevgi pıtırcığıyım, kelimelerimin iyi niyetimi yansıtmaması dilbilgisi eksikliğimden gibi saçmalıklarda da bulunmayacağım..

bir tek şey hissettim: "hayal kırıklığı"...

sevgili sadede,

sert bir tavır yok. sen aynen şunu belirtmişsin;

"daha önce hocama sorup ikna olmadığım bir konuyu size de danışmak istedim."

ve kendin bir çelişki içerisinde olduğunu doğrunun ne olduğunu sormuşsun. Burada bir çok usui reiki master var. Ve zaten hepsi senin sevgili hocana saygı duyuyor. Tabi ki çok değerlidir. Değerli olmaz olur mu! Ona değersiz demek kimsenin hakkı değil. Ama senin hocana kimse değersiz demedi. Sadece hocanın dediğinin dışında bize sorduğun için herkes açıklama yaptı.

Öncelikle bak şöyle demiş;

enerjimin çok akışkan olduğunu söyleyip istersem uzak çalışması yapabileceğimi

senin enerjin çok akışkan. Haliyle senin niyet edip gönderdiğin kendi enerjin olabilir, reiki değil. Ayrıca bu kötü bir şey de değil! Reiki, bir evrensel enerjidir. Tabi ki ona kendimizi bırakıp onun şfiasını rahat deneyimleybiliriz. Ama reiki gibi evrensel bir enerjinin prensipleri vardır. Ve bunlardan biri de birinci seviyede uzaktan değil yakından tedaviyi öğrenmektir. Eğer öğrenci uzakta uzak diye ısrar ederse bu öğretiyi öğrencinin yanlış algıladığı anlamına gelir.

Kimse burada senin kötülüğünü istemiyor. Burada ki herkes senin gibi sevgi pıtırcığı. Sadece denen şey şu; gönderdiğin reiki değil, senin kendi enerjin. Bu biyoenerji değildir öncelikle. Biyoenerjinin çalışma prensibide senin yaptığına uymaz. Çünkü bioenerji kişiyi yorar. Direk çakralara işler ve yakından yapılır.

Senin yaptığına gelince bir çok ihtimal var en doğrusunu sen bulacaksın. Biz seni tanımıyoruz senin hakkında hüküm veremeyiz, sen kendin değerlendireceksin. Ama bunu değerlendirirken nefsinle değil "aa koskoca prensiplere ters geldim bak ne güzelde uzaktan yolladım. Kim ne derse desin bana ne! Zaten sert insanlar, kötü insanlar" düşüncesiyle değil. Sakin, dingin ve huzurlu olarak inceleyeceksin.

Senin yaptığın şeyin olası durumları öncelikle senin kendi ruhsal enerjin olabilir. Kimisi belli dönemlerde ya da doğuştan itibaren "şifacı" özelliklerle doğar. Böyle kişiler reiki vs. e bile ihtiyaç duymadn niyetle, odaklanmayla enerji gönderebilir, şifa sürecini hızlandırabilirler. Böyle kişilerin en belirgin özelliği sağlık sektörüne duydukları ilgi ve yeşil auralardır. Böyle biri olabilirsin

İkinci ihtimal ki bu daha mantıklı gözüküyor, şifayı gerçekleştiren sen değil senin şifacı rehberindir. Kimimizin rehber varlıkları geçmişten beri şifacı özellikler gösterir. Ve kişinin başkasına şifa niyetine cevap verip senin için başkalarına şifa verir. Senin bu yolunda sana yardımcı olur. Onları farketmenin de yolu yine nefsini dizginleyip, iç sesine kulak vermektir.

Üçüncü bir ihtimal ise placebo etkisi. Yani insanların kendilerini şartlamasından dolayı oluşturdukları etkiler. Maalesef bunu da çok sık görüyoruz. Adam reiki yapamıyor bile ama yapacam diye söylüyor, kişiler uyuşuyor, eneriler hissediyorlar. Ama aslında o kişi hiçbirşey göndermemiş oluyor. Burada ki etmen kişilerin bilinç olarak o kadar şartlandırmaları ki böyle etkileri göstermesi. Bu etkiyi bilim ilaçlarda kullanıyor. Basit bir vitamin hapını, hastalığın ilacıymış gibi hastaya veriyor. Hasta bilinçaltında ona odaklandığı için, ilaç sanki gerçekmiş gibi etkisini gösteriyor. Bunun olup olmadığını test etmenin en iyi yolu uzaktan gönderip haber vermemektir. (Yüksek benliğinden izin alarak)

Bunlar dışında başka şeylerde olur. Ama biliyoruz ki reiki değil. Evet önemli olan reikinin akışına bırakmak kendini. Fakat kendini reikinin akışına bıraktığında uzaktan gönderme yapmazsın yakından gönderme yaparsın. Çünkü işleyiş prensibi böyle :) Eğer gönderdiğini iddia ediyorsan bu reikiye bırakmak değil, kendini bilmediğin bir sisteme bırakmaktır.

Ayrıca reiki aldın diye, kendi enerjini göndermeni niye engellesin. Böyle bir sistem yoktur. Reikiyi sen hayatına sokarsan dahil edersin. Reiki, diğer enerji çalışmalarına müdahale etmez. İstersen git büyü yap, ne bileyim yoğun dualar oku zikirler çek, kendi enerjini gönder, başkalarının enerjilerini al.. ne yaparsan yap. Reiki bunlara karışmaz. Reiki senin daha çok ruhsal niyetlerinle çalışır. Bahsettiğn gibi birşey söz konusu değil :) Eğer öyle olsaydı reiki nefse sahip bir bilinç olurdu. Nefsten arınmıştır bu yüzden özgür iradeyi ve çalışmaları engellemez. Tam tersine körüklediği bile olur. Mesela reiki alıpta ruhsal varlıklarıyla iletişme geçmede kolaylık yaşayanlar olmuştur. Açılımlar yaptığı için. Astrale yada bilinç seyahitine yardımcı olduğunu da gördük. Biraz daha reikinin işleyişle ilgili bilgi sahibi olursan iyi olur gib geliyor bana.

Kimseye kızma küsme. Burada herkes bilginin doğruluğunu söylüyor. Kaç yıldır reiki ile uğraşanlar bunlar. Sistemin işleyişin çözmüş hatta ona dahil olmuş olanlar. O yüzden bu tepki sert değil.

Bana sorarsan reiki prensiplerine uy. Uzaktan göndermeye çalışma. Reikini güzel güzel yap kendini enerjini geliştir. İkinci seviyede istediğin kadar uzaktan gönderirsin. Hem için ferah olur ne yaptığına dahil hem de içsel zekanın artışından dolayı neler yaptığını daha iyi analiz edersin :)

sadede
04-10-2009, 13:05
sevgili sirius,

itinayla okudum duyarlı kelimelerinizi... tabi ki de dikkate alacağım birikimlerinizi ve önerilerinizi...özellikle daha çok araştırmaya bakacağım. teşekkür ederim.:)

ben, reikiyi çok yalın bir şekilde yaşayan biriyim. sadece şifa için niyet edip gerisini çok irdelemiyorum. birçok kişinin derinlemesine çalışmalar yaptığını okuyorum. açıkcası ben o kadar derin yapmayı huzurlu bulmuyorum. bana boyut değiştirmek gibi geliyor. rehberdi, ruhdu...bunlar beni huzurlu kılmıyor...tasavvufu sevdiğimi ve ilgilendiğimi söylersem belki daha iyi anlaşılabilir bu yaklaşımım... 5 duyu+6. hissimle beraber algıladıklarım benim için kafi...farklı şeyler deneyimlemek istemiyorum. belki de bu yüzden çok okuyup -ki okuma konusunda hiç tokluk bilmem- araştırıp kafamı bulandırmak istemiyorum.

burada çok ilginç ve pek okumak istemediğim şeyleri merakıma yenik düşüp göz ucuyla okuyorum.

ruh olayı bir kere beni itiyor. kendi ruhumun ve etrafımdaki gözle görülür kanlı canlı yani aile arkadaş vs. dışında... pek iç açıcı gelmiyor bana...

meleklerinde evrenle alakalı çok işi olduğunu düşünüyorum.insanların "ben" yaklaşımlarıyla uğraşamayacak kadar...tabi benim bildiğim bize ait 2 melek hariç (sevap ve günah melekleri)

not: sevgili sirius,dediniz ya araştır bak bi bakalım diye... ben, sanırım artık burada sadece bi okuyucu olurum. o yüzden son olarak burada bir ricamı dile getirmek istiyorum.

panik atak rahatsızlığı için hangi çakralar üzerinde çalışmayı öngörürsünüz?

son olarak herkese kocaman bir tebessüm :wave:

sirius
04-10-2009, 15:01
sevgili sirius,

itinayla okudum duyarlı kelimelerinizi... tabi ki de dikkate alacağım birikimlerinizi ve önerilerinizi...özellikle daha çok araştırmaya bakacağım. teşekkür ederim.:)

ben, reikiyi çok yalın bir şekilde yaşayan biriyim. sadece şifa için niyet edip gerisini çok irdelemiyorum. birçok kişinin derinlemesine çalışmalar yaptığını okuyorum. açıkcası ben o kadar derin yapmayı huzurlu bulmuyorum. bana boyut değiştirmek gibi geliyor. rehberdi, ruhdu...bunlar beni huzurlu kılmıyor...tasavvufu sevdiğimi ve ilgilendiğimi söylersem belki daha iyi anlaşılabilir bu yaklaşımım... 5 duyu+6. hissimle beraber algıladıklarım benim için kafi...farklı şeyler deneyimlemek istemiyorum. belki de bu yüzden çok okuyup -ki okuma konusunda hiç tokluk bilmem- araştırıp kafamı bulandırmak istemiyorum.

burada çok ilginç ve pek okumak istemediğim şeyleri merakıma yenik düşüp göz ucuyla okuyorum.

ruh olayı bir kere beni itiyor. kendi ruhumun ve etrafımdaki gözle görülür kanlı canlı yani aile arkadaş vs. dışında... pek iç açıcı gelmiyor bana...

meleklerinde evrenle alakalı çok işi olduğunu düşünüyorum.insanların "ben" yaklaşımlarıyla uğraşamayacak kadar...tabi benim bildiğim bize ait 2 melek hariç (sevap ve günah melekleri)

not: sevgili sirius,dediniz ya araştır bak bi bakalım diye... ben, sanırım artık burada sadece bi okuyucu olurum. o yüzden son olarak burada bir ricamı dile getirmek istiyorum.

panik atak rahatsızlığı için hangi çakralar üzerinde çalışmayı öngörürsünüz?

son olarak herkese kocaman bir tebessüm :wave:

tekrardan merhaba,

tasavvufla ilgilendiğinizi söylemişsiniz. Gerçekten çok sevindim :) Çünkü ortak noktamız var. Ama tasavvufta insanın eşref-i mahlukat olduğunu bilirsiniz. Biz onun bir parçasıyız. Ve insanın ne denli önemli olduğunu bilirsiniz. Ne için melekler insanlarla uğraşmasın? Tüm kainat bizler için yaratılmadı mı? Tasavvuf'a göre Yüce Yaratıcı'nı yeryüzünde ki görüntüsü yani halifesi biz değil miyz? Evet nefsimiz var bozgunculuk çıkarıyoruz ama ne olursa olsun tüm meleklerin istekleri de O'na geri dönmemiz. Bu yüzden bizler buraya atılıp bırakılmayız :) SÜreli izlenir takip ediliriz.

Öncelikle varlılardan hoşlanmamanız doğal ama bu olmadığı anlamına gelmez. Hoşlanmadığınız için zaten iletişme geçmeyeceksinizdir. Ama onların yardımları devam edecektir. gönlünüzü tüm insanlara değil tüm varlıklara tüm yaratılışta ki sisteme açın. Sadece benim için hayırlı olmaynların benle olmasını istemiyorum diye dua edinn niyet edin yeter.

Amacımız nefsimizi terbiye ederek, iç sesimizi dinlemk ve O'na doğru bir adım daha yaklaşmaksa, (ki tasavvuftan bilirsiniz her ruhun temel amacı budur) varlıklar, reiki şifa bunların hepsi araçlardır. Ve araçlar bize bu yolda yardım ederler. Bu yüzden panik yapmayın :) Reiki ve rehberlerinizi sevin yeter.

Ayrıca yanlış anlama ama kuran'a göre iki melek dışnda önümüzde ve arkamızda bulunan koruyucu iki melek daha vardır. Haliyle bunların korumanın yanında bize eşlik ettiği de söylenir. Melekler, yorulmazlar zaman ve mekandan soyutsuzlardır ve gerçekten de asıl işleri o "ben" lerin "biz"e dönmesi için tek tek kişilerle iliglenmektir :) Bu açıdan kendini ve insanlığı hor görme. Hepsi O'nun bir suretidir

Sorunuza gelince panik atakla ilgili bir çalışmaya şahit oldum. Hem obsesyon hem panik ataktı. 21 gün boyunca reiki yapıldı. (Tüm bedene) Ama illa çakra ile çalışmak istiyorsan, düşünsel boyutta olduğu için alın ve taç çakra uygun olacaktır. Bunun dışında ani panik öfke ve ataklar için de mide üstü çakra (Solar plexus üzerinde) çalşmak iyi gelecektir bence. Usui reiki birinci seviye de yoğun zihinsel sorunlar üzerinde çalışma yapılmamalı aslında :) Çünkü bu tür sorunların asıl çözümleri ikinci seviye de mental çalışmalarda veriliyor. Bunu söyleyeyim ama pek takmayacağını biliyorum :)

sevgi ve huzurla kal

pek iç açıcı gelmiyor bana...
için karartan ve açmayn şeylerin aydınlanması dileğimle :angel2: :)

sadede
04-10-2009, 15:34
:)yine itinayla okudum her bir satırı...

yalnız beni üzen bir şey oldu. panik atak için çalışma yapmamam gerektiği...

erkek kardeşime panik atak teşhisi konuldu. ona yardım etmek istiyorum. bunu yapamaz mıyım yani?

sirius
04-10-2009, 17:00
:)yine itinayla okudum her bir satırı...

yalnız beni üzen bir şey oldu. panik atak için çalışma yapmamam gerektiği...

erkek kardeşime panik atak teşhisi konuldu. ona yardım etmek istiyorum. bunu yapamaz mıyım yani?

Merhaba,

normalde ikinci seviyede sembollerle birlikte mental şifa öğretiliyor. Yani kişinin psikolojik sorunlarını çözmek ikinci seviyede. Fakat şöyle yapabilirsin. Her gün kardeşine düzenli reiki yap. Masterından rica et sembollerle seni her gün desteklesin. Böylelikle beraber şifa verebilirsiniz. Bu şekilde yapabilirsin? Hem hocanın gözetimi altnda olur.

Psikolojik olarak aslında verebilirsin. İşe yaramaz diye bir şey yok. Yarar tabi ki. Ama ikinci seviye de sembollerle etki bilinçaltına işleyebiliyor. Bir de reikinin prensibidir bilirsin önce içte ki sorunu dışarı çıkartır sonra da tedavi eder. Bu yüzden psikolojik rahatsızlıklar ciddi sorunlardır. Reiki verildiğinde o sorun tamamen ortaya çıkar. Eğer kişi yeterince donanımlı değilse sorunu çözemeyebilir. Çünkü senin geçmişe göndermen gerekebilir, yüklerle iligli olabilir, bilinçaltından kaynaklanan bir sorun olabilir, olumlama gerektirebilir. Bunların detaylarını tam bilmediğin için şiddetlenen sorunu dizginleyemeyebilirsin.

En azından masterının gözetimi altında bence her gün düzenli reiki yap. Kardeşin ve çok sevdiğin biri olduğu için reikinin işleyişi artacaktır. Masterın da seni her gün sembollerle desteklesin. Böylelikle hem daha çok etkili olur Böyle bir olanağın var mı?

Eğer yoksa bilgileri vererek buradan sana destek olabiliriz. Şifa isteği bölümüne yazabilirsin.

sadede
04-10-2009, 17:30
sirius şahanesiniz:)

Sukeyne
05-10-2009, 12:48
çok keyifle okudum yazılanları ve öğretici cümlelerinizi... :) , çok şey kattınız bir bana ve herkese, teşekkür ederim..

okurken ellerimden enerji akışı gürül gürüldü :)